Hamilelikde nasil davranmali

Unhappy13

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2013
81
7
98
İsviçre
Herkese Merhaba

Ben 3.5 sene evli ve 6 aylik hamileyim. Allahin izniyle seneye kiz cocugumu kucagima alicagim.

Simdi 6aylik olduk ve evde yine her isi ben yapiyorum. Agir kaldirmaksa, agir kaldiriyorum, 9 saat isden sonra eve gelip yemek yapiyorum. Esim cok tembel ve cok rahat biri. Ici bikere ciz etmiyor ben bunlari yaparken.
Hic nazimi cekemiyordu zaten, simdi dahada tuaflasdi. Hadi nazimi birak cekmeyi, kendisi naz yapiyor bana. Birgün yemek yapaminca bana surat yapiyor, benimle konusmuyor. Halimden hic anlamiyor.

Evlilik sürecimizde malesef hep böyleydi ve ben nerde yanlis yaptim diye düsünüyorum. Hamileligimde degisir saniyordum.

Ne yapmam lazim beni anlamasi icin?
Buarada konusmayi cok denedim olmuyor. Kavgalanda olmuyor.

Bazen kendimi köle gibi hisediyorum. Hem yüzde yüz calisiyorum, hem evde her isi yapiyorum, ama mutsuz olan hep o nedense. Surat yapan o, naz yapan o.. Kendimi kadin gibi bile hisedemiyorum..

Bu yüzden size ihtiyacim var.. Simdiden tskler.

konuşmakla ya da tartışmayla anlamıyorsa, ben olsam bırakırım işi gücü. madem o zorlansın yetiştirsin maddiyatı.

Hamileliğin naz yapılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Özel ilgi falan da beklemedim çünkü normalde aşırı ilgi bekleyen biriyim. Yani abartmanın alemi yok diye düşündüm hep kendim için.

Ben de temizliği kendim yapıyorum. Pazardan geldim az önce bir ton şey aldım taşıdım. Eşim akşama arnavut böreği istedi börek açıcam daha ama daha dün haftaiçi uğraşma diye temizlik yaptığını da gördüm bu adamın. Ondan batmıyor gözüme. Eli armut toplasa elindeki armutu alır yerim yalan yok.

Bunun da yapı ile, alıştırma ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Yemek yapmasam eşim bana trip atmaz mesela, kalkar yapar ya da dışarıdan yeriz uzatılacak konu değildir. Zira temizlik de, kimse süpürge açınca ölmez yani. Yeri gelir o evdeyken temizlik yaparım, tam iş bitince "yardım edecek bir şey var mı" diye sorar ama biliyorum ki şunu yap desem zaten ikiletmeyecekti. Canı o an istemiyor. Bazen o yapar ben bakınırım öyle.

Bence alıştırman gerek. Ara ara yemek yapma, trip atınca sallama dışarıdan söyle, mutfağa girmesi için teşvik et, temizlikte görev ver ama bunları yaparken hamileliğe sığınma. Bunların ortak işler olduğunu bilsin eşin. Zira hepi topu 3 ay sonra doğuracaksın. Başa dönme sonra.

Ayh hiç tahammülüm yok benimde böylesilere .. seni anlıyorum canım allah kolaylık ve sabır versin

bencede çık işten , herşeyi sen yapıyorsun diye önemsemiyor baksana

Hamileyken evi bile süpürmedim. Madem çalışıyorsun haftada ya da 15 günde bir kadın alır evi köşe bucam temizletirsin.

Miden bulanmıyorsa yemek yapmanda bir sakınca yok. pazar akşamı yap 2 gün yiyin. Çarşamba dışarıdan söyleyip çarşamba akşam yine 2 günlük yapıp perşembe cuma yiyin.

Sen yemek ısıtırken de git kocanın elinden kumandayı alıp tv kapat. Bir zahmet masayı kursun.

Çamaşırları makineye sen at o assın. Madem hayat müşterek işler de öyle olmalı...

