Hamilelik ve eşimin gel gitleri

İlk paragrafta yazığınız gibi olmadığı için üçüncü çoçuğa hamileyim. Dengesiz bir eşe sahibim bazen saçmalayabiyor ama genel anlamda iyi. Çalıştırma konusunu düşüneceğim teşekkürler 🙂
Valla yerler kırıntı ıcınde kalmass bıle dökerim ki evde ne ıs yapılıyor yada yapılmadıgında nasıl oluyor ıyıce ogrensın. Ne var ne yoksa dagıtıp asla sılıp supurup toplamayın. Aa aaaa bende ıkıncıye hamıleyım ve plansız oldu. Fakat bebegım ve ben tehlıkedeysem yer ıcer yatarım. O ıstedıgını soylesın ılla kı yapacak yoksa yasar poh içinde. Kafanıza takmayın sakın

Eşim de bunu yapmamı ister hep yapamıyorum ama olmuyor. Bu ara hormonlardan daha fenayım
Hem hormonlar hem riskli gebeliğin verdiği kaygıdan ötürü durumunuz çok zordur bu aralar anlıyorum sizi ama bunu yapmakta zor olan ne var? Asıl her söylenenden anlam çıkarıp, uzun uzadıya kavga etmesi, küsmesi, sonra barışmak için uğraşması zor. Eşiniz ne güzel anlayışlı bir adammış hem iş yapma demiş, hem de elinden geldiğince kendisi yapıyormuş. Birazcık da söylensin boşverin o kadar kusur kadı kızında da olur. Dırdır etmek ev işi yapmanın şanındandır.

Tahmin ediyorum ki eşiniz çamaşırı oturarak katlayabileceğinizi düşündüğünden öyle demiştir? 🙄
Ne var otururken de bir çamaşır katlarsın derdi benim eşim olsa. Evet sinirbozucu gerçekten. Benim düşük riskim yoktu ama ilk aylarda yine de dikkat etmeye çalışmıştım biraz da abartarak. İşime geliyordu çünkü ev işi yapmamak. 😬🙈Eşim de bu tarz çıkışlar yapıyordu.
Deterjan kokusuna katlanamadığım için çamaşır makinesine yaklaşamıyordum ve çamaşır asla yıkamaya yeltenmedim. Hamilelik bulantılarım som aya kadar sürdü ciddi derecede. Eşim de ilk zamanlar hep onun lafını yapıyordu.
Bir sefer kendin yıka pis çamaşırını, bu zamana kadar yıkadığıma say, alla alla sanki mecburum dedim, ondan sonra bir daha ses etmedi.

İyi geceler kızlar
Hemen konuma geçiyorum. İnan’ın uzun uzun anlatabilirim ama gücüm yok hem sizde okumak istemeyebilirsiniz.
3.kez hamileyim. Eşim de ben de istedik planlı bir gebelik yani. Fakat benim gebeliklerim ilk aylar sıkıntılı oluyor. Düşük riskim var. Eşim öğrendiğimizde uyardı iş yapma yat dinlen vs.
İyi hoş bugün evi süpürüp sildi ama ne süpürme!!
Sürekli laflanarak !
Evde iki çocuk var haliyle batıyor dağılıyor. Akşam otururken teşekkür ettim yaptıkları için ve yaparken laflanmasının hoş olmadığını söyledim. Sonuçta riskli bir gebeliğim var eskisi gibi her işimi yapamıyorum. Çocuklar yoruyor.
Geçmiş bana yapmadığım işleri söylüyor
Salonda çamaşırlar 3 haftadır duruyor bilmem ne (3 gündür kuruyan çamaşırı katlayamadım ki haftada en az 4 makine çamaşır makinesi çalıştırıyorum onlar kurumadan kirli Sepeti tekrar doluyor)
Her zaman ki gibi söylediklerine değer vermediğim önemsemediğim için böyle olduğunu ekledi ve benim kan beynime sıçradı. Yarin prf. Dr randevum vardı muayenesi 500 tl madem ben çocuklarına eşine değer vermeyen kadınım madem sen hamile olduğum halde benden iş bekliyorsun veya yapmadıklarımı söylüyorsun bu bebeğe ve bana değer vermiyorsun demek ki bende gitmiyorum muayeneye devlet hastanesinde x bir uzmana giderim o kadar da para vermemiş olursun boş yere dedim. Doktor düşmesin diye iğne yazıyor dinlen diyor bizim ki yapmadığım işleri yüzüme vuruyor eksik sayıyor! Bir de demesin mi kocattın beni keşke evlenmeseydim diye!
Kızlar ne tarafından tutsam felaket!
Belki tam anlatamadım eksikler var ama ruh halim berbat şu an 😭
Yanlış mı yapıyorum o ne derse desin bildiğimi okuyup doktoruma gidip kendi sağlığımı bebeğimin sağlığını tehlikeye atmayayım mı ? Sinirlenip kalkıp hızla bir şeyler yapmaya çalıştım gelip sarılmak istedi reddettim. Bir daha da yanıma gelmedi. Of bilmiyorum
Okuyanlara şimdiden teşekkür ederim 💜
Doğmamış bebek şimdiden kavganın zarar gören tarafı oldu. Gitmezseniz eşinize bir şey olmayacak ki. Size olacak

