Hamilelik. İlk bebek. Yalnızlık.

3 çocuk doğurdum tecrübe ile sabit fikirlerimi aktarıyorum
İlk şunu soyliyim bebek kucaginizi aldignizda annelik iç gudusyle hareket edecekseniz zaten
Hastanede sadece eşiniz kalsa yeterli sezaryen bile olsan ayağa kalkıyorsun 1 haftada toparlıyorsn
Bebeğe emzik biberon kullanma sakın sürekli emzir gaz çıkar yemek oncesi alt degistirme oda yediğini kusmamasi için sürekli gece gündüz birbirine karisicak belli bi süre ama eşiniz desteği ile ev işiyle bir yurutursunuz dediğim gibi 1 hafta süresi var şimdiden bezelye taze fasulye kuru vs yapıp buzluğa atın köfte yapın atın buzluğa hazır hazır cikarip yerseniz
Süt yapan yiyecekler bulgur dereotu soğan unutma
Sağlıklı sıhhatli doğurmamış nasip etsin allah
Kaynanani sakın çağırma gereksiz bide onun tribi ile ugrasirsin
Bu yiyeceklerden özellikle bulgur ve soğan çok gaz yapıyor eğer gazlı bir bebekse.. Gaz olayında muhakkak gözlem çok önemli sütüm olsun diye yemekler abartılmamalı hatta neyin dokunup dokunmadığını ayrım yapabilecek şekilde öğün alınmalı bol sıvı ve uyku süt için yeterli oluyor..

Buzluğa köfte, sigara böreği, kek atabilirsin.
Et alıp 2serli paketleyip dolaba atarsin yanina makarna olur biter. Sabah sıkı bir kahvalti yaz olduğu icin arada ekmek arasi peynir domates. En önemli gece emzirmeye kalktiginda eşini de kaldır çünkü o esnada gelen uyku o kadar tatlı ki . Ben emziriken annem muhakkak kalkar odasından uyuma diye surekli seslenirdi. Allah kuvet verecek merak etme

Merhaba. Size kısaca derdimi anlatıp deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Hamileyim. Yaklaşık iki ay sonra inşallah doğum yapacağım. Annem hayatta değil. Kv ile aynı şehirdeyiz ancak çocuğumuz olmasın diye beddua ettiği için ben de eşim de neredeyse hiç görüşmüyoruz aylardır.
İlk bebeğimiz olacak. İkimiz de deneyimsisiz. Baş edebilir miyim. Sürekli okuyorum herşeye hakim olabilmek için. Bana önerebileceğiniz ne varsa çok minnettar olurum. Doğumdan sonrası için yemek yapıp buzluğa koymak iyi fikir olur mu mesela. Normal doğum mu sezeryan mı olacağı belli değil henüz. Kendime biran önce yetebilmek için çabuk iyileşiyim diye normal doğum yapmayı çok istiyorum. Bana önerebileceğiniz birşeyler varsa çok sevinirim.
Bence hiç kafanıza takmayın Allahım size o gücü verir ve kimseye ihtiyaç duymazsınız.Ama şimdiden işinizi kolaylaştıracak en azından ilk zamanları yetecek dolaba atılacak şeyler yapmanız iyi olur.Allah yardımcınız olsun üzülmeyin yalnız kalacam diye bebeğiniz gelecek ne güzel

Allah yardım edecek sadece buna inanın.İnşallah normal dogum yaparsiniz.Çünkü sezeryanda çok geç toparlaniyor insan.
İlk kizimda sezeyan oldum ve ilk gunler kizimi kucagina bile almakta zorlaniyordum.Normal doğum yapan arkadaslarim doğumhanede bile bebeklerini kucagina alip cikabiliyorlardi.
o yuzden ikinci bebegimi nasipse normal dogurmak istiyorum.
Bunun icin bolca spor yapin hamile sporu.
Ve son aylar hurma yiyin.
Bebegin banyosunu eşinizle birlikte halledersiniz..ilk bebek asiri zor olmuyor.ve duruma cabuk adapte oluyor insan.
İyi dusunun iyi olsun.İnsallah guzel olur hersey sizin icin

