Hamileliğimi söylemek istemiyorum

denizbhrm

Hadi bu defa annene tutun bebeğim
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
1.487
1.579
63
Ben hamileyim, inşallah bu sefer sağlıkla doğar. Bu ilk değil daha önce 2 düşüğüm oldu, o yüzden çok pimpirikliyim. Konu ise, uzunca bir süre eşimin ailesine söylemek istemiyorum. Mümkün olduğu kadar geç haberleri olsun. Zaten aramız acayip sorunlu.

Eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Eşim ara sıra kendi gidip görüyor. Bundan önceki hamileliğimde yüzüme karşı ne gerek vardı demişlerdi. Hatta görümcem benim 2.çocuğu denememi mi kıskanıyorsun demişti. Düşük yapınca bir telefon bile açıp geçmiş olsun demediler. Zaten eşimle mutluluğumuzda gözleri kalıyor nişanlandığımızdan beri, haset edip duruyorlar.

Hamileliğimi bir süre söylemek istemiyorum, doğumuma gelmelerini istemiyorum. Lohusayken bile gelmelerini istemiyorum çünkü biliyorum ki yine kavga çıkaracaklar ya da huzur bozup gidecekler. Eşimin hatırına mecbur ara ara gelip gitmelerine göz yumacağım, bu da çok sinir ediyor beni.

Şu an kendi ailemin de haberi yok. 1-2 ay kadar kimseye haber vermeyi düşünmüyoruz. Ama şu doğum sonrası çok canımı sıkıyor. Hayır olan bebeği de sevecek insanlar değiller, sırf ellerine koz olsun diye laf ederler bebeği göstermezsem. Offff şimdiden canım sıkıldı.

Var mı aranızda bir cinnetle kaynanasını ve ailesini bebeğinden uzak tutan?

Simdiden strese sokma bunlarla kendini ve bencede kimseye söylemeyin daha erken.bende bir kayip yasamistim ilk gebeligimde ikinciye tekrar kaldigimda nerdeyse dort aylıkken soylemeye basladim.

Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin once gerisi o zaman geldiginde düşünülür.

Simdiden strese sokma bunlarla kendini ve bencede kimseye söylemeyin daha erken.bende bir kayip yasamistim ilk gebeligimde ikinciye tekrar kaldigimda nerdeyse dort aylıkken soylemeye basladim.

Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin once gerisi o zaman geldiginde düşünülür.
Düşüğümü haber verdiğimiz günün akşamı restorana gidip kahkahalarla ortalığı inletmişler kadeh kaldırmışlar oraya ailesiyle yemeğe giden arkadaşım. Bana gizlice çekip fotoğraflarını bile attı. Bebeğimi görmelerini istemiyorum. Resmen kutlamışlar yani.

Canını sıkıp kendini üzme ya. Sağlıkla al kucağına inşallah, istemiyorsan da söyleme tabi. Bazıları 6 aya kadar bile çok anlaşılmıyor.

Rabbim sizi ve yavruyu korusun

Arkadaslar yanlış anlamayın ama siz nasıl kocalar bulup evleniyorsunuz?

Ben böyle bir şey teklif bile edemem ortak yaptigimiz çocuğu Ailene göstermem diye .

Valla helal olsun ne diyeyim
Göstermem demedim, göstermek istemiyorum ama mecburum sinir ediyor bu beni dedim. Nasıl kocalar buluyorsunuz derken?

Ben hamileyim, inşallah bu sefer sağlıkla doğar. Bu ilk değil daha önce 2 düşüğüm oldu, o yüzden çok pimpirikliyim. Konu ise, uzunca bir süre eşimin ailesine söylemek istemiyorum. Mümkün olduğu kadar geç haberleri olsun. Zaten aramız acayip sorunlu.

Eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Eşim ara sıra kendi gidip görüyor. Bundan önceki hamileliğimde yüzüme karşı ne gerek vardı demişlerdi. Hatta görümcem benim 2.çocuğu denememi mi kıskanıyorsun demişti. Düşük yapınca bir telefon bile açıp geçmiş olsun demediler. Zaten eşimle mutluluğumuzda gözleri kalıyor nişanlandığımızdan beri, haset edip duruyorlar.