Eşlerin yardımcı olması gerektıgıne degıl, evde kı sorumlulukları esıt paylasmasından yanayım ve bu yuzden bızde evde sureklı olarak atısırız.
Ancak benım yapacagım ıs ayrı, esımın yapacagı ıs ayrı. Mesela ben ev supurmeye , camasır katlamayı tercıh ederım. 3 gün veya 3 hafta neyse , oturdugunuz yerden neden katlamıyorsunuz ki

Üçüncü çocuğu istediğiniz için cesaretinizi kutluyorum. Gerçekten büyük bir iş. Eşiniz şimdiden şikayete başlamış da biraz erken olmuş. Kaldı ki, kendisi de istemiş. Dengesi bozulmuş pişman olmuş sanki düzeni bozulduğu için. Yapacak bir şey yok. İstfinizi bozmadan riskli dönemi atlatacaksınız.

Takmayacaksınız.
Benim de üç çocuğum var ve çamaşırlar 2 gündür katlanmayı bekliyordu. Eşim de onlara bakıp "kendi kendine katlanıyor mu bunlar?" diye laf attı. Seni bekliyorlarmış dedim, katladı hepsini.
Umursamayın, keyfinize bakın.

Yaaa ben inanilmaz sasiriyorum cok cocuklu annelere. Nasil bir enerjiniz var,nasil bir motivasyonunuz var,ben tek cocukla basa cikamiyorum maddi manevi,sizler nasil yapiyorsunuz? Valla konuyu dagitmak istemezdim ozur diliyorum ama. İnanilmaz bir sey benim icin. 4 yil calisma hayatima ara verdim tek bir tane dogurdum diye. Simdi uygun sartlarda is ariyorum ama surekli de dusunuyorum yani nasil olacak kacta cikicam kacta gelicem diye. Sizler nasil yapiyorsunuz bunca cocukla? Cumartesi pazar cocugumla bas basaydim sadece ufak bir seyler yapalim dedik 200 lira girdi ;) 3 cocugum olsa 600 lira girecekti demek ki. Masallah diyorum cok cocuklulara. Valla bravo

Bugünler geçecek insallah..boşuna stres olmayın sizin yerinizde olmakta eşinizin yerinde olmakta kolay değil..boşuna kirmayin birbirinizi.hayirli doğumlar diliyorum.

Geçmişsen örnekler veremedim uzamasın konu diye. Genelde bana çok yardımcı çocuklarıyla ilgili işten gelip yemek yapabilen hamile olmadığım zamanlar da bile ev işlerinde yardımcı bir eş kendisi ama bazen öyle değişiyor ki tanıyamıyorum. Sebep olarak surat astığımı söylüyor bundan böyle oluyormuş. Son söylediğine de cevabım şu canım her şeyin dört dörtlük olmasını beklerse kimse çocuk sahibi olamaz o iş yaş ./ Çocuklarımı büyüteceğim sağlıklı bir ortam mevcut illa ki anlaşmazlıklar kavgalar olur ama hayat bu her şey güllük gülistanlık olmuyor maalesef. İçimde üreme isteğimi var bilmem ama şunu iyi biliyorum rabbim hayırlısını versin kalabalık bir ailem olsun istiyorum. Fikirlerinizi ön yargılı da olsa beyan ettiğiniz için teşekkür ederim. İyi geceler

Buna çevir kazi yanmasin diyoruz. Hamile eşine yardim etmeyen adam, günlük ev işlerinde yardimciymiş.

Sorun 4 4lük olmak değil. Olmasi gerekenlere 4 4 lük olarak bakiyorsun Bizim evimizde iş bölümü var, eşimde yemek yapar, çamaşiri asar, ütü yapar,.. Bu bana bir yardimi değil, olmasi gereken birşey zaten.

Adamin sana merhameti yok. Düşük riskine rağmen iş bekliyor senden. Yani seni birak, kendi çocuğuna bile merhameti yok. Ama doğru, evin dolu olmasi önemli dimi? O çocuklarin anne/baba rölünden öğrendikleri, evlilikten anladiklari hiç önemli değil.

