Hamileliğimi öğrendim ve terkediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle anladım çünkü daha önce hiç duymadım gebelik hesaplamasını
4 haftalık gebelik henüz yeni yeni oluşuyor demek.
Son Adet tarihine göre hesaplanıyor ya gebelik.
4 hafta önce adeti başlamıştır
2 hafta sonra yumurtlamıştır
Bu da ilişki olduğunu gösterir yumurtası döllenmiş.
2 hafta sonra da gebelik öğrenmiştir.

Tabiki bakarım tabiki büyür. Ama benden gidenler ne olacak? Ben de bu hayata bir kere geliyorum. İleride tamamen olmayan baba tarafının hesabını nasıl vereceğim? Uğradığı zorbalıklarla nasıl baş edeceğim? Bugün hem kendim hem de doğurursam yaşayacağı problemlerle ilgili doktorla görüşeceğim. Babası tarafından istenmeyen bir bebek dünyaya getirmek ne kadar vicdana sığar bilmiyorum

Bu nasıl bir cümledir. Ne demek yaşam hakkı yok?

yok. yaşam hakkı olduğunu neye istinaden savunuyorsunuz mesela? zaten söylediğiniz şeyler bilimden o kadar uzaktı ki. 5. haftada kalp ancak oluşuyor ve emriyonun kalbi 6. ya da 7. haftada atmaya başlıyor ve kalbinin atması, bir insan gibi vücut fonksiyonlarına ya da zihne sahip olduğu anlamına gelmiyor. sadece artık dokulara kan taşınabiliyor. dolayısıyla yaşam daha tam olarak oluşmadı. oluşmayan bir yaşamın hakkını 30 yaşındaki yetişkin bir kadının yaşamından öncelikli mi kılıyorsunuz siz?

Adam kalitesiz, ruhu varoş defedin gitsin. Evlilik sözleşmesi diyince ben de bilmem kimlerin oğlu sandım. Şimdi size çok zor çok ağır, çok uğraştırıcı geliyor ama her şeyi kolaylaştırmak sizin elinizde. Hepsini geride bırakınca kuş gibi hafifleyeceksiniz.

Bu kadar zor durumda bi kadina boyle acimasizca vicdan yaptirip bi de karincayi bile incitmemekten nasil bahsedebiliyosunuz ?
Zor bir durumda evet. Çok zor bir durumda hemde. Anlayabiliyorum. Ama adam pat diye kötü olmadi heralde. Karakterindeki sıkıntılara rağmen eşinin baba olabilecegini düşünmüş ki bebek yapmaya cesaret etmis. O cesareti büyütürken de gosterebilir diyorum.

Cocugun yasayacaklari ne olacak bile bile bu duruma atilmak kolay mi allah askina. Evliyken cocuk varken aldatilirsin bosanirsin o ayridir cunku bunu onceden bilemezsin. Ama suan ortada boyle bi adam var. Baba tarafi hic olmayacak belki hatta varliklari ilerde buyuk problem olacak sorun cikaracaklar nasil insanlar olduklarini bilmiyoruz. Bu kadin daha 30 yasinda suan bosansa tekrar evlenebilir. Cocugu dogurmaya karar verirse bu ihtimal cok cok az tamamen tek basina zorlu bi anne kimligiyle hayatina devam etmek zorunda kalacak. Bunlar cidden sadece yazmasi kolay seyler. Uzaktan aman dogur yapabilirsin demek bana mantikli gelmiyor

Yok yok kendi halinde zengin sayılır. Euro kazanıyor aylık 600bin tl civarı geliri var. Bi kaç mal varlığı. Ama kimsesi yok. Bir ablası var o da evlenmiş boşanmış menapoza girdi. İki kardeşin de çocuğu yok. Kendime engel olamayıp her kalbime kramp girdiğinde yalnız ölmesi icin dua ediyorum. Şuan hiç bir adım atılmadığı konusulmadığı ve belirsiz kaldığı için evet çok zorlanıyorum. Ama önce terapistle konuşup en yakın zamanda da gerekli adımları atmak istiyorum. Sonrası beni hafifletiyor düşününce

