Bilmiyorum canim kimisi de özellikle is arkadaslarim cocuk olduktan sonra erkek daha rahat oliyomus kaybetme korkusu filan olmuyomus artik
Günaydin arkadaslar,
ben 1,5 yillik evliyim & bir kac ay sonra korunmayi birakip bebek istioruz Allah izin verirse tabiki.
Yanliz bende söyle birsey var (sorun mu, dert mi bilmem) cok heycanliyim ve biraz korkuyor gibiyim.
Hayatda ilk yasiyacagim icindir bence. Hamilelk nasil bir duygu oldugunu bilmedigim icindir belki.
simdi sorum annelere: sizdede varmiydi böyle bir heycan/korku?
Insan hamile olunca geciyormu? sanirim birazda gözümü korkutan o kötü kötü dogum hikayeler
Cvplarinizi cin tsk ederim
Şöyle bi etrafıma bakınca gebelikten soğuyorum. Bakıyorum el ayak şiş göbek kocaman kadınlıktan anneliğe geçmiş eşle ara bozuk, doğumdan sonra zaten eşlerin arası soğuk eski sıcaklık kalmamış çok bariz belli oluyo ben de arada istiyodum şimdi aman sakın olmasın modundayım. Bide çocuğu olanların evlilik değil çocuk aşkı öldürür lafını duydum bi panikledim. iyice düşün zor bi karar arkadaşım.
Bebekten sonra esinin ilgisini kaybedebilirsin bence
öncelikle sert olacak biraz ama Allah için anne olmayan, hamileliği yaşamayan arkadaşlar konu komşudan duyduklarınızı anlatıp ta kafaları bulandırmayın. inşallah siz yaşayın, siz anlatın ama elalemin demeleri bitmez. boşverin onları.
hamileliğin genellikle ilk 3-4 ayı zor evet, sürekli miden bulanıyor bir kere, yanıyor cayır cayır. yemek yiyemiyorsun, pişiremiyorsun, parfümden kaçıyorsun. kokular kabusun oluyor, ağlıyorsun zır zır, kan mı geldi, düştü mü, aktı mı koktu mu?... böyle geçiyor. sonra karın belirginleşmeye başlıyor veee hareketleri de hissetmeye başladın mı ooooo süpper süpper.
korku geçmiyor tabi artarak katlanarak, başka korkuların da eklenmesiyle büyüyor ama her yeni şeyden korkar insan. evlenmek te korkutur insanı, iş hayatı da ama hiçbirinin sonucu böyle güzel değil.
Allah istediğinizde hayırlısıyla tattırsın size ve şunu tüm samimiyetimle söylüyorum ben çatır çatır normal doğurduysam emin olun herkes doğurur. ben ağdaya gidemem ya hu acıyor diye. çıt çıkarmadan doğurdum, 7 saatte. öyle hikayeleri sallayın. ağrı çoktu evet ama neremin ağrıdığını unuttum bile. :)
çalışan bir anneyim ve herkes sanıyor ki 2.çocuğu düşünmüyorum oysa ben 3.nün bile isimlerini düşündüm
çok güzel oluyor hamileler inanın. ben şişmedim hiç gayet te kiloya müsait bir yapım var ama bir yılda eski kilomdan bile daha zayıfladım. eşimle de aram şimdi bambaşka. o benim elim, ayağım oluyor. öyle dizi, şarkı değil artık paylaştığımız. kızımız var beraberce yetiştirdiğimiz, bundan güzel bağ mı olur iki insan arasında? adam öküzse her zaman öküzdür. milleti boşverin, siz yaşadığınıza bakın.
Daha da mutlu olun gözümüz yok, biz görüş yazınca kafa bulandırmış oluyoruz siz ne yapmış oluyorsunuz belki de eşi sizinki gibi tepki vermeyecek nereden biliyorsunuz, belki daha mutsuz olacak siz iyisiniz diye hamileyken kadından sayılmayan ilgisz bırakılan hatta aldatılan anneler ütopyada mı kalıyor herkes görüş yazıyor nihayetinde ve bunu kafa bulandırmak olarak yazmanız ço absürt.
ya hu kavga mı edelim her konuya anlamadım ki? sadece başkalarını dinlemeyin kocanızı, evliliğinizi siz biliyorsunuz diyorum. arkadaşlarınız yaşadıklarını abartıyor, komşunuz doğumda kaybettiği kanı fazla söylüyor olabilir diyorum. konu sahibi dememiş ki eşim öküz ben hamilelikten korkuyorum diye normal korkulardan bahsetmiş bir de "ütopya" mükemmel olan, güzel olan anlamı taşır. söylemeden edemedim.
Şöyle bi etrafıma bakınca gebelikten soğuyorum. Bakıyorum el ayak şiş göbek kocaman kadınlıktan anneliğe geçmiş eşle ara bozuk, doğumdan sonra zaten eşlerin arası soğuk eski sıcaklık kalmamış çok bariz belli oluyo ben de arada istiyodum şimdi aman sakın olmasın modundayım. Bide çocuğu olanların evlilik değil çocuk aşkı öldürür lafını duydum bi panikledim. iyice düşün zor bi karar arkadaşım.
