İnşallah hayırlısı olur. Eğer parasını yiyemeyeceksem 15 yaş büyük kocayı çekmezdim ben. Nafakanı al ve boşan gitsin.5 gündür öğrendiğim günden başladım. Pıhtılaşma olmaması için, ağızdan ve karından kan sulandırıcı fitil olarak da hormon ilacı. Evet kese 20 haziranda görülecek
2 yıllık evliydik. Orta derecede zengin, çok güzel para kazanıyor. Ailem çevrem iyi ama özünde ben yaşayacağım herşeyi. Bu konuda güçlü durabileceğime inanmıyorum. O gereksiz gururları bırakıyorum, parasını da alacağım yüzüne de tüküreceğim. 1-2 gün daha çocuk konusundaki kararımdan emin olup aksiyon alacağım. Yoksa böyle aciz bir insanla evliliğe devam edememAilen arkadaslarin duydu ele güne kepaze etti bu noktadan sonra barissan da dikiş tutar mi sence. Normal bir kavga olsa neyse de hamile ve düşük riski olan karısının canını önemsemeyip durduk yerde boyle davranan biriyle nasil hicbir sey olmamis gibi cocuk buyutulur bilemedim. Kac yillik evlisiniz? 45 yasinda birinden bu kadar sacma salak hareketler beklemezdim dogrusu. Adam andropoza girdi heralde. Sanio ki bekar olsa modeller sırada bekliyor. Zengin mi bu adam? Durumu iyiyse dogur ve al nafakani, adamin ortada olmayisi cocuk buyuturken belki bi avantaj bile olur. Tamam tek basina cocuk buyutmek zor ama cevrem iyi diyorsun ailen destek olursa karışanın da olmayacak mesele yok. Ömür boyu muhatap olmak zorunda da değilsin bence şu tabloya bakinca adam seninle bi daha hic muhatap olmayacak gibi duruo seninle konusmasi gereken seyleri niye arkadasindan duyuyorsun mesela? Boyle biri konusmaya geldiginde cok rahat defedebilirsin. Şahsen ben bu saatten sonra cocuk yapacak olsam tek basima yapmayı tercih ederim. Nasi büyütecegime karisan eden yok kayinvalide kayinbaba derdi yok torun diye gormeye calisan yok. Imkanin varsa annelik tek basina daha guzel olabilir gayet de. Mesaj at bosanma davasini aç de ona actir mahkemede seviyorum vazgectim diyemesin sen de sadakatsizle sucla eve gelmedigini soyle ve nafakayi mutlaka al hatta calismadigin icin kendine de iste. Gururumdan alamam kafasinda olan kadinlar bana hep parayi almazsam ne iyi kadin der bana geri döner diye düşünüyorlar gibi gelmiştir. Erkekler hic önemsemiyor böyle gereksiz duygusalliklari emin ol.
Allah isteyen herkese versin, size de versin de başkalarına vicdan yüklemesi yapmaya kalkmayın. Allah vermiş, rızkıyla gelirmiş falan bırakın bunları Allah aşkına. Allah akıl vermiş kullanalım diye.Tabiki de vicdana sığar yani yok bu olayın. Siz diyorsunuz Allahin mucizesi o. Herkes evlat sahibi olmak için yanıyor tutuşuyor siz daha iyi bilirsiniz o bekleyişi. Yapmayın lütfen. İçim cız etti okurken. Ben bebek haberi alabilmek için dualar ediyorum Rabbım size vermiş değerini bilin. Her zorluk gecer hafifler lütfen yapmayın.
