Hamileliğime annemin tepkisi

Minigimibeklerken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2018
39
51
3
33
Merhaba bayanlar. 7 haftalık hamileyim. Yaklaşık 2 hafta önce öğrendik bebeği. Tabi çok sevindik. İlk bebeğimiz olacak inşallah. Öğrenir öğrenmez önce annemi aradım sonra kayınvalidemi. Anneme hamileyim deyince aaa öyle mi hayırlı olsun dedi sadece. 1 dk filan konuştuk zaten. Bu arada benim ailemin ilk torunları. Ben çok hevesliyim ama annem hiç tepki vermedi yani insan duygulanır filan ya öyle bir şey olmadı. Babam evde değildi babamı bile aramamış haber vermek için. Sonra kimseye söylemeyelim dedi neden dedim. Daha yeni ya millete çok uzun gelir sürekli sorarlar daha doğum yapmadı mı diye dedi. Ben o kadar heyecanlı ve hevesliyken onun bu davranışları beni üzdü. Sonra kayınvalidemi aradım kızım benim hamile misin şimdi sen çok şükür dedi ağlamaya başladı sevinçten. Sonra kayınvalidem benimle yada eşimle her konuşmamızda benim nasıl olduğumu bulantım filan olup olmadığını sordu. Annem tebrik etmek için henüz eşimi aramadı. Evde yaptığımız birkaç heves ettiğimiz şeyi anlattığımda bu kadar heveslenirseniz sonu kötü olur bir şey olur bebeğe dedi. Annemi gün aşırı ararım bir gün ararım bir gün aramam o şekilde. Konuştuğumuzda bana hiç nasılsın nasıl hissediyorsun diye sormuyor. 2 haftada bir kere sordu sadece. Bebekle alakalı bir konu ben açmazsam açılmıyor. Sizce ilk torun için ve bir anne için bunlar normal mi? Ben alınganlık mı yapıyorum? Sizin hamileliklerinizde anneniz nasıl tepki verdi? Annem eşimi aramadı sizin hamile olduğunuzu kayınvalideniz duysa ve tebrik bile etmese üzülmez misiniz?

Son düzenleme:
karakter farkı ya anneniz duygularını dışa vuran biri değil demek ki. çok da takma kafana eminim sevinmiştir
hemen herkese söylememe durumunda annenize katılıyorum, dedikleri doğru. ilk hevesle 1. derece yakınlara söylenir de öyle herkese duyurmayın mazallah
sağlıkla kucağınıza alırsınız, hayırlı bir evlat olur umarım

Her insanın olaya yaklaşımı farklıdır .. siz öncelikle çok ayrı bir duygu durumdasınız öncelikle hayırlı olsun sonu güzel olsun :) anneniz her duruma olaya böyle mi yaklaşıyor önemli olan bu ? Bir de şimdi günümüzde her hamilelik sağlıklı yürümüyor belki nazar değer ya da kötü bir durum olursa çok alıştırmayalım kendimizi diye mi düşünüyor acaba ? Eğer anneniz her olaya böyle yaklaşmıyorsa açık açık sorabilirsiniz anneniz o sizin konuşmalısınız .. ama hiç bir şeye üzmeyin kendinizi mutlu anne olun :)

ilk etapta şaşırmış olabilir. belki de hamile kalmanızı beklemiyordu şaşkınlıktan birşey diyemedi. ilk kez anneanne olacağından afallamış olabilir, belki buna hazır değildir. annenizin yapısı da bu olabilir. kimi insan sevincini ve üzüntüsünü içinde yaşar. dışarıya pek belli edemez.

Bence ilk torun için normal tepkiler değil. Daha bir dolu yaşamalıydı sevincini ama belki yaşadığı olumsuz anıları vardır, bilemiyorum. Ben de hamileliğin 3 ay dolmadan etrafa yayılması taraftarı değilim, ilk aylar riskli oluyor. İnşallah hayırlısıyla alırsınız bebeğinizi kucağınıza..

insanlara soyleyıp soylememe konusunda haklı annen
4-5 ay olsun öyle soyleyın

allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin

Her insan ayni tepkiyi veremiyor canim.Mesela lisedeyken bi arkadasim benim babam kucukken vefat etti dedi.Ben sadece cok uzuldum diyebildim.Oyle salak gibi kaldim.Sonra cok yardimci olmaya calistim kiza.Bi akrabamizda hamileyim diye aradi.Cok sevindim dedim sadece.Boyle olaylara ciglik atip agliyamiyorum.Bazi insanlarda cok tepki verir tabi oyle insanlara anlayinca daha cok rahatliyorsun.Benim gibi siradan tepki verenlere anlatasin gelmiyor.Bence annende icinden cok sevinclidir ve heyecanlidir.Sen bunlara cok takilma.Insallah saglicakla kucagina al.

