- 30 Mart 2022
- 6.596
- 4.254
- 123
4 haftalık gebelik henüz yeni yeni oluşuyor demek.Öyle anladım çünkü daha önce hiç duymadım gebelik hesaplamasını
Bu nasıl bir cümledir. Ne demek yaşam hakkı yok?o henüz bir can değil ve 10 haftaya kadar yaşam hakkı yok.
Tabiki bakarım tabiki büyür. Ama benden gidenler ne olacak? Ben de bu hayata bir kere geliyorum. İleride tamamen olmayan baba tarafının hesabını nasıl vereceğim? Uğradığı zorbalıklarla nasıl baş edeceğim? Bugün hem kendim hem de doğurursam yaşayacağı problemlerle ilgili doktorla görüşeceğim. Babası tarafından istenmeyen bir bebek dünyaya getirmek ne kadar vicdana sığar bilmiyorumBebeğinizi aldırmayın. O bir can. Bedeninizde gelisiyor olması onun yaşam hakkını elinden alabileceğiniz anlamına gelmiyor. İnsan bir kedi yavrusuna kıyamaz, karıncaları bile ezmiyoruz ıslak peceteyle alıp o şekilde uzaklastiriyoruz. Nasıl bir insanı oldureyim mi oldurmeyeyim mi diye ikilemde kalabilirsiniz?
Nasıl bakarım demeyin. Kadınlar içindeki gücü gerçekten hafife alıyor. Aslanlar gibi bakarsınız hiç merak etmeyin. Allah onu takdir ettiyse bakıp büyüyecek kolayligi da yaratacaktır. Bu konularda çok hassasım. Normal de yumuşak bir insanım ama herhangi bir hayati tehlike oluşturacak bir durum dışında kürtaj konusunda sakinligimi koruyamiyorum. 3 yıldir çocuk sahibi olmak için can atan biri olarak gerçekten üzülüyorum böyle şeyleri okurken.
Bebeğini aldirmayi düşünen başka bir üyeye de " tek başına nasıl bakarım deme içindeki güce güven o bebek sana çok iyi gelecek " dedim diye konuma yorum yapmayın demişti. Siz ne dersiniz bilmiyorum ama bebeğinizin kalbi atıyor ve o kalbin ilerde arkadaşları ile koşup oynama, size sevgiyle sarılma, gülme, bazen de ağlama hakkını elinden almayın...
Bu nasıl bir cümledir. Ne demek yaşam hakkı yok?
Adam kalitesiz, ruhu varoş defedin gitsin. Evlilik sözleşmesi diyince ben de bilmem kimlerin oğlu sandım. Şimdi size çok zor çok ağır, çok uğraştırıcı geliyor ama her şeyi kolaylaştırmak sizin elinizde. Hepsini geride bırakınca kuş gibi hafifleyeceksiniz.Aynı şirkette çalışıyorduk, şirket satılınca değişen kurallar sebebiyle evlilikten dolayı işten çıkarıldım. Çok güzeldi kariyerim, işimi de çok seviyordum. Annesi babası zengin değil oğulları bakıyor onlara. Kıymete binen oğullarının parası, kaynak kesilir diye korkuyorlar. Onlardan maddi birşey gelemez zaten. Hiç malında mülkünde gözüm yok. Sadece sevdiğim için, evlilik sonrası problemlerin çok büyük olmadığını düşündüğüm için çocuk sahibi olmak istedim. Ve bunu kendisiyle de bir çok kez masaya yatırıp konuştuk. Çok istedi çok da olumlu konuştu. Heba etmeyeceğim. Ama edeceğim kadar da ettim zaten
Zor bir durumda evet. Çok zor bir durumda hemde. Anlayabiliyorum. Ama adam pat diye kötü olmadi heralde. Karakterindeki sıkıntılara rağmen eşinin baba olabilecegini düşünmüş ki bebek yapmaya cesaret etmis. O cesareti büyütürken de gosterebilir diyorum.Bu kadar zor durumda bi kadina boyle acimasizca vicdan yaptirip bi de karincayi bile incitmemekten nasil bahsedebiliyosunuz ?
Zor bir durumda evet. Çok zor bir durumda hemde. Anlayabiliyorum. Ama adam pat diye kötü olmadi heralde. Karakterindeki sıkıntılara rağmen eşinin baba olabilecegini düşünmüş ki bebek yapmaya cesaret etmis. O cesareti büyütürken de gosterebilir diyorum.
