- 5 Nisan 2023
- 4.550
- 14.641
- 138
- 28
Yaşadıklarınız kolay diye demiyorum ama çok dramatik çok duygusal bakıyosunuz. Tabiki hamilelik başlı başına bir mucize ama sanki menapozun eşiğinde yaş geçmiş gitmiş defalarca tüp bebek sonrası hamile kalmış gibi tanımlamak da yersiz.Öncelikle nasıl bu kadar acımasız olduğunu anlamaya çalıştım. Blöf sandım ki böylesi bile çok büyük kötülük olurdu. Kendimce mucize diye anlam yükledim hamileliğime. Planlanan istenen bir gebeliğin böyle kontrolüm dışında sonlanmasına öfkeliyim. 3 günde ne değişti hiç anlamadım. Tabi şimdi herşeye sıfırdan başlamak aile evine dönmek tekrar biriyle tanışmak evlenmek vs bunlar da gözümde büyüyor. Ben tekrar hamile kalamamaktan değil zamanını kaçırmaktan korkuyorum. Ama bir yandan herşeyden kurtulup sıfırdan başlama fikri beni rahatlatıyor. Ben bana yapılan zorbalığı kabullenemiyorum.
Haklısınız, dramatize etmemek gerekiyor. 7 senem ona bağlı geçince ne kadar güçlü bir kadın olduğumu unutmuşum. İş yerinde de normal hayatta da hep yanımdaydı. Eski halimi bilseniz neşe doluydum hem çok çalışır hem çok gezerdim. Manipülasyonun son noktasıydı sanki, öyle köşeye sıkıştırırdı ki kavgalarda ona laf yetiştiremediğim için manipülasyonunu bozamadığım için sinirimden ağlar sonra da unuturdum. Herkes bana dışarıdakiler bundan farklı değil, hepsinden farkli problemler var, şükret moduna soktular beni. Ben de bunu normalize ettim. Belki şimdi haddinden fazla yanan canımın sebebi zamanında sustuklarımdır.Yaşadıklarınız kolay diye demiyorum ama çok dramatik çok duygusal bakıyosunuz. Tabiki hamilelik başlı başına bir mucize ama sanki menapozun eşiğinde yaş geçmiş gitmiş defalarca tüp bebek sonrası hamile kalmış gibi tanımlamak da yersiz.
Zamanını neden kaçıracaksınız, insanlar daha yeni hayata başlıyor. Siz kendinizi bu evlilikten kurtarın diğer yorumlarıda okudum bu adamın aileside tuhaf sevgisiz tipler ne hayır gelecek sana bunlardan. Mutlaka psikolojik destek al, çalış,oku ve gez biraz hayatı özümse.
Çok manipüle edilmişsiniz, hadi 15 yaş büyük adamla evlendin bari parasını yeseydin bide sözleşme yapmışsın. Bir daha böyle manipüle edilmemek için duygusal anlamda geliş.
Tüm adamlar böyle değil bir sürü adam gibi adamlar baba olacak hatta yeri gelse annelik yapacak adamlar da var.