Böyle bi adamdan hamile kalarak yanlış yapmışsınız bence.
Çocuğun hiç bir evliliği düzeldiğini görmedim,daha çok ayrilmamak için kadınların bahanesi oluyor çocuk, buna da düzelen evlilik deniyor ne yazık ki.
Size boşanın diyemem elbette ama merhametsiz bir eş için kendinizi yıpratmayın diyebilirim.Yapmayın surat asarsa assın trip yaparsa yapsın.Çocuğunuzu ve kendinizi düşünün sadece.

Neden kendini paraliyorsun onu anlamadım. agir kaldiriyorsun diye kimse sana aferin demeyecek .
Yapma. trp atanı, laf söyleyeni duyma

Yardımcı bul, yemek yerine peynir zeytin çıkar, yükünü paylaşacak bir esin yok madem yüklerini hafiflet.

Arladasim sen kendini cok ezdiriyosun isten cik bir once bebegini dusun.ve insn kendini en cok sen dusunursun o yapmiyosa sende yspma yardim etme.hem is hem ev birde hamilesin tas olsa catlar.ben olsam o kocayi varya paralarim ya.ben ev hanimiyim benim esim hamisken herseyi yapiyodu sonucta bir can tasiyosun hic acima yokmu esinde senin ya.
Yan gel yat geekirse numara yap belim agriyo sanci giriyo de yap nazini yoksa bu erkek milleti nin kalin kafasi almiyor maleseffff.saglikla al kucagina bebisini.

dogumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum çalışırsamda gunluk eve yardımcı tutacan
benı anam bir kere dogurdu ve sana hızmetçilik yapmak için dogurmadı yaa bir işin ucunda tutar bana destek olursun ,
yada senın yapacagın işi başka bir kadına parasıyla yaptırırım sen karar ver

de daha üstüne cümle kurma bırak düşünsün , soru sorsa bu söylediklerıne göre cevaplar ver kendine

Kadin al. Isleri o yapsin. Yan gel yat. Hicte is yapmadim hamileyken. Full gezdim. Son ayimda yemek de yapmadim. Kv sagolsun oglusunu doyurdu guzelce.

+1
aynılarını yazacaktım.. çocuk olduktan sonra daha da zorlanacaksınız
doğumdan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz normalde çalışmayı mı çalışmamayı mı

Öncelikle kocanın düzelmesi için değil de,bebeğinin ve kendi sağlığın için ağır kaldırmamalısın
Ya yapacağın çok basit,YAPMAYACAKSIN.ATLASADA PATLASADA TAVIIRDA YAPSA YAPMAYACAKSIN.Çok mu zor ayaklarını uzatıp yorgunum hiçbirşey yapmayacağım demek.

Herkese cok tesekür ederim Simdi bende bide böyle bisey var:

Evet ben kadin olarak isimi cok ciddiye aldim, ama esimde ana evinden pasa gibi yetisdirildi
Simdi tek hamilelikde degil, zaten hep böyleydi, ama ben simdi düzelir düsündüm. Benim icin olmazsin, bebegi icin olsun.
Yemek falan cok seciyor, iki gün ayni yemegi asla yemez. Ve kendis mutfaga hic girmez, cünkü tam becereksiz.

Diyelim bisey yapti, dedigim gibi, 100 sene konusur. Bazen diyorum, ben yapim onun dirdirini dinlemim.

Keske bana daha cok bagli olsa ama beni sadece köle gibi görüyor sanki

Ve bu arada evet isi birakicam bebegim dogduktan sonra. Onu kendisi istedi zaten. Ama o zaman bebekle isim daha mi kolay olucak bilmiyorum.

agir kaldırma ağır derken tutup damacanayı kaldırma.su kesen patlar bebegin erken doğar bir de onunla uğraşırsın.böyle kocalara çocuk doğurmamak lazım

çok taviz vermişsin. afedersin kendini bi b..k sanıyor sadece kendi yyeceğin yemeği yap geri çekil..
hatta onu bile dışardan söyleyebilirisn.
Şuan bile sana naz yapan adam sana loğusalığını burnundan getirir.
önümüzdeki 3 ay değişti değişti yoksa hep böyle gider hamilelik bitmeden göster anyayı konyayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…