Ne karar alırsanız alın eminim ki yine pişman olacaksınız.Mühim olan aldığınız kararın yüklerini , sorumluluğunu,zorunluluğunu en az çekeceğiniz karar hangisi?2 yıllık evliydik. Orta derecede zengin, çok güzel para kazanıyor. Ailem çevrem iyi ama özünde ben yaşayacağım herşeyi. Bu konuda güçlü durabileceğime inanmıyorum. O gereksiz gururları bırakıyorum, parasını da alacağım yüzüne de tüküreceğim. 1-2 gün daha çocuk konusundaki kararımdan emin olup aksiyon alacağım. Yoksa böyle aciz bir insanla evliliğe devam edemem
tam yazmak isteyipte yazamadığım şeyleri yazmışsınız.Ailen arkadaslarin duydu ele güne kepaze etti bu noktadan sonra barissan da dikiş tutar mi sence. Normal bir kavga olsa neyse de hamile ve düşük riski olan karısının canını önemsemeyip durduk yerde boyle davranan biriyle nasil hicbir sey olmamis gibi cocuk buyutulur bilemedim. Kac yillik evlisiniz? 45 yasinda birinden bu kadar sacma salak hareketler beklemezdim dogrusu. Adam andropoza girdi heralde. Sanio ki bekar olsa modeller sırada bekliyor. Zengin mi bu adam? Durumu iyiyse dogur ve al nafakani, adamin ortada olmayisi cocuk buyuturken belki bi avantaj bile olur. Tamam tek basina cocuk buyutmek zor ama cevrem iyi diyorsun ailen destek olursa karışanın da olmayacak mesele yok. Ömür boyu muhatap olmak zorunda da değilsin bence şu tabloya bakinca adam seninle bi daha hic muhatap olmayacak gibi duruo seninle konusmasi gereken seyleri niye arkadasindan duyuyorsun mesela? Boyle biri konusmaya geldiginde cok rahat defedebilirsin. Şahsen ben bu saatten sonra cocuk yapacak olsam tek basima yapmayı tercih ederim. Nasi büyütecegime karisan eden yok kayinvalide kayinbaba derdi yok torun diye gormeye calisan yok. Imkanin varsa annelik tek basina daha guzel olabilir gayet de. Mesaj at bosanma davasini aç de ona actir mahkemede seviyorum vazgectim diyemesin sen de sadakatsizle sucla eve gelmedigini soyle ve nafakayi mutlaka al hatta calismadigin icin kendine de iste. Gururumdan alamam kafasinda olan kadinlar bana hep parayi almazsam ne iyi kadin der bana geri döner diye düşünüyorlar gibi gelmiştir. Erkekler hic önemsemiyor böyle gereksiz duygusalliklari emin ol.
Kolay birşey değil. Kendinizi dinleyip kendiniz karar verin. Burda yazık günah aldırma diyenler bakmayacak çocuğunuzaTek ebeveyn olmak benim durumumda babası tarafından istenmeyen bir çocuğu dünyaya getirmek demek malesef
doğrunun olmadığı bir problem bu. Boşanıp, kürtaj olup vebalini omuzlarıma yükleyip elimden geldiğince hayata yeniden başlamaya çalışacağım sanırımNe karar alırsanız alın eminim ki yine pişman olacaksınız.Mühim olan aldığınız kararın yüklerini , sorumluluğunu,zorunluluğunu en az çekeceğiniz karar hangisi?
Burada kimse verdiğiniz kararı eleştiremez evet bu problemin doğrusu,yanlışı yok .Herkes kendi yasayıp farklı kararlar verir .Kendinize şunu söyleyin : Ben bu kararı isteyerek almadım beni buna iten sebepler var,bu günah sadece bana ait değil.Konu dışı ama intihar edenlere çok üzülürüm ,dinimizce günah olan birşeyi yapabilecek kadar o karanlığa itilmişler ,şimdi tüm sorumluluk onlara mı ait yoksa onlara bu kararı verdirenler mi asıl suçlu????doğrunun olmadığı bir problem bu. Boşanıp, kürtaj olup vebalini omuzlarıma yükleyip elimden geldiğince hayata yeniden başlamaya çalışacağım sanırım
Nadir anlardan biri bu kendimi suçlamadığım, neden bunu bana yaptı diye kendimi paralamadığım. Sadece hamileliğimi ilk öğrendiğimde aa mucize resmen demiştim. Şimdi mucizemden ayrılacak olmak ağır geliyor. Ben de sizin gibi düşünüyorum. 1 sene önce yakınımızın kızı intihar etti ellerinde öldü kızı. 2 ay sonra da kadın intihar etti kendini suçlayarak. Melek gibiydi ikisi de. Ben sırf bu yüzden cehennemde olduklarına inanmak istemiyorum. Allah biliyor içimin yangınını.Burada kimse verdiğiniz kararı eleştiremez evet bu problemin doğrusu,yanlışı yok .Herkes kendi yasayıp farklı kararlar verir .Kendinize şunu söyleyin : Ben bu kararı isteyerek almadım beni buna iten sebepler var,bu günah sadece bana ait değil.Konu dışı ama intihar edenlere çok üzülürüm ,dinimizce günah olan birşeyi yapabilecek kadar o karanlığa itilmişler ,şimdi tüm sorumluluk onlara mı ait yoksa onlara bu kararı verdirenler mi asıl suçlu????
