Hamilelik?

Bilmiyorum canim kimisi de özellikle is arkadaslarim cocuk olduktan sonra erkek daha rahat oliyomus kaybetme korkusu filan olmuyomus artik

sanırım kişiden kişiye göre degisiyorama bence evlilikte bebek herşey demek..doguruyum biraz süre geçsin yine yaparım valla

Son düzenleme:
öncelikle sert olacak biraz ama Allah için anne olmayan, hamileliği yaşamayan arkadaşlar konu komşudan duyduklarınızı anlatıp ta kafaları bulandırmayın. inşallah siz yaşayın, siz anlatın ama elalemin demeleri bitmez. boşverin onları.

hamileliğin genellikle ilk 3-4 ayı zor evet, sürekli miden bulanıyor bir kere, yanıyor cayır cayır. yemek yiyemiyorsun, pişiremiyorsun, parfümden kaçıyorsun. kokular kabusun oluyor, ağlıyorsun zır zır, kan mı geldi, düştü mü, aktı mı koktu mu?... böyle geçiyor. sonra karın belirginleşmeye başlıyor veee hareketleri de hissetmeye başladın mı ooooo süpper süpper.
korku geçmiyor tabi artarak katlanarak, başka korkuların da eklenmesiyle büyüyor ama her yeni şeyden korkar insan. evlenmek te korkutur insanı, iş hayatı da ama hiçbirinin sonucu böyle güzel değil.
Allah istediğinizde hayırlısıyla tattırsın size ve şunu tüm samimiyetimle söylüyorum ben çatır çatır normal doğurduysam emin olun herkes doğurur. ben ağdaya gidemem ya hu acıyor diye. çıt çıkarmadan doğurdum, 7 saatte. öyle hikayeleri sallayın. ağrı çoktu evet ama neremin ağrıdığını unuttum bile. :)
çalışan bir anneyim ve herkes sanıyor ki 2.çocuğu düşünmüyorum oysa ben 3.nün bile isimlerini düşündüm

Bebekten sonra esinin ilgisini kaybedebilirsin bence

çok güzel oluyor hamileler inanın. ben şişmedim hiç gayet te kiloya müsait bir yapım var ama bir yılda eski kilomdan bile daha zayıfladım. eşimle de aram şimdi bambaşka. o benim elim, ayağım oluyor. öyle dizi, şarkı değil artık paylaştığımız. kızımız var beraberce yetiştirdiğimiz, bundan güzel bağ mı olur iki insan arasında? adam öküzse her zaman öküzdür. milleti boşverin, siz yaşadığınıza bakın.

Daha da mutlu olun gözümüz yok, biz görüş yazınca kafa bulandırmış oluyoruz siz ne yapmış oluyorsunuz belki de eşi sizinki gibi tepki vermeyecek nereden biliyorsunuz, belki daha mutsuz olacak siz iyisiniz diye hamileyken kadından sayılmayan ilgisz bırakılan hatta aldatılan anneler ütopyada mı kalıyor herkes görüş yazıyor nihayetinde ve bunu kafa bulandırmak olarak yazmanız ço absürt.

ya hu kavga mı edelim her konuya anlamadım ki? sadece başkalarını dinlemeyin kocanızı, evliliğinizi siz biliyorsunuz diyorum. arkadaşlarınız yaşadıklarını abartıyor, komşunuz doğumda kaybettiği kanı fazla söylüyor olabilir diyorum. konu sahibi dememiş ki eşim öküz ben hamilelikten korkuyorum diye normal korkulardan bahsetmiş bir de "ütopya" mükemmel olan, güzel olan anlamı taşır. söylemeden edemedim.

cok cok tessekür ediyorum bu iyi sözleriniz icin.
Allah isteyen herkese nasip eder insallah

Ütopya hiç olmayan anlamı da taşır bu kadar kesin konuşmayın komik oluyorsunuz, boş başaklar gibi de dik durmayın tavsiyem. İkincisi sizin gib düşünmek zorunda değilim, ben gebelik hakkında iyi şeyler düşünmüyorsam yazarım burası herkese açık bir forum, yazıp da kafa bulandırmayın deme hakkına sahip değilsiniz

bu nasıl bir cevaptır ya bir kızım var 6 yaşında şimdide bebek bekliyorum hiç bir zaman eşimle aramıza soğukluk girmedi aksine ben bir kadın olduğumu oda tam bir adam oldugunu idda eder çocuk evin neşesidir genel ifade kullanmışsın ama bence bunların hiç biri doğru değil çocuk olmazsa aile de olmuş sayılmıorsun malesef tabiki el ayak şişicek içinde canlı taşıyosun böyle düşünüyosan lütfen çocuk yapma

anaaaaaaaaaaa ya siz neye sinirlendiniz bu kadar anlamadım? boş başakmış, komik oluyormuşum da bilmem ne. istediğinizi yazın, bana ne. iyi şeyler düşünmemek başka belli ki gebeliği düşünen birine daha gebeliği yaşamadan elin şişer, gözün pörtler, kocan seni boşar demek başka. ben sizinle uğraşamam hadi selametle...

