Hamilelik ve eşimin gel gitleri

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.437
208
İyi geceler kızlar
Hemen konuma geçiyorum. İnan’ın uzun uzun anlatabilirim ama gücüm yok hem sizde okumak istemeyebilirsiniz.
3.kez hamileyim. Eşim de ben de istedik planlı bir gebelik yani. Fakat benim gebeliklerim ilk aylar sıkıntılı oluyor. Düşük riskim var. Eşim öğrendiğimizde uyardı iş yapma yat dinlen vs.
İyi hoş bugün evi süpürüp sildi ama ne süpürme!!
Sürekli laflanarak !
Evde iki çocuk var haliyle batıyor dağılıyor. Akşam otururken teşekkür ettim yaptıkları için ve yaparken laflanmasının hoş olmadığını söyledim. Sonuçta riskli bir gebeliğim var eskisi gibi her işimi yapamıyorum. Çocuklar yoruyor.
Geçmiş bana yapmadığım işleri söylüyor
Salonda çamaşırlar 3 haftadır duruyor bilmem ne (3 gündür kuruyan çamaşırı katlayamadım ki haftada en az 4 makine çamaşır makinesi çalıştırıyorum onlar kurumadan kirli Sepeti tekrar doluyor)
Her zaman ki gibi söylediklerine değer vermediğim önemsemediğim için böyle olduğunu ekledi ve benim kan beynime sıçradı. Yarin prf. Dr randevum vardı muayenesi 500 tl madem ben çocuklarına eşine değer vermeyen kadınım madem sen hamile olduğum halde benden iş bekliyorsun veya yapmadıklarımı söylüyorsun bu bebeğe ve bana değer vermiyorsun demek ki bende gitmiyorum muayeneye devlet hastanesinde x bir uzmana giderim o kadar da para vermemiş olursun boş yere dedim. Doktor düşmesin diye iğne yazıyor dinlen diyor bizim ki yapmadığım işleri yüzüme vuruyor eksik sayıyor! Bir de demesin mi kocattın beni keşke evlenmeseydim diye!
Kızlar ne tarafından tutsam felaket!
Belki tam anlatamadım eksikler var ama ruh halim berbat şu an 😭
Yanlış mı yapıyorum o ne derse desin bildiğimi okuyup doktoruma gidip kendi sağlığımı bebeğimin sağlığını tehlikeye atmayayım mı ? Sinirlenip kalkıp hızla bir şeyler yapmaya çalıştım gelip sarılmak istedi reddettim. Bir daha da yanıma gelmedi. Of bilmiyorum
Okuyanlara şimdiden teşekkür ederim 💜

Hayir canim siz rahatiniza bakin. Bence o kara kara düşünmeli karıma daha ne kadar yardimci olabilirim diye.
Ayrica o camasirlari 3 haftadir da katlamiyor olabilirsiniz. Kendi biyerini kaldirip katlasin bir zahmet...

Sanki çocugu tek başiniza yaptiniz.!

Soylediklerine kulağinizi tıkayin.

Eşinize öfkelenip doktora gitmemenize atalarımız kısaca:

"Pireye kızıp yorgan yakmak" diyorlar.

Eşinizin huyu bu demek ki. Şu ana kadar da gelmişsiniz. E 3 de çocuk yapmışsınız. Mecbur idare edeceksiniz.

Tepkileriniz ikinizi bağlar. Çocukları karıştırmayın bence.

Madem hamile kaldınız. Elinizdeki imkanları kullanın. Yapabildiğinizin en iyisini yapın bebek için.

Eşiniz bencil bir adam. Ceremesini ise kesinlikle henüz doğmamış bir bebek çekmemeli.

Ev işini sadece kadının işi gören erkekleri gerçekten anlayamıyorum. Çamaşır katlanmanın da cinsiyeti olduğunu ilk defa gördüm. Madem görmüş rahatsızmış eli kırık mı neden kendisi yapmıyor? Madem laf yapacak yardım ederken temizlikçi kadın tutabilirsiniz ikinizde yorulmayın. Ek olarak kızıp doktordan vazgeçmeniz aşırı saçma bir hareket olur.