Bu adamla tum bağını kes benden sana tavsiye. Seviyormus bilmem neymis yalan dolan. Esek kadar adam sorumluluktan kaçıyor. Evlat guzel sey ama boyle bir babasi olsun ister misin gerçekten? Yok ben gorusturmem falan deme mecbur hayatinizda olacak bu herif. Iyi dusun ama geç olmadan ver kararını.Annem başta olmak üzere bütün yaşca büyük kadınlar bana bunu yapma dedi. Parayı al reddetme keyfine bak harca dediler. Ben gururumdan ezilip büzüldüm her harcadığım parada. Bu arada işimden de aynı yerde çalıştığımız için çıkarıldım. Sonra çocuk yapacağınız diye tekrar işe girmedim. Ve biraz önce anlaşıldı ki düzeleceğine inandığım dandik problemler çocuk olunca daha da büyür diye terkediyormuş beni. Yani ayrılalım dediğinde otomatik çocuğu aldıracağımı düşünüyor. Hiç karnındaki çocuk ne olacak demedi. Direk Anlaşamıyoruz olmuyor yazıyor mesajında. Öğrendiğinde çok sevinmişti. Şimdi nasıl kıyabilecek aklım almıyor
tek başıma bunu yapabileceğime hiç inanmıyorum hele ki onunla bir bağım olmasını kabullenemem. Ben de herkese söyledim ne arayacaksınız ne de görüşme ayarlayacaksınız bu adamla. Şuan terapiye gidiyorum 2 farklı doktorla görüşeceğim ve akabinde onun götünün yemediği sorumlulukları ben alacağım. Karakter nasıl birşeymiş belki görürBu adamla tum bağını kes benden sana tavsiye. Seviyormus bilmem neymis yalan dolan. Esek kadar adam sorumluluktan kaçıyor. Evlat guzel sey ama boyle bir babasi olsun ister misin gerçekten? Yok ben gorusturmem falan deme mecbur hayatinizda olacak bu herif. Iyi dusun ama geç olmadan ver kararını.
Annen de arayıp durmasın totosunu kaldırmayın iyice yaşlı bunagin.
tek başıma bunu yapabileceğime hiç inanmıyorum hele ki onunla bir bağım olmasını kabullenemem. Ben de herkese söyledim ne arayacaksınız ne de görüşme ayarlayacaksınız bu adamla. Şuan terapiye gidiyorum 2 farklı doktorla görüşeceğim ve akabinde onun götünün yemediği sorumlulukları ben alacağım. Karakter nasıl birşeymiş belki görür
Birisi daha çok hamilelik ve cocuklar üzerinde çalışıyor.iki farklı doktor ne alanda?
Ne?Bebeğinizi aldırmayın. O bir can. Bedeninizde gelisiyor olması onun yaşam hakkını elinden alabileceğiniz anlamına gelmiyor. İnsan bir kedi yavrusuna kıyamaz, karıncaları bile ezmiyoruz ıslak peceteyle alıp o şekilde uzaklastiriyoruz. Nasıl bir insanı oldureyim mi oldurmeyeyim mi diye ikilemde kalabilirsiniz?
Nasıl bakarım demeyin. Kadınlar içindeki gücü gerçekten hafife alıyor. Aslanlar gibi bakarsınız hiç merak etmeyin. Allah onu takdir ettiyse bakıp büyüyecek kolayligi da yaratacaktır. Bu konularda çok hassasım. Normal de yumuşak bir insanım ama herhangi bir hayati tehlike oluşturacak bir durum dışında kürtaj konusunda sakinligimi koruyamiyorum. 3 yıldir çocuk sahibi olmak için can atan biri olarak gerçekten üzülüyorum böyle şeyleri okurken.
Bebeğini aldirmayi düşünen başka bir üyeye de " tek başına nasıl bakarım deme içindeki güce güven o bebek sana çok iyi gelecek " dedim diye konuma yorum yapmayın demişti. Siz ne dersiniz bilmiyorum ama bebeğinizin kalbi atıyor ve o kalbin ilerde arkadaşları ile koşup oynama, size sevgiyle sarılma, gülme, bazen de ağlama hakkını elinden almayın...
Birisi daha çok hamilelik ve cocuklar üzerinde çalışıyor.
Diğeri de evlilikler üzerine.
Bir bebeğin anne karnında öldürülmesi ile dogduktan sonra öldürülmesi arasında ne fark var?Allah isteyen herkese versin, size de versin de başkalarına vicdan yüklemesi yapmaya kalkmayın. Allah vermiş, rızkıyla gelirmiş falan bırakın bunları Allah aşkına. Allah akıl vermiş kullanalım diye..
