- 24 Haziran 2015
- 40.149
- 155.264
- 598
- Konu Sahibi Morcivert34
-
Allah yardimciniz olsunSelamlar herkese..
Bir derdim var dünyadan büyük gibi geliyor bana.. Konu hamilelik ve hamile olamamak..
5 yıldır evliyim ve son 3 yıldır anne olmaya çalışıyorum ancak olamıyorum. Normal yollarla denedik olmadı, 2 kere aşılama denedik o da olmadı,tüp bebek denedik olmadı,bir kere normal yolla hamile kaldım ve havalara uçtum.Havalardan yere çakıldım çünkü düşükle sonuçlandı hamileliğim. Ve son olarak yapılan genetik test sonuçlarıma göre gebelik olursa bebek yüzde 50 oranla hasta doğacak ve hamilelik sürecinde de benim sağlığımın riske girmesi söz konusu.. Artık elim kolum bağlı..Sanki anne olma hayallerim elimden koparılıp alınmış gibi..
Tüm bunlar olurken; beni alt üst eden, yarama tuz basan şeyler oluyor etrafımda. Hamileler.. evet hamileler.. Neden bu kadar duyarsızlar,neden bu kadar empatiden yoksunlar. Hamilelerin insanın gözünün içine sokarcasına bu süreci yaşamaları,sanki bir zafer kazanmışcasına davranışları..Hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta hamileler ve anneler neden böyle. Anlamaya çalışıyorum aslında, sevincini doyasıya yaşamak istiyorlar ama bunu yaparken neden biraz daha hassas olmuyorlar.Bunu yaparken belki içi giden,ulaşmak isteyip de ulaşamayan birileri vardır belki diye niye biraz kontrollü olmuyorlar. Arkadaşlarımdan da hamile olanlar,yeni anne olanlar benim duygularımı anlayamayacaksa beni kim anlar? Bebeğine aldıkları her şeyi ayrıntısına kadar fotoğrafını göndermeleri, ya da kıyafetlerini senin
önüne serip bak ne güzel seyler aldım demeleri,ultrason fotoğraflarını göndermeleri,kalp atış sesini dinletenleri,"hamile olmadığın ya da anne olmadığın için bilmezsin" demeleri.. Evet hamile olamıyorum,anne olamıyorum bunun yüzüme tokat gibi vurulması hiçbir acıdan daha az değil..
İnanın bu tarif edilemez bir üzüntü.. Ulaşmak isteyip de ulaşılamayan birşey bu.. Birinin çantasını beğenirsin, heveslenirsin,gider alırsın. Birinin saçını beğenirsin gider yaptırırırsın vb. vb.. Ama bu öyle bişey değil ki zaten içinde bu konuda bir eksik varken,televizyonda hamile gördüğünde bile gözyaşlarına engel olamazken,karnına yastık koyup acaba nasıl bir hamile olurum diye aynada kendini seyrederken ve hayallere dalarken hamilelerin yaşadıkları sürecin büyüsüne kapılıp sanki dünyada bir tek kendisi varmış gibi davranıp karşıdakinin duygularını hiçe saymaları çok üzücü..
Allah kimsenin çoluğuna,çocuğuna,bebeğine zeval vermesin, herşeyleri yolunda gitsin inşallah. Allah nazarlardan korusun. Kimsenin bişeyinde asla gözüm yok sadece yaramıza tuz basılmasın,bizim gibi anne olmaya çalışıp da olamayanlara kendisini daha fazla eksik hissettirmesinler istiyorum..
tup bebekle genetik taramadan gecirilip saglikli embriyolar transfer yapilabiliyor universite hastanesinde hallederler caninu sikmaSelamlar herkese..
Bir derdim var dünyadan büyük gibi geliyor bana.. Konu hamilelik ve hamile olamamak..
5 yıldır evliyim ve son 3 yıldır anne olmaya çalışıyorum ancak olamıyorum. Normal yollarla denedik olmadı, 2 kere aşılama denedik o da olmadı,tüp bebek denedik olmadı,bir kere normal yolla hamile kaldım ve havalara uçtum.Havalardan yere çakıldım çünkü düşükle sonuçlandı hamileliğim. Ve son olarak yapılan genetik test sonuçlarıma göre gebelik olursa bebek yüzde 50 oranla hasta doğacak ve hamilelik sürecinde de benim sağlığımın riske girmesi söz konusu.. Artık elim kolum bağlı..Sanki anne olma hayallerim elimden koparılıp alınmış gibi..
Tüm bunlar olurken; beni alt üst eden, yarama tuz basan şeyler oluyor etrafımda. Hamileler.. evet hamileler.. Neden bu kadar duyarsızlar,neden bu kadar empatiden yoksunlar. Hamilelerin insanın gözünün içine sokarcasına bu süreci yaşamaları,sanki bir zafer kazanmışcasına davranışları..Hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta hamileler ve anneler neden böyle. Anlamaya çalışıyorum aslında, sevincini doyasıya yaşamak istiyorlar ama bunu yaparken neden biraz daha hassas olmuyorlar.Bunu yaparken belki içi giden,ulaşmak isteyip de ulaşamayan birileri vardır belki diye niye biraz kontrollü olmuyorlar. Arkadaşlarımdan da hamile olanlar,yeni anne olanlar benim duygularımı anlayamayacaksa beni kim anlar? Bebeğine aldıkları her şeyi ayrıntısına kadar fotoğrafını göndermeleri, ya da kıyafetlerini senin
önüne serip bak ne güzel seyler aldım demeleri,ultrason fotoğraflarını göndermeleri,kalp atış sesini dinletenleri,"hamile olmadığın ya da anne olmadığın için bilmezsin" demeleri.. Evet hamile olamıyorum,anne olamıyorum bunun yüzüme tokat gibi vurulması hiçbir acıdan daha az değil..
