Hamileliğimi öğrendim ve terkediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizi çok aklı başında bulamadım.
Mehr olarak verilen arabayı geri verme Robin Hut saçmalığı çok garip.
Mehr verdiyse dinen boynunun borcu geri vermek saçmalık.

Siz hayatı reel değerlendiremeyen kesimdensiniz.
Hayat; arabayı da veririm, çevrem ailem arkamda, cocuk dogduktan sonra çalışırımla yaşanmaz.
Akıllı davranmalı ve stratejileriniz olmalı.

Çocuk aklı başında anne babaların olmalı bence…
Hayata getirilen çocuğa, maddi manevi versiyonunuz ne ise en iyisini sunmanız gerekiyor.
İlle herkesde yat kat olacak değil ama akıllı hamleler yaparak hayatlarını şekillendirmek gerekiyor.

Evlilik sözleşmesi ilginç demek ki eşinizin ailesi yokun yoncası değil.
Cocugun gelecegi icin oturur konusursunuz bir de cocugunuz icin sözleşme yaparsınız. Bakımı masrafları da konuşludur.
Cocugun gelecegi icin tatmin edici şeyler sunuluyor ise doğurun.

Son düzenleme:
Herkes sizle aynı fikirde olmak zorunda mı pardon da
Ben kendi fikrimi yazdım konu sahibi herkesin fikrini okuyup değerlendirir mesajlarımı alıntılayıp durmayın
Bende kendi fikrimi yazdım...açık bir platform ve fikirleriniz bana uymamış, cevap verme hakkını kullanmışım. Sizi bu kadar rahatsız eden ne oldu?

Ay abart istersen! Kendine gel donuna kadar al o eziğin nafaka tazminat ne varsa zorla. Onun şeyinin keyfine göre hem senin hem bebeğin hayatı mı kaysın? Çantanı al çık da gününü gün etsin karı kızla sonra çocuk büyüyünce karşısına çıkıp ben senin babanım yaşlandım hadi bana bak desin? Hiç mi çevrende dişli bir arkadasin yok seni kendine getirecek? Ona da defol git ben de seni istemiyorum çocuğumla kendime yeni bir hayat kurucam senin de burnundan getiricem ama o kadar kolay olmayacak de.

Bebisi dogur ama adaminda iliğini sömür lütfen yanına kar kalmasın süründür.

Bebisi dogur ama adaminda iliğini sömür lütfen yanına kar kalmasın süründür.
Evlilik sözleşmesi yapılmış, adam her kuruşunu garanti altına almış kadın da koşup imzalamış. Neyi nasıl sömürsün? Bu çocukların sağlıklı aile ortamında doğmaya büyümeye, sevgi ilgi görmeye ihtiyaçları yok mu? Niye daha kendileri doğmadan başlayan kavgayı gürültüyü yaşamak zorunda olsunlar?

Yanlış anlamayın, bu benim fikrimdir, zaten fikir için yazmışsınız. Bence boşanın ve çocuğu aldırın, gerçekten diğer türlü çok zorlanacaksınız gibime geliyor. Yeniden bir sayfa açın hayatınıza, o adama da bel bağlamayın, nafakadır, tazminat falan üç kuruş olarak veriliyor. Çocuk doğduktan sonrayı geçin, hamile iken de zor olacaktır hayatınız. Çocuğu aldırın, ama bu adamın da donuna kadar yine almaya çalışın. Ben olsam asla anlaşmalı boşanmam.

Eee konunun sonunda cevabı vermişsin zaten.böyle düşünen biri nasıl aldıracak?

Erkeklerin sevişebilmesi için bu sorunun pek önemi olduğunu zannetmiyorum. Keşke sorularımı sorabilecek kadar halim olsaydı
Kadınlar için de çok önemli değil.gayet de sevişirken zevk alınıyor yani.bence kadınlar kendine saygı öğretileri ve toplumsal baskı(burada olduğu gibi) nedeniyle bu tarz düşüncelere itiliyor.kendilerine yakiştıramıyorlar.