Tamam o zaman bu 25 haftalık görünen diğer hamilelikten.Yok yanlış anlaşılma olmuş. Ben ilk bebeğimi 2.5 aylıkken 8 Mart tarihinde karnımda kalbi durduğu için kaybettim. Şuanda tekrar tedavisiz hamile kaldım yaklaşık 4 haftalık bu hamileliğim
O çaresizliğinizi en derinden hissedemesemde anlıyorum.İlk yorumumda dediğim gibi aldır,aldırma demek bize düşmez.Çocuğa tek bakacak sizsiniz, Gururunuzu hiçe sayıp çocuk için o adamı çekecek sizsiniz.Bu dünya da hep ezilen en büyük yükü çeken hep kadın .O yüzden şimdi verdiğiniz karardan ilerde pişman olmayın.Nadir anlardan biri bu kendimi suçlamadığım, neden bunu bana yaptı diye kendimi paralamadığım. Sadece hamileliğimi ilk öğrendiğimde aa mucize resmen demiştim. Şimdi mucizemden ayrılacak olmak ağır geliyor. Ben de sizin gibi düşünüyorum. 1 sene önce yakınımızın kızı intihar etti ellerinde öldü kızı. 2 ay sonra da kadın intihar etti kendini suçlayarak. Melek gibiydi ikisi de. Ben sırf bu yüzden cehennemde olduklarına inanmak istemiyorum. Allah biliyor içimin yangınını.
Ben yalnız kalmamak için annemin evine gelmiştim. Kendisi beni mesajla terketti ve evden eşya alması gerektiğini söyledi. Hamile değilmişim gibi salağa yatıyor şuanda. Çünkü ayrılırsam zaten aldıracak bebeği mecbur diye düşünüyor. Bebeği aldır götüm yemedi yerine olmuyor biz ayrılalım diyor. Henüz hiç bir şey konuşmadım. Verilecek kararın sorumluluğunu kendi alamayacak belli ki. Emin olun koşarak imza atacaktır.Tamam o zaman bu 25 haftalık görünen diğer hamilelikten.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Karşı taraf imza verecek öyle değil mi?
Yani aldırmak isterseniz bu konuyu konuştunuz mu?
Eğer bir işiniz yoksa, bir de karşı taraf sorumsuz anladığım kadarıyla çok zor olur sizin için tabii ki karar sizin.
Ne sorumsuz biriymiş gerçekten.Ben yalnız kalmamak için annemin evine gelmiştim. Kendisi beni mesajla terketti ve evden eşya alması gerektiğini söyledi. Hamile değilmişim gibi salağa yatıyor şuanda. Çünkü ayrılırsam zaten aldıracak bebeği mecbur diye düşünüyor. Bebeği aldır götüm yemedi yerine olmuyor biz ayrılalım diyor. Henüz hiç bir şey konuşmadım. Verilecek kararın sorumluluğunu kendi alamayacak belli ki. Emin olun koşarak imza atacaktır.
