Hamilelik ve Duyarsızlık...

Olmazları öldürabilen bir Allah var.İnşallah hayırlısı ile sağlıklı bir evlat doğurup büyütmeyi sizede nasip etsin Rabbim.

Allah yardimciniz olsun
belki artniyetli degillerdir , niyetleri sadece mutluluklarini paylasmaktir
ne yazik ki sanal ortam cogumuzu duyarsiz kisiler haline getirdi
sehit ve kaza haberleri, savaslarda ölen cocuklar, kan, kavga, siddet.....
hepsi cok normal seylermis gibi izleniyor tv,bilgisayar ve telefon ekranlarindan
kalbimiz acimiyor, nefesimiz daralmiyor izlerken
vah vah deyip diger kanala geciyoruz
böyle bir ortamda en sevdiklerimiz bile acitiyor bazen
yapacak birsey yok
Allah merhametli, halden anlayan kullarla karsilastirsin
sabrinizi arttirsin, imtihaninizi Cennet`e vesile eylesin insaAllah

allah tez zamanda kalbınızdekini versın insallah... sosyal medya hamılelerınden bende sıkılıyorum artık. el karında pozlar, hamılelıgın 9 ayının her haftasını mesela 12 week yazıp resim koymalar, en cokta bayık bayık bakmaları yokmu el karında o poz olacak illa ki inanın yetti diyorum engellediğim sayfaların haddi hesabı yok... ama bitmiyorlar.hamılelık annelık bir onlara bahşedildi sanki nispet yaptıklarını dusunmuyorum.anne olamayanlara duyarlı davranmak zorunda da degıller bence. ama yeter yani hep aynı pozlar hep aynu seyler yuzler farklı hersey aynı sıkıldım gerçekten

Bu konuyu okuyunca aklima Canakkele zaferi sonrasi sehit olan bir suru insan ve onlarin biraktigi yetimler oldugu icin babalar sokakta cocuklarina asiri sevgi gostermezlermis ayrica dul kadinlar gorup ozenmesinler diye esleriyle samimi durmazlarmis ne hassasiyet ne guzellik.

Benimde bir yildir olmuyor ve sorunumu bilen arkadaslarimdan surekli bebeklerinin fotolarini "oglusum iki aylik oldu"oglusum uc aylik oldu"resmen her ay kutlamalara dahil ediliyorim ve yorum yazmasamda muhtemelen yanlis anlasilacak"cok tatli,masallah,Allah esirgesin,cok guzel"demekten de biktim,Sosyal medya beni rahatsiz etmiyor ama ozelden ve whatsapp guruplarindan gelen bebek fotolari biktiriyor artik.

tup bebekle genetik taramadan gecirilip saglikli embriyolar transfer yapilabiliyor universite hastanesinde hallederler caninu sikma

1 yil kisa bir sure bu kadar sorun etmeyin

Bu ego tatmini başka bir şey değil. Okulda bir arkadaşım var. Kız kendini olduğundan farklı gösteriyor ve ego tavan. Bir bana yapamıyor ondan aşağı kalır yanım olmadığı için. Öyle ol sende. Egon yüksek olsun. Kendine odaklan ve lütfen sosyal medyayı çok sınırlı kullan.

Bende aynı şekilde normal yolla olmadı, aşılama olmadı, tüp olmadı. Görünürde bir sorun da yok şu an dondurulmuşlarım var deneyeceğiz temmuzda. Bende çok yaşadım ama sonuç olarak insanlar hamile ya da anne olunca ister istemez paylaşıyor inanın eğer sizde hiçbir sorun yaşamadan hamile kalsaydınız sizde hiç bunu yaşayamayanları düşünmezdiniz paylaşırsınız emin olun çünkü o süreçte onların bizi anlaması empati kurması mümkün değil.

Ben takılmıyorum böyle şeylere onlarda zevk alıyor paylaşmaktan. Mutluluklarını paylaşıyorlar benimde var böyle arkadaşlarım önceden takardım ama empati yapıyorum beni anlamaları mümkün değil sonuçta sabır ve tevekkül lazım herşey biyolojik anne olmak değil evlatlık alınabilir yada bir çocuk okutulabilir bunlar da sevap yani.

ınsanlar bunu sevınclerını paylaşmak adına yapıyor, kımsenın sızı uzmak yada ıncıtmek gıbı bır art nıyetı yok, cocugunuz olmayabılır dunyanın sonu degıl hıc olmayacak dıye de bırsey yok ama sız bu olayı kafanızda buyuttugunuz ıcın cok etkılenıyorsunuz bence asıl sorun sızde ıcten ıce kendınıze bıle ıtıraf etmesenız bıle onların yerınde olmak ıstıyorsunuz ve onları kıskanıyorsunuz bu nedenle de rahatsızlık duyuyorsunuz..
Cok etkılenıyor ısenız cevrenızdekı gebe ve cocuklu bayanlardan uzak durun, iletişimi kesin ama kimse sizi dusunmek zorunda degıl esınızden baska kımseden bu anlayısı beklemeyın ...

Morcivert34 Arkadaşın sana ultrason sesi gönderdiyse bil ki kasıtlı yapılmış bir davranış. ultrason sesi çekecekte onu sana gönderecek normal gelmedi bana... Ben olsam hiç bir tepki vermem ve beni üzdüğünü göstermem. Çünkü amacı bunu görmek... Bunun dışında evlat edinebilirsiniz gibi bence % 50 risk çok büyük benim alamayacağım bir risk mesela onun yerine evlat edinirdim. Hamilelik o kadar anlatıldığı gibi toz pembe bir süreç hiç değil. Onu geçip direk bebeğini de büyütmek aynı hazzı verecektir emin ol.

Kıskanmıyorum daha iyilerini nasip etsin allah.. Ama evet tabiki onların yerinde olmak istiyorum.. Bu kötü birşey değil ki..

Evlat edinmek de nedense korkutuyor beni.. Bilmiyorum neden ama tedirginim bu konuda.

Buraya kadar hassassınız abartıyorsunuz diyecektim ama.... Bu resmen kötü niyet ne acımasız insanlar var şu dünyada.
Hayatta tek vasfı doğuştan biyolojik olarak sahip olduğu doğurma yetisi olanlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…