Pat diye kötü olmadı tabi. Ama normal çift kavgalarıydı bizimki. Kendisiyle çocuk konusunu apaçık bir çok kez konuştum buna hazır olup olmadığını anlamak için. Beni hamileyken terk edebileceğini inanın hiç tahmin edemedim. Kendini de çok güzel pazarlayan bir insandır

Siz şahsi garanti veriyor musunuz, aslanlar gibi bakamazsan maddi manevi ne lazımsa ben karşılıyorum diye bir sözleşme imzalar mısınız? Rızkı yoksa siz verecek misiniz o rızkı? Çok var bu durumda çocuk. Doğmuş terk edilmiş, şanslıysa yuvaya verilmiş şanssıza çöp konteynerine atılmış. Bu zavallı çocukların rızkı nerede? Daha 4 haftalık kesesi bile olmayan hücre yığınının kalbi nasıl var oluyor?
Şu kadınları zorbalamaktan vaz geçin.

Doğurursam elbette bakarım bir şekilde. Ama ne kendimden fazlaca vereceklerimin ne de çocuktan eksik bırakacaklarımın hesabını veremem.

Sağlıklı düşünmemeyen, herşeyi fazla fazla romantize eden, 5 haftalik embriyoyu 20 yaşında insan zanneden, aynı zamanda yaptığı eylemlerim sorumluluğunu almak yerine her şeye 'Allah'ın taktiri' diyip bütün sorumlulugunu Allah'a yükleyen biri daha. Kendinize gelmenizi diliyorum.

Hiç mümkün olduğunu düşünmüyorum ama her ihtimale hazır ve güçlü olmak için soruyorum. Böyle bir durumda adam gelse özürler dilese korktum böyle ani bir karar verdim gel tekrar aile olalım dese, ne yapardınız ?

evlilik sözleşmesinin iptali, biraz malvarlığı ve finansal açıdan sağlanacak bazı imtiyazlar. samimi ise güvence altına almak için kabul eder.

evlilik sözleşmesinin iptali, biraz malvarlığı ve finansal açıdan sağlanacak bazı imtiyazlar. samimi ise güvence altına almak için kabul eder.
Yok kabul etmez. İki gün sonra boşanalım dememden korkar. Belki 1 evi üzerime yapabilir. Ama böyle vicdansız ve korkak birine dönmek kendimi nasıl hissettirir bilemiyorum

Yok kabul etmez. İki gün sonra boşanalım dememden korkar. Belki 1 evi üzerime yapabilir. Ama böyle vicdansız ve korkak birine dönmek kendimi nasıl hissettirir bilemiyorum
Kardeşinin de çocuğu yokmuş, menopoza girmiş. Bunlar nasıl insanlar, ne varyemez tipler? Annesi babası kızkardeşi kendi, tek amaçları sizin hamile olmamanız mı? Sanki aile çocuk kaynıyor da sizden doğacağa nasıl bakılacağı dert ediliyor. Hepimiz ölüp gidince devlete kalacağına bari ismimiz devam etsin, kanımızdan canımızdan bir çocuk faydalansın diyeceklerine evlilik sözleşmesi imzalatmışlar. Affedin ama böyle bir ortamda sevgiden nasıl bahsediliyor? Vicdansız sevgisiz nursuz tipler.

Ailesi benim bildiğimden ailelerden çok farklı. Çok samimiyetsiz bir ortam var. Kimse birbirini sevmiyor sanki. Sürekli herkes birbirine laf sokuyor. Oğullarının mallarına çöküyorlar ama oğullarını da beğenmiyorlar. Çok değişik çok kötü insanlar. Ben cok muhattap olmuyordum. Ben eşimin iyi bir baba olacağını çocuğumun geleceğinin iyi olacağını düşünmüştüm sadece. Çünkü anlaşma çocuk için geçerli değil.

.Siz ne dersiniz bilmiyorum ama bebeğinizin kalbi atıyor ve o kalbin ilerde arkadaşları ile koşup oynama, size sevgiyle sarılma, gülme, bazen de ağlama hakkını elinden almayın...
Yoo atmiyor.
4 haftalik hamilelikte daha kalp atımı başlamaz.

Kendisi cocuk sahibi olmakta zorluk ceken insanların baskalarina "ben olamiyorum sen oluyorsun o zaman dogur" baskisi gercekten akla zarar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…