amiiinnnnn.... tek bebek değil hattaaa birden fazla bebişimiz olsuuun :)hayırlı cumalar kızlar;
Allah dularımızı kabul etsin ....tez vakitteee bebişlerimize kavuştursunnn
tabikiii isyan etmeyelim Ama Allah ne kadar istediğimizi bilsin göz yaşımızı görsün, sonrası kaderimiz artık ol derse olur ...inşallahda olurrrr....hamile haberleri ile ilgili ilk dönemlerde içimde burukluk oluşuyordu hatta aglıyordummm
ama yıllar yılları kovaladıkçaaa bu yaşadıklarımın benim kaderim oldugunu kabullenmeye başladım...hamile kalanlarda kendi kaderlerini yaşıyolar.
onlara kolay hamile kalmak yazılmış bana da
bu yaşadıklarım onun yada onların suçu degil.ben kimim ki Allaaha isyan edeyim ...
Rabbim OL derse oluverir..ümidimizi kaybeder kıyaslamalara girersek mutsuz olur ve imtihanı kaybederiz
ŞU hayırlı günde bol bol bol bol dua edelim...kalbi bebek aşkı ile atan tüm ANNE adayları için.
Merhaba kızlar,
Bikaç gündür kafamı son derece meşgul eden bi konuyla karşıkarşıyayım... sizlerin de yorumlarına ihtiyacım var...yaşadıklarıma mantıklı bi cevap bulamadım..
2011 mayıs ayında ilk bebeğime hamile kaldım.. 7 haftalıkken kalbi durduğu için bebeğim alındı..testler vs kan pıhtılaşması çıktı..ekimde 2.bebeğime hamileydim,8 haftalıkken kalp atışı duyulmadığı için alındı.yapılan testler sonunca trizomi 16 çıktı. Ve ben son kürtajımdan sonra adetim bile düzene girmediği için korunmazken 3.kez hamile kaldım aralık ayında... 1 ocakta 4 haftalık bebeğim düştü... Bu kez nedeni bilmiyorum araştırma istemedim..
Anladığınız gibi maşallah çok kolay hamile kalıyorum,hamile kalmam da bir problem yok... ancak dr benden yumurtalık rezerv testi istedi ve sonu. o.42 çıktı..çok düşük bi sonuç dedi dr,erken menopoz riskin var hemen tüp bebek yapalım dedi... ama ben çok şaşkının yumurtalık rezervim azalmışsa ben nasıl bu kadar kolay hamile kalıyorum??
acaba hamile kalmamı diilde sağlıklı embriyo oluşmasını mı engelliyo bu rezerv sayısı?? dr la henüz yüzyüze konuşmadık,telde bana sadece sayının az oldugunu ve tüp bebek gerektiğini söyledi...sizce üstüste kürtaj olmam ve son kürtajımın üzerinden 1 ay bile geçmemiş olmaması rezerv sayımı etkilermi?
yorumlarınızı bekliyorum kızlar...
Merhaba Duman 85,
Ben daha önce amh ile ilgili biraz araştırma yapmıştım. Genel olarak doktorlar amh testinin yumurlalık rezervi konusunda en doğru bilgiyi verdiğini kabul ediyorlar ama doktor sitesinde Prof. Dr. Fahri Göçer'in amh sonucu değerlendirmesi için sorulan bir soruya verdiği yanıt dikkatimi çekti:
"AMH ölçümünün değeri tartışmalı, özellikle ölçümü yapan laboratuvarın deneyimi ve kullandığı yöntem elde edilen sonuç üzerine çok etkili. Düzenli regl oluyor iseniz AMH ölçümü yapılması anlamsız. Solak değilseniz ve sigara kullanmıyor iseniz, menopoz yaşınız anneniz, teyzeniz ve anneannenize benzerlik gösterecektir.
Saygılarımla,
Dr. Fahri ÖÇER "
Ben de 2 kez amh testi yaptırdım. İlk sonuç 1.3 ve 1 ay sonra ikinci sonuç 1.9 du. Ancak yabancı sitelerde okuduğum kadarıyla 1 aylık süre içinde bu iki sonuç arasında bu kadar fark olması imkansız. Yani ben de laboratuarların güvenilirliği konusunda emin olamıyorum. Bunun yanında Türkiye'deki doktorlar sonuç 1'in altında değilse iyi sayıyorlar ama Amerika'daki tüp bebek merkezlerinin sitelerinde verilen bilgilere baktığımda 2.2 nin altının düşük olduğunu söylüyorlar. Bu arada ben 35 yaşındayım ve yine yabancı kaynaklı bir sitede 35 yaş için amh alt sınırı olarak 2 verilmiş. Yani bir takım genel kabullenmeler olmakla birlikte yumurtalık rezervinin belirlenmesi konusunda doktorlar arasında da görüş ayrılıkları var ve tüm bu hormon sonuçları aslında sadece rezervi tahmin edebilmek için, kesin bir değer kimse veremiyor.