Hayırlı doğumlar dilerim öncelikle
Normal doğumda yapsan sezeryanda olsan eve geldiğin zaman ayaklanmış olucaksın hiç korma
Misal ben eve gelir gelmez bulaşık makinesini boşaltmıştım
Bebeğin ilk 2 hafta emip uyuyacak
Daha sonra gaz sancıları olabilir internetten gaz çıkarma tekniklerine bakabilirsin
Uyumasında zorlanırsa biz bu işi kurutma makinesi sesiyle çözdük artı kundak tabikide
Emzirme deneyimini hastanede hemşireler zaten gösteriyorlar onlardan detaylı öğrenebilirsin
Bebeğinizide yıkarken eşinizden yardım alırsınız
Yemek işine gelirsek bence hiç abartmayın yapamazsınız bir makarna haşlayıp yersiniz
Siz sadece bebeğinizle bol bol vakit geçirin onun isteklerini bir tek siz anlayabilirsiniz hiç panik olmayın size tavsiyem

buzdolabiniz hazirlikli olursa iyi olur.. para sorun degilse sadece iki gun icin yemek yapacak eli lezzetli temiz birini bulun. iki gun gelsin mutfagi toparlasin bol yemek yapsin. isitir isitir yersiniz.. evin daginikligi pisligi onemli degil elinizden geleni yapin. fazlasini dert etmeyin. camasiri atin esiniz sersin kuruyanlari katlasin vs..

yurtdisinda yasiyorum ve burada yalniz dogum yapan o kadar cok insan var ki. cogu da tercihen yalniz olmak istiyor. lohusa olacaksin, kv tribi surati cekeceksin.. rahat yatip kalkamayacaksin.. niye emmiyor, niye agliyor ver bana sallayayim, biz soyle yapardik biz boyle yapardik.. inanin gelmemesi daha iyi bebekle yatin bebekle kalkin.. oldugu kadar yiyin tamam.. Allah yeter size Allah yardimciniz olsun baska kimseye ihtiyaciniz yok.. sandigimizdan cok daha gucluyuz biz kadinlar..

Kendi doğum anımı anlatmak isterim kızim savaşçı prensesim 31 haftalıkken 43 cm boy 1810 gr kiloyla dogdu sonra 1785 dr kadar düşmüş kilosu ,,,30 aralık 2019 dogdu

Bende isterdim güle oynaya doğuma girmek nasip olmadı malesef öyle bir doğum zorlu bir dönem atlattık

Riskli bir hamilelik gecirdim erken dogumum oldu sezeryan ile dunyaya geldi kızim 23 gün filan küvezde kaldı

ilk kucagıma aldiğimda Allahım nasıl bakıcağım bir yerini incitirim diye düşündüm hep, ben taburcu oldum yavrum hastanede kaldı,gebelik zehirlenmesi ve rahime atılan dikisimin rahimden ayrılmasi şiddetli kanama ile dogumum gerceklesti drlar cok korkmuşlar kendi doktorumda dahil kaybediyorlarmıs beni kanamamdan ötürü kan sulandırıcı igne ve agızdan ilaç kullaniyordum onun çok etkisi var tüp bebek ile hamile kaldım çok ilac kullandım.

bu süre zarfında ailemin yanında kaldım Allah razı olsun iyi baktılar ama inanın insanin kendi evi gibi olmuyor malesef yeri geldi benim dediklerim battı yeri geldi ailemin dedikleri bana battı hepsine evladım için katlandım çünkü kalp kırgınlığım çok fazla hicbirini eşime anlatmadım doğum yapmamım en büyük sebebi yaşadığım çok agır üzüntu ve stres oldu en fazla 2 hafta durabildi bebegim bu stresden dolayı doktoru birakıp evime gelemedim ben başka sehirde onlar başka sehirde oturuyordu doktorumuzda ailemin yaşadığı sehirdeydi

