Hamileliğin ilk 3 ayında neler yaşıyoruz hadi paylaşalım..

ilk aylar önemli değil ben hiç öle düşünmememiştim rahat yattım zatan büyüdükçe anlaşılıyo rahat edemiyon ağırlaşıyo canım anca yan yatılıyo bne öyle rahat ediyom

ben hergün bir yumurta yiyom bol peynir bal tüketiyom meyvelerim var günde bir elma bir muz havuç kahve çay içmem bakliyat yiyom bence düzenli yiyin

yoksa senin ki ye ekşiyi doğur ayşeyi mi olacak:)))

ben tam bir tatlı manyağı oldum. hamurlu, sütlü farketmiyor. bende çalışıyorum. sabahları veya akşamları beslenme çantası hazırlıyorum kendime:))

ceviz ye canım . çok önemli bebeğin beyin ve omurilik gelişimi için. günde ikitan hiç yoktan.

tugyann doğru söylüyorsun.
yan yatınca daha rahat nefes alınıyor sankim:)))
daha yolun başındayız. ileride bakalım ne yapacağız...
yemek konusunda süpersin tugyann. sadece havucu fazla tüketme. a vitamininin bebek üzerinde zararları olabiliyor.
benim de mutlaka bir portakalım ve elmam var hergün.... muz bende kabızlık yapıyor((

kimiside sen çok tuzlu yiyiyorsun erkek olacak diyorlar aman sağlıklı olsunda kuzucum farketmez mzşallah ben üşengecim zaten ama gerçekten bende hazırlasam bir beslenme çantası iyi olacak

havuç zararlımıymış bençok seviyorum havucu salatada nar ekşisyle beraber ekşi ekşi çook güzel oluyor bak canım istedi şimdicokacimcoook

bende havuçun zararlı olduğunu ilk defa duydum ama havuç suyu için diyolar bende salata yapıyom bol limonlu hoşuma gidiyo hergün bir tane zararlı olurmu ben yiyom ama doktoruma sorayım bi ben ilk başlada hep ekşi yedim limon falan 5 aydan sonra tatlı yiyorum ama arada limonlu yiyom erkek bebeğim. cevizi ilk yalarda yedim kayısı yediğin zaman kabızlık olmuyo bende günde 2 tane yiyom hafada bir balık halsizliğim yok çok şükür gayet ii yorgun bitkin değilim herşeyim normal şuan şişmedim bu kadar yememe rağmen karnım çıktı bi

birde ben yiyebilsem şu yoğurdu sütü hiç düzenli beslenemiyorum ama hergün bir ayvam var allahtan meyvelerle aram iyi

bende süt içemiyorum ama yoğurtla peynir çok tüketmeye çalışıyom meyve en iyisi canım benimde meyvelerim var hergün aksatmadan yiyom onları çok değil birer tane fazlası zararlıymış canlarımmm.

kızlar bende salatayı çook seviyorum ekşili ekşili bizararı olurmu bilmiyorum.Sütü çok severdim daha önce şimdi çok gaz oluyor zaten o yüzden korkuyorum içmeye

kzlar ya birşey soracağm bu aldğmz sütler ne kadar sağlklı. bana artk hazr olan yiyecekler zararlı gb geliyor. sütü açık alıp kendim evde yoğurt falan yapsam nasıl olur sizce?

aman sakin kendin yapma canim..disaridaki sutyler pastorize yani evde kaynattigin sutten daha fazla derecede kaynatiliyor ve birden ozerl bir yontemle sogutup bakteri olusumu engelleniyor...yani disaridan gunluk ve pastorize sut almaya calis....ben simdilik lactozsuz sut kullaniyorum..gaz yapmayanlardan hafif sekerli bir tadi var..