Eşinize öfkelenip doktora gitmemenize atalarımız kısaca:

"Pireye kızıp yorgan yakmak" diyorlar.

Eşinizin huyu bu demek ki. Şu ana kadar da gelmişsiniz. E 3 de çocuk yapmışsınız. Mecbur idare edeceksiniz.

Tepkileriniz ikinizi bağlar. Çocukları karıştırmayın bence.

Madem hamile kaldınız. Elinizdeki imkanları kullanın. Yapabildiğinizin en iyisini yapın bebek için.

Eşiniz bencil bir adam. Ceremesini ise kesinlikle henüz doğmamış bir bebek çekmemeli.
Haklısınız ama iyi bir doktora gitmek onun fikriydi. Şartları zorlayarak gideceğiz. Evde yapmadığım işleri söylemesi benden iş beklediğini gösterir. Düşük riskim varken iş bekliyorsa neden iyi bir doktora götürüyor doktor elinden geleni yapsa bile ben dikkat etmezsem sorumsuzca iş yaparsam saçma olmaz mı? Bunu ona anlatmaktı derdim ama biliyorum zararı bana ve bebeğime olacak

Keske kizip doktora gitmemeyi düsünmenin yerine, önce korunmayi düsünüp, bebek yapmasaydin.

Yani bu adam belli ki seni hizmetçi olarak görüyor. Hiçmi düsünmedin düzen nasil olacak 3üncü bir çoçuk ile?

Ama neyse, dogur canim, dogru, ne olacak. Cocuklar cinsiyetçi baba ile, yipranmis anne ile büyüsün. Sorun yok, yeter ki içinizdeki üreme istegi tatmin olsun.

Keske kizip doktora gitmemeyi düsünmenin yerine, önce korunmayi düsünüp, bebek yapmasaydin.

Yani bu adam belli ki seni hizmetçi olarak görüyor. Hiçmi düsünmedin düzen nasil olacak 3üncü bir çoçuk ile?

Ama neyse, dogur canim, dogru, ne olacak. Cocuklar cinsiyetçi baba ile, yipranmis anne ile büyüsün. Sorun yok, yeter ki içinizdeki üreme istegi tatmin olsun.
Geçmişsen örnekler veremedim uzamasın konu diye. Genelde bana çok yardımcı çocuklarıyla ilgili işten gelip yemek yapabilen hamile olmadığım zamanlar da bile ev işlerinde yardımcı bir eş kendisi ama bazen öyle değişiyor ki tanıyamıyorum. Sebep olarak surat astığımı söylüyor bundan böyle oluyormuş. Son söylediğine de cevabım şu canım her şeyin dört dörtlük olmasını beklerse kimse çocuk sahibi olamaz o iş yaş ./ Çocuklarımı büyüteceğim sağlıklı bir ortam mevcut illa ki anlaşmazlıklar kavgalar olur ama hayat bu her şey güllük gülistanlık olmuyor maalesef. İçimde üreme isteğimi var bilmem ama şunu iyi biliyorum rabbim hayırlısını versin kalabalık bir ailem olsun istiyorum. Fikirlerinizi ön yargılı da olsa beyan ettiğiniz için teşekkür ederim. İyi geceler

Maalesef eşiniz bencil ve anlayışsız bir insan. Düşük riskim var diyorsunuz, size destek olacağına buna rağmen size evin işlerinden bahsedip bir de kaba davranıyor.
Tabiki sizin bileceğiniz iş ama bir de böyle bir insana 3. çocuk yapıyorsunuz, yanlış anlamayın asla yargılamıyorum ama evdeki olumsuzluklar yüzünden en çok etkilenen hep çocuklar oluyor maalesef... neyse sağlıkla kucağınıza alırsınız çocuğunuzu inşallah.