Ütopya hiç olmayan anlamı da taşır bu kadar kesin konuşmayın komik oluyorsunuz, boş başaklar gibi de dik durmayın tavsiyem. İkincisi sizin gib düşünmek zorunda değilim, ben gebelik hakkında iyi şeyler düşünmüyorsam yazarım burası herkese açık bir forum, yazıp da kafa bulandırmayın deme hakkına sahip değilsiniz
bende 1,5 yıllık evliyim ve benimde korkularım senin gibiGünaydin arkadaslar,
ben 1,5 yillik evliyim & bir kac ay sonra korunmayi birakip bebek istioruz Allah izin verirse tabiki.
Yanliz bende söyle birsey var (sorun mu, dert mi bilmem) cok heycanliyim ve biraz korkuyor gibiyim.
Hayatda ilk yasiyacagim icindir bence. Hamilelk nasil bir duygu oldugunu bilmedigim icindir belki.
Insan hamile olunca geciyormu? sanirim birazda gözümü korkutan o kötü kötü dogum hikayeler
öncelikle sert olacak biraz ama Allah için anne olmayan, hamileliği yaşamayan arkadaşlar konu komşudan duyduklarınızı anlatıp ta kafaları bulandırmayın. inşallah siz yaşayın, siz anlatın ama elalemin demeleri bitmez. boşverin onları.
hamileliğin genellikle ilk 3-4 ayı zor evet, sürekli miden bulanıyor bir kere, yanıyor cayır cayır. yemek yiyemiyorsun, pişiremiyorsun, parfümden kaçıyorsun. kokular kabusun oluyor, ağlıyorsun zır zır, kan mı geldi, düştü mü, aktı mı koktu mu?... böyle geçiyor. sonra karın belirginleşmeye başlıyor veee hareketleri de hissetmeye başladın mı ooooo süpper süpper.
korku geçmiyor tabi artarak katlanarak, başka korkuların da eklenmesiyle büyüyor ama her yeni şeyden korkar insan. evlenmek te korkutur insanı, iş hayatı da ama hiçbirinin sonucu böyle güzel değil.
Allah istediğinizde hayırlısıyla tattırsın size ve şunu tüm samimiyetimle söylüyorum ben çatır çatır normal doğurduysam emin olun herkes doğurur. ben ağdaya gidemem ya hu acıyor diye. çıt çıkarmadan doğurdum, 7 saatte. öyle hikayeleri sallayın. ağrı çoktu evet ama neremin ağrıdığını unuttum bile. :)
çalışan bir anneyim ve herkes sanıyor ki 2.çocuğu düşünmüyorum oysa ben 3.nün bile isimlerini düşündüm
çok güzel oluyor hamileler inanın. ben şişmedim hiç gayet te kiloya müsait bir yapım var ama bir yılda eski kilomdan bile daha zayıfladım. eşimle de aram şimdi bambaşka. o benim elim, ayağım oluyor. öyle dizi, şarkı değil artık paylaştığımız. kızımız var beraberce yetiştirdiğimiz, bundan güzel bağ mı olur iki insan arasında? adam öküzse her zaman öküzdür. milleti boşverin, siz yaşadığınıza bakın.
harika bi duygu emin ol bundan...
korkunç hikayeler var evet ama risk almaya değer...
Günaydin arkadaslar,
İnsan bebek yapmaya karar verme aşamasında böyle motive edici yorumlar duymak istiyor, ama benim genelde çevremde gördüğüm hep aman çok zor aman şöyle aman böyle, sevmiyorum böyle yorumları. E biz bebek yapmayalım madem dediğimizde de aa olmaz öyle şey annelik en güzel şey! Eee az önce ne anlatıyordun? Tabii ki de sıkıntılı bir süreç bir sürü sorun çıkabilir ama ben kendi adıma öyle yorumları duymak istemiyorum motive edici şeyler duymak istiyorum. Böyle yorumlar yapanların çoğu da bebek yapmaktan başka bir başarısı olmayan insanlarmış gibi geliyor bana. Yani bak ben ne kadar zor bir şey başarıyorum demek istiyorlarmış gibi. İnsan ne konuştuğuna çok dikkat etmeli, bazıları çocuk yapmaktan soğutan yorumlarıyla hakkıma giriyorlarmış gibi geliyor. Bilmiyorum belki yanlış düşünüyorum ama böyle düşünmekten de kendimi alamıyorum.
Ha ama eşinin baba olmaya hazır olmadığını düşünüyorsan da zaten böyle yorumları hiç duymaman bile lazım çünkü o konuya gelene kadar aşılması gereken farklı bir nokta oluyor ortada. Partnerine güvenmiyorsan herkes muhteşem dese bile çocuk yapmayı düşünmemen lazım, dediğim gibi bu tartışılan konudan daha farkı bir durum.
ESinizde ne gibi degisimler oldu
Sizde degisim oldumu
Mesela sizi daha cok sahiplenirmi
Günaydin arkadaslar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?