Çok gururluyum çok inatçıyım sandığınız şeyler başka şeyler. Yaşınız da aman aman küçük değil ki ne denir bilemedim. Tek başına çocuk büyütmek öyle pek de romantik bir şey değil. Çocuk büyütmek başlı başına çok zor bir iş bir de böyle yorulduğunda destek çıkacak kimsenin olmamasının yanında böyle dramatik bir ayrılık senaryosu bunlarla başa çıkmak çok ciddi bir psikoloji ister. Gururu inadı hatırlamazsın bile. Mantıklı olanı yapmak zorundasın bebeğim babasını bilmeyecek tarzı türk filmi ağızları inan bebek doğup sorumluluklarını görene kadardır

Haklısınız. Ama çok taze her şey benim için ve çok yabancı. Hiç beklemediğim bir anda aldım bu darbeyi. Kafam allak bullak. Bugün uyandığımda da kaybedeceğim bebeğime ağlıyorum. Ne barışıp bu çocuğu doğurmaya ne de tek başıma büyütmeye cesaretim var. Bugün hem bebeğimi kaybetmenin hem de boşanmanın ağırlığıyla uyandım. Aklımı yitiriyorum resmen o kadar çaresizim o kadar köşeye sıkıştım ki.

Çok pislik bir adam ya 15 yaş küçük kızı bulmuş bir de evlilik sözleşmesi yaptırıyor, hamileliği öğrenince boşanma sözü çıkarmış aldırsın diye çocuğu aldirinca gelip barışmak isteyecek böylece aldırma konusunda kendisi hic sorumluluk hissetmeyecek

Ne merhamet ne vicdan yok. Kendisi ilaç alıp uyumuş dün. Ben sakinleşmek için ilaç alamadığım gibi sonunu bilmediğim bebeğin tutunması için ilaçlar iğneler kullanıyorum. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Hamile olmasaydım boşanalım demezdi bu sorunlar umrunda olmazdı. 7 senedir ne büyük kavgalar oldu sevgiliyken bile 1 kere ayrılalım demedi. Çok keskin kararların kenarında yürüyorum, ne düşünmeden durabiliyorum ne de gözyaşım diniyor. Ben hayatımda hic bu kadar köşeye sıkışıp çaresiz kalmadım. Yalvarıyorum Allah’a, bilmediğim görmediğim acımı yangınımı geçirecek bir yol göster diye.

Muhtemelen tüp bebek yapmanıza sebep olan şey adamın yaşı. 45 yaşında erkeklerin sperm kalitesi çok düşüyor.

Pcos var bende. Femara ile hamile kaldım. Genelde sorun bendeymiş gibi davranıldı. Ama ilk denemede kalbinin durması belki de yaşından kaynaklıydı.

Nasıl yani? Gebelik ilişki olmadan mı olmuş
Hesaplamalar biraz farklı oluyor hamilelikte. Yani tam ilişki gününden değil adet gününden hesaplanıyor. O yüzden 2 hafta önce sevişip hamile kalsan da adet günün sayılıyor ve 4 hafta gibi oluyor

Sizinle ne kadar devam edecek bebeginiz bu yola bilmiyorum ama sizi üzüntünüzü hissediyor her seyi evde birakip bi disari cikin bi nefes alin gezin mutlu olun bebeginizin varligini hissetmeye calisin ve siz karar verin ne yapacağınıza...tedaviyle hamile kalanlar hep zanneder ki hic olmayacak geceleri aglar sizlar ben bu duyguyu biliyorum ekonomik ozgurlugum var ailemin maddi durumu iyi bu yuzden ben yeribizde olsam dogururdum ama belki sizin sartlariniz farkli en dogru karari siz vereceksiniz adamda geri adim atacak bence

nasıl geçer mesela? Konu sahibi çocuk kreş olgunluğuna gelene kadar çalışamadığında yaşam giderleri nasıl karşılanır? Mental olarak yorulduğunda kendine bile sabrı kalmamışken tek başına bir çocukla nasıl toparlanabilir. Tek başına çocuk büyütmek çok zor bunu hepimiz biliyoruz.

Varlığını hissetmek vazgeçmek istediğimde daha da zorlaştıracak herşeyi. Tabi ilaçlar iğneler de destekliyor bunu orası ayrı. Onları kullanmaya devam ettiğime göre kendime bile itiraf edemediğim bir umut var demektir. Doğurayım bir şekilde büyür devrini geçtik sanırım psikolojik olarak ağır ve maddi olarak ağır bir süreç. Özünde inatçı ve saçma gururu olan biriyim. Alacağım kararı bu salak huylarımdan bağımsız almak için destek almaya karar verdim. Ben eğer çaba harcarsam vazgeçecektir kararından ama bir süre sonra ızdırabı daha büyük olacaktır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…