Hamilelik ve üzüntü..

Hamileliğime dair hiç bi heyecanım kalmadı... hiç böyle tahmin etmemiştim. O kadar soğudum ki herşeyden
Sogursun tabii bendee sogudumm. İnsanda heves kalmiyor cocuk olmasa birakirim diye dusunmeye basliyosun keske olmasaydi diyosun. Seni cok iyi anliyorum. Asil es koca bu zamanda belli olur boyle iste gercekten zor. Boyle davranip dogdugunda nasil sevecek hngi yuzle cok merak ediyorun. Sifir destek sifir ilgi dogunca benim cocugum. Yok oyle sey.

Hamileyken oruç tutmayın.. O ladar saat susuz aşsız olmaz... Eşinize de gelince evet malak gibi yatıyorum malum hamileyim haberin var sanıyordum ama bir öküzle evli olduğumu unutmuşum diyebilirsiniz...

Birileri öküzunuze hamileliği kadınların abarttığını,eskiden tarlada dogurduklarini falan filan anlatmıştır ondandir bu tavrı.

Kimsenin ne olursa olsun size hakaret etmesine izin vermeyin.herkes haddini bilsin.

Son olarakta canlanmaya çalışın.yararli şeyler yapmaya çalışın. Insanın yattıkça yatası geliyor hamilelikte

Hamileyken neden oruç tutuyorsun ki?
Çocuğa işkence mi etmeye çalışıyorsun?
Az az ve sık sık bir şeyler ye.
Arada çık yavaş yavaş dolaş bi nefes al.
Hamilesin diye eve kapatma kendini.
O eşine de söyle konuşmayı öğrensin.

Eşi hamile kalan erkeğe ne oluyo yahu,nasıl bi tribe giriyo,etrafımdan da duyuyorum,sanki onlar da hamile,lohusa.Tamam hamileyiz diye naz niyaz yapmıyoruz,doğuran superwoman triplerinde de değiliz,sadece biraz anlayış,biraz güler yüz,bir çift tatlı söz.Ben de ilk aylardayım,sürekli uyuyorum,elde değil bayılıp gidiyorum aniden.Bugün akşam üstü,beş gibi uyuyakaldım,altıbuçuk gibi uyandım,şuan yatsam tekrar uyurum gibi geliyo.Daha kaç ay neler olacak bakalım,bunun doğumu var,lohusalığı var,gece ağlayan bebeği var,var oğlu var.Bi erkek eşinin yanında olmazsa,hoşgörü,sıcaklık göstermezse,destek olmazsa,nasıl atlatılır bu günler.
Allah vicdan versin,empati yeteneği versin...

Hakkaten tüm erkeklere tarlada çalışma mevzusunu anlatan biri var dimi ya

Alınmanın hamilelikle ilgisi yoktur tabiki ama

Eşininde sana ilk kez böyle sözler söylediğini zannetmiyorum. Keşke zamanında haddini bildirseymişsiniz. Ve umarım size böyle davranırken cevabını vermişsinizdir

İlk 3 aylık dönem riskli dönem. Bu dönemde bol bol su içmek önemli. Yediğin içtiğin çok önemli değil ama su olayı gerçekten önemli. Senin vücudun susuz kalırsa önce can sonra canan o sebeple bebeğin de susuz kalacak. Bence oruç tutmanız büyük risk.

Onun dışında ilk zamanlar tatlı uykular olur. iftardan sahura bütün gece yemek yiyip bol bol su içip gündüz de bol bol uyuyup dinlenecekseniz oruç tutabilirsiniz bence.

İftarla sahur arası 4 veya 5 litreye yakın su içiyorum canım ve yumurtamdan sütüme peynirime kadar dikkat ediyorum yeni öğrendim son 3 oruç kaldı diyede bırajmak istemedim açıkçası

Hamileligin ilk haftalari cocuk icin cok onemli ve ac kalmaniz degilde susuz kalmaniza daha cok takildim. Bir doktora danissaydiniz

Ben hamile değilim. Benim eşim bana böyle konuşsa ben de çok ağlar ve üzülürdüm..
Böyle densizlik olur mu. ? Karşındaki senin eşin ya. Genl de eşiniz böyle dengesiz mi konuşur?

Hamile halinle oruç tutuyorsun bu yaptiginla günah kazaniyorsun. Hamileler muaf bilmiyor musun. Bebeğini doyur aç kalma... Yazık gunah ya

Kocan tam bi KEZBAN. Sen takma. Hamilelikte üzüntü risklidir. Yavruna acı

Ay yok ben bu hem hamilelik hem oruçluluk durumunu anlamıyorum anlamakta isyemiyorum. Gerçekten için rahat mı tutuyorsun orucunu? İçindeki can senden besleniyor. Senin sürekli su içmen lazım bebeğinin kesesindeki su için. Doktoruna söyledin mi bunu peki? Orucu Allah İçin niyet edip tutuyoruz ama Allahın verdiği canı aç bırakarak bravo. Kocanda bi değişikmiş sende canım kusura bakma tencere kapak misali.

Insanda heves bırakmıyor bu hanzolar.he malak gibi yatıyorum aksama kadar 9 ay yatacam sonrada yavrumla yatacam deseydin.
Hamileyken eşini sinir etmeyen anlayisli olan varmidir acaba

İkiniz de istediniz mi cocuk yoksa kaza mi oldu ya da siz mi cok istediniz? Yani belki kendisi hazir degildir cocuga ve tepkisini boyle dile getiriyordur. Her halukarda soyledikleri cok kaba, sadece sebep aradigim icin sordum.

Bu arada oruc olayi gercekten tehlikeli, bilginiz olsun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…