Bunun dışında yaşınızı bilemiyorum ama sizin gebe kalıp tekrarlayan düşüklerinizin olması genetik bir soruna işaret edebilir (Ben doktor değilim ama okuduklarım doğrultusundaki düşüncelerim bunlar). Bu nedenle tüp bebek tedavisi yaptıracaksanız genetik incelemeyle birlikte yaptırmanız yararlı olbilir. Sizin yumurtasında ya da eşinizin spermlerinde genetik bir sorun varsa embriyo sağlıksız oluyo ve bu tür gebeliklerin %90 ı düşükle sonuçlanıyo.
Yumurtalık rezervinin belirlenmesindeki bir yöntem de antral folikül sayısı. Antral folikül sayısı genellikle adetin 2. ya da 3. günü ultrasonla sayılan sağ ve sol yumurtalıklardaki henüz olgunlaşmamış yumurtaların toplam sayısı. Bu sayı her ay değişebiliyomuş. Ama birkaç aylık bir takipte ortalama bir değer elde edilebiliyor. Bu değerin iyi olup olmadığıyla ilgili de Türkiye'deki doktorlarla yurtdışındaki tüp bebek sitelerinin verdiği bilgiler arasında fark var. Türkiye'deki doktorlar 8 ve üstünü normal kabul ederken, yurtdışındaki siteler 15 ve üstünü normal kabul ediyor. Ben en son gittiğimde solda 4-5 sağda 6-7 sayıldı ve doktor iyi demişti ama yurdışındaki kaynaklara göre bu değer düşük
Tüp bebek konusuna gelince yine doktor sitesindeki bir soruya Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU'nun verdiği yanıt çok ilgimi çekti.
"SORU: merhaba ,
Bir hastanın sorunsuna verdiğiniz cevap ilgimi çekti . amh değeri 0,1 olan birine tüp bebek değil normal yolla hamile kalma şansının daha yüksek oldugunu yazışsınız. ben 2 aydır dhea kullandım adetın 2. gunu yapılan testler sonucu e2 75 fsh 5 ve amh değerım 3 ay önce 0,2 idi. bir çok doktora gittim tüm doktorlar normal şartlarda imkansız belki tüp bebek şansı olabilceğinin bilgisini verdiler.bu ay tüp bebek için tedaviye başladık ilk beş gün gonal f 450 menopur 150 ve günlük 1*1 femera kullanıp kontrol olacağım . acaba bu dozla benım değerlerim için normal mi ? ve bu değelere yakın olup hamile kalan örnekler va mı acaba .
CEVAP: Yaşınız, gebeliği deneme süreniz, neden gebe kalamadığınızı araştırmak için yapılan test sonuçlarınız, verilecek kararda etkili olacaktır. Sorun e-posta ile çözülecek kadar basit değildir. Yumurta sayısının azlığı eğer gebeliği engelliyorsa, tüp bebekle de gebeliği engelleyecektir çünki sadece yumurta sayısı değil, yumurtanın döllenme kapasitesi iyi değildir. Aksine normal şartlarda yumurta sayısı az bile olsa insan beyni, mevcut yumurtaların içinden en iyisini seçme yetisine sahipken aynı zamanda erkek sperm hücresi de ancak en güçlü olanı ile yumurtayı dölleyebilirken tüp bebekte verilen ilaçlarla bu olanak ortadan kalkmaktadır. Yani tüp bebekte verilen çok yüksek dozdaki hormonlar, yumurtaların içinden seçimi gelişgüzel yapar. Keza sperminde gelişigüzel birkaç tanesi ile dölendirme gerçekleştirilir. Bu nedenledir ki doğal yolla bir ay içindeki gebelik oranı, tüp bebekle elde edilecekten daha yüksektir.
