Hic korkma. Sen anne olacaksin. Yardimcin olsa bile yine sen ilgilencektin bebeginle. Benim kv alt katta oturmasina rağmen torununu gormeye bile gelmedi. Asla minnet etmedim etmemde. Benimde ilk cocugumdu. Hamilelik doneminde seminerlere gittim, sansima dogumda bana dogum koçu denk geldi. O yuzden cok bilgilendim. Hic zorlanmadim. Sezeryan ile dogum yaptim. Eve gelince hic yatmadim. Sadece 2 gun annem yanimda kaldı. Sonra gitti. Ne kadar yatarsan inan hep yatmak isteyeceksin. Sadece ilk ay uykusuzluk çekiyorsun ama sonra geciyor. O yuzden firsat buldukca yatıp uyu. Dinlendiginde sütün de çoğalır hem. Sana tavsiyem 2.el satan sitelerden l.tgo gibi mamaroo bakmani oneririm. Benim sag kolumdu. Oglumu yatirir. Sallanma hizini ve sesini ayarlar birakirdim. Evi temizler, yemek yapar arada gelir bakardim. Cok işime yaradı. Doguma 1 hafta kala rezene ve tane kimyon cayi gunde 2 kere 1 er fincan ic. Sütün çabuk gelir. Dogum yaptigin gün yine caylarina devam et yanina toz kimyonu ekle. gunde 3-4 kere 1 bardak normal suya 1 tatli kasigi dök karıştır ic. Her yemeklerine 1 tatli kasigi toz kimyon at gaz yapmasin.eger kimyon atarsan her yemegi yiyebilirsin. Bu 3 cay süt yapar ve seninde bebeginin de gaz sorunu giderir. 4 aylik olana kadar bunları yapmani öneririm. Tahin, sut, cilek, kivi, susam, mandalina, aklima gelen bunlar gaz sikintiniz yoluna girene kadar yememeye dikkat edersen iyi olur.. Bunlar gaz yapiyor.Banyo işini eşin evde olunca ondan yardım iste. Keyifle yavas yavas yıkarsın. Korkmana gerek yok. Yikandikca bebek rahatlayacak sende sevincen. Bebegin Gobek bagi düşene kadar hergun kaynayip ilimis suyu mendil ile tüm vucudunu sil. Sonra vücut losyonu ile masaj yap bebiş rahatlar. Agzinin icini gazli bez ile kaynamis sogumus su ile sil pamukcuk olmasin.Gozlerini temiz gazli bez ile distan ice dogru hergun 1-2 kere sil ki capak olmasin. Ilk 2 hafta sarılık olmasın diye mutlaka 2 saatte bir 20dk bir gogsunu 20dk diger gogsunu emzir. Eger baktın bebek emmek istiyor. Tekrar ilk gogsunu 5-10dk sonra diğer gogsunu sirayla emzir. Ama mutlaka 20dk emzir. 2 gogsunu eşit sekilde. Emzirdikten sonra sirtina kuyruk sokugundan ensesine dogru hafiften masaj yaparak gezdir sonra sirtina pitpit hafiften vur ki gazini atsin. Ileriki aylarda bebek en fazla 4 saatte bir emmek ister bilgin olsun. Ilk ay cok altini pisletecek emzirmeden once mutlaka bezine bakmalisin. Kakali bez 7-8 kere filan olursa bu bebek doyuyor demektir. Çişli bezde 5 kere filan olsa yeterlidir. Bunlar disinda bebek seni yonlendiricek zaten. Birde uyku duzeni icin 2 aylik filan olunca aksam uyutma saati 9 u geçirmemeye bak. Eger o aylardan uyku egitimi verirsen ilerde hic zorlanmazsin.bebeklerin beyin gelisimi aksam 9 ile gece 2 arasi olur. Ogle uykusu cok onemlidir. Baktin uymuyorsa en son emzirmeden once yogurt ye ki sütünden ona geçsin uyku yapar. Hic korkma rabbim sana anne olma şansı vermis. Cok iyi ve guzel bir anne olacaksin.