Hamilelikte eşten beklentiler

Hayvanseverdost

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
495
162
648
hanımlar tekrardan merabalar yine kafamı kurcalayan ufak bir meseleyi sizlere danışmak istedim. zira hamilelik hormonlarından mıdır bu hassasiyet yoksa haklı beklentiler mi sizlere bırakayım.

5 buçuk aylık hamileyim hamileligim cok sıkıntılı geçti hiper emesis denilen hamilelerin cok azında görülen bir durum yaşadım şuan bir ilac kullanıyorum ve bu ilaçla cok şükür rahatsızlığım geçiyor ama ilacı almazsam yine bayağı kötü olabiliyorum (aşırı kusma aşırı halsizlik tansiyon düşüklüğü vs.). Zor günler yaşadık aylarca evde yemek yapamadım eşim dışarda yemek yedi bana da annem getirdi götürdü sağolsun. Kaynanam da yan binada oturmasına ragmen pek bir destek görmedim diyebilirim 1 veya 2 kere yemeğe çağırması dışında (aramızda bir sıkıntı yoktur normalde).
simdi arada bir kaynanam şehir dışına gidiyor 1 haftalığına (yani öteki gelininin yanına ) yan binada oturdukları için de 2 kaynım ve kayınbabam da akşamları bize geliyorlar yemeğe ve yaşadığım sorun da birinin yedigini biri yemez ortak yedikleri şeyler az. Yemek konusunda sıkıntı yaşıyorum. Şimdi kaynanam şehir dışından döndü eşim yine akşam yemeğine komple çağırmış bizdeyiz bu akşam diye. Ben de biraz bozuldum açıkçası. Zaten kaç gün yemek yapmışım biraz düşünsün istiyorum eşim yorulmuştur bugün dinlensin diye. Hamileyim diye hic ince düşüncesi pek yok eskiden nasılsa öyle devam. (Bu arada 2 aydır maas alamadığı icin durumumuz da birazcık sıkıntılı.) Yani eşim niye bu kadar düşüncesiz diye üzülüyorum ama yersiz bir düşünce mi hamilelik hormonlarından mı yoksa beklentim normal mi sizce ona göre kendimi düzelteceğim. He bir de kv min hamile bir kadına guvenip ailesini ona bırakıp gerekli veya gereksiz şehir dışına gitmesi ne kadar doğru orası da rahatsız etmiyor degil açıkçası beni.

Son düzenleme:
beklentiniz normal. ben üç buçuk aya kadar mide bulantısından yattım. eşim bu süreçte bırakın misafiri kendi yemek beklemedi üstüne benim yiyeceklerimi kendi hazırladı. şu an 7 aylık olacağım hala bir şekilde ayarlıyor misafir getirmeme işini. daha hiç yemekli misafir ağırlamadım hamileliğim boyunca.

Hamile yada değilim yemeği ben yaptığım sürece eşim bana sormadan kimseyi yemeğe çağırmaz, hamileliginiz zor geçiyormuş 1 hafta yemekte kardeşleri ve babası varken size sormadan tekrar çağırması hoş olmamış tabi ki, misafir ağırlarken yardımcı oluyordur umarım en azından, onlar yemek yesin siz hizmet edin durumunu yapmayın, eşiniz yardım etsin herşeye.

Kv senin zor gününde yanında değilmiş ama kendisi gezmeye gittiğinde evinin sorumluluğunu sana nsl yükleyebiliyor anlamıyorum ben bu tür insanları hem madem kocası oğulları var ne diye çıkıyo sehir dışına

Zaten işten gec geldiği icin 9 gibi o geldiğinde yemek hazır oluyor mecburen. Esim hic yardım etmez ilerde ağırlaşınca ne olur bilmiyorum ama suan icin hicbir yardımı yok maalesef

Bulantı gerçekten kötü birşey bende çok çektim ama bazen öyle anlar oluyor ki eşler düşünemiyor .. açıkçası bazı kadınlarda hamilelikte prenses olmak istiyorlar .. 9.aya giriyorum şu anda trendeyim işten eve dönüyorum insan mecbur olunca herşeyi yapıyor.. bence huzurunuzu kaçırmayın eğer sürekli tekrarlanmıyorsa arada istisnalar olabilir sonuçta hamilesiniz diye 9 ay kimse ile görüşmeyecek değilsiniz ...
Sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik diliyorum

