• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğinde antidepresan kullanmak zorunda kalan var mı?

Kızlar bende bu konu hakkinda bilgi almak istiyorm. Bebek sahibi olmak istiyorm ama anksiyete hastalgm war ilacimi birakali 1.5 sene oldu. Ataklarim durdu ama kaygi bozuklugm dewam ediyor. Kadin dogum uzmaniyla gorustm senin hapin agir piskolognla gorus hafif bi ilac versin dedi piskologuma gittim ilk 3 ay hap kullanamazsn eger cok kotu hissedersen goruselim dedi :KK43: ben suan da kendimi iyi hissetmiyorm ki napcagimi sasirdm icilmeyecek olsa kadin dogum doktoru neden bana hafif ilac wersin dedi ki :KK43: sizce baska doktora mi gdiyim hap icmeyim mi napiym iki arada bi derede kaldim walla. Hap icersem bebege zarari olur mu kullananlar lutfen yardmci olun.
Panik atak yaşayan hamile ve hamile adaylari adlı sayfaya gel orda ilaç kullanan arkadaşlarda var hepimizde anksiyete panik atak var gel oraya

Ama şunu da demeden gecemicem kadın dogumcu içme başka ilaç versin dediyse dikkate al bence çünkü organ gelişiminde Allah korusun iyi değil suan bizde mücadele ediyoruz kendi adıma diyim ilacı bıraktım ama Rabbim biliyor kaygı korku çarpıntı nefes darlığı vs.ruhsal çöküntüyu saymıyorum bile

Kızlar bende bu konu hakkinda bilgi almak istiyorm. Bebek sahibi olmak istiyorm ama anksiyete hastalgm war ilacimi birakali 1.5 sene oldu. Ataklarim durdu ama kaygi bozuklugm dewam ediyor. Kadin dogum uzmaniyla gorustm senin hapin agir piskolognla gorus hafif bi ilac versin dedi piskologuma gittim ilk 3 ay hap kullanamazsn eger cok kotu hissedersen goruselim dedi :KK43: ben suan da kendimi iyi hissetmiyorm ki napcagimi sasirdm icilmeyecek olsa kadin dogum doktoru neden bana hafif ilac wersin dedi ki :KK43: sizce baska doktora mi gdiyim hap icmeyim mi napiym iki arada bi derede kaldim walla. Hap icersem bebege zarari olur mu kullananlar lutfen yardmci olun.
Ben ilac kullanırken hamile kaldım. İlaçları aniden kestik. Şimdi çok zor geciyor. İlacınla ilgili durumu öğrenmeden ve kendini iyi hissetmeden hamile kalma derim ben. Çünkü hamilelik de kaygı artıyor.

Ben ilac kullanırken hamile kaldım. İlaçları aniden kestik. Şimdi çok zor geciyor. İlacınla ilgili durumu öğrenmeden ve kendini iyi hissetmeden hamile kalma derim ben. Çünkü hamilelik de kaygı artıyor.
ben ilaci birakali 1.5 yil oldu ataklarm bitti ama kaygiliym tabiki tam anlamiyla gecmedi :( hamilelikten o yuzden korkuyorm daha da artarsa diye

ben ilaci birakali 1.5 yil oldu ataklarm bitti ama kaygiliym tabiki tam anlamiyla gecmedi :KK43: hamilelikten o yuzden korkuyorm daha da artarsa diye
Kaygıların bitmedi ise niye ilacı kestin. Ben 3.5 sene kullandım. Hamile.kalinca bıraktım. Hem atak hem kaygı hepsi birden. Hamilelikten sonra mutlaka terapi ile birlikte yenmeyi düşünüyorum. Şu an elimden bişey gelmiyor

Yok cnm ben ankaradayım benim doktorum ilaç veriyor çok iyi bir doktor Ankara üniversitesinin profu adda kadın doğumcuya gitmedim sonuç belli olmadığı için. Ama kafamda binbir türlü soru var şu on günde ömrümden ömür gitti.
Merhaba ismini öğrenebilirmiyim doktorun ankda öneren hiçbi doktora rastlamadım çünkü