Garip geldi bana
Benim babam (ki eşimi sevmez) ağladı sevincinden
Kayınvalidem normal tepki verdi sevindi falan
Kayınpederim hıı iyi dedi geçti
Herkes bi alem boşver takma

eğer annenin kocanla ciddi bir problemi yoksa iyice saçmalamış, gereksiz yere sizinde sevincinizi kursağınızda bırakmış
boşverin siz onu özgürce sevinmenize mutlu olmanıza bakın , oda zamanla eğer gerçekten hoşuna gittiyse mutluluğunu paylaşır sizinle

hayırlı olsun inşallahhh

çok yakınımın anneside aynı şekilde tepki vermiş hatta kız kalabalık bir ortamda hoparlör açık bir şekilde annesine haber vermiş ama pişman olmuş çünkü annesi aynı senın annen gibi soguk ve heyecansız karşılamış ,

şuan bebek dogdu 1 yaşını geçti ve kadın memleketinde bile duramıyor torunu sevmek için o kadar ,

dogumdan sonrada böyle davranırsa sende ona göre davranırsın , sıkma canını, tadını çıkar

Normal normal

Benim anne ve kv arasındaki fark gibi olmuş; hamileliğimi haber ettiğimizde kv ağladı "Hayırlı olsun kızım" diye sarıldı, gözlerinin içi sulanıverdi doldu "Çok duygulandım özür dilerim" dedi filan içerilere bi kaçtı ağladı geldi sarıldı filan, net de hatırlamıyorum; yani böyle bi çok sevindi.

Anneme dedim "Hayırlısı olsun kızım, herkese söylemeyin daha yeni sayılır üç ayı bi atlat bakalım" dedi. "Tebrikler" dedi. Bu

Şimdi deliriyor torununa.
Herkesin tepkisi farklı ne denebilir, ben de anamdan "Aaaaa Gangstaaa" filan böyle bi şaşkınlıklı yuppii havası beklerdim ama kadının tarzı değil demek ki

Belki de sizin bilmediğiniz bir düşük macerası vardir- pek çok kadın gibi. Onun da etkisiyle böyle davranıyordur.

Her insan öyle dışardan sevinmez
Annenizn yapisida bu demekki
Hamilelikten dolayı siz azck beklentiye girmişsiniz
Hayırlı olsun buarada :))

3. Hamileliğim, annem herhangi birine sevinmedi yada sevindiyse de içinden sevindi :)
Mizaç olarak da minnoş bir kadın degil zaten.
Yani öyle ağlamalı falan sevinç gösterisi beklemiyordum zaten.
Hele 3 bu ara bize de sürpriz oldu. Zaten haftalarca ağlayıp haber vermiştim,
‘İyi halt yediniz’ tarzı bir tebrik vardı :)
Bu arada annen haklı, 3-4 ay kimseye söylemeyin :)

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize. Dediğiniz gibi belki ben abartıyorum ama bu kadar güzel bir şey olmuşken hala milletin dediğine kulak asıp daha ilk günden benim hevesimi kırıp kimseye söyleme demesi çok üzdü beni. Zaten bütün hayatımızı o MİLLETE göre yaşamadık mı. Elalem ne der diye. Bence bu kadar güzel bir şeyde kimsenin dediğine bakılmamalı. Sorarlarsa cevap veririz diye düşünüyorum

Bazı insanlarda “çok duyulursa, çok hazırlık yapılırsa olumsuz sonuç olur” psikolojisi var. Bence yanlış ama böyle bir inanç var. Bebeğin tüm eşyalarını alınmasına ve hastane odasının süslemesine vs karşılar. İlk duyduğumda çok şaşırmıştım ben de. Belki bir yöreye ait bir inanıştır bilmiyorum. Sanırım anneniz de öyle. Ama yine de ilk duyduğunda daha çok tepki vermeliydi. Belki endişe etmiştir. Genelde endişeli ve batıl inançları olan biriyse muhtemelen dediğim gibidir.

Bu arada, 3 ay geçmeden pek kimseye söylememek yaygın bir durum.

Ilk 3 ay gecmeden duyurmak istememesi cok abes bir durum degil. Bebek kayiplarinin cogu ilk 3 ayda yasandigi icin allah korusun oyle bir durumda sonrasinda kendinizi cok uzmemenizi istedigi icin oyle davranmis. Anlayisla karsilamak lazim. Ilk gebeligimde ben de böyle düşünüodm ve nitekim kaybettim bebegimi. O zaman iyi ki de çevreye cok yaymamisim dedm cunku ztn acin kendine yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…