Hamilelik doğum izni hakkında

NightStalker

E♡
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
4.659
3.970
133
32
Merhaba arkadaşlar günaydın. 32 haftaya 9 aralıkta girip işime o gün ara vericem 16 hafta. Şimdi şöyle bi durum var ayın 7 si maaş günümüz ve arkadaşım bana dedi ki sen aralıkta çalıştığın kadar maaş alacaksın (bide benim yıllık iznim vardı ayın 30 unda çıktım 5 aralıkta iş başı yaptım yine) yani 4 gun. Şimdi sorum şu 4 ay ücretli izin e gönderiyorlar Aralık ayı izne çıkış ayım 9 aralik ama az maaş mi alıcam 4 gunluk ? Yani benim düşüncem 4 ay tam maaş, bilgisi olan var mı anlayamadım ben tam.

Bildiğim kadarıyla maasi tam almaniz gerekir bu sizin dogum oncesi ve sonrasi yasal ucretli izin hakkınız çünkü

Merhaba arkadaşlar günaydın. 32 haftaya 9 aralıkta girip işime o gün ara vericem 16 hafta. Şimdi şöyle bi durum var ayın 7 si maaş günümüz ve arkadaşım bana dedi ki sen aralıkta çalıştığın kadar maaş alacaksın (bide benim yıllık iznim vardı ayın 30 unda çıktım 5 aralıkta iş başı yaptım yine) yani 4 gun. Şimdi sorum şu 4 ay ücretli izin e gönderiyorlar Aralık ayı izne çıkış ayım 9 aralik ama az maaş mi alıcam 4 gunluk ? Yani benim düşüncem 4 ay tam maaş, bilgisi olan var mı anlayamadım ben tam.
Hamilelikte 32 hafta dolunca izin hakkın oluyor.Keyfi olarak değil de hakkın olarak izne ayrıldığın için tam maaş olması gerekir

16 haftalık izin için iş görememezlik parası alıyorsun canım onu çalıştığın yer vermiyor devletten alıyorsun he ama şöyle olur iş yerinle anlaşırsın onlar sana maaşını normal yatırır sende doğumdan sonra devletten aldığın toplu parayı iş yerine verirsin

Konu halloldu arkadaşlar bende dediğiniz gibi biliyordum dün farklı birşey duyunca kafam karıştı ki arkadaşımın da kafası karışmış aklı başka birşeye gitmiş o yüzden yanlış bilgilendirme olmuş. Sağolun.

Back
X