surekli tansiyonum yükseliyordu doğumdan sonra bile ilk 5 gün yavrumun yanina gidemedim o süre zarfında sezeryan dikislerden dolayı yerimden kalkamıyordum bacaklarim diz kapağımdan aşağı duba gibi şiştiler ilk 3gün cok zorlandım yataktan kalkarken birinin elimden tutması ile kalkıyordum 3 saate bir süt sağmam gerekiyordu gece anneme seslenmem gerekiyordu bu böyle olmayacak dedim kendi kendime bir yerlerden tutanarakda olsa ayağa kalkıyordum canım acısada gece ailemin ruhu duymuyodu sağım yapıp yatıyordum watsap ile doktoruma soyledim vücuttaki odem ayakta durdugum icin geziniyordum sürekli evin icinde bacaklara inermiş o yüzden öyle şisermiş öyle demişti,hepsi üst üstüne gelince taburcu olduktan sonra acillik oldum tansiyon yüksekliginden dolayı yavrumu hastanede bırakmanin etkisi ve uzuntusunden dolayı birde 2 gün nabzım düzelmedi üzüntüden

yavrumu hastaneden çıkarmadan birgün önce yavrumun yanında kaldım herseyi gösterdiler hemsireler,

ben istedim hemen kendi evimize gelelim ancak yavrumun doktor ve gözü icin rop muayenesi vardı yine ailemin yanında kaldım. Ailemle kucağa alma tartışmasının icinde buldum kendimi çok kucaga alırsam sıkıntı cekermisim diye, ne diyorsunuz siz dedim elbette yavrumu kucağıma alacağim o benden ben ondan uzakta hasret kaldık,beslenmesi icin ağladığında susması icin, altıni kirlettiginde temizlemek icin en onemlisi sevmek icin elbette kucagıma alacağım dedim yorum yapmak icin konuşmayın dedim alınganlık baş gösterdi inanın hicbirsey umrumda degildi çok badireler atlattım, ailem bile olsa böyle konuşma hakkini vermedim.

Böyle boş muhabbet eden çok olacak o yüzden taviz vermeyin

düşünün prematüre annesiydim artık nasıl oldu bilmiyorum Rabbim biz kadınlara annelik duygusunu vermiş yavruma kendim baktım kimsenin kucağına vermedim mikrop kapmasın diye çünkü doktorlar defalarca uyardı eve misafir almayın diye yiğenlerimi bile istemedim hastaysa gelmesin dedim aileme ,parmak kızim diye seviyordum yavrumu çok küçüktü çünkü çektiğim sıkıntıyı bir ben bir Rabbim birde bizim yolumuzu gözleyen maddi yönden sarsılan eşim biliyordu, sonunda virüs olmadan önce evimize geldik

kızım suanda 5. ayını bitirecek düzeltilmiş yaşi ise 3 aylık olacak herseyi kendim yaptım anneme bile fırsat vermedim,hatta annem bile yavruma bakamayacağıma inanmış 🤪🤪🤪böyle düsunmesini nedenide bedenim o kadar yorgun düşmüş ki düsünün psikolojik açıda ne kadar vücudumun yiprandığını koltukta uyumusum o sırada hem telefonum calmış hepde kapı zili esim gelmiş eve annem açmış kendi evime geldigimde annemde bizimle beraber gelmisti uyuyan senmisin annemin dedigi sen böyle uyursan kim bakacak bu cocuga hicbirseyi duymuyorsun cocuk açliktan ölür yazdı hikayeyi ne diyorsun anne dedim simdi görse beni günde 5-6 saat uykuyla duruyorum Rabbime sükur yavrumada bakabiliyorum hepsi boş aileyi bile gözünüz görmüyor yavrum küvezde anneden ayrı kaldıği icin geceleri cok ağliyormuş sutüm üzuntuden ve hastalandığım icin 5-6 gün gelmedi sağdıkca goturdük hastaneye, anne sütü aldıkca toparlandı yavrum şuanda yaşıtlarıni yakaladı en son 60 cm boy ve 6,180 grdı kilosu çocuk doktorumuz artık prematüre bebek degil dedi cok zorlu süreclerden gectik sabır ve zaman gercekten en buyuk ilaç

Riskli durumunuz yok ise Allah korusun inşallah esinizin destegiyle ilk 4-5 günü atlatirsiniz ve sonraki günler rahatlıkla bakarsınız yavrunuza inanın biz kadınların icinden doğum yaptığı zaman yavrusuna karşı merhamet ve cevreye karşı dişi aslanlar gibi koruma iç güdüsü oluyor