Arkadaşlar herkese merhaba,

Neredeyse tüm sayfadalardaki yazılanları okudum.Sırf kendimi rahatlatmak için.Yazılan herşeyi ama herşeyi aynı yaşıyouz.Ben bir önceki gebeliğimde talihsiz bir olay yaşadım şimdi bunu yazıp sizi kaygılandırmak istemiyorum.Yaşadığım kötü olaydan sonra anksiyete başladı ilaç kullandım çok iyiydim.Şimdi telrar hamileyim ilaç kullanamıyorum.Boynumda kasılmalar,nefes alamama problemi,baş dönmesi vb bir sürü şey yaşıyorum.Çevremdekiler ben anlamıyor.Eşim her şey senin elinde diyor aynı sizin eşleriniz gibi.Ben buna çare bulamadım.Psikaytri doktorum 3 aydan sonra kullanabileceğim ilaçlar lduğunu söyledi ama biliyoum ki o ilaçları kullandığım süre içinde de ya bebeğe bieşey olursa kaygısı olacak.Dışarı çıkmak istemiyorum,evimden soğudum ,evde durmak istemiyoum.Hiç bir yere sığmıyorum.Ağlamaktan korkuyoum daha kötü şeyler olur diye (saçma bir düşünce) ama ağlamamak daha çok kasıyor beni.Bundan kurtulan ilaç kullanan var mı ? Burdan birbirimize yardımcı olalım ben ,benimle aynı hisseden kişinin bana yardımının dokunacağına inanıyorum.Bebbğim olacak ama hamileliğimin keyfini yaşayamıyorum ,başkalarını görüyorum nasıl mutlular nasıl güzel hamilelik geiriyorlar,özeniyorum resmen...

Neredeyse tüm sayfadalardaki yazılanları okudum.Sırf kendimi rahatlatmak için.Yazılan herşeyi ama herşeyi aynı yaşıyouz.Ben bir önceki gebeliğimde talihsiz bir olay yaşadım şimdi bunu yazıp sizi kaygılandırmak istemiyorum.Yaşadığım kötü olaydan sonra anksiyete başladı ilaç kullandım çok iyiydim.Şimdi telrar hamileyim ilaç kullanamıyorum.Boynumda kasılmalar,nefes alamama problemi,baş dönmesi vb bir sürü şey yaşıyorum.Çevremdekiler ben anlamıyor.Eşim her şey senin elinde diyor aynı sizin eşleriniz gibi.Ben buna çare bulamadım.Psikaytri doktorum 3 aydan sonra kullanabileceğim ilaçlar lduğunu söyledi ama biliyoum ki o ilaçları kullandığım süre içinde de ya bebeğe bieşey olursa kaygısı olacak.Dışarı çıkmak istemiyorum,evimden soğudum ,evde durmak istemiyoum.Hiç bir yere sığmıyorum.Ağlamaktan korkuyoum daha kötü şeyler olur diye (saçma bir düşünce) ama ağlamamak daha çok kasıyor beni.Bundan kurtulan ilaç kullanan var mı ? Burdan birbirimize yardımcı olalım ben ,benimle aynı hisseden kişinin bana yardımının dokunacağına inanıyorum.Bebbğim olacak ama hamileliğimin keyfini yaşayamıyorum ,başkalarını görüyorum nasıl mutlular nasıl güzel hamilelik geiriyorlar,özeniyorum resmen...
Malesefki aynı durumdayız hep. İlaç kullananlar var aslinda ama ben kullanmıyorum. Bende evdede dışardada huzursuzluk var. Her an kalbime bişey olacak korkusu.atamiyorm. başka bi sayfa daha var ona da bak panik atak yaşayanlara hamileler ve hamile adayları diye.orasi daha yoğun kullanılıyor.

iki aydir arkadaslarimla bile gorusmuyorum resmen eve kapattim kendimi evimi tasidim orda durmak istemiyorum diye ben hastaligi yasadim benimle birlikte cevremdekilerde yasadi ben agladikca bu gecmiyo diye annemde benimle birlikte agladi :( cok zooooorrrr ben ilacsiz atlatamadim umarim siz ustesinden gelebilirsiniz :(

Arkadaşlarım lütfen buradan paylaşın sesiniz çıksın
N nly3535 @NehirAsya ve diğerleri lütfen

Bende hamile olduğumu öğrendiğimden beri gece uyku uyuyamıyorum huzursuzluk ve saçma sapan düşünceler var

Oncelikle gecmis olsun umarim gecici bi durumdur tam olarak ne bilmek istiyosun

Hamilelikte antidepresan kullandınız mı? kaçıncı ayda başladınız eğer kullandıysanız? doğum yaptınız mı
Fazla soru sordum sanırım şimdiden teşekkür ederim..