Şu an bebeğimi emziriyorum Allahım diyorum ben bi canlıyı besliyorum sırf bu duygu yeter

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

harika bi duygu emin ol bundan...
korkunç hikayeler var evet ama risk almaya değer...

bende 1,5 yıllık evliyim ve benimde korkularım senin gibi
hatta senin korkularından daha fazla ve ince detaylı korkularım var
yaşım 30, bizde kışa doğru yapmak istiyoruz ama ben KORKUYORUM!! :18:
hamilelik sürecinden, doğumdan , doğum sonrasından,o büyüklerin baskıları
her şeyi bildiklerinden üstüme üstüme gelişleri hiç tahammül edemem
nasıl doğum yapacağımdan sezaryen mi normalmi bunların düşüncesi :26:
ikisininde sonuçlarının sıkıntılı olduğunu bilmek :44:
bebek çocuk tahammülü var mı tükenir mi düşüncesi..ohoo oooo dahada sayabilirim
gördüğüm her çocuğu sevmeye kendimi hazırlamaya çalışıyorum
ama bi tarafımda gerçekten çok istiyor çünkü eşim haddinden çok istiyor
epilasyona gidiyorum daha bitmeden çocuk olsun istemiyorum
çünkü doğumda kılla tüyle uğraşmiym her sürecim rahat olsun diyorum
amaaaaaaaaaaan ne bileyim dah açok şey çıkarabilirim valla
allah yardımcımız olsun kaçışımız yok o bebek olacak

İnsan bebek yapmaya karar verme aşamasında böyle motive edici yorumlar duymak istiyor, ama benim genelde çevremde gördüğüm hep aman çok zor aman şöyle aman böyle, sevmiyorum böyle yorumları. E biz bebek yapmayalım madem dediğimizde de aa olmaz öyle şey annelik en güzel şey! Eee az önce ne anlatıyordun? Tabii ki de sıkıntılı bir süreç bir sürü sorun çıkabilir ama ben kendi adıma öyle yorumları duymak istemiyorum motive edici şeyler duymak istiyorum. Böyle yorumlar yapanların çoğu da bebek yapmaktan başka bir başarısı olmayan insanlarmış gibi geliyor bana. Yani bak ben ne kadar zor bir şey başarıyorum demek istiyorlarmış gibi. İnsan ne konuştuğuna çok dikkat etmeli, bazıları çocuk yapmaktan soğutan yorumlarıyla hakkıma giriyorlarmış gibi geliyor. Bilmiyorum belki yanlış düşünüyorum ama böyle düşünmekten de kendimi alamıyorum.

Ha ama eşinin baba olmaya hazır olmadığını düşünüyorsan da zaten böyle yorumları hiç duymaman bile lazım çünkü o konuya gelene kadar aşılması gereken farklı bir nokta oluyor ortada. Partnerine güvenmiyorsan herkes muhteşem dese bile çocuk yapmayı düşünmemen lazım, dediğim gibi bu tartışılan konudan daha farkı bir durum.

eşimin arkadaşlarının eşleri çocuk doğurunca "istisnasız" hepsi çöktüler.
o da onları gördükçe öyle vücudun bozulacaksa istemiyorum çocuk falan diyor.
canıma minnet, ben de zaten kısa vadede düşünmüyorum.
ama yine de öyle "sen de bozulacaksan doğurma" demesi biraz canımı sıkmadı değil. :26:
gerçi ben de emziren annelerin göğüs uçlarının büyümesinden çok rahatsız oluyorum...

geçen 30-31 yaşında bi tanıdığımızla karşılaştım.
genç kız iken çıtı pıtı, çok bakımlı, havalı ve incecik bir kızdı .
2. çocuğunu doğurmuş, ben tanıyamadım o beni tanıdı.
inanamıyorum sen misin dedim ağzımdan kaçtı :26:
yüz göz şişmiş, kıyafetler ne bulduysa giymiş, saçları öylecene toplamış, kilolar falan kalmış hep.
Gözüm korktu valla.

ama bunları düşünmeyince bende hamilelik bir kadın için büyülü bir süreçtir. içinde bir canlı büyüyor.. değişik bir his olmalı..

Etrafınızda hiç olumlu örnek görmemişsiniz demek ki, anneliğe bu şekilde bir bakış açısıyla bakmak gerçekten çok acı. Aman olması diyorsunuz ama, Allah aratmasın demeniz gerekir bence.

Biz eşimle bebek kararı verirken, düşündük taşındık. Eşim bana açık açık, "bakımsız bir anne istemiyorum" dedi. "Her türlü yardımı bende yaparım, yorulmana müsaade etmem ama her zamanki gibi olacaksın" dedi. Evet ben hamileyim, göbeğim var, ama ellerim ayaklarım şiş değil. Yediklerime dikkat ediyorum, her ay ağda mı, her hafta sonu kaş-bıyık-manikür-pedikür bakımımı yapıyorum. Kendime şık ve modern hamile kıyafetleri aldım. Ve ilginç ama, eşim hamilelik seni güzelleştirdi, daha bir seksi oldun diyor. Belki seksi değilim, ama demek ki aramızda ki iletişim öyle güzel ki, bana kendimi iyi hissettiriyor. Ev işlerine yardım eder, yemek yapar, zaten hep yapardı, hamilelikte de devam ediyor.