Biraz uzun yazmışım 😳 ya doğum anım canlandı gözümde

Rabbim bir avazda doğurmak nasip etsin inşallah

Merhaba. Size kısaca derdimi anlatıp deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Hamileyim. Yaklaşık iki ay sonra inşallah doğum yapacağım. Annem hayatta değil. Kv ile aynı şehirdeyiz ancak çocuğumuz olmasın diye beddua ettiği için ben de eşim de neredeyse hiç görüşmüyoruz aylardır.
İlk bebeğimiz olacak. İkimiz de deneyimsisiz. Baş edebilir miyim. Sürekli okuyorum herşeye hakim olabilmek için. Bana önerebileceğiniz ne varsa çok minnettar olurum. Doğumdan sonrası için yemek yapıp buzluğa koymak iyi fikir olur mu mesela. Normal doğum mu sezeryan mı olacağı belli değil henüz. Kendime biran önce yetebilmek için çabuk iyileşiyim diye normal doğum yapmayı çok istiyorum. Bana önerebileceğiniz birşeyler varsa çok sevinirim.

allah kolaylik versin. saglikla kucaginixa alin.

evet buzluga yemek atmak cok iyi fikir. eger esin yaparim derse ona da 1 2 yemek yapmayi ogretebilirsin, kapasitesine uygun.

ilk gunler 2 saatligine bir yardimci ayarlayabilirsen senin icin cok iyi olur, temizlik yapar, yemek ayarlar, makineyi doldurueu bosaltir, o sana yeter.

bebek icin bol.bol sutun olur insallah ama ilk hafta icin bi kutu mama al, evde bulunsun. hatta istersen.son gunlerde al kullanilmazsa markeyeiade edersin. ancak ben ilk gunlerde cizelge yapmistim, gece bir ben uyanip emziriyordum, iki saat sonra mama veriyorlardi, boylelikle ben 4 saat uyumus oluyordum.

ben mahallenin en mutlu bebegi kitabini okuyup dogumdan sonra onu benimsemistim. siz de okudugunuz kitaplar arasindan hangisini benimsiyorsaniz ona gore davranin.

dpgumdan sonra benim evimdr bana yardim edecek cok kisi vardi..bebegi de hic sakinmadim, herkesle paylastim. ama yine de bebegin her ihtiyaci hep benim elimden geciyordu. evdeki insanlar da.yemekle, temizlikle, gelen gidenle ilgileniyordu. yani evde anneler olsa da bebek yine annenin sorumlulugunda oluyor, yardimcilar sadece ev islerine yardim ediyor. ama ev islerine yardim etmeleri bana en buyuk yardimlari oldu.

konu komsudan, mahalleden birini ise alin bence ilk 2 ay. o celeri gunde 2 saat gelsin..sonra an be an gun sayisini azaltip kesersiniz yardim almayi.

bir de lutfen normal sezeryan diye sartlanmayin. onemli olan saglikla bebegi kucaginiza almak.

Öncelikle yeriniz varsa küçük ya da orta boy bir dondurucu edinin. İçine taze meyvelerden kurutulmuşuna, etinden, tavuğuna, sebzesine, böreğine, mantısına, sarmasına; yeme zevkinize göre herşeyi stoklayın. Yine hoşaf süt arttırır kayısı hoşafı öneririm doğum sonrası yapımı da kolaydır yapabilirsiniz. Özellikle kurufasülye, nohut tibi aşırı gaz yapan gıdalardan uzak durun. Doğum sonrası bol bol su için, dinlenin. Yine elinizin altında kilerinizde her türlü pirinç, mercimek, bulgur, tarçın, zencefil,adaçayı, kuru incir, badem, kuru üzüm, ceviz, hurma, bal, şeker, süt, yoğurt vs bulunsun.
Not: Laktozsuz süt içmek için daha iyi bir seçim olacaktır. Gaz yapmaz.
İlk 6 ay bebeğiniz katı gıdaya geçmeden önce çok iyi daha doğrusu çok sağlıklı beslenmelisiniz. Sizin sağlığınız ve ruhsal durumunuz çok önemli evdeki tüm işlere yetişemezsenizde sorun değil dert etmeyin. Bebeğiniz uyudukça sizde dinlenin. Gazlı yiyeceklerden uzak durun. Zeytinyağı ve kuruyemişleri doğum sonrası mutlaka tüketin hem sütünüzün kalitesini arttıracaklar hem de size enerji vereceklerdir. Bebeğin malzemelerini doğum öncesi hazır edin. Eve erkenden bebek bezi, ıslak menfil (yenidoğan),alt açma örtüsü stoklayabilirsiniz. En çok bebek tulumu, çut çıtlu badi ve ağız bezi işinize yarayacak. Allah sağlıkla kolay bir doğum nasip etsin inşallah

Bir de yine becerebiliyorsanız domates konserveleri, menemenlikler hazırlayabilirsiniz evinizde acil durumda çabuk yemek oluyorlar.

Bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza.
Ya elbette başa çıkabilirsiniz. Bebek bakımıyla ilgili kitap edinin, endişelendiğiniz her şeyi danışabileceğiniz bir çocuk doktorunuz olacak, eşiniz de eve geldikten sonra birkaç gün size yardım edebilse, mis gibi üstesinden gelirsiniz. Allah sağlıklı doğum versin, ama hani doğumdan kaynaklı ekstra bir ağrınız sızınız olmazsa, sezaryen bile olsanız zaten 3-5 günde ayağa dikilirsiniz. İşte o süreçte eş desteği gerekiyor.

Bebeğe nasıl bakacağım, bir şey bilmiyorum diye de korkmayın. Bebek bakımı fazla abartılıyor. Bol bol emzireceksiniz, bezini değiştireceksiniz, koynunuza alacaksınız (en tatlı kısım=), eh bir de banyosu var. Banyo yaptırmaktan çok korkulur ama bir bebek küveti ve filesi edindiyseniz, aslında ne kadar basit olduğunu göreceksiniz.

Yanımda kimse yok, yalnızım diye üzülmeyin. Bebeğiniz ve eşiniz olacak yanınızda, nasıl yalnız olabilirsiniz? =) Benim de ailem hayatta değil, iki doğumumda da eşimin ailesi geldi. Allah razı olsun yemek yaptılar ama onun dışında bir katkıları olmadı, gerek de yoktu. Bir de gerçekten mahremiyete, sessizliğe ihtiyacım vardı, o kısımlar beni çok yıprattı. Kimsenin gelmemesini tercih ederdim. İlkinde 2 hafta kaldılar, ikincisinde eşimin etkisiyle onu 5 güne indirdik. Düşünün evde 3 yaşında bir çocuğum daha vardı ve çok güzel idare ettik.

Buzluğa sigara böreği atın, köfte atın. Ben pişmiş yemek atmaktan hoşlanmıyorum, tatları değişiyor. Ama sizi rahatsız etmiyorsa, pişirdiklerinizden de atın. Yemek işini de o kadar abartmaya gerek yok bence. Eşiniz bir çorba, bir makarna, bir salata yapamayacak biri değildir. İş başa düşünce bunları herkes yapabilir çünkü. Neyse uzattım. Korkmayın, her şey güzel olacak, yaşayıp göreceksiniz.

Sağlıkla gelsin bebiş❤️ Siz bol bol dinlenin eşiniz alabilirse 1 hafta ya da 10 gün izin alsın. Normal Doğum da sezaryen de yaptım bol bol su için gerçekten daha hızlı toparlanıyorsunuz. Bebeğiniz uyuyunca uyuyun iş yapmaya kalmayın ilk günler. Eşiniz işe dönmek zorunda kalırsa da ev çok baştan çıkarsa yardımcı alın( 2 aya biraz hafifler korona inşallah). Bir de son hafta göğüs ucunuza nemlendirici sürün ki ilk emzirme dönemi daha rahat geçsin. Benim 3 Doğumum var hepsinde ayva çekirdeği ile jel yaptık en iyi o rahatlattı o dönem göğüslerimi..