Ne yani kendi dışarıda yedi size yemek söylemedi ki bu süreçte? Ben neden buna taktim bilmem. Hamileliğiniz kritik seviyede değil anladığım kadarıyla. İlaç alınca duzeliyorsaniz çok problem yok. Durumunuz yoksa standart sizi yormayacak şeyler yaparsıniz yedi kat el değil ki kv gil sonuçta. Laf carpilirsa da adım hıdır elden gelen budur dersiniz.

Oncelikle hamileliginiz hayirli olsun Allah anali babali buyutsun hayirli evlat olsun.

Yemege cagirmadan once haber vermesi gerekir.Disarda tek yedi demissiniz ben ona bile burdan bozuldum.Hamile esini de yemege goturse ne biliyim alip gelse birlikte yeseniz ne guzel olurdu.

Kotu niyetli degil ama belki de ince dusunceli degildir.Soylerseniz duzelebilir mi?

Ben sizi haklı buldum. Hamileyim. Bugün güçlükle bir tencere yemek yaptım. Elhamdülillah karnımızı doyurabildim. Eşim şu an birilerini yemeğe davet etse, al kendin yap derim. Zaten normal zamanlarda bile bana sormadan çağırmaz. Ayrıca kayınvalidem bir kaç gün evde olmasa dolaba yemek hazırlar, benim kp ile kaynım ısıtıp yerler. Ama iş eşinizde bitiyor.

Zaten işten gec geldiği icin 9 gibi o geldiğinde yemek hazır oluyor mecburen. Esim hic yardım etmez ilerde ağırlaşınca ne olur bilmiyorum ama suan icin hicbir yardımı yok maalesef
Edacım sanırsam ağrılısın yoksa yanlışmı tahmin

canım ne yazık ki erkekler çok ince düşünmüyor. hele hele zaten odunsa, hamilesin diye extra bir incelikleri de olmuyor ne yazık ki.
sen söyle 'bu akşam burda yedik içtik, bundan sonra ben hamile kadınım, sık sık sizden destek bekleyeceğim, sonuçta torununuz geliyor, birazcık cefası olacak' de yemek masasında.

Eşiniz de ailesi de olmamış. Kendi dışarıda yerken siz neden gitmiyorsunuz? Oturup size neden yemek yapmıyor? Siz ne alaka başkalarına yemek yapıyorsunuz? Hamile olmasanız bile yapmayın. Kocaman insanlar kendi yemeklerini yapacaklar tabii ki. Siz olmasanız taş mı kemireceklerdi? Eşiniz ne diye size sormadan eve çağırıyor? Yemek filan yapmayın. Yapıyorsanız da hazır çorba, makarna, hazır köfte yapın bitti gitti. Olmadı rahatsızım diye yatın gitsin. Görsün size demeden eve yemekli misafir çağırmayı. Hayret bir şey....

Eşiniz hamile olun veya olmayın eve kimi getirirse getirsin öncesinde muhakkak sizinle görüşmüş olmalıydı .
Hamileyken misafir sorumluluğu alma konusuna gelirsek zorlu bir süreç yaşadığınız için söylüyorum yoksa hamileyken misafir agirlamakta sorun yok ama madem bu durumdan rahatsızlık duydunuz zorlandiniz keşke zorlandiginizi esinize belli etseydiniz bugün kendimi iyi hissetmiyorum vs gibi yoksa kv nin yaptığı zaten yanlış hamile kızına giderken sorumluluğu hamile gelinine bırakması . Bu konuyu çok buyutmeyin ama eşinizle sakince konuşun ben çok zorlanıyorum kendim yeterince zor durumdayım lütfen bana biraz anlayış göster vs diyin eğer değişim olmazsa diyelim ki gelecekler hastayım yapamıyorum dersiniz çok istiyorsa dışarda yedirsin ya da kendi girip yapsın

Valla hersey eşte biter.ne demek 1 hafta kaynimla kb ya yemek hazirlicam hamile olmasam bile yapmam.birazcik nazli olun.arkadasim 7 aylik hamile birak misafir çağırmayı evde yemek yapmiyo.
Eğer riskli değilse hamileliği hastalıkmışcasına yaşamanın bir anlamı yok bana göre, herşeyi abarttığımız gibi hamileliği de abartıyoruz, tamam insan eşine biraz nazlanır ama normal rutini devam eder. Hamile diye niye misafir ağırlaması insan, o kadar rahata düşkünlük beni aşıyor sanırım.