Hepinize sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik süreci, ardından da sağlıklı ve neşeli yavrucuklar diliyorum :)
Benim ilk 3 ayım genelin aksine hiç bir sıkıntı yaşamadan geçti. Ne bulantım oldu, ne aşermem, ne tiksinmem, iştahım açıldı, kokulara hassasiyetim zaten vardı katlanarak büyüdü ama beni çok rahatsız etmedim, sanırım çok fazla yağlı, soğanlı yemek pişirmediğim için pek etkilenmedim kokulardan :))

Benim sıkıntım 4. aydan sonra başladı, o da plasentanın aşağı yakın olması yüzünden hareket sınırlılığından bel, sırt ağrısı ve bazen moral bozukluğu... Aslında spor yapıyorum, düzenli yüzüyorum, çok rahatlıyorum ama bu plasenta riski yüzünden bir kaç hafta daha hareketlerime dikkat etmeliymişim.

Bu ay sonunda yukarı çıkarsa yine eski hareketli günlerime dönebilirim :) Ama çıkmazsa ve daha da inerse yatağa bağlanma riskim var (( Biraz korkutucu

bende tam bel ağrılarından bahsedecektim. tam olarak belim değil ama sağ kalçamın üzerinde bir ağrı var sanki kalçamda çıkıklık var çok rahatsız ediyor sizdede var mı böyle birşey. netten baktım 5. 7. aylarda ortaya çıkıyormuş. benm daha erken. eğer bel ağrısı olan varsa kaçıncı aynda ve nasıl bir ağrı anlatabilir mi?

slm kızlar..benim 2 kızım var üçüncüye hamileyim.şuan 10. haftamın içindeyim.ve şunu diyebilirimki gözümü yeni açmaya başladım.adetim geçmeden başlayan tansiyon düşüklüğü ve 6. haftamdan itibarende buna eklenen ileri derecede miğde bulantıları.sabah öplen gözümü açamıyor birşey yiyemiyordum.saat akşam 5 gibi annemzorla bişeyler veriyordu onuda çıkarıyordum.dr.um kilo verdiğimde görünce serum verdi 4 tane.şimdi yavaş yavaş iyiye gidiyorum allaha şükürler olsun.doktorumun dediği 3. aydan sonra geçermiş inşl.kızlar birde birşey sorucam.ben iki kızımdada böyle miğde bulantısı yaşamadım.bunda böylesine bir bulantı yaşadım.kızlarda et yiyemedim bunda aksine hep et yemek istiyorum.birde bu bebeğimi karnımın sağ tarafında hissediyorum buda kızlara hamile iken yaşamamıştım.sizce değişik cinsiyet olabilirmi.çin takvimide erkek diyor.]

kzlar ya birşey soracağm bu aldğmz sütler ne kadar sağlklı. bana artk hazr olan yiyecekler zararlı gb geliyor. sütü açık alıp kendim evde yoğurt falan yapsam nasıl olur sizce?

bende hazır alıyorum ama bence daha sağlıklı hazır diğer sütlerin nasıl nerden geldiğini nasıl bileceğiz kendi bahçemiz falan olsa neyse :kedi: ama ne kadar güveneceğizki

olabilir canım benimde hiçbir belirtim yok uykudan başka bazen neden midem bulanmıyor diye merak ediyorum ama herkes bulanmasın işte iyi diyor ama işte insan bulansa bir ayrı şikayet ediyor bulanmasa ayrı

karnın sağ ya da sol tarafında hissedilmesi cinsiyeti mi belirliyormuş bilmiyordum

Evet yani eskiler öyle diyor.ve tutyorda çoğu.etrafta hamile olupta cinsiyet belli olanlara sordum doğru çıktı hep.ama allah neyazdıysa tabiki. eskiden dr. yoknuş.mahalle ebeleri varmış.böyle yöntemlerle öğrenirlermiş.

doğru eskiden bizim gibi meraklanıp ultrasona mı gidebiliyorlarmış sanki.benimde canım et yemek istiyor daha önceden eti pek sevmeyen biriydim ve ekşi tuzlu şeyler canım istiyor hiç tatlı yiyemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…