Hiç dert etmeyin. Bebeğiniz ve siz içgüdülerinizle bu işi halledersiniz. İlk ay kendinizi kötü ve yorgun hissedebilirsiniz ama geçecek. Uykusuzluk zorlasa da geçecek. Bunlar iyi günlerin diyen enerji vampirlerine de kulak asmayın gittikçe güzelleşecek kolaylaşacak.
Emzirmek için tomrisin emzirme Notlarını okuyun mutlaka. Sütüm geliyor mu gibi endişelere kapılmayın. Bebek çeke çeke getirecektir. Bol bol emzirme en güzel ilaç.
Yek bakacağınız için sling almanız sizin için iyi olur. Yarım kundak yaparsanız daha iyi uyur siz de rahat edersiniz.
Yemeklerinize kimyon atmayı unutmayın gaz için. Bir süre gaz yapan yiyeceklerden uzak duracaksınız.
İlk dört ay özellikle Kucağa alışır diyenleri takmayın. Alışmaz. Bol temas size de iyi gelecektir.
Bol su içmeyi unutmayın.
Bir de emzirmek bazen zorlu oluyor. Ondan meme ucu için lansinoh krem, meme kalkanı, hindistancevizi yağı gibi şeyler alın. Dolapta tutarsanız soğuk soğul iyi geliyor. Çok ağrı yaparsa sıcak duş memelere iyi geliyor. Bu da geçici. Memeler de bebek de alışacak.
Sağlıkla büyüsün.

Kıyamam size için burkuldu okurken. Hiç merak etmeyin öncelikle Rabbim her daim yardımcınız olsun. Diger yandan zaten bebek öyle bir mucize ki o sizi yönlendirecek. Hiçbirimiz mükemmel anne değiliz. Her seyi bilmemize ve yapmamıza da imkan yok. Yeri gelir tökezleriz yeri gelir her sey yoluna girer. Siz sadece kendinize güvenin. Ne olursa olsun bebeginiz için en iyisini yapacaksınız bundan emin olun.

Yakin bir arkadasim da boyleydi,farkli sebeplerden gecen seneki dogumunda eve ne annesi ve kayinvalidesi geldi. Vallahi tek basina aslanlar gibi buyuttu bebegini simdi 18 aylik kocaman kiz oldu:) Hiiic paniklemeyin. Anne olacaksiniz, her sey icgudusel olarak kodlaniyor zaten anne vucuduna. Siz bile sasarsiniz:)

Ne güzel bir konu oldu bu bende faydalanıyorum. Üstesinden gelinir inşallah 🙏🏻

Ben size tavsiye verebilirim . Öncelikle Allah annenize rahmet eylesin .
Buzluğa börek sarma gibi doyurucu şeyler yapıp atmanız çok fayda sağlıyor bunu ben gördüm . Artı nohut fasulye haşlayıp atın pişmeye hazır beklesin bebek uyurken iki dk düdüklüde yaparsınız. Hazır mantı, bezelye gibi seyler alabilirsiniz onları koyun . Ve şöyle düşünün . Bunca yıldır hangi çocuga annesi bakamamis? Tecrubesiz olanlar da oyel böyle bak bunu yanlış yaptım diyerek öğrenmişler. Emzirmeyi hemşireler hastanede gösterecekler. Evde siz de uğraşacak siniz intte bebek memeyi nasıl alır diye videolar var ben onlarla öğrettim ayakta gezerek emzirmeye alistirdim 3 hafta sonra. Bu süreçte eşinize de çok iş düşüyor. Küvet alacaksınız ya mesela altına muslin bı örtü serip birini bebeğin kafasını hafif yukarda tutarken diğerinin su dökecek internette bununla ilgili de bir sürü video var. İnanın her şey elinizin altında arık siz.yaparziniz . Ayrıca korkmayın giydirirken falan bir yerine bir şey olur mu diye . Hemşireler nasıl hızlı giydiriyor da bir şey olmuyor . Bir de 36. Haftanizda falan evinizin genel temizligini yapin derim ben . Doğum aniden gelebiliyor. Ben erken yaptım mesela. Allah tan temizliğimi yapmıştım bebeğim tertemiz eve gelmişti koltuğa çarşafı seriyordum yanıma koyup izliyordum bazen . Dolabiniz düzenli olsun buzdolabınizi düzenleyin mutfak dolaplarınızı düzenleyin . Her şeyimiz düzenli yemizcolsun inanın insan ruhen çok rhaatliyor ve o karmaşıklığa ne nerde her şey gozunuzun önünde oluyor. Eğer soracağınız bir şey olursa bana mesaj da atabilirsiniz buraya sürekli giriyorum zaten .

Back
X