Diyecek bir söz bulamıyorum ne ara bir bebeği anne karnında öldürmek bu kadar normal oldu? Canı olan bir şeyi öldürmek.. Hani kedilere köpeklere kıyamıyorduk ne ara bebeklere kıyar olduk!Hanımefendi sizce sizinle o bir mi şuan ? Evliliği biten bir kadına günah aldırma diyorsun. Kadının hakkına giriyorsun bu günah değil mi ya ? Tek doğrucu siz misiniz kolay mı ya tek ebeveyn olmak.
Hanımefendi, ömür boyu sefalet çekebilir. Babasız büyüyebilir. Siz babasız büyümek nedir haberiniz var mı? Siz ne anlatıyorsunuz ya ?Diyecek bir söz bulamıyorum ne ara bir bebeği anne karnında öldürmek bu kadar normal oldu? Canı olan bir şeyi öldürmek.. Hani kedilere köpeklere kıyamıyorduk ne ara bebeklere kıyar olduk!
Ayyyy ne kadar da dramatik bir yorum ya. Ne kadar tıp bilimini hiçe sayan, ne kadar kadınları vicdan yükü altına sokan bir yorum. Allah bilir siz korunmazsınız da, çünkü bu günahsa o da günah. Doğur doğur at sokağa. Ortalık sizin gibi zihniyete sahip insanların doğurup bakmadıkları yüzünden yol geçen hanına döndü. “Bir bebeğin anne karnında öldürülmesi” aman yarabbi, ifadeye bak! Neresinden tutsam elimde kalıyor. Tecavüz sonucu hamile kalan kadın da aldırmasın çocuğu aynı şey değil mi? Zihniyetiniz batsın.Bir bebeğin anne karnında öldürülmesi ile dogduktan sonra öldürülmesi arasında ne fark var?
23 yaşındayken 38 yaşında kazık kadar adamla olmana ailen nasıl izin verdi? Arkadaşların çevren kimse bir şey demedi mi.Haklısınız, dramatize etmemek gerekiyor. 7 senem ona bağlı geçince ne kadar güçlü bir kadın olduğumu unutmuşum. İş yerinde de normal hayatta da hep yanımdaydı. Eski halimi bilseniz neşe doluydum hem çok çalışır hem çok gezerdim. Manipülasyonun son noktasıydı sanki, öyle köşeye sıkıştırırdı ki kavgalarda ona laf yetiştiremediğim için manipülasyonunu bozamadığım için sinirimden ağlar sonra da unuturdum. Herkes bana dışarıdakiler bundan farklı değil, hepsinden farkli problemler var, şükret moduna soktular beni. Ben de bunu normalize ettim. Belki şimdi haddinden fazla yanan canımın sebebi zamanında sustuklarımdır.
Merhaba öncelikle yaşadığınız zor dönemde içinize huzur ve rahatlık diliyorumMerhaba, Mart ayında yaşadığım tedaviyle olan bebek kaybından sonra mucize ve ilaçsız ve geç döllenme ile kürtaj sonrası korunmadığım ilk ilişkide hamile kaldım. Hamileliğimi öğrendikten 3 gün sonra yani bugün evli olduğum kişi ayrılmak istediğini söyledi. Detaylarda boğulmak istemiyorum. Eğer bebek sağlıkla büyürse ailemle ama hayatım da yok olacaktır muhtemelen ona bakabilir miyim yoksa aldırmalı ve hayata sıfırdan mı başlamalıyım ? Karşı taraftan maddi manevi bir destek istemiyorum. Maddi durumumuz orta. Benim şuan hiç gelirim yok. Doğduktan sonra çalışabilirim, şuan 4 haftalık civarıdır. Ki bildiği halde bu konu yokmuş gibi ayrılık talebini iletti. Kendime ve doğacak bebeğe haksızlık mıdır doğurmak yoksa vicdansızlık mıdır hayata tutunacak cana kıymak ?
