Hamileliğiniz boyunca size verilen en saçma nasihatlar :)

Herkese aileden birileri birşeyler söylüyor, benim patronum çilek yada böğürtleni yedikten sonra elindeki lekeyi görünmeyen bir yerine sür bebekte çıkacakmı bakalım dedi. Komik geldi ama yaptım valla. Bunu söyleyen birde erkek :roflol:

aaay çok komik bunlaar.bende de bir kayınvalide var,mahallenin en gürbüz iki çocuğunu getirmiş bunlara bak ta çocuk bunlara benzesin demişti.saçımı kestirdiğimi söylemedim topa tutarlardı alimallah:)

annem burada değil tatilde saçlarımı kestirdim çünküüüü..
saç kestirirseniz çocuun ömrü kısalırmış.
yuh rapunzel gibi dolaşıcaz yani...
şeftali yersek tüylü olurmuş...
ciğer meselesine inanıyorum denedik ve gördük yane...
kayıvalidemde inanmazmış ciğeri elleyip ayağının altına sürmüş elini görünmeye biyerde olsun diye hakikatende orada lekesi var doğurur doğurmaz ona bakmış...
ha bide ayvaa çok aşermiş kocam gamzeli...bazılarına inanıyorum bazılarına inanmıyorum ayrıca buzlu su içerim hep şimdi nası içicem ben onu bi arkadaş yazmış beyni felç olur deyi offf offf...

Buzlu su konusunda şöyle birşey duymuştum. Hamilelerin vücut ısısı normalden 1 derece yüksek oluyor genelde. Çok soğuk içilen su şok etkisi yapıyor sanırım. Bunun düşüğe neden olduğu.
Ben şahsen soğuk birşey içeyim anında ishal mide ve karın ağrısı...

uzun sac butun vıtamını alıyormus vucudunda bende kestırıcem

Aslında çok mantıklı... Ama doğumdan sonra kafaya kurdele falan takıyolar ya uzun saç da güzel oluyo hani kaydirigubbakcemile3 Ama kısaltıcam ben de biraz benim de çok uzun -tatlicadiarzu-

banada annem soğuk su dondurma falan yiyip içme dedi çoçuk bronşitli olur dedi
-ayrıca tuz olayını kayınvalidem bana yaptı ilk aylarımda oğlan olcak dedi gülmüştük ama kızım olucakkaydirigubbakcemile4

--mezarlık konusunuda şöyle duydum bilemden ölünün üstüne basarsan gecersen allah korusun çoçuk sara hastası gibi olr bayılır nöbet falan öle şeyler dediler

-- lahana kelem yeme sümüklü olur

-- sakız çiğneme kaka yapar durur(kabız olup canı acımasından iyidir demiştim delikafadulden)

-- malum saç olayı ömrü kısalır yada yarım akıllı olur

----bnde güzelleştim lekem falanda yok ama bunun sebebi sigarayı bırakmam ayrıca kızım olcak :ecrin_bebek:

amaaaan yaz yaz bitmiyoo beehihoyyyt ne çok biliomuş bu ninelerimiz dedelerimiz eskden ultrason yokmuş ama ultrasyon nineler varmış vallaa:roflol: :roflol:

-Saç olayı malum herkes biliyor ( inanmadığım halde tırstım ama , geçen hafta gittim kırıklarını aldırdım )

-Çilek yerken ya da gül koklarken bir yerine değerse leke olur ( Her ikisinide yaptım merakla bekliyorum sonucu )

-izinsiz bir başkasının malını yemek ( leke oluşurmuş )

-erkek anneyi güzelleştirir ( valla sivilcelerim geçti , yüzüm daha bir berrak oldu ama sigarayı da bırakmanın etkisi olabilir )

Ya gülmek amaçlı okuyordum, insanın içine yindede kuşku düşüyor.Ben hamileliğimin başlarında yüzümde oluşan lekeler için çileği püre haline getirip yüzümün her yerine sürüyordum ne yani bu şimdi yaa kafamçokkarıştı kahroldum :gitme:

zeytin ni bir yerine sürersende leke olurmuş ve çok yakın bi ablam denedi ve oldu.
o yüzden bende çilek zeytin gül gibi şeyleri ellemiyorum.
ayrıca ayva da gamze yapıyor bunada şahit oldum.
tabi herkez aynı olurmu bilemem .bnde ayvalar çıkınca bol bol yicem.
ama tabi bazıları çok saçma.akla mantığa uymuyor.özellikle saçları kestirmek.
allahtan başka kimse ömrünü belirleyemez kii

Back
X