Sonuç olarak, yumurta az ise bile, en az 6 aydır gebeliği deniyor ve gebelik olmuyorsa, ortada gebeliği engelliyen bir neden bulunmuşsa, yapılacak şey engelin tedavi ile ortadan kaldırılmasıdır. Ama hiç bir engel bulunamamışsa yada engel düzeltilemeyecek bir sorunsa (gerçekten ayrıntılı inceleme yapılmış olmak şartıyla) o zaman mecburen tüp bebeğe, düşük şansı göze alarak başvurmak gerekir.
Günde 300 ünitenin üzerinde örneğin 450 ünite ile 300 ile elde edilecekten daha çok yumurta oluşturulabileceğini düşünmüyorum. Üstelik aşırı hormon yüklemenin sakıncası bile olabilir. Ne doz kullanırsanız kullanın gerçekten yumurta sayısı az ise tüp bebek yapılması için gerekli en az 4 yumurta sayısına ulaşabilmeniz zor olacaktır. Sizin 2. gün FSH ve estradiol değerleriniz hiç de fena değil. Eğer ultrasonla da yeterli tumurta sayınız var ise konulan tanı doğru olmayabilir. DHEA, deneyseldir. Yumurtayı artırdığına dair bir kanıt yoktur."
Ben yukarıdaki cevabı okumadan önce yumurta rezervi azlığında mutlaka tüp bebek yapılmalı diye biliyordum. Çünkü tüm tüp bebek merkezlerinin sitelerindeki bilgilendirmelerde, tüp bebek merkezleri olan profesörlerin videolarında bu şekilde bilgi veriliyordu. Ama yukarıdaki cevap da bana mantıklı geldi doğrusu en azından acaba ticari kaygılarla mı çabucak tüp bebek merkezlerine yönlendiriliyoruz diye sormadan edemedim.
Çok uzun yazdım sanırım ama konuyla ilgili bildiklerimi paylaşmak istedim belki bir faydası olur diye. Açıkçası bir sürü farklı bilgi var ve insan neye inansın şaşırıyor. Ama forumlarda tüp bebek tedavilerinden hemen sonra kendiliğinden oluşan gebelikleri çok duydum. o zaman belki de tedavi+ilişki ikilisi en doğrusu. Bu arada ilişkiye girdiğinizde gebe kalma olasılığınızın en yüksek olduğu günü belirlemek için eczanelerde ovulasyon testleri var. Ayrıca bu testle o ay yumurtlayıp yumurtlamadığınızı da kolayca öğrenebilirsiniz.
Herkese kolaylıklar diliyorum...
çok üzgünümah kızlar nedense yazma gereği duydum
ben 1 sene tedavi gördüm çocuğum olmuyor die kan değerlerim normal değerdeyken sitresten bozuldular
sitres kesinlikle bebeğe engel buna inanıyorum .içim içimi yiyordum neden neden neden hep benn ...
yumurta takibi yapıyordu ama yumurtallarım oluşmuyordu düşünün artık sağlıklı bir insanken sitres ne hale getirdi beni
sonra öğrenirizki eşimde sorun varmış azospermmiş
sorunun bende olmadığını öğrenince benim değerler normale düştü
ki sizler ne kadar şanslısınız benim eşim ameliyat oldu ordada sperm bulamadılarve tedaviside yok
lütfen boşşeylere kafanıza takmayın demek istediğim strese girmeyinn rabbim hayırlı olanı versin size
Merhaba Duman 85,
Ben daha önce amh ile ilgili biraz araştırma yapmıştım. Genel olarak doktorlar amh testinin yumurlalık rezervi konusunda en doğru bilgiyi verdiğini kabul ediyorlar ama doktor sitesinde Prof. Dr. Fahri Göçer'in amh sonucu değerlendirmesi için sorulan bir soruya verdiği yanıt dikkatimi çekti:
"AMH ölçümünün değeri tartışmalı, özellikle ölçümü yapan laboratuvarın deneyimi ve kullandığı yöntem elde edilen sonuç üzerine çok etkili. Düzenli regl oluyor iseniz AMH ölçümü yapılması anlamsız. Solak değilseniz ve sigara kullanmıyor iseniz, menopoz yaşınız anneniz, teyzeniz ve anneannenize benzerlik gösterecektir.