Zaten çocuğu istemediği, çocuğun olmasının daha da işleri zorlaştıracağı için ayrılıyor. İstemiyorum demenin korkakça yolu bu. Aldırmam gerekirse kendisinin imzası gerekecek. Demez inanın memnun olur. Ama bu artık benim kararım. Aldırma dese de bana bunu yaşatan birini baba yapma fikri canımı sıkıyoroturup konuşacaksınız birlikte karar vereceksiniz, bebek yok sayılacak bir eşya değil. Eserekli gibi hop çocuk yaptık hop mesaj attım ayrıldım çocuk oyuncağı mı?
üç gün sonra neden aldırdın benim haberim yoktu bile der. Oturup düzgünce konuşun, arabanı falan da verme, destek istemiyorum deme en azından para ödesin. Çocuk doğduktan sonra çalışırım demişsin o imkansıza bir kala ihtimal. Çocuğa bakacak biri, deneyimsiz birini işe alacak ve yüksek maaş verecek birileri, çok az uykuyla desteksiz yaşarken ayakta kalabilecek bir psikoloji+fizyoloji lazım.
Bunu yaşatan biri baba olmaz merak etme, görmek bile istemez. Sen hem anne hem baba olmayı ve bütün yükü sırtlanmayı göze alabiliyor musun?Zaten çocuğu istemediği, çocuğun olmasının daha da işleri zorlaştıracağı için ayrılıyor. İstemiyorum demenin korkakça yolu bu. Aldırmam gerekirse kendisinin imzası gerekecek. Demez inanın memnun olur. Ama bu artık benim kararım. Aldırma dese de bana bunu yaşatan birini baba yapma fikri canımı sıkıyor
Açıkçası kürtaja karşı biri değilim. Sadece isteyerek yaptığım çok sevindiğim mucize olarak gördüğüm hamileliğimin elimden alınmasına öfkeliyim. Buna mecbur kılınmak beni zorlayan. Hem de hiç beklemediğim anda en adi şekildeİnsanlar bu kürtaj işini neden abartıyor hiç anlamıyorum. Bu kadar fazla anlamak yüklemek sağlık insanların yapacağı iş değil. Çocuk için şartlar uygun değilse aldırmak en iyisi.
Ayrıca burada konu sahibinin vicdani bir sorumluluğu yok bana göre. Adam onu yanlız bırakıp kürtaja zorluyor.
Burada aile yardım ederse doğur diyenler neyin kafasını yaşıyor onunda anlamıyorum. Çocuk doğduğunda şartların nasıl gelişeceğini kimse tahmin edemez. Yarın öbür gün ailesi bakmakta istemiyebilir. Ve bütün sorumluluk konu sahibinin üstüne kalabilir. Özetle bir kadının tek başına bir çocuğa bakması hiç kolay bir iş değil. Kendini resmen feda etmesi gerekir.
Yok hayır alamam. Sadece vedalaşmaya çalışıyorum.Bunu yaşatan biri baba olmaz merak etme, görmek bile istemez. Sen hem anne hem baba olmayı ve bütün yükü sırtlanmayı göze alabiliyor musun?
Siz gerçekten bebeği istediğiniz için mi yoksa bir daha olmaz diye düşünerek mi içinizde bu ikilemdesiniz. Yoldan 5kadın çevir 30yaşında 3 tanesi pcos çıkar zaten, dahası üst üste gebelik elde etmişsiniz femera,aşılama vs bunlar ağır bebek tedavileri değil ki. Neden bir daha çocuk olmaz diye yorumlar geldi anlamadım. Eşiniz 45 yaşında ayrıca onun sperm kalitesi nedir belirsiz.Ben yalnız kalmamak için annemin evine gelmiştim. Kendisi beni mesajla terketti ve evden eşya alması gerektiğini söyledi. Hamile değilmişim gibi salağa yatıyor şuanda. Çünkü ayrılırsam zaten aldıracak bebeği mecbur diye düşünüyor. Bebeği aldır götüm yemedi yerine olmuyor biz ayrılalım diyor. Henüz hiç bir şey konuşmadım. Verilecek kararın sorumluluğunu kendi alamayacak belli ki. Emin olun koşarak imza atacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?