Doğumdan sonra, asla ayrı yatakta yatmak istemediğini söyledi. Bebek ağlarsa bende kalkacağım dedi. Emzirecek misin? diye takıldım bende. Emziremem belki ama, sana masaj yaparım, seni gevşetirim, yanında olurum yetmez mi, dedi. bebeği ile nasıl banyo yapacağını, asla babasından başkası yıkamayaz benim kızımı diyen bir eşe sahibim ben. Gün içinde defalarca arar, beni sorar, kızım ne yapıyor diye kızını sorar. Gelecek için hayallerimiz var, "benim kızımın elin Hans'ından ne farkı var" deyip duruyor. Alıcaz kızımızı, yurt dışına tatile çıkacağız 2015 yazında, Allah kısmet ederse. Eşim, kanguru al, kızımı içine koyup gezicem diyor. Ağustos'ta tatile çıkıyoruz, bana hamile mayosu almış, illa denize gireceksin diyor.

Hayatı ortak paylaştığınız bir eşiniz varsa, bebek sahibi olmak bence harika. Düğün alışveride yaptık eşimle zamanında, ama onu hiç bebek alışveriş yaparken ki kadar heyecanlı, neşeli görmemiştim.

Evet hamileyim, ama ben aynı zamanda eşimin kadınıyım. Bunu hayatım boyunca unutmayacağım. Anne olabilirim ama aynı zamanda bir kadın ve eşim. O, her yeri çatlak içinde, paspal hamileler; doğumdan sonra sen anlamazsın diyerek kocasını herşeyden uzaklaştırıp, evden soğutan kadınlar yok mu var ama onlar gibi olmamak sizin elinizde.

Hayatta verdiğim ilk doğru karar, eşimle evlenmek ve ikinci karar ise ondan bir bebek sahibi olmak.

ya ben de bunları anlatmak istedim ama neredeyse dayak yiyecektim benim en sinir olduğum şey. e ulan yapmasaydın o zaman. çalışıyorum, evde sadece akşamları en fazla 1 saat oturuyorum. hafta sonu oturmak, durmak yok. oturursam garip geliyor. yemekler yapıyorum buzluğa, kızıma yeni yeni tatlar yaratıyorum. oynatıyorum, gezdiriyorum. evet yorucu ama süpper. ben aldığım 15 kilodan, geceleri uyumadan sabah girdiğim toplantılardan, belimin, ellerimin ağrımasından, memelerimin yaralarından, 7saat ağrı çekip 3 ıkınışla doğurmamdan, koşmaktan, bulanan midemden, yemediğim sıcak yemeklerden, gidemediğim tüüüüm gece gezmelerinden çoooooook mutluyum. istememek ayrı şey. hamileler şişer, patlar, kocaları onları kenara atar demek başka şey
Allah size tez vakitte hayırlısıyla sapasağlam evlat nasip etsin

okuduğum bazı yorumlar gerçek mi diye bir daha bakıyorum şaka gibi hamileleri öcü gibi gösteren bile olmuş yapmayın arkadaşlar evlat bu bir can taşımak ne demek..yüreğinden bir parça ya...kalbi kalbinle beraber atan seninle büyüyen sana muhtaç bir can taşıyorsun..şişersinde çatlarsında hiç sorun deil canı saolsun sağlıklı olsunda dersin

ne biçim yorum bu ,ne ilk ne ikinci hamileliğimde anlattığınız şeyleri yaşamadım ,çok irite edici anlatmışsınız bu kutsal olayı ,siz yapmayıverin , mazallah şişersiniz ,kocanız aldatır filan .

elbette her anne adayında korku da vardır heyecan da,bir canlı dünyaya getiriyorsun sonuçta.bu çok güzel bir duygu.

iki hamilelik yaşadım.ilk seferi tüp bebekti ve ikizdi, yüreğim ağzımda tamamladığım hamileliğimi.doğumda da bazı kötü şeyler yaşadım,ölümlerden döndüm ama ayrıntılı anlatmak kimseyi korkutmak istemem.sonuçta her hamillik ve doğum bir değil.

ikinci hamileliğim ise kendiliğinden oldu,şok olmuş ve inanamamış bir vaziyette 9 ayı tamamladım :) hamilelik süreci iyiydi fakat doğum esnası ve sonrasın da yine hoş olmayan şeyler yaşadım.

ama şimdi bana sen iki hamileliğinde de zor çok zor şeyler yaşayacaksın yine çocuklarını dünyaya getirmek ister miydin diye sorsalar hiç düşünmeden tereddüt etmeden EVET derdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…