Yani arada olur böyle şeyler, eşiniz de ılımlı biri gibi görünüyor iki çocuk iş ev derken o da gergin olabilir. Çok uzatmayın, kendinize de bebeğe de iyi bakın.

kaç çocuk sahibi olacağı kişinin kendi özgürlüğü elbette. ancak evin içinde böylesi gerginlikler varken yeni bir çocuğun sorumluluğu bana tuhaf geliyor açıkçası.
şartları zorlayarak doktora giderken diğer iki çocuğun şartları da zorlanmış oluyor aslında.
tabi bu sizin özel alanınız, ben fikrimi belirtmeden geçemedim sadece.

eğer bu yola girmişseniz eşinizin söylenerek iş yapmasına tepki vermeyin derim. bırakın yapabildiğini yapsın o da.

• Beğen
Reactions: 000
İyi geceler kızlar
Hemen konuma geçiyorum. İnan’ın uzun uzun anlatabilirim ama gücüm yok hem sizde okumak istemeyebilirsiniz.
3.kez hamileyim. Eşim de ben de istedik planlı bir gebelik yani. Fakat benim gebeliklerim ilk aylar sıkıntılı oluyor. Düşük riskim var. Eşim öğrendiğimizde uyardı iş yapma yat dinlen vs.
İyi hoş bugün evi süpürüp sildi ama ne süpürme!!
Sürekli laflanarak !
Evde iki çocuk var haliyle batıyor dağılıyor. Akşam otururken teşekkür ettim yaptıkları için ve yaparken laflanmasının hoş olmadığını söyledim. Sonuçta riskli bir gebeliğim var eskisi gibi her işimi yapamıyorum. Çocuklar yoruyor.
Geçmiş bana yapmadığım işleri söylüyor
Salonda çamaşırlar 3 haftadır duruyor bilmem ne (3 gündür kuruyan çamaşırı katlayamadım ki haftada en az 4 makine çamaşır makinesi çalıştırıyorum onlar kurumadan kirli Sepeti tekrar doluyor)
Her zaman ki gibi söylediklerine değer vermediğim önemsemediğim için böyle olduğunu ekledi ve benim kan beynime sıçradı. Yarin prf. Dr randevum vardı muayenesi 500 tl madem ben çocuklarına eşine değer vermeyen kadınım madem sen hamile olduğum halde benden iş bekliyorsun veya yapmadıklarımı söylüyorsun bu bebeğe ve bana değer vermiyorsun demek ki bende gitmiyorum muayeneye devlet hastanesinde x bir uzmana giderim o kadar da para vermemiş olursun boş yere dedim. Doktor düşmesin diye iğne yazıyor dinlen diyor bizim ki yapmadığım işleri yüzüme vuruyor eksik sayıyor! Bir de demesin mi kocattın beni keşke evlenmeseydim diye!
Kızlar ne tarafından tutsam felaket!
Belki tam anlatamadım eksikler var ama ruh halim berbat şu an 😭
Yanlış mı yapıyorum o ne derse desin bildiğimi okuyup doktoruma gidip kendi sağlığımı bebeğimin sağlığını tehlikeye atmayayım mı ? Sinirlenip kalkıp hızla bir şeyler yapmaya çalıştım gelip sarılmak istedi reddettim. Bir daha da yanıma gelmedi. Of bilmiyorum
Okuyanlara şimdiden teşekkür ederim 💜

Erkekler bazen tuhaf oluyorlar
Eşinizin kötü ya da sorumsuz biri olduğunu düşünmüyorum
İki çocuk varken üçüncüye ortak karar alındıysa o da biliyordur yaşayacaklarını
Şöyle örnekleyeyim ; ben hasta ya da keyifsiz olduğumda eşim gergin olur, ne kadar hissettirmemeye çalışsa da anlarım gerginliğini, evde olağan dışı bir durum varsa sinirleri keman yayına döner belki eşinizin durumu da budur. Her insanın stres yönetimi eşit değil bence , üç çocuk yapacak kadar güvendiğiniz eşinizin kötü bir adam olduğunu düşünmüyorum, sadece ikinizde hassas dönemlerden geçiyorsunuz. Doktorunuza gidin, sizin ve bebeğin sağlığı şu aşamada her şeyden önemli, ufak tefek gerginlikleri takmamaya çalışın, sağlıkla kucağınıza alın inş bebeğinizi

Benimki ev süpürürken kulaklık takıp bağıra bağıra söyleniyor, aslında kulaklığı benim takmam lazım 😂 ya odaya geçip kapıyı kapatıyorum ya çocuğu alıp evden gidiyorum. Çünkü kimse bayıla bayıla iş yapmıyor ama yapmak zorunda her şeye biz yetişemeyiz

Doktora gitmemeyi değil de direkt aldırmayı teklif et. :işsiz: :işsiz: :işsiz:

Biz evlat sahibi olmak için canımızdan can verelim, beyefendiler bedavadan bebek sahibi olsun. Ona da iş yapamıyor diye mirin kirin etsin.
Ne işmiş arkadaş, ne kadar önemliymiş (!)
İş yapılmasa ölür müymüş?
Kalp kırmaktan, evladının hayatından daha mı önemli?

Hatasını anlayana kadar konuşma.

Back
X