- 15 Temmuz 2016
- 8.479
- 14.190
- 248
Bende kendi fikrimi yazdım...açık bir platform ve fikirleriniz bana uymamış, cevap verme hakkını kullanmışım. Sizi bu kadar rahatsız eden ne oldu?Herkes sizle aynı fikirde olmak zorunda mı pardon da
Ben kendi fikrimi yazdım konu sahibi herkesin fikrini okuyup değerlendirir mesajlarımı alıntılayıp durmayın
Ay abart istersen! Kendine gel donuna kadar al o eziğin nafaka tazminat ne varsa zorla. Onun şeyinin keyfine göre hem senin hem bebeğin hayatı mı kaysın? Çantanı al çık da gününü gün etsin karı kızla sonra çocuk büyüyünce karşısına çıkıp ben senin babanım yaşlandım hadi bana bak desin? Hiç mi çevrende dişli bir arkadasin yok seni kendine getirecek? Ona da defol git ben de seni istemiyorum çocuğumla kendime yeni bir hayat kurucam senin de burnundan getiricem ama o kadar kolay olmayacak de.Sorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.
Evlilik sözleşmesi yapılmış, adam her kuruşunu garanti altına almış kadın da koşup imzalamış. Neyi nasıl sömürsün? Bu çocukların sağlıklı aile ortamında doğmaya büyümeye, sevgi ilgi görmeye ihtiyaçları yok mu? Niye daha kendileri doğmadan başlayan kavgayı gürültüyü yaşamak zorunda olsunlar?Bebisi dogur ama adaminda iliğini sömür lütfen yanına kar kalmasın süründür.
Yanlış anlamayın, bu benim fikrimdir, zaten fikir için yazmışsınız. Bence boşanın ve çocuğu aldırın, gerçekten diğer türlü çok zorlanacaksınız gibime geliyor. Yeniden bir sayfa açın hayatınıza, o adama da bel bağlamayın, nafakadır, tazminat falan üç kuruş olarak veriliyor. Çocuk doğduktan sonrayı geçin, hamile iken de zor olacaktır hayatınız. Çocuğu aldırın, ama bu adamın da donuna kadar yine almaya çalışın. Ben olsam asla anlaşmalı boşanmam.Anlaşamıyoruz, ki bunu dile getiren ve aile terapistine gitmek isteyen bendim. Çözülemeyecek bir şey olduğunu hiç düşünmedim.Fakat birden bir aydınlanma gelmiş olacak ki 3 gün çapkın arkadaşıyla geçirdiği vakit sonrası terkedildim. Açıkçası başlığı açma sebebim bastırdığım ya da görmezden geldiğim bu sorularla yüzleşmek. Cevaplarını ne kadar dürüst veririm bilmiyorum. Teşekkürler
Eee konunun sonunda cevabı vermişsin zaten.böyle düşünen biri nasıl aldıracak?Merhaba, Mart ayında yaşadığım tedaviyle olan bebek kaybından sonra mucize ve ilaçsız ve geç döllenme ile kürtaj sonrası korunmadığım ilk ilişkide hamile kaldım. Hamileliğimi öğrendikten 3 gün sonra yani bugün evli olduğum kişi ayrılmak istediğini söyledi. Detaylarda boğulmak istemiyorum. Eğer bebek sağlıkla büyürse ailemle ama hayatım da yok olacaktır muhtemelen ona bakabilir miyim yoksa aldırmalı ve hayata sıfırdan mı başlamalıyım ? Karşı taraftan maddi manevi bir destek istemiyorum. Maddi durumumuz orta. Benim şuan hiç gelirim yok. Doğduktan sonra çalışabilirim, şuan 4 haftalık civarıdır. Ki bildiği halde bu konu yokmuş gibi ayrılık talebini iletti. Kendime ve doğacak bebeğe haksızlık mıdır doğurmak yoksa vicdansızlık mıdır hayata tutunacak cana kıymak ?