Saygılarımla,
Dr. Fahri ÖÇER "
Ben de 2 kez amh testi yaptırdım. İlk sonuç 1.3 ve 1 ay sonra ikinci sonuç 1.9 du. Ancak yabancı sitelerde okuduğum kadarıyla 1 aylık süre içinde bu iki sonuç arasında bu kadar fark olması imkansız. Yani ben de laboratuarların güvenilirliği konusunda emin olamıyorum. Bunun yanında Türkiye'deki doktorlar sonuç 1'in altında değilse iyi sayıyorlar ama Amerika'daki tüp bebek merkezlerinin sitelerinde verilen bilgilere baktığımda 2.2 nin altının düşük olduğunu söylüyorlar. Bu arada ben 35 yaşındayım ve yine yabancı kaynaklı bir sitede 35 yaş için amh alt sınırı olarak 2 verilmiş. Yani bir takım genel kabullenmeler olmakla birlikte yumurtalık rezervinin belirlenmesi konusunda doktorlar arasında da görüş ayrılıkları var ve tüm bu hormon sonuçları aslında sadece rezervi tahmin edebilmek için, kesin bir değer kimse veremiyor.
Bunun dışında yaşınızı bilemiyorum ama sizin gebe kalıp tekrarlayan düşüklerinizin olması genetik bir soruna işaret edebilir (Ben doktor değilim ama okuduklarım doğrultusundaki düşüncelerim bunlar). Bu nedenle tüp bebek tedavisi yaptıracaksanız genetik incelemeyle birlikte yaptırmanız yararlı olbilir. Sizin yumurtasında ya da eşinizin spermlerinde genetik bir sorun varsa embriyo sağlıksız oluyo ve bu tür gebeliklerin %90 ı düşükle sonuçlanıyo.
Yumurtalık rezervinin belirlenmesindeki bir yöntem de antral folikül sayısı. Antral folikül sayısı genellikle adetin 2. ya da 3. günü ultrasonla sayılan sağ ve sol yumurtalıklardaki henüz olgunlaşmamış yumurtaların toplam sayısı. Bu sayı her ay değişebiliyomuş. Ama birkaç aylık bir takipte ortalama bir değer elde edilebiliyor. Bu değerin iyi olup olmadığıyla ilgili de Türkiye'deki doktorlarla yurtdışındaki tüp bebek sitelerinin verdiği bilgiler arasında fark var. Türkiye'deki doktorlar 8 ve üstünü normal kabul ederken, yurtdışındaki siteler 15 ve üstünü normal kabul ediyor. Ben en son gittiğimde solda 4-5 sağda 6-7 sayıldı ve doktor iyi demişti ama yurdışındaki kaynaklara göre bu değer düşük
Tüp bebek konusuna gelince yine doktor sitesindeki bir soruya Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU'nun verdiği yanıt çok ilgimi çekti.
"SORU: merhaba ,
Bir hastanın sorunsuna verdiğiniz cevap ilgimi çekti . amh değeri 0,1 olan birine tüp bebek değil normal yolla hamile kalma şansının daha yüksek oldugunu yazışsınız. ben 2 aydır dhea kullandım adetın 2. gunu yapılan testler sonucu e2 75 fsh 5 ve amh değerım 3 ay önce 0,2 idi. bir çok doktora gittim tüm doktorlar normal şartlarda imkansız belki tüp bebek şansı olabilceğinin bilgisini verdiler.bu ay tüp bebek için tedaviye başladık ilk beş gün gonal f 450 menopur 150 ve günlük 1*1 femera kullanıp kontrol olacağım . acaba bu dozla benım değerlerim için normal mi ? ve bu değelere yakın olup hamile kalan örnekler va mı acaba .
CEVAP: Yaşınız, gebeliği deneme süreniz, neden gebe kalamadığınızı araştırmak için yapılan test sonuçlarınız, verilecek kararda etkili olacaktır. Sorun e-posta ile çözülecek kadar basit değildir. Yumurta sayısının azlığı eğer gebeliği engelliyorsa, tüp bebekle de gebeliği engelleyecektir çünki sadece yumurta sayısı değil, yumurtanın döllenme kapasitesi iyi değildir. Aksine normal şartlarda yumurta sayısı az bile olsa insan beyni, mevcut yumurtaların içinden en iyisini seçme yetisine sahipken aynı zamanda erkek sperm hücresi de ancak en güçlü olanı ile yumurtayı dölleyebilirken tüp bebekte verilen ilaçlarla bu olanak ortadan kalkmaktadır. Yani tüp bebekte verilen çok yüksek dozdaki hormonlar, yumurtaların içinden seçimi gelişgüzel yapar. Keza sperminde gelişigüzel birkaç tanesi ile dölendirme gerçekleştirilir. Bu nedenledir ki doğal yolla bir ay içindeki gebelik oranı, tüp bebekle elde edilecekten daha yüksektir.