Yok yok kendi halinde zengin sayılır. Euro kazanıyor aylık 600bin tl civarı geliri var. Bi kaç mal varlığı. Ama kimsesi yok. Bir ablası var o da evlenmiş boşanmış menapoza girdi. İki kardeşin de çocuğu yok. Kendime engel olamayıp her kalbime kramp girdiğinde yalnız ölmesi icin dua ediyorum. Şuan hiç bir adım atılmadığı konusulmadığı ve belirsiz kaldığı için evet çok zorlanıyorum. Ama önce terapistle konuşup en yakın zamanda da gerekli adımları atmak istiyorum. Sonrası beni hafifletiyor düşününceAdam kalitesiz, ruhu varoş defedin gitsin. Evlilik sözleşmesi diyince ben de bilmem kimlerin oğlu sandım. Şimdi size çok zor çok ağır, çok uğraştırıcı geliyor ama her şeyi kolaylaştırmak sizin elinizde. Hepsini geride bırakınca kuş gibi hafifleyeceksiniz.
Pat diye kötü olmadı tabi. Ama normal çift kavgalarıydı bizimki. Kendisiyle çocuk konusunu apaçık bir çok kez konuştum buna hazır olup olmadığını anlamak için. Beni hamileyken terk edebileceğini inanın hiç tahmin edemedim. Kendini de çok güzel pazarlayan bir insandırZor bir durumda evet. Çok zor bir durumda hemde. Anlayabiliyorum. Ama adam pat diye kötü olmadi heralde. Karakterindeki sıkıntılara rağmen eşinin baba olabilecegini düşünmüş ki bebek yapmaya cesaret etmis. O cesareti büyütürken de gosterebilir diyorum.
Siz şahsi garanti veriyor musunuz, aslanlar gibi bakamazsan maddi manevi ne lazımsa ben karşılıyorum diye bir sözleşme imzalar mısınız? Rızkı yoksa siz verecek misiniz o rızkı? Çok var bu durumda çocuk. Doğmuş terk edilmiş, şanslıysa yuvaya verilmiş şanssıza çöp konteynerine atılmış. Bu zavallı çocukların rızkı nerede? Daha 4 haftalık kesesi bile olmayan hücre yığınının kalbi nasıl var oluyor?Nasıl bakarım demeyin. Kadınlar içindeki gücü gerçekten hafife alıyor. Aslanlar gibi bakarsınız hiç merak etmeyin. Allah onu takdir ettiyse bakıp büyüyecek kolayligi da yaratacaktır. Bu konularda çok hassasım. Normal de yumuşak bir insanım ama herhangi bir hayati tehlike oluşturacak bir durum dışında kürtaj konusunda sakinligimi koruyamiyorum. 3 yıldir çocuk sahibi olmak için can atan biri olarak gerçekten üzülüyorum böyle şeyleri okurken.
Doğurursam elbette bakarım bir şekilde. Ama ne kendimden fazlaca vereceklerimin ne de çocuktan eksik bırakacaklarımın hesabını veremem.Siz şahsi garanti veriyor musunuz, aslanlar gibi bakamazsan maddi manevi ne lazımsa ben karşılıyorum diye bir sözleşme imzalar mısınız? Rızkı yoksa siz verecek misiniz o rızkı? Çok var bu durumda çocuk. Doğmuş terk edilmiş, şanslıysa yuvaya verilmiş şanssıza çöp konteynerine atılmış. Bu zavallı çocukların rızkı nerede? Daha 4 haftalık kesesi bile olmayan hücre yığınının kalbi nasıl var oluyor?
Şu kadınları zorbalamaktan vaz geçin.
Bebeğinizi aldırmayın. O bir can. Bedeninizde gelisiyor olması onun yaşam hakkını elinden alabileceğiniz anlamına gelmiyor. İnsan bir kedi yavrusuna kıyamaz, karıncaları bile ezmiyoruz ıslak peceteyle alıp o şekilde uzaklastiriyoruz. Nasıl bir insanı oldureyim mi oldurmeyeyim mi diye ikilemde kalabilirsiniz?