Kadınlar için de çok önemli değil.gayet de sevişirken zevk alınıyor yani.bence kadınlar kendine saygı öğretileri ve toplumsal baskı(burada olduğu gibi) nedeniyle bu tarz düşüncelere itiliyor.kendilerine yakiştıramıyorlar.Erkeklerin sevişebilmesi için bu sorunun pek önemi olduğunu zannetmiyorum. Keşke sorularımı sorabilecek kadar halim olsaydı
Haklısınız. Ama çok taze her şey benim için ve çok yabancı. Hiç beklemediğim bir anda aldım bu darbeyi. Kafam allak bullak. Bugün uyandığımda da kaybedeceğim bebeğime ağlıyorum. Ne barışıp bu çocuğu doğurmaya ne de tek başıma büyütmeye cesaretim var. Bugün hem bebeğimi kaybetmenin hem de boşanmanın ağırlığıyla uyandım. Aklımı yitiriyorum resmen o kadar çaresizim o kadar köşeye sıkıştım ki.Çok gururluyum çok inatçıyım sandığınız şeyler başka şeyler. Yaşınız da aman aman küçük değil ki ne denir bilemedim. Tek başına çocuk büyütmek öyle pek de romantik bir şey değil. Çocuk büyütmek başlı başına çok zor bir iş bir de böyle yorulduğunda destek çıkacak kimsenin olmamasının yanında böyle dramatik bir ayrılık senaryosu bunlarla başa çıkmak çok ciddi bir psikoloji ister. Gururu inadı hatırlamazsın bile. Mantıklı olanı yapmak zorundasın bebeğim babasını bilmeyecek tarzı türk filmi ağızları inan bebek doğup sorumluluklarını görene kadardır
Ne merhamet ne vicdan yok. Kendisi ilaç alıp uyumuş dün. Ben sakinleşmek için ilaç alamadığım gibi sonunu bilmediğim bebeğin tutunması için ilaçlar iğneler kullanıyorum. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Hamile olmasaydım boşanalım demezdi bu sorunlar umrunda olmazdı. 7 senedir ne büyük kavgalar oldu sevgiliyken bile 1 kere ayrılalım demedi. Çok keskin kararların kenarında yürüyorum, ne düşünmeden durabiliyorum ne de gözyaşım diniyor. Ben hayatımda hic bu kadar köşeye sıkışıp çaresiz kalmadım. Yalvarıyorum Allah’a, bilmediğim görmediğim acımı yangınımı geçirecek bir yol göster diye.Çok pislik bir adam ya 15 yaş küçük kızı bulmuş bir de evlilik sözleşmesi yaptırıyor, hamileliği öğrenince boşanma sözü çıkarmış aldırsın diye çocuğu aldirinca gelip barışmak isteyecek böylece aldırma konusunda kendisi hic sorumluluk hissetmeyecek
Nasıl yani? Gebelik ilişki olmadan mı olmuş4 haftalık gebelik demek 2 hafta önce sevişmişsiniz demek. Ne değişmiş kendisine sordunuz mu bunu
Muhtemelen tüp bebek yapmanıza sebep olan şey adamın yaşı. 45 yaşında erkeklerin sperm kalitesi çok düşüyor.
Hesaplamalar biraz farklı oluyor hamilelikte. Yani tam ilişki gününden değil adet gününden hesaplanıyor. O yüzden 2 hafta önce sevişip hamile kalsan da adet günün sayılıyor ve 4 hafta gibi oluyorNasıl yani? Gebelik ilişki olmadan mı olmuş
Bana cevap vermeyin konu sahibine verin cevabınızı ben sizle muhatap olmak zorunda değilimBende kendi fikrimi yazdım...açık bir platform ve fikirleriniz bana uymamış, cevap verme hakkını kullanmışım. Sizi bu kadar rahatsız eden ne oldu?
nasıl geçer mesela? Konu sahibi çocuk kreş olgunluğuna gelene kadar çalışamadığında yaşam giderleri nasıl karşılanır? Mental olarak yorulduğunda kendine bile sabrı kalmamışken tek başına bir çocukla nasıl toparlanabilir. Tek başına çocuk büyütmek çok zor bunu hepimiz biliyoruz.Tabiki de vicdana sığar yani yok bu olayın. Siz diyorsunuz Allahin mucizesi o. Herkes evlat sahibi olmak için yanıyor tutuşuyor siz daha iyi bilirsiniz o bekleyişi. Yapmayın lütfen. İçim cız etti okurken. Ben bebek haberi alabilmek için dualar ediyorum Rabbım size vermiş değerini bilin. Her zorluk gecer hafifler lütfen yapmayın.
Sizinle ne kadar devam edecek bebeginiz bu yola bilmiyorum ama sizi üzüntünüzü hissediyor her seyi evde birakip bi disari cikin bi nefes alin gezin mutlu olun bebeginizin varligini hissetmeye calisin ve siz karar verin ne yapacağınıza...tedaviyle hamile kalanlar hep zanneder ki hic olmayacak geceleri aglar sizlar ben bu duyguyu biliyorum ekonomik ozgurlugum var ailemin maddi durumu iyi bu yuzden ben yeribizde olsam dogururdum ama belki sizin sartlariniz farkli en dogru karari siz vereceksiniz adamda geri adim atacak bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?