Sonuç olarak, yumurta az ise bile, en az 6 aydır gebeliği deniyor ve gebelik olmuyorsa, ortada gebeliği engelliyen bir neden bulunmuşsa, yapılacak şey engelin tedavi ile ortadan kaldırılmasıdır. Ama hiç bir engel bulunamamışsa yada engel düzeltilemeyecek bir sorunsa (gerçekten ayrıntılı inceleme yapılmış olmak şartıyla) o zaman mecburen tüp bebeğe, düşük şansı göze alarak başvurmak gerekir.
Günde 300 ünitenin üzerinde örneğin 450 ünite ile 300 ile elde edilecekten daha çok yumurta oluşturulabileceğini düşünmüyorum. Üstelik aşırı hormon yüklemenin sakıncası bile olabilir. Ne doz kullanırsanız kullanın gerçekten yumurta sayısı az ise tüp bebek yapılması için gerekli en az 4 yumurta sayısına ulaşabilmeniz zor olacaktır. Sizin 2. gün FSH ve estradiol değerleriniz hiç de fena değil. Eğer ultrasonla da yeterli tumurta sayınız var ise konulan tanı doğru olmayabilir. DHEA, deneyseldir. Yumurtayı artırdığına dair bir kanıt yoktur."
Ben yukarıdaki cevabı okumadan önce yumurta rezervi azlığında mutlaka tüp bebek yapılmalı diye biliyordum. Çünkü tüm tüp bebek merkezlerinin sitelerindeki bilgilendirmelerde, tüp bebek merkezleri olan profesörlerin videolarında bu şekilde bilgi veriliyordu. Ama yukarıdaki cevap da bana mantıklı geldi doğrusu en azından acaba ticari kaygılarla mı çabucak tüp bebek merkezlerine yönlendiriliyoruz diye sormadan edemedim.
Çok uzun yazdım sanırım ama konuyla ilgili bildiklerimi paylaşmak istedim belki bir faydası olur diye. Açıkçası bir sürü farklı bilgi var ve insan neye inansın şaşırıyor. Ama forumlarda tüp bebek tedavilerinden hemen sonra kendiliğinden oluşan gebelikleri çok duydum. o zaman belki de tedavi+ilişki ikilisi en doğrusu. Bu arada ilişkiye girdiğinizde gebe kalma olasılığınızın en yüksek olduğu günü belirlemek için eczanelerde ovulasyon testleri var. Ayrıca bu testle o ay yumurtlayıp yumurtlamadığınızı da kolayca öğrenebilirsiniz.
Herkese kolaylıklar diliyorum...
canım daha önce söyledinmi hatırlamıyorum sen suan korunuyomusun ne zaman yeniden düşüneceksin?didemm hoşgeldin ne iyi ettin de geldin :)
paylaşımın için teşekkür ederim...amh degerim 0,45 ve bir spontan gebeliğim var(malesef düşükle sonuçlandı)
duman 3 kez hamile kaldı ve bugüne kadar reverv sorunu olup doğal yolla hamile kalan biçok kadın var...
içime su serptin :)arada umutsuzluga kapılıyorum bian önce tüp bebek hatta her ay denemek istiyorum...biraz doğal akışında da denemem gerektiğini ve şansımı hatırlattıngın için sagol
arada unutuyorum
didemm hoşgeldin ne iyi ettin de geldin :)
paylaşımın için teşekkür ederim...amh degerim 0,45 ve bir spontan gebeliğim var(malesef düşükle sonuçlandı)
duman 3 kez hamile kaldı ve bugüne kadar reverv sorunu olup doğal yolla hamile kalan biçok kadın var...
içime su serptin :)arada umutsuzluga kapılıyorum bian önce tüp bebek hatta her ay denemek istiyorum...biraz doğal akışında da denemem gerektiğini ve şansımı hatırlattıngın için sagol
arada unutuyorum
Hoşbulduk Wannabemumm :)
Sizlerle tanıştığım için çok mutluyum. Benim sorunum sizinkinden biraz farklı ama sonucu aynı. Ben başka bir hastalığımdan dolayı uzunca bir süre ilaç kullanmak zorundayım ve bu yüzden hamile kalamıyorum. Yaşım 35 ve ilacı bıraktığımda (bırakabilirsem tabii) yaşımdan dolayı hamile kalamamaktan korkuyorum ve bu nedenle araştırıyorum. İnşallah sizler de en kısa zamanda bebeklerinizi kucağınıza alırsınız hayırlısıyla.