Maalesef eşiniz bencil ve anlayışsız bir insan. Düşük riskim var diyorsunuz, size destek olacağına buna rağmen size evin işlerinden bahsedip bir de kaba davranıyor.
Tabiki sizin bileceğiniz iş ama bir de böyle bir insana 3. çocuk yapıyorsunuz, yanlış anlamayın asla yargılamıyorum ama evdeki olumsuzluklar yüzünden en çok etkilenen hep çocuklar oluyor maalesef... neyse sağlıkla kucağınıza alırsınız çocuğunuzu inşallah.
Sürekli böyle davransa haklısınız fakat çok nadir böyle yapıyor birden farklı birisi oluyor anlam veremiyorum :/

İş yaparken kim söylenmiyor ki 😄 bırakın söylensin. Yeğenim bile daha 4 yaşlarındayken bir yandan ortalığı toplar bir yandan dırdır ederdi. Bazı durumlarda önemli olan gelen topun şiddeti değil, onu göğsünüzde nasıl yumuşattığınızdır. Ben olsam dalgaya alır "haklısın vallahi kaç gündür orada bekliyor çamaşırlar ,sen de olmasan daha ne kadar kalır kimbilir" der geçerim gülerek. Herşeyi ciddiye alıp alınmayın boş yere. Hayat öbür türlü daha kolay.

Sürekli böyle davransa haklısınız fakat çok nadir böyle yapıyor birden farklı birisi oluyor anlam veremiyorum :/
Anlıyorum, dengesizlik var demek ki. Gerçi hiçbirimizin eşleri dört dörtlük değildir muhakkak, ama hassas bir döneminizde böyle davranması kabul edilemez. Bu dönemde size destek olacağına bir de köstek olmasın bari.

İş yaparken kim söylenmiyor ki 😄 bırakın söylensin. Yeğenim bile daha 4 yaşlarındayken bir yandan ortalığı toplar bir yandan dırdır ederdi. Bazı durumlarda önemli olan gelen topun şiddeti değil, onu göğsünüzde nasıl yumuşattığınızdır. Ben olsam dalgaya alır "haklısın vallahi kaç gündür orada bekliyor çamaşırlar ,sen de olmasan daha ne kadar kalır kimbilir" der geçerim gülerek. Herşeyi ciddiye alıp alınmayın boş yere. Hayat öbür türlü daha kolay.
Eşim de bunu yapmamı ister hep yapamıyorum ama olmuyor. Bu ara hormonlardan daha fenayım

Böyle adama 3.cocuk
Ilk ıkısınde akıllanmadınız da ucuncuden ne gıbı bır medet umdunuz kı?
Gebelıklerınızın ucude rısklıymıs. Hos bu adam da ılk ıkısınde pıremses gıbı davranıp ucuncude mı sirazeyi kaydırdı anlamadım orasını :KK51:
Her neyse suan tek onemlı olan tum cocuklarınızın ve sızın saglıgınız. Evın duvarları boydan boya kır pasak olsa gram umrumda olmazdı acıkcası. Yan gelıp yatın. İş bebek yapmakla bıtmıyor deyıp.. Hah hatta onu oyle bır calıstırın kı bu sozlerını yedırın tek tek.

Böyle adama 3.cocuk
Ilk ıkısınde akıllanmadınız da ucuncuden ne gıbı bır medet umdunuz kı?
Gebelıklerınızın ucude rısklıymıs. Hos bu adam da ılk ıkısınde pıremses gıbı davranıp ucuncude mı sirazeyi kaydırdı anlamadım orasını :KK51:
Her neyse suan tek onemlı olan tum cocuklarınızın ve sızın saglıgınız. Evın duvarları boydan boya kır pasak olsa gram umrumda olmazdı acıkcası. Yan gelıp yatın. İş bebek yapmakla bıtmıyor deyıp.. Hah hatta onu oyle bır calıstırın kı bu sozlerını yedırın tek tek.
İlk paragrafta yazığınız gibi olmadığı için üçüncü çoçuğa hamileyim. Dengesiz bir eşe sahibim bazen saçmalayabiyor ama genel anlamda iyi. Çalıştırma konusunu düşüneceğim teşekkürler 🙂

Back
X