mını tup bebek yontemı ıle embrıyo bırıktırmek nasıl oluyor ? benım yumurtalarım az ve zaten catlamıyor. acaba bu benım ıcın uygun mudur kı ?
Yüce Allahım bizi neden böyle çaresiz bir acıyla sınıryor ki.düşünüyorum.kimseye bir zararım, b, art niyetim yok.sonunda olacak diye bir garantide yok.gelde kafayı yeme.düşünüyorum son 3 yılım bu acıyı gün ve gün sindirmekle geçmiş.benden okadar çok şey almış ki.başkasına verecek (kocamada) hiç birşeyim kalmamış.zamanla hiçbişeyden de zevk almıyosun.peşini bıraksan bırakamıyosun, bıraksan toplum baskısı o seni bırakmıyor.allahım sabır ver artık diyebiliyorum sadece.
canım mini tüp bebek esasında bizler içinmiş çok az dozda ilaçla oluyor bazı aylarda ilaca bile gerek kalmıyormuş kendiliğinden büyüyen alınıyor çatlatma iğnesi oluyorsun yine... fazla sını uyarmak değil amaç var olanı az hormonla alarak kalitesini bozmamak biraz maliyeti artıyor fakat ilaç çok almadığın için hemen hemen dengeliyor vucuda fazla hormonda girmemiş oluyor....izmirdeysen kent hastanesi çok başarılıymış ben şimdi ankaradan bakınıyorum....
kızlar benden iyi bişeyler duymayı bekliyodunuz ama korktuğum oldu. bugun kontrolum vardı 5. günümdeydım tedavimin... maalesef onca emeğime rağmen 4 yumurta oluşmus vee oluşan yumurtlarımın ikisi 6,5 mm biri 10,5 mm ve diğeri nası oluyosa 18,5 mm... ve dr tedavimi iptal etti... bu şekiilde 2 gun sonra yumurta toplamam lazım bu seferde tek yumurtayla şans %5 dedi. diğer tedavimle arasında 1 bucuk yıl var. bu sırada bi rahatsızlık geçirdin mi dedi hayır dedim. nedne bu kadar azaldığını sayının o da anlamadı. AMH istedi. cuma sonuc cıkıcak.. maddi manevi tükenmiş durumdayım... bi sürü ilaç kullandım, aylardır diyetteyim, sürekli dua ediyorum... işte sonuç... yapabileceğim ne varsa yaptım, öyle çaresizim kii ve nasıl bi şok hali anlatamam... sonuç itibariyle arkadaşlar, sanırım benım için bu sayfa kapandıbi dahakı ay denıycez, belki bu ay gününde değildin böyle oldu dedi dr, ne alaka ise... olmuyo işte ve belliki de olmıycak... uyumak istiyorum, rüya olduna inanmak istiyrum ama kocaman bi gerçek varrr elimde... bittim benn tükendimm
bunu ılk kez duydum cok sagol. bana tedavı ıcın en uygun sehırler ankara ve ıstanbul. ozellıkle ıstanbul. acaba ıstanbulda hangı yer ya da doktor bu konuda basarılı ?ankaradan bulunca bana da soylermısın belkı ankarayı da tercıh edebılırım
kızlar benden iyi bişeyler duymayı bekliyodunuz ama korktuğum oldu. bugun kontrolum vardı 5. günümdeydım tedavimin... maalesef onca emeğime rağmen 4 yumurta oluşmus vee oluşan yumurtlarımın ikisi 6,5 mm biri 10,5 mm ve diğeri nası oluyosa 18,5 mm... ve dr tedavimi iptal etti... bu şekiilde 2 gun sonra yumurta toplamam lazım bu seferde tek yumurtayla şans %5 dedi. diğer tedavimle arasında 1 bucuk yıl var. bu sırada bi rahatsızlık geçirdin mi dedi hayır dedim. nedne bu kadar azaldığını sayının o da anlamadı. AMH istedi. cuma sonuc cıkıcak.. maddi manevi tükenmiş durumdayım... bi sürü ilaç kullandım, aylardır diyetteyim, sürekli dua ediyorum... işte sonuç... yapabileceğim ne varsa yaptım, öyle çaresizim kii ve nasıl bi şok hali anlatamam... sonuç itibariyle arkadaşlar, sanırım benım için bu sayfa kapandıbi dahakı ay denıycez, belki bu ay gününde değildin böyle oldu dedi dr, ne alaka ise... olmuyo işte ve belliki de olmıycak... uyumak istiyorum, rüya olduna inanmak istiyrum ama kocaman bi gerçek varrr elimde... bittim benn tükendimm