Sevgiler...
canımsın yaa bak gördün mü hayat bizi yaşadıklarımızla biraraya getirdi..belki bu döneminde bu şekilde yaşanırken bizde yeni insanlarla yeni hikayelerle karşılaşıp birbirimize destek olacagız...
benim yaşımda 35 yolun yarısı eder,dante gibi ortasındayız ömrün....
sorunun nasıl farklı?
sanırım amh degerin düşük seninde?
kullandığın ilacın gebelik üzerinde etkisi daha az olan bi muadili vardır (umarım)
benim amh degerim 0,45
Sen de canımsın :) yaa benim sorunum psikiyatri ilaçları kullanmam lazım bi süre, ne zaman bırakacağıma doktor karar verecek. Maalesef o tür ilaçların gebeliği etkilemeyenleri yok. İlk üç ay zaten ilaç kesinlikle yasak. 3 aydan sonra da ilaç kullanırsan kimse bişey olmayacağı konusunda garanti vermiyo, olmayabilir ama %100 garantisi yok diyolar, ben de öyle bi riski alamam. Doktorum gebelik gibi ilaç kullanılamayan durumlarda beyne elektro şok vererek uygulanan bi tedaviden bahsetti belki onu denerim ama doktor onaylamadan ilaçları bırakamıyorum maalesef (sonuçları çok kötü oluyo). Benim amh değerim 1.3 bi de 1.9 çıkmıştı yani çok düşük değil ama ilaçları ne zaman bırakacağım belli değil ve bu süre içinde ne kadar düşer belli değil.
anladım ovulasyon testi kullandınmı peki hiç? ben denemedim ama güzel sonuçlar elde edenleri biliyorum yada belirtilerini takip etsen... mesela ben yumurtlama günlerimi biliyorum ince ince vuran bel ağrısı ve çok yogun akıntı mutlaka sende de böyle bi belirti vardır...duman,
kürtaj yapılmadığı için doktorun korunun denemedi :) kürtaj yapılınca 3 ay koruma verilliyomuş..
bu ay yumurtalama dönemleri için ekstra bişey yapmadık...hiç umudum yok
yumurtlama gününü bi kez yakaladık düşük oldu zaten...
anladım ovulasyon testi kullandınmı peki hiç? ben denemedim ama güzel sonuçlar elde edenleri biliyorum yada belirtilerini takip etsen... mesela ben yumurtlama günlerimi biliyorum ince ince vuran bel ağrısı ve çok yogun akıntı mutlaka sende de böyle bi belirti vardır...
yaa evet öyle görev gibi hadi bugün günüymüş deyince olmuyo :) zaten bi yerde okumuştum diğer türlü hamile kalma ihtimali daha yüksekmiş hani görev gibi diilde aşktan olan tarzdadumanım evet kullanmıştım önceden...ovulasyon testleri kullanmanın avantajları oldugu kadar olumsuz yönleride var...
kocaya hadi vakit tamam diyosun adam strese giriyo
ama ilk fırsatta tekrar deneyecegim..kocayada sölemem olur biter..işi cilveyle haletmeye çalışırım
tabi benimdeee sürekli bunu düşünmeden konsantre olmam gerekir:))
+ preseed de almayı düşünüyorum işi saglama alalım degilmi?
yaa evet öyle görev gibi hadi bugün günüymüş deyince olmuyo :) zaten bi yerde okumuştum diğer türlü hamile kalma ihtimali daha yüksekmiş hani görev gibi diilde aşktan olan tarzdaen güzeli yapsan da sen bilirsin sen istedikten sonra gerisi kolay ama şu preseed konusunda emin diilim ne bileyim doğal diil, döllenme anında araya kimyasal bi madde karışacak cesaret edemem ben sanırım...
ayyy evet bak onu düşünmemiştim tüp bebekten daha doğal olduğu kesin denemeye değerrevet aşk beeeeeeeebeeeee en güseli...aşk meyvesi...
ben kimyasal olup zarar verecegini düşünmüyorum...tüp bebekte çok doğal degil sonuçta..tüpe gitmeden denemek lazım
nasrettin hoca misali'' Ya tutarsa dumancım '''
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?