Hamileliğimi bir süre söylemek istemiyorum, doğumuma gelmelerini istemiyorum. Lohusayken bile gelmelerini istemiyorum çünkü biliyorum ki yine kavga çıkaracaklar ya da huzur bozup gidecekler. Eşimin hatırına mecbur ara ara gelip gitmelerine göz yumacağım, bu da çok sinir ediyor beni.

Şu an kendi ailemin de haberi yok. 1-2 ay kadar kimseye haber vermeyi düşünmüyoruz. Ama şu doğum sonrası çok canımı sıkıyor. Hayır olan bebeği de sevecek insanlar değiller, sırf ellerine koz olsun diye laf ederler bebeği göstermezsem. Offff şimdiden canım sıkıldı.

Ben Kv severim ama eşim annesiyle anlaşamaz hiç.Bu yıl hamileyim diye Kv yanına gidemedim kardeşim de izin için yanıma gelince eşime dedim ki hadi anneme git bari 1 hafta gör kadını yaşlı başlı insan birde 42 yaşında zihinsel engelli kaynım var onuda görsün dedim uçak biletlerini ben aldım gitti ve geldi.
Geldiğin de sinir küpüydü başladı söylenmeye "senin yüzünden gittim ne güzel gitmeyecektim nerden çıkardın 3 günde sinir sahibi yaptı beni" vs diye söylendi durdu. Bende idare et annendir dedim bak bebekte olacak kadının ilk torunu 40 çıkınca götürürüz falan dedim.
Eşimin bana tek dediği şey "Annem o çocuğu ancak rüyasında görür anneme bebeği götürmeyi unut çok istiyorsan bebeği bırakır anamın yanına sen gidersin" dedi.Birde annemi sakın aramayacaksın o senin gibi bir gelini hak etmiyor dedi ve konuyu kapattı kaç zaman oldu aramadım kadını gizli arasam eşimşe papaz olurum.
Bazen kocalar neyin ne olduğunu iyi analiz edince sana bişey kalmıyor aslın da ;)

Ben kızım 15 aylıkken ikinciye hamile kalmıştım. Hiç unutmuyorum, yılbaşı gecesi kaynanamlara sürpriz olsun, yeni yıla mutlu girsinler diye arayıp söyledik. Kaynanamın tepkisi;
'Siz salakmısınız??!!! Ben torunum okula gidene kadar size çocuk yapmak yasak demedimmi!' oldu.

Maalesef bebeğimi kaybetmiştim. Kalbi atmadığı için aldırmak zorunda kaldım. Eşim ara haber ver dedi. Aradım söyledim. ' Hadi ya, bende bebek doğunca X'i (kızımdan için) köye getiririm diye sevinmiştim' dedi. Ben şok :oha:

6 sene ara verdim. Geçen sene ikizlere hamile kalmıştım. Hiç kimseye söylemedik eşimle. İyi ki de söylemedim. O bebekler de ölmüştü. Kaynanam bir şekilde duymuş. Yine yaparsınız falan dedi... Bende bana yasak dedim. Niye ki dedi. Sen yasak koydun ya dedim. Ben öyle demek istemedim. Çocuk küçük demek istedim dedi :işsiz: Böyle de kıvıyor yani.

Ben senin yerinde olsam, aynı şekil davranırım. Söyleme bir müddet. Kızım 2 aylık olunca kardeşinin olacağını öğrendi. HEyecandan anneanne ve babaannesini arayıp söyledi.

Bebeği sevme konusuna gelince, maalesef ona engel olunamıyor. Sen sevdirmek istemeyeceksin ama eşin sevdirmek isteyecek. Heyecan yapacak...

Evet yine manyak bir aile ile karşı karşıyayız anlaşılan.. :işsiz:
Çocuk sahibi olmak için uğraşan kadına 2.çocuğu denememi kıskanıyorsun diyecek kadar kafa gitmiş bir görümce var.
Kişi kendinden bilir işi. Ne demek istiyor yani sen hiç çocuk sahibi olma mı?

Neyse anlaşılan aile böyle bir aile!! Siz en ufak bir stres yapmayın kendinize.. Söylemeyin bence iletişim de
kurmayın.. Böyle abuk sabuk tipler için bebeği göstereyim mi göstermeyeyim mi filan diye şimdiden düşünmeyin.
Bebeğinizi Allah'ın izniyle İnşallah kucağınıza alırsınız o zaman (haliyle bir şekilde doğmadan da öğrenmiş olacaklar) isteyen gelir görür istemeyen gelmez. Kafanıza takmayın böyle şeylere boşa kendinizi üzmeyin.