ankarada mini tüp bebk yapan yer varmı bilmiyorum.gitdiğim doktorlarda böyle bişeyden bahsetmedi.ama netden araştırınca bi makalede okumuştum.zaten ilk tüp bebk denemelerinde daha doğrusu ilk tüpe başlandığında zaten böyle yapılıyomuş,sonradan çok hormon çok yumurta mantığıyla ilerlenmiş.şuanda fazla hormon mantığıyla kalite iyi olmayınca eskiye dönüş başlamış.bunu okumuştum.yani bu mini tüp yeni çıkmış bişey değilmiş.inşallahta bizlere faydası olur....
ya en azından yumurtaların gelişim gösterdiğini görebilseydim bi umut olurudu bana, ama aylardırr verdiğim onca emeğe rağmen bugün brbiriyle mm si alakasız hem de 4 tane yumurta görünce şok oldum. dr da böle bişi beklemiyodu... AMH sonucuunu bekliyolar şimdi... zaten o da düşük çıkarsa cidden bitmiştir bu iş... kabuğuma çekilmek zorunda kalıcam... ateş basıyo beni... içimi anlatamıyorum kızlar öyle biçareyim kii... kimseyle görüüşmek istemiyorum yalnız kalıp su lanet olası kabustan uyanmak istiyorum artık... annemin haberi yok o ayrı yıkılıcak ve tabii bu süreci bilen herkes de aynı durumu yasıycak.. eşim deseniz beni teselli etmeye çalısıyo, nereye kadar bilmiyorum... kabul mü etsem yenilgiyi uğraşmasam mı, ağustosta gidicem tekrar, ne değişicek ki... oofff off off... sözün bitiği yerdeyim...
hepinize çok teşekkür ediyorum sabahtan beri ağlıyorum, umutsuz yaşayamam benbi dahaki ay da ya aynısı olursa korkusuyla başlıycam tedaviye belki de başlayamıycam AMH den dolayı onu bile bilmiyorum... ALLAHım en çok istediğim şeyle sınadı benii... içim öyle acıyo, hayat öyle anlamsız geliyo anlatamam... rüya mı gerçek mi ayırt edemıyrum ınananmıyorum...
zerrin çok tşkler benm amh diyetısyene ılk basladığımda 0,48'di 1 ay sonra 0.96 olmustu aradan 2 ay gecti şimdi kaç olmustur bılmıyorum umarım dusmemıs olur da umudum devam eder.. be ilk gunun verdiği acıyla yoğun yasıyorum su an bu yuzden ağlıyorumalışıcam zamanlaa kıı umarım ALLAHım alışmama fırsat vermeden bana bi ışık yakarrr...dularım hepimizee bizimyasadığımız herkesınkınden daha da zorr... ALLAHım yardımcımız olsun...
duman sen hamilemisin şimdii hayırlı olsunn ALLAH tamamına erdirsin inş... düşüncelerin için de çok teşeşkkürler... şuraya iki satır bişi yazdığımda nasıl rahatlıyorum anlatamam... çünkü bi tek biz birbirimizi anlayabiliyoruz... yaşamayana davulun sesi gibi işte... dedim yaa daha acım taze olduğu için yoğunum, sabırla beklıycem o gunu... ben bi gun anne olacağıma inanıyorumm sadecee bu tedavime çok buyuk bı sabır ve kararlılıkla hazırlanıp, böyle bi şeyle karsılatığım için kötü oldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?