Hamilelikte antidepresan kullandınız mı? kaçıncı ayda başladınız eğer kullandıysanız? doğum yaptınız mı
Fazla soru sordum sanırım şimdiden teşekkür ederim..

ne yazikki 7. haftadan beri kullaniyorum suanda 17. haftadayim bebek suan gayet saglikli gorunuyo tarama testide normal cikti ama tabiki icilmese en guzel :(

ne yazikki 7. haftadan beri kullaniyorum suanda 17. haftadayim bebek suan gayet saglikli gorunuyo tarama testide normal cikti ama tabiki icilmese en guzel :KK43:
Bende antidepresan kullanıyorum ve kullanmak zorundayım :( bebek istiyorum korunmuyorum. Cymbalta 30 iciyorum. Siz hangisini iciyorsunuz?

ne yazikki 7. haftadan beri kullaniyorum suanda 17. haftadayim bebek suan gayet saglikli gorunuyo tarama testide normal cikti ama tabiki icilmese en guzel :KK43:
Ya peki hamileliğin nasıl gidiyor iyimisin kendini iyi hissediyomusun Yemen içmen ruhsal durumun vs.

Ya peki hamileliğin nasıl gidiyor iyimisin kendini iyi hissediyomusun Yemen içmen ruhsal durumun vs.

Suan cok iyi gidiyo cunku ruhsal olarak kendimi iyi hissediyorum cok kotu zamanlar gecirdim doktorum bu sekilde bebege zaten faydan olmicak ve ortada bi sen kalmicak diyerek ilac basladi zaten bebegimde kontrol altinda suan aksi bi durum gorunmuyo insallah dogduktan sonrada saglikli olur bunun icin dua ediyorum

Bende antidepresan kullanıyorum ve kullanmak zorundayım :KK43: bebek istiyorum korunmuyorum. Cymbalta 30 iciyorum. Siz hangisini iciyorsunuz?

Bende bir donem o ilacin 90 ligina kadar cikmistim kendimi iyi hissedince evlendikten sonra biraktim cocuk dusundugum ara sarsilir gibi oldum doktor hamilelik tetikler ve o zaman hicbirsey yapamayiz ya cocuk dusunmiceksin yada ilk 3 ay kesinlikle ilac icemezsin dedi ama ben o ara hamileymisim zaten sonrasi kabus oldu burda yazsam bitmez :) benimki cok farkli bi durum oldu ve ciddi bir mecburiyetle anca cipralex 10 mg verdi doktor ek olarakta pasiflora.Durumun tam olarak ne bilmiyorum ama arastirdigim kadariyla yanilmiyosam kullandigin ilac kesinlikle icilmemesi gerekenler arasinda eger korunmuyosanki yasamis biri olarak pek tavsiye etmiyorum cocuk konusunu hem bir jinekolog hemde bir psikatriyle takip edip ona gore dusun bence ben buyuk cahillik ettim acisini kotu yasadim

Kızlar içinizde nefes darlığı ve yememe sorunlarından dolayi ilaç kullanmaya başlayan varmı hamileliginden dolayi

Canım çok sağol cevapladığın için bende tam 7 haftalığım şuan.
İnşallah bebeğini sağlıklıca kucağına alırsın.
Bana izin vermedi kd dr. ilaç için 3 ay bitsin başka dr gidicem ve bir psikiyatriye görünücem.
Bazı drlar çok karşı ilaca 9 ay boyunca ilaç içmemelisin dedi bu kadın bana.
Ben zaten ilaç kullanmıyorum kullanmaya meraklı da değilim ama hamileliğim kötü geçmesin bebeğim hissetmesin istiyorum tek derdim bu.

Back
X