4 kez düşük yaptıktan sonra evliliğinin 5.yılında kızımı çok şükür rabbime sağlıkla kucağıma aldım..Ve bende 12 hafta dolup cinsiyetini ogrenene kadar kendi anneme dahi soylemedim...sebebim farklıydı benim tabi..düşük yaptığım zamanlarda hepsi çok üzülüyordu.bu da düşer yine üzülürler bi de onları teselliyle uğraşmayalım diye demedik..eşimle.ortak kararımızdı...hepsi ayni gün öğrendi ve ortalık mutluluk cümbüşüne döndü...ben şunu anladım ki bi kadın kim olursa olsun eli kolu belli olana kadar kimseye dememeli...annesi hariç tabi:)..
Sağlıklı doğumlar dilerim sana..hic kimseyi kafana takma..kimseye de deme kafan rahat olsun dostum:)

Göstermem demedim, göstermek istemiyorum ama mecburum sinir ediyor bu beni dedim. Nasıl kocalar buluyorsunuz derken?
Basbaya nasıl buluyorsunuz.
Çevremdeki erkekleri düşünüyorum hiç biri böyle şeylere izin vermez
Çevremdeki kadınları düşünüyorum onlar da böyle bir şey istemez .

Nerelerde bulunuyor merak ediyorum böyle insanlar

Hadlerini aşmaları, oğlumu torunları değil de çocukları sanmaları.

İşte bu konuda bende korkuyorum. Şimdiden sağda solda bakacağız diyormuş. Ve doğacak bebeğim için kardeş yapınca bana verirseniz bunu dedi. Siz iyi başarmışsiniz

@denizbhm ilk başta nazar değmesin diye söylemeyin. Haberleri olunca bunu derdiniz. Lohusa konusun da bende korkuyorum.

Ben Kv severim ama eşim annesiyle anlaşamaz hiç.Bu yıl hamileyim diye Kv yanına gidemedim kardeşim de izin için yanıma gelince eşime dedim ki hadi anneme git bari 1 hafta gör kadını yaşlı başlı insan birde 42 yaşında zihinsel engelli kaynım var onuda görsün dedim uçak biletlerini ben aldım gitti ve geldi.
Geldiğin de sinir küpüydü başladı söylenmeye "senin yüzünden gittim ne güzel gitmeyecektim nerden çıkardın 3 günde sinir sahibi yaptı beni" vs diye söylendi durdu. Bende idare et annendir dedim bak bebekte olacak kadının ilk torunu 40 çıkınca götürürüz falan dedim.
Eşimin bana tek dediği şey "Annem o çocuğu ancak rüyasında görür anneme bebeği götürmeyi unut çok istiyorsan bebeği bırakır anamın yanına sen gidersin" dedi.Birde annemi sakın aramayacaksın o senin gibi bir gelini hak etmiyor dedi ve konuyu kapattı kaç zaman oldu aramadım kadını gizli arasam eşimşe papaz olurum.
Bazen kocalar neyin ne olduğunu iyi analiz edince sana bişey kalmıyor aslın da :KK66:
Eşim de aynen böyle bir adam. Daha önce sözlenmiş, kızı kaçırtmışlar. Nişanlanmış, kız nikahtan dönmüş ben uğraşamıyorum yeter diye. Tüm sevgililerini öğrenir öğrenmez rest çekmişler. Şu an hala arada gidip görüyorsa sadece babası için. Eşime bunu teklif etmedim ama gerçekten görmelerini istemiyorum.

Hadi ya, bende bebek doğunca X'i (kızımdan için) köye getiririm diye sevinmiştim' dedi. Ben şok :oha:

Kediniz doğum yaptı da yavrularını dağıtıyorsunuz birini istiyor sanki. Neden böyle şey düşünüyor bunlar. Vaktinde kendilerine dense kıyameti koparırlardi.

Basbaya nasıl buluyorsunuz.
Çevremdeki erkekleri düşünüyorum hiç biri böyle şeylere izin vermez
Çevremdeki kadınları düşünüyorum onlar da böyle bir şey istemez .

Nerelerde bulunuyor merak ediyorum böyle insanlar
Eşime teklif edince öğrenirim izin verip vermediğini. Allahım...

Back
X