Histerik, duygusal ve manipülasyon içeren yorumları göz ardı etmenizi öneririm. Çocuk sahibi olamayan kadınların doğur ısrarını da anlayamıyorum cidden. Siz belki mutlu, güzel giden evliliğiniz varken çocuk sahibi olmak istiyor olabilirsiniz ama konu sahibi öyle mi? Çocuk yetiştirmek başlı başına zor bir durumken, tek başına çocuk yetiştirmenin ne denli zor olacağını hayal bile edemiyorum. Hadi bebekken bir şekilde halledilir maddi imkan varsa. Asıl iş büyüdüğünde, ergenlik döneminde. Bir problem yaşadığınızda hep tek başınıza mücadele etmek zorunda kalacaksanız. Tüm sorumluluk sizde olacak. Kendinize ait alanınız olmayacak. Size kendimden örnek vereyim. Benim 7 yaşında bir oğlum var. Bakımı, ödevi, aktivitesi,sporu, psikolojisi vs vs tüm bunları eşimle paylaşıyor olmasam inanın kendime ayıracak bir dk vaktim kalmaz ve çok çok mutsuz olurum.
İlla ki tek başına çocuk yetiştiren, yetiştirmek zorunda olan bir çok kadın vardır ama bile isteye bunun altına girmek bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca Türkiye gibi sosyal devlet anlayışının olmadığı, gelecek kaygısının çok ciddi boyutta olduğu, mahalle baskısının normal kabul edildiği bir ülkede single mom olmak kesinlikle delilik.
Karşınızdaki adamı siz daha iyi tanırsınız ama burdanHerkes bana eğer boşanma kararından vazgeçerse diye beklememi söylüyor. Şuan dün attığı olmuyor zorlamayalım ben şu saatlerde evde olacağım eşyalarımı alacağım vs mesajından sonra hiç mesaj atmadı. Hamilelikle ilgili tek kelime etmedi zaten. Sadece arkadaşıma çocuk olunca daha kötü olacağını düşünüyorum demiş ama benimle hiç konuşmadı. Sizce evlilik buradan döner mi ? Barışmak isterse birşey olmamış gibi hamileliği sürdürmeli miyim ?
Hem jinekolog hem psikologla görüştüm. Yarın da 2 farklı avukatla görüşeceğim. Çok ani ve fevri birşey yapıp kararımdan pişman olmak istemiyorum. Ama burada bosanmak ve kürtaj dışında kendime baska yol da çizemiyorum. Profesyonel yardımlar ve bilgi beni güçlendiriyor.Karşınızdaki adamı siz daha iyi tanırsınız ama burdan
bakınca sorumsuz, bencil, hamile eşini düşük riski varken terkeden iğrenç bir insan olarak görünüyor. Eğer dönecek olursa ve şans vermek isterseniz ilk iş o evlilik sözleşmesini iptal edin. Sonrasında çift terapisi şartını ekleyin. Sakın ama sakın “gurur” adı altında saçma sapan şeylet yapmayın. Evlilik içerisinde edinilen her malda sizin de hakkınız var. Üstelik çalıştığınız yerden çıkma konusunda fedakarlık eden taraf siz olmuşsunuz. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Ben olsam belki döner diye oturup beklemez, onun insafına bırakmazdım bir şeyleri. En azından bir avukatla görüşür davamı açardım.
Elbette çok iyi düşünün. Fevri bir şey yapmayın. Adamın sizi kazanmak için bir çabası olsa belki belirlenen şartlar çerçevesinde bir şans daha verilebilir derdim ama maalesef böyle bir durum da yok ortada. Yani beni lütfen yanlış anlamayın ama 15 yaş farkı da gerçekten çok fazla geldi bana. Olgun olur, anlayışlı olur, sizi çok sever, parası olur vs yine bir nebze anlayabilirim ama adamda bunların hiç biri yok.Hem jinekolog hem psikologla görüştüm. Yarın da 2 farklı avukatla görüşeceğim. Çok ani ve fevri birşey yapıp kararımdan pişman olmak istemiyorum. Ama burada bosanmak ve kürtaj dışında kendime baska yol da çizemiyorum. Profesyonel yardımlar ve bilgi beni güçlendiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?