Sert geçen bir hamilelikte, eve birilerini yemeğe çağırmak + olarak bu kişilerin yemek seçtiğini bilerek çağırmak kişinin karısını ne kadar düşünmediğini ortaya çıkarıyor. Kv ye gelecek olursak düşüncesizin tekiymiş. Kusura bakmayın ama ne eşinizin ne kv nizin size acıdığını düşünmüyorum. O yemek seçen kişileri de kv niz doyursun çekip gideceğine. Eşine söyle ve evine alma.

Tanıdık geldi bana bu sahne:) hamileyken, bulantıdan yemek yapamazken 1 dakikalık mesafede olan sözde kayınvalideden bir kap yemek getirdiğini görmezsin; kendi bilmem nerelere gidince yaptığın yemekten sözde kayınbaba kişisine gönderirsin. İnsan olmak başka bir şey; herkes insan olup, insan gibi düşünemiyor. Elalem dediğin komşu zor gününde yemek getirir, yardımcı olmaya çalışır ama şu kayınvalideler kendi oğlunu düşünüp bir tabak yemek getirmez. Eyy dünya bize de böylelerini mi reva gördün; iyi insanlar denk gelseydi keşke. Yapmayın yemek konu sahibi; sizi zor zamanınızda düşünmeyenler zıkkımın kökünü yesin. Eşiniz de insanlık görmemiş ki aileden, kendini de geliştirmemişse nasıl insan olsun.

Bence cok haklisin. Tersi olsa ve senin ailen gelse, esin asla istemezdi "zaten maddi durum bozuk" diyerek.
Yerinde olsam hasta numarasini yapardim. Cok halsizim, migde bulaniyor felan. Sonra kendimi yataga atardim.
Es kisisi birsey söyleyecek olursa "davet eden sen, yemegide düsünen sen ol bare" derdim. Restimi cekerdim.

Sirf kadinsin diye, asci degilsin. Ortada 4 yetiskin erkek var, yemek yapmaktan, kendine bakmaktan aciz. Cocuk degiller. Üstelik sen hamilesin. Aglamayana meme yok diyorlar. Böyle herseyi alttan alirsin cok ezilirsin.

Rest cekmenin, tepki göstermelik zamani geldi.

Haklısınız tabi ki. Size sormadan çağırmayı biliyorsa, yemeği de eşiniz yapsın. Yapmayın yemek memek. Eşinize de hamileyim ben farkında mısın, sordun mu halin var mı, ağrın var mı, mutfağa girip bir sürü insanı doyuracak kadar yemek yapmaya gücün var mı, diye. Bu ince düşünememek değil, affedersiniz öküzlük. Hamile olmasanız bile haklısınız. Yapılan şeyler emrivaki. Kayınvalide giderken size sordu mu benim hane halkına yemek yapabilir misin diye? Ya da kayınpeder filan kazık kadar insanlar, size yük olana kadar kendi karınlarını doyurmanın bir yolunu bulamıyorlar mı? Kimsenin sizi düşündüğü yok, siz de onları düşünmeyin, çekilin kenara.

Hamile değilim ama hamile arkadaşım var. O da bulantı kusma sorunları yaşadı. Hamile kadınlara anlayışla yaklaşmayan erkeklere ifrit oluyorum. Prenses sendromu yaşıyorlar diyenlere de sinir oluyorum. Kadın can taşıyor ve herkesin hamileliği aynı değil. Sen kolay geçirirsin başkası zor. Bu konuda bile kadınlar birbirini yargılıyor. (Ama halimenin kızı doğurana kadar çalıştı) Bana ne bize ne. Eşiniz hamile bir kadını üzüyorsa cezasını çeksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…