Hamilelikte Hayvan Beslemek

Siz de haklısınız kendi düşüncenizde..Olay gerçekten üzücü..Ama sanırım uzun bir süre hayvan beslemediniz, onun için bizleri anlamanız birazcık zor gibi gözüküyor..ınsan fena bağlanıyor.ınşallah onlardan vazgeçmemiz gereken bir durumda kalmayız..

bende 13+4 gunluk hamıleyim.. bizimde labrador cinsi bır kopegimiz var 2,5 yasında adı fındık.. aynı sekılde bızede ee artık atarsınız onu dıyenler cok oluyor ama ben bu yorumlara gulup gecıyorum cunkıu bır hayvanla yasamayan asla bunun nasıl bır duygu oldugunu bılemez..o esımın ve benım ılk bebegımız.. apartman daıresınde yasıyoruz ve bıraz ırı yapılı bır hayvan. eminim kı bebek dogdugunda onunla daha fazla ılgılenmemız gerekecek ama ondan vazgecmek gıbı bır sey soz konusu olamaz.besleyenler bılır bellı bır sure sonra zaten o da aılenın bır uyesı oluyor..ee ebebek olunca "fındık" ne olcak dıyenlere o da abla olacak dıyorum.. :))

kızlar kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum canım o benim ya hayvan sevmeyen yada beslemeyen bilemez bu duyguyu onlara belkide bu konuştuklarımız çok saçma gelebilir
kedi003 aynen bende soranlara senin dediğini diyorum valla istedikleri kadar konuşsunlar hiç umrumda değil:dilcikar:
azelya bu arada benimde köpüşüm bekarken vardı evlendikten sonra yanımda getirdim 3 yıldır eşim ve benimle duruyo eşimde çok seviyo onunda dükkanında var bi köpeği 2 tanede su kaplumbağalarımız ve balıklarımız var:asigim:
ben kendimi bildim bileli hayvanlarım var zaten hep bi köpeğim kuşum vardı ben büyümüşüm onlarla bebişimde büyür ayrıca köpeğin hiç bi zararı olmazmış o tüylerdeki kist denen şeyde her köpekte olmayan bişey ve çok nadir görülüyomuş
beraberce büyüyecekler hayvan sevgisiyle inanın bu insana çok şey katıyoa.s

arkadaşım tabiki sokakta yaşayan hayvanlar ve aşıları tam olmayan ev hayvanları hastalık saçar.

bakımlı ve aşılı olduktan sonra ev hayvanlarının insanlara hiçbir zararı yoktur.

bir VETERıNER TEKNıSYENI olarak cevap verme istegi duydum yazdıklarınıza... kedi ve kopeklerden ınsana gecebilen hastalıklar var elbette fakat evımızde besledıgımız hayvanlar zaten muhakkak asılı olmalı ve oylelerde zaten.. ayrıca bu dogan cocugun kafası su toplamıs ve evde hayvan var mı dıye sorulmus doktor tarafından cunku bu nadırde olsa karsılasılan toksoplazma ya baglı bır durum sanırım.. kedı dıskısı ıle ınsana gecen bır hastalık ve gebelık oncesı anne adayına tahlıl yapılması gerekıyor yada gebelıkte gecırılırse bu hastalık dedıgınz gıbı bebekte anomalı durumu olabılıyor.. fakat gelın gorun kı bu hastalık cıg kofteden salamdan sosıstende gecebılyor yanı bıraz da sans.. tabıı kı evde asısız bır kedı durumu degıstırır fakat artık bu devırde evde bır hayvan varken gebelık olustu dıye onu cıkıp bırıne verın demenız konuya aslında ne kadar uzak oldugunuzu gosterır. cok sıg bır dusunce ve bılıncsızlık.. bu alanın ıcınde oldugum ıcın ve bu bır anne adayı ve aynı zamanda bır hayvan sever oldugum ıcın bu tarz bır dusunceyı cok komık ve cıdden dedıgım gıbı bılıncsızce buldum...onlem almanız ıcın basınıza gelmesı mı gerekıyor demıssınız, en buyuk onlem zaten hayvanları asılatmaktır.. onları evden uzaklastırmak bır onlem degıl,bir vazgecıstır.. ve son sozum bebegınız mı daha degerlı hayvanlar mı demıssınız.. bır hayvan severın bır cok ınsandan daha genıs, vicdanlı ve comert bır yuregı vardır.. sevgısı her turlu canlıya yeter.....

ben de hayvanları çok seven biri olarak bir iki şey söylemek istedim.benim de zamanında bir kedim vardı 12 yıl baktım.babam çok endişeliydi alırken ya tüylerinden bi hastalık falan kaparsak diye.veterinerin söylediği sokakta yürürken sokak hayvanlarının tüyleri zaten havada uçuşuyo ve biz onları yutuyoruz olmuştu.evde temiz bakılan ve aşıları tam bir hayvandan biraz da dikkat ederek kimseye bir zararının olmayacağını düşünüyorum.hayvanı sokağa at diyenlere gelince; her canlıyı yaratan allah değil midir?o hayvanın bizden daha mı az yaşam hakkı var? kim allahın yarattığı bir canı açlığa ve ölüme (evde beslenen hayvan sokakta yaşayamaz) atmaya hakkı var? hepimiz müslümanız inancımız tam.bizim o hayvandan ya da onun bizden ne farkı var.hepimize can veren allahtır.hiçbir canlının diğerinden üstünlüğü yoktur.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

süpersiniz a.s.

çooook teşekkürler kızlar
veteriner teknisyeni arkadaşım kedi003 verdiğin bilgiler gerçekten çok önemli ve teşekkür ederim gerçekten hayvansever bir insana söylenen kediