Hamilelik ve anlaşamama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Elifingunlugu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2021
222
209
33
3 yıllık bir evliliğim var. Eşim de ben de çalışıyoruz. Evliliğimizin 2.5 senesinde farklı şehirlerdeydik. Daha yeni biraraya geldik ve hamile kaldım. Bu bebeği çok istiyorduk.
Hamileliğim başladığından beri eşimde ve ailesinde farklılıklar hissetmeye başladım. Eşim baba olmaya hazır değilmiş, hamile olduğumu dahi unutuyordu. Ben bu süreçte çok hassaslaştım, hormonlar + ek hormon fitili vs derken daha dengesizleşti hormonlarım. Ağlıyordum sık sık. Ama eşim hamileliğimi algılayamıyor sürekli benimle tartışıyordu. Bak bu normal değil bu kadar üstüme gelme diyordum. Yine de sanki normal bir durumdaymışım gibi benimle ateşli ateşli kavga ediyordu. Bir yandan da aile boyutu var. Asla oğlundan vazgeçemeyen, "oğluşum oğluşum" tipinde bir kaynanam ve kayınvalidem var. Tek çocuk eşim. Baba olacağının onlar da farkında değil. Hala bebek gibi davranıyorlar. Eşim de çok agresiflik yapıyor utanıyor ailesi çocuk gibi davranınca. Araları çok iyi değildi aslında. Hamileliğimi öğrendikten sonra kayınvalidem her gün arıyordu. Her gün günde 2-3 kez arıyor leke var mı, ağrı var mı soruyor. 1.5 ay her gün böyle aradı. Bana batmaya başladı artık. Açmıyorum annemi arıyor. Açmıyorum eşimi arıyor "açmadı" diye şikayet ediyor. Tartıştım telefonda. Sürekli leke var mı sürekli ağrı var mı diye soruyorsun çok mu meraklısın kötü olsun diye soruyorsun sürekli dedim. Günlerce darladı beni asla anlamıyor açmadığımda da. 10 gündür aramıyor, iyiyim artık.
Eşim herşeyin farkındaydı, beni de anlıyordu. Ailesinin çok üstelediğini aşırı evham yaptığını söylüyordu. Derken, bir anda beni kötü görüp onları savunmaya başladı. Tekrar tartışmalar başladı. Geçen gün 1 hafta tatile gidelim dedik. Bana teyzemlere gidelim dedi. 7 saat yol gidip teyzesinde oturacakmışız. Dedim 2.5 senedir ayrıyız, hiç gezmedik tozmadık, neden 7 saat hamile halimle yol gidip teyzene misafirliğe gideyim ya? Ben senle aile kurdum ailemle vakit geçircem. Sürekli başka insanlar, aile, akrabaları var aramızda.

Bu çocuğu çok istedik. Ama babalık yapabileceğinden emin değilim. Biz dışında herkes kıymete bindi.

3 yıllık bir evliliğim var. Eşim de ben de çalışıyoruz. Evliliğimizin 2.5 senesinde farklı şehirlerdeydik. Daha yeni biraraya geldik ve hamile kaldım. Bu bebeği çok istiyorduk.
Hamileliğim başladığından beri eşimde ve ailesinde farklılıklar hissetmeye başladım. Eşim baba olmaya hazır değilmiş, hamile olduğumu dahi unutuyordu. Ben bu süreçte çok hassaslaştım, hormonlar + ek hormon fitili vs derken daha dengesizleşti hormonlarım. Ağlıyordum sık sık. Ama eşim hamileliğimi algılayamıyor sürekli benimle tartışıyordu. Bak bu normal değil bu kadar üstüme gelme diyordum. Yine de sanki normal bir durumdaymışım gibi benimle ateşli ateşli kavga ediyordu. Bir yandan da aile boyutu var. Asla oğlundan vazgeçemeyen, "oğluşum oğluşum" tipinde bir kaynanam ve kayınpederim var. Tek çocuk eşim. Baba olacağının onlar da farkında değil. Hala bebek gibi davranıyorlar. Eşim de çok agresiflik yapıyor utanıyor ailesi çocuk gibi davranınca. Araları çok iyi değildi aslında. Hamileliğimi öğrendikten sonra kayınvalidem her gün arıyordu. Her gün günde 2-3 kez arıyor leke var mı, ağrı var mı soruyor. 1.5 ay her gün böyle aradı. Bana batmaya başladı artık. Açmıyorum annemi arıyor. Açmıyorum eşimi arıyor "açmadı" diye şikayet ediyor. Tartıştım telefonda. Sürekli leke var mı sürekli ağrı var mı diye soruyorsun çok mu meraklısın kötü olsun diye soruyorsun sürekli dedim. Günlerce darladı beni asla anlamıyor açmadığımda da. 10 gündür aramıyor, iyiyim artık.
Eşim herşeyin farkındaydı, beni de anlıyordu. Ailesinin çok üstelediğini aşırı evham yaptığını söylüyordu. Derken, bir anda beni kötü görüp onları savunmaya başladı. Tekrar tartışmalar başladı. Geçen gün 1 hafta tatile gidelim dedik. Bana teyzemlere gidelim dedi. 7 saat yol gidip teyzesinde oturacakmışız. Dedim 2.5 senedir ayrıyız, hiç gezmedik tozmadık, neden 7 saat hamile halimle yol gidip teyzene misafirliğe gideyim ya? Ben senle aile kurdum ailemle vakit geçircem. Sürekli başka insanlar, aile, akrabaları var aramızda.

Bu çocuğu çok istedik. Ama babalık yapabileceğinden emin değilim. Biz dışında herkes kıymete bindi.

Bir arada yaşamaya başladığınızda kendinize zaman ayırmadan hamile kalmamalıydınız. Sorunlarınız varmış zaten bir de üzerine çocuk eklenmiş. Kötü olan durum bebek ile düzelmiyor aksine çok daha kötüleşiyor.
Kv konusunda tavrınıza devam edin. Yüzgöz olursanız çok daha büyük sorunlar yaşarsınız

canım hem bebeği çok istedik diyorsun hem de eşim hazır değilmiş diyorsun ben anlayamadım çok olayı.

canını sıkma dert etme ama keşke bu adamı önceden öngörüp çocuk yapmasaydın bi süre daha. daha kendi büyüymemiş baksana

Bir arada yaşamaya başladığınızda kendinize zaman ayırmadan hamile kalmamalıydınız. Sorunlarınız varmış zaten bir de üzerine çocuk eklenmiş. Kötü olan durum bebek ile düzelmiyor aksine çok daha kötüleşiyor.
Kv konusunda tavrınıza devam edin. Yüzgöz olursanız çok daha büyük sorunlar yaşarsınız
Çocuk sahibi olamıyorduk. Bu nedenle hiçbir zaman korunmadık. Sorunlarımız da yoktu. Sorunlarımız olsa farklı şehirlerde yürütemezdik. Yaşayan bilir çok zordur evliyken farklı şehir. Çocuğu kötüyüz, iyi oluruz diye yapmadık yani. Teşekkürler

Gebelikte o kadar uzun yol sıkıntılı olmaz mı doktora bir sorun. Ya sizin hormonlar eşinizin bu hareketleri derken gözünüzde çok büyümüş anlıyorum.
Kv acaba tek çocukta kanamalı vb gebelik mi geçirdi ya da çok çocuk kaybı mı oldu?

Ben 3 kayip yaşadım şimdi yeniden hamileyim çarşamba günü kanamam oldu aklımı yedim ikizlerdeki tüp bebekle hamile kaldım o azcik kanamayla ikizlerimin biri gitmiş çok korkuyorum.
Belki o da bitle seyler yaşadı diye sizi önemsiyor olabilir

canım hem bebeği çok istedik diyorsun hem de eşim hazır değilmiş diyorsun ben anlayamadım çok olayı.

canını sıkma dert etme ama keşke bu adamı önceden öngörüp çocuk yapmasaydın bi süre daha. daha kendi büyüymemiş baksana
Hiç hamile kalmadığım için adamın hamile kaldığımda nasıl davranacağını anlamamış olmak benim suçum değil bence

Bu adamı 12 senedir tanıyorum kötü biri değil olsa evlenmem zaten. Ama araya giren yılan çok anlatamadım sanırım

Daha birlikte yaşamaya alışmadan neden hemen çocuk :( 3 yılın 2.5 yılı farklı şehirlerde evlilik. Bu evlilik değil ki. Sadece 6 aydır evli gibisiniz. Evlilik oturmadan hemen çocuk olmuş. Erkekler ister, çünkü günde 10 dakika bebek sevmeyi babalık zannediyorlar. Cefasını, acısını, zorluğunu sen çekersin.
Kayınaile ile bir şekilde araya mesafe koyarsın da (gerçi şimdi torunu bahane edip o mesafeyi de koydurtmaz o aile ama neyse) eşinde aileci, aile ağzıyla gidiyor. O nasıl düzelecek? Zor valla işiniz.

Gebelikte o kadar uzun yol sıkıntılı olmaz mı doktora bir sorun. Ya sizin hormonlar eşinizin bu hareketleri derken gözünüzde çok büyümüş anlıyorum.
Kv acaba tek çocukta kanamalı vb gebelik mi geçirdi ya da çok çocuk kaybı mı oldu?

Ben 3 kayip yaşadım şimdi yeniden hamileyim çarşamba günü kanamam oldu aklımı yedim ikizlerdeki tüp bebekle hamile kaldım o azcik kanamayla ikizlerimin biri gitmiş çok korkuyorum.
Belki o da bitle seyler yaşadı diye sizi önemsiyor olabilir
Eşim tek çocuk ve 14 yıl sonra olmuş. O yüzden zannediyor ki ben de düşüreceğim. Aşırı evhamlılar, hep kötü şeyler sorgulayıp kurguluyolar, zaten hassasım ben de devamlı evhamlandım bu yüzden

Çocuk sahibi olamıyorduk. Bu nedenle hiçbir zaman korunmadık. Sorunlarımız da yoktu. Sorunlarımız olsa farklı şehirlerde yürütemezdik. Yaşayan bilir çok zordur evliyken farklı şehir. Çocuğu kötüyüz, iyi oluruz diye yapmadık yani. Teşekkürler

Aynı evin içinde tam zamanlı yaşamak farklıdır ama. Yine de birbirinize zaman tanımalıydınız. 2.5 yıl farklı şehirde yaşarken bebek olma olasılığı zaten düşük

Daha birlikte yaşamaya alışmadan neden hemen çocuk :KK43: 3 yılın 2.5 yılı farklı şehirlerde evlilik. Bu evlilik değil ki. Sadece 6 aydır evli gibisiniz. Evlilik oturmadan hemen çocuk olmuş. Erkekler ister, çünkü günde 10 dakika bebek sevmeyi babalık zannediyorlar. Cefasını, acısını, zorluğunu sen çekersin.
Kayınaile ile bir şekilde araya mesafe koyarsın da (gerçi şimdi torunu bahane edip o mesafeyi de koydurtmaz o aile ama neyse) eşinde aileci, aile ağzıyla gidiyor. O nasıl düzelecek? Zor valla işiniz.
Çocuğumuz olmuyordu. Bana 6 ay tedavi göreceksin dendi. Eşime ameliyat yapıldı. İhtimalimiz yok gibiydi. Daha tedavimin ilk haftasında hamileymişim zaten. Üzülmüyorum o yüzden çocuğum için pişman değilim

Aynı evin içinde tam zamanlı yaşamak farklıdır ama. Yine de birbirinize zaman tanımalıydınız. 2.5 yıl farklı şehirde yaşarken bebek olma olasılığı zaten düşük
Bizim ihtimalimiz yoktu (doktorlara göre) minimum zaten 1-2 sene olmayacaktı. Doktor kendisi korunmayın dedi. Çocuğa pişman değilim. Çok bekledik onu. Ailelerin tutumu çok doğru sanki de ben hata yaptım sanki bir

Strese gerek yok .
Kv. Konusunda net tavrinizi belirtin
Eşiniz de elbet illaki anlayacak
Bi şeylerin farkına varacaktır

İyi madem aldırayım ben tedavi olarak yaptığım çocuğumu, kaynanamlar da rahatlasın bi, varsa yoksa sıkıntı bizde zaten
Yorumlara baktım genel olarak herkes aynı yerleri belirtmiş. Aldırın diye de bir şey yazmadım ama olmamış yani bu herif. 🤷 Zira sorun kaynananızda değil eşinizde. Kaynana çok dış bir etken.

Bu işlerde çocuk sahibi olamıyorduk diye birşey yok.buralarda ne çocuk sahibi olamayacak olanlar boy boy bebeler doğurdu.tamamen allahın işi.tıp bu konuda çaresiz öğrenemediniz mi?

Tamam hanımlar lütfen uzatmayın. Destek istedim köstek değil iyi günler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X