Nasıl bakarım demeyin. Kadınlar içindeki gücü gerçekten hafife alıyor. Aslanlar gibi bakarsınız hiç merak etmeyin. Allah onu takdir ettiyse bakıp büyüyecek kolayligi da yaratacaktır. Bu konularda çok hassasım. Normal de yumuşak bir insanım ama herhangi bir hayati tehlike oluşturacak bir durum dışında kürtaj konusunda sakinligimi koruyamiyorum. 3 yıldir çocuk sahibi olmak için can atan biri olarak gerçekten üzülüyorum böyle şeyleri okurken.
Bebeğini aldirmayi düşünen başka bir üyeye de " tek başına nasıl bakarım deme içindeki güce güven o bebek sana çok iyi gelecek " dedim diye konuma yorum yapmayın demişti. Siz ne dersiniz bilmiyorum ama bebeğinizin kalbi atıyor ve o kalbin ilerde arkadaşları ile koşup oynama, size sevgiyle sarılma, gülme, bazen de ağlama hakkını elinden almayın...
Hiç mümkün olduğunu düşünmüyorum ama her ihtimale hazır ve güçlü olmak için soruyorum. Böyle bir durumda adam gelse özürler dilese korktum böyle ani bir karar verdim gel tekrar aile olalım dese, ne yapardınız ?
Yok kabul etmez. İki gün sonra boşanalım dememden korkar. Belki 1 evi üzerime yapabilir. Ama böyle vicdansız ve korkak birine dönmek kendimi nasıl hissettirir bilemiyorumevlilik sözleşmesinin iptali, biraz malvarlığı ve finansal açıdan sağlanacak bazı imtiyazlar. samimi ise güvence altına almak için kabul eder.
evlilik sözleşmesinin iptali, biraz malvarlığı ve finansal açıdan sağlanacak bazı imtiyazlar. samimi ise güvence altına almak için kabul eder.
Yok kabul etmez. İki gün sonra boşanalım dememden korkar. Belki 1 evi üzerime yapabilir. Ama böyle vicdansız ve korkak birine dönmek kendimi nasıl hissettirir bilemiyorum
Kardeşinin de çocuğu yokmuş, menopoza girmiş. Bunlar nasıl insanlar, ne varyemez tipler? Annesi babası kızkardeşi kendi, tek amaçları sizin hamile olmamanız mı? Sanki aile çocuk kaynıyor da sizden doğacağa nasıl bakılacağı dert ediliyor. Hepimiz ölüp gidince devlete kalacağına bari ismimiz devam etsin, kanımızdan canımızdan bir çocuk faydalansın diyeceklerine evlilik sözleşmesi imzalatmışlar. Affedin ama böyle bir ortamda sevgiden nasıl bahsediliyor? Vicdansız sevgisiz nursuz tipler.Yok kabul etmez. İki gün sonra boşanalım dememden korkar. Belki 1 evi üzerime yapabilir. Ama böyle vicdansız ve korkak birine dönmek kendimi nasıl hissettirir bilemiyorum
Ailesi benim bildiğimden ailelerden çok farklı. Çok samimiyetsiz bir ortam var. Kimse birbirini sevmiyor sanki. Sürekli herkes birbirine laf sokuyor. Oğullarının mallarına çöküyorlar ama oğullarını da beğenmiyorlar. Çok değişik çok kötü insanlar. Ben cok muhattap olmuyordum. Ben eşimin iyi bir baba olacağını çocuğumun geleceğinin iyi olacağını düşünmüştüm sadece. Çünkü anlaşma çocuk için geçerli değil.Kardeşinin de çocuğu yokmuş, menopoza girmiş. Bunlar nasıl insanlar, ne varyemez tipler? Annesi babası kızkardeşi kendi, tek amaçları sizin hamile olmamanız mı? Sanki aile çocuk kaynıyor da sizden doğacağa nasıl bakılacağı dert ediliyor. Hepimiz ölüp gidince devlete kalacağına bari ismimiz devam etsin, kanımızdan canımızdan bir çocuk faydalansın diyeceklerine evlilik sözleşmesi imzalatmışlar. Affedin ama böyle bir ortamda sevgiden nasıl bahsediliyor? Vicdansız sevgisiz nursuz tipler.
Yoo atmiyor..Siz ne dersiniz bilmiyorum ama bebeğinizin kalbi atıyor ve o kalbin ilerde arkadaşları ile koşup oynama, size sevgiyle sarılma, gülme, bazen de ağlama hakkını elinden almayın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?