İnanın bu tarif edilemez bir üzüntü.. Ulaşmak isteyip de ulaşılamayan birşey bu.. Birinin çantasını beğenirsin, heveslenirsin,gider alırsın. Birinin saçını beğenirsin gider yaptırırırsın vb. vb.. Ama bu öyle bişey değil ki zaten içinde bu konuda bir eksik varken,televizyonda hamile gördüğünde bile gözyaşlarına engel olamazken,karnına yastık koyup acaba nasıl bir hamile olurum diye aynada kendini seyrederken ve hayallere dalarken hamilelerin yaşadıkları sürecin büyüsüne kapılıp sanki dünyada bir tek kendisi varmış gibi davranıp karşıdakinin duygularını hiçe saymaları çok üzücü..
Allah kimsenin çoluğuna,çocuğuna,bebeğine zeval vermesin, herşeyleri yolunda gitsin inşallah. Allah nazarlardan korusun. Kimsenin bişeyinde asla gözüm yok sadece yaramıza tuz basılmasın,bizim gibi anne olmaya çalışıp da olamayanlara kendisini daha fazla eksik hissettirmesinler istiyorum..
1 yil kisa bir sure bu kadar sorun etmeyinBu konuyu okuyunca aklima Canakkele zaferi sonrasi sehit olan bir suru insan ve onlarin biraktigi yetimler oldugu icin babalar sokakta cocuklarina asiri sevgi gostermezlermis ayrica dul kadinlar gorup ozenmesinler diye esleriyle samimi durmazlarmis ne hassasiyet ne guzellik.
Benimde bir yildir olmuyor ve sorunumu bilen arkadaslarimdan surekli bebeklerinin fotolarini "oglusum iki aylik oldu"oglusum uc aylik oldu"resmen her ay kutlamalara dahil ediliyorim ve yorum yazmasamda muhtemelen yanlis anlasilacak"cok tatli,masallah,Allah esirgesin,cok guzel"demekten de biktim,Sosyal medya beni rahatsiz etmiyor ama ozelden ve whatsapp guruplarindan gelen bebek fotolari biktiriyor artik.
Oyle tabi kisa sure ama erken menepoz riskim var ve her gecen zaman aleyhime malesef1 yil kisa bir sure bu kadar sorun etmeyin
neden tup bebek denemiyorsunuz o zamanOyle tabi kisa sure ama erken menepoz riskim var ve her gecen zaman aleyhime malesef
ınsanlar bunu sevınclerını paylaşmak adına yapıyor, kımsenın sızı uzmak yada ıncıtmek gıbı bır art nıyetı yok, cocugunuz olmayabılır dunyanın sonu degıl hıc olmayacak dıye de bırsey yok ama sız bu olayı kafanızda buyuttugunuz ıcın cok etkılenıyorsunuz bence asıl sorun sızde ıcten ıce kendınıze bıle ıtıraf etmesenız bıle onların yerınde olmak ıstıyorsunuz ve onları kıskanıyorsunuz bu nedenle de rahatsızlık duyuyorsunuz..Selamlar herkese..
ınsanlar bunu sevınclerını paylaşmak adına yapıyor, kımsenın sızı uzmak yada ıncıtmek gıbı bır art nıyetı yok, cocugunuz olmayabılır dunyanın sonu degıl hıc olmayacak dıye de bırsey yok ama sız bu olayı kafanızda buyuttugunuz ıcın cok etkılenıyorsunuz bence asıl sorun sızde ıcten ıce kendınıze bıle ıtıraf etmesenız bıle onların yerınde olmak ıstıyorsunuz ve onları kıskanıyorsunuz bu nedenle de rahatsızlık duyuyorsunuz..
Cok etkılenıyor ısenız cevrenızdekı gebe ve cocuklu bayanlardan uzak durun, iletişimi kesin ama kimse sizi dusunmek zorunda degıl esınızden baska kımseden bu anlayısı beklemeyın ...
Morcivert34 Arkadaşın sana ultrason sesi gönderdiyse bil ki kasıtlı yapılmış bir davranış. ultrason sesi çekecekte onu sana gönderecek normal gelmedi bana... Ben olsam hiç bir tepki vermem ve beni üzdüğünü göstermem. Çünkü amacı bunu görmek... Bunun dışında evlat edinebilirsiniz gibi bence % 50 risk çok büyük benim alamayacağım bir risk mesela onun yerine evlat edinirdim. Hamilelik o kadar anlatıldığı gibi toz pembe bir süreç hiç değil. Onu geçip direk bebeğini de büyütmek aynı hazzı verecektir emin ol.
Denemedigimi veya denemeyecegimi nerden cikardiniz?neden tup bebek denemiyorsunuz o zaman
Buraya kadar hassassınız abartıyorsunuz diyecektim ama.... Bu resmen kötü niyet ne acımasız insanlar var şu dünyada.Selamlar herkese..
Bebeğine aldıkları her şeyi ayrıntısına kadar fotoğrafını göndermeleri, ya da kıyafetlerini senin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?