Hamileliğimi öğrendim ve terkediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşadıklarınız kolay diye demiyorum ama çok dramatik çok duygusal bakıyosunuz. Tabiki hamilelik başlı başına bir mucize ama sanki menapozun eşiğinde yaş geçmiş gitmiş defalarca tüp bebek sonrası hamile kalmış gibi tanımlamak da yersiz.
Zamanını neden kaçıracaksınız, insanlar daha yeni hayata başlıyor. Siz kendinizi bu evlilikten kurtarın diğer yorumlarıda okudum bu adamın aileside tuhaf sevgisiz tipler ne hayır gelecek sana bunlardan. Mutlaka psikolojik destek al, çalış,oku ve gez biraz hayatı özümse.
Çok manipüle edilmişsiniz, hadi 15 yaş büyük adamla evlendin bari parasını yeseydin bide sözleşme yapmışsın. Bir daha böyle manipüle edilmemek için duygusal anlamda geliş.
Tüm adamlar böyle değil bir sürü adam gibi adamlar baba olacak hatta yeri gelse annelik yapacak adamlar da var.

Haklısınız, dramatize etmemek gerekiyor. 7 senem ona bağlı geçince ne kadar güçlü bir kadın olduğumu unutmuşum. İş yerinde de normal hayatta da hep yanımdaydı. Eski halimi bilseniz neşe doluydum hem çok çalışır hem çok gezerdim. Manipülasyonun son noktasıydı sanki, öyle köşeye sıkıştırırdı ki kavgalarda ona laf yetiştiremediğim için manipülasyonunu bozamadığım için sinirimden ağlar sonra da unuturdum. Herkes bana dışarıdakiler bundan farklı değil, hepsinden farkli problemler var, şükret moduna soktular beni. Ben de bunu normalize ettim. Belki şimdi haddinden fazla yanan canımın sebebi zamanında sustuklarımdır.

Bu adamla tum bağını kes benden sana tavsiye. Seviyormus bilmem neymis yalan dolan. Esek kadar adam sorumluluktan kaçıyor. Evlat guzel sey ama boyle bir babasi olsun ister misin gerçekten? Yok ben gorusturmem falan deme mecbur hayatinizda olacak bu herif. Iyi dusun ama geç olmadan ver kararını.

Annen de arayıp durmasın totosunu kaldırmayın iyice yaşlı bunagin.

tek başıma bunu yapabileceğime hiç inanmıyorum hele ki onunla bir bağım olmasını kabullenemem. Ben de herkese söyledim ne arayacaksınız ne de görüşme ayarlayacaksınız bu adamla. Şuan terapiye gidiyorum 2 farklı doktorla görüşeceğim ve akabinde onun götünün yemediği sorumlulukları ben alacağım. Karakter nasıl birşeymiş belki görür

iki farklı doktor ne alanda?

Ne?
Dünyanın en iyi kocası da olsa yanımızda nasıl bakarım demeden çocuk mu doğurulur? Sorulması gereken en birinci soru bu.
Ne olursa olsun doğsun bakış açısı bence doğru değil. Doğunca her şey bitmeyecek, tam tersi yeni başlayacak. Doğar doğmaz bebekle tek başına kalacak olan konu sahibi. Her şeyine tek cbaşına yetişmeye çalışacak. Para sorunu çözülse bile manevi olarak yine tek başına kalacak. En basiti gece hastalansa hastaneye beraber götürebileceği bir babası olmayacak. Ya da gece uyumadığında bana ver azıcık bende dursun sen git dinlen diyecek bir baba olmayacak. 2-3 yaşına gelir gelmez babam nerede demeye de başlayacak. Bunlar gerçekler.

Allah isteyen herkese versin, size de versin de başkalarına vicdan yüklemesi yapmaya kalkmayın. Allah vermiş, rızkıyla gelirmiş falan bırakın bunları Allah aşkına. Allah akıl vermiş kullanalım diye..
Bir bebeğin anne karnında öldürülmesi ile dogduktan sonra öldürülmesi arasında ne fark var?

Hanımefendi sizce sizinle o bir mi şuan ? Evliliği biten bir kadına günah aldırma diyorsun. Kadının hakkına giriyorsun bu günah değil mi ya ? Tek doğrucu siz misiniz kolay mı ya tek ebeveyn olmak.
Diyecek bir söz bulamıyorum ne ara bir bebeği anne karnında öldürmek bu kadar normal oldu? Canı olan bir şeyi öldürmek.. Hani kedilere köpeklere kıyamıyorduk ne ara bebeklere kıyar olduk!

Diyecek bir söz bulamıyorum ne ara bir bebeği anne karnında öldürmek bu kadar normal oldu? Canı olan bir şeyi öldürmek.. Hani kedilere köpeklere kıyamıyorduk ne ara bebeklere kıyar olduk!
Hanımefendi, ömür boyu sefalet çekebilir. Babasız büyüyebilir. Siz babasız büyümek nedir haberiniz var mı? Siz ne anlatıyorsunuz ya ?

Bir bebeğin anne karnında öldürülmesi ile dogduktan sonra öldürülmesi arasında ne fark var?
Ayyyy ne kadar da dramatik bir yorum ya. Ne kadar tıp bilimini hiçe sayan, ne kadar kadınları vicdan yükü altına sokan bir yorum. Allah bilir siz korunmazsınız da, çünkü bu günahsa o da günah. Doğur doğur at sokağa. Ortalık sizin gibi zihniyete sahip insanların doğurup bakmadıkları yüzünden yol geçen hanına döndü. “Bir bebeğin anne karnında öldürülmesi” aman yarabbi, ifadeye bak! Neresinden tutsam elimde kalıyor. Tecavüz sonucu hamile kalan kadın da aldırmasın çocuğu aynı şey değil mi? Zihniyetiniz batsın.

Son düzenleme:
23 yaşındayken 38 yaşında kazık kadar adamla olmana ailen nasıl izin verdi? Arkadaşların çevren kimse bir şey demedi mi.
Zararın neresinden dönülse kardır, bu yaşadıklarını hayat deneyimi diyerek koy cebine ve arkana bakma

Merhaba öncelikle yaşadığınız zor dönemde içinize huzur ve rahatlık diliyorum

Bu yazacağım mesajı lütfen başka bir kullanıcı alıntılamasın direkt olarak konu sahibine söylemek istediklerimi söylemek istiyorum, başka kimseyle konuşmak istemiyorum

Ben evet ana rahmine düşen bir bebeğin hayatın türlü zorluklarına gebe de olsa o kadın, doğması taraftarıyım.

Maddi durumunuzun orta olduğunu söylemişsiniz siz ne yerseniz çocuğunuz da onu yer, bebeğiniz doğduktan sonra onu cami avlusuna bırakacak halinizin olmadığını düşünüyorum. O bebek sizin bir parçanız ve evet gebeliğe ve bebek dünyaya getirmeye mucize gözüyle bakanlardanım.

Başka bir senaryo çizelim. Bebeği aldırdınız, eşinizden boşandınız bambaşka bir hayatınız var. Kariyeriniz istediğiniz şekilde ilerliyor, maddi durumunuz çok iyi, hayatınızda sevdiğiniz biri var. O kaybettiğiniz bebeğin yasını tutmayacağınızın bir garantisi var mı? Onu özlemeyeceğinizin…

Babası kötü olan bir çocuğun yine de dünyaya gelmeye hakkı var, belki sonradan evladıyla o kadar da kötü olmayacak bunu da bilemiyoruz.

Bakın ben sizi tanımıyorum, başka konularınıza da hiç bakmadım ama kendi inanışımı, görüşümü paylaşmak istedim. Böyle de bir düşünce var diye..

Eşinizle mutlu değilseniz boşanın tabii o konuda bir soru işareti yok, ama çocuk tek ebeveynle büyüdü diye bu dünyanın sonu değil. Bir söz var bir çocuğu bir köy büyütür diye. Bir anne, bir dede, bir anneanne, siz kimlere sahipseniz bu insanlar da azımsanacak insanlar değiller.

Babasıyla görüşmemesi durumunda ya da sizin bunu istememeniz halinde bir psikolog, psikiyatr ile bunu çocukla nasıl konuşabileceğinizi tartışabilir, bir yol haritası çizebilirsiniz.

Bu çocuğu aldırdınız diyelim, yine istediğiniz anda istediğiniz şekilde hamile kalacağınızın bir garantisi yok. Sağlık sorunları anne adayı için veya bebek için olmadıkça bebek aldırılmaması tarafındayım. Tecavüz gibi şeyleri tartışmıyoruz burada o başka bir konu

Eşinizden ayrıldıktan sonra çocuğunuzu belki biraz da büyüttükten sonra yine evlenebilirsiniz. Bu da imkansız bir şeymiş gibi bakılıyor, inanmıyorum buna.

Kariyerinize dönmek için çocuğunuz kreşe gitmeye başladığında en geç dönebilirsiniz. Kariyer 20 30da yapılıp sonra unutulacak bir şey de değil.

O sizin bir parçanız ve bir mucize. Son olarak kürtajın günah olduğuna inananlardanım.
Bu süreçte kararınız ne olursa olsun duygusal olarak destek alın lütfen, sevdiğiniz size kıyamayacak kişilerden olur, psikologdan olur…

Histerik, duygusal ve manipülasyon içeren yorumları göz ardı etmenizi öneririm. Çocuk sahibi olamayan kadınların doğur ısrarını da anlayamıyorum cidden. Siz belki mutlu, güzel giden evliliğiniz varken çocuk sahibi olmak istiyor olabilirsiniz ama konu sahibi öyle mi? Çocuk yetiştirmek başlı başına zor bir durumken, tek başına çocuk yetiştirmenin ne denli zor olacağını hayal bile edemiyorum. Hadi bebekken bir şekilde halledilir maddi imkan varsa. Asıl iş büyüdüğünde, ergenlik döneminde. Bir problem yaşadığınızda hep tek başınıza mücadele etmek zorunda kalacaksanız. Tüm sorumluluk sizde olacak. Kendinize ait alanınız olmayacak. Size kendimden örnek vereyim. Benim 7 yaşında bir oğlum var. Bakımı, ödevi, aktivitesi,sporu, psikolojisi vs vs tüm bunları eşimle paylaşıyor olmasam inanın kendime ayıracak bir dk vaktim kalmaz ve çok çok mutsuz olurum.
İlla ki tek başına çocuk yetiştiren, yetiştirmek zorunda olan bir çok kadın vardır ama bile isteye bunun altına girmek bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca Türkiye gibi sosyal devlet anlayışının olmadığı, gelecek kaygısının çok ciddi boyutta olduğu, mahalle baskısının normal kabul edildiği bir ülkede single mom olmak kesinlikle delilik.

Herkes bana eğer boşanma kararından vazgeçerse diye beklememi söylüyor. Şuan dün attığı olmuyor zorlamayalım ben şu saatlerde evde olacağım eşyalarımı alacağım vs mesajından sonra hiç mesaj atmadı. Hamilelikle ilgili tek kelime etmedi zaten. Sadece arkadaşıma çocuk olunca daha kötü olacağını düşünüyorum demiş ama benimle hiç konuşmadı. Sizce evlilik buradan döner mi ? Barışmak isterse birşey olmamış gibi hamileliği sürdürmeli miyim ?

Karşınızdaki adamı siz daha iyi tanırsınız ama burdan
bakınca sorumsuz, bencil, hamile eşini düşük riski varken terkeden iğrenç bir insan olarak görünüyor. Eğer dönecek olursa ve şans vermek isterseniz ilk iş o evlilik sözleşmesini iptal edin. Sonrasında çift terapisi şartını ekleyin. Sakın ama sakın “gurur” adı altında saçma sapan şeylet yapmayın. Evlilik içerisinde edinilen her malda sizin de hakkınız var. Üstelik çalıştığınız yerden çıkma konusunda fedakarlık eden taraf siz olmuşsunuz. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Ben olsam belki döner diye oturup beklemez, onun insafına bırakmazdım bir şeyleri. En azından bir avukatla görüşür davamı açardım.

Hem jinekolog hem psikologla görüştüm. Yarın da 2 farklı avukatla görüşeceğim. Çok ani ve fevri birşey yapıp kararımdan pişman olmak istemiyorum. Ama burada bosanmak ve kürtaj dışında kendime baska yol da çizemiyorum. Profesyonel yardımlar ve bilgi beni güçlendiriyor.

Elbette çok iyi düşünün. Fevri bir şey yapmayın. Adamın sizi kazanmak için bir çabası olsa belki belirlenen şartlar çerçevesinde bir şans daha verilebilir derdim ama maalesef böyle bir durum da yok ortada. Yani beni lütfen yanlış anlamayın ama 15 yaş farkı da gerçekten çok fazla geldi bana. Olgun olur, anlayışlı olur, sizi çok sever, parası olur vs yine bir nebze anlayabilirim ama adamda bunların hiç biri yok.

Kendimi sizin yerinize koymaya çalıştım konuyu okurken ve cidden çok ama çok zor bir durum. Ben olsaydım ne yaparım hiç bilmiyorum.
Kimse size aldır ya da aldırma diyemez çünkü kararlarınızın sonuçları sizin hayatınızı etkileyecek sadece. Ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz ve ne yaşayacağınızı sadece siz öngörebilirsiniz.
Keşke böyle olmasaydı.
Allah ikinizin de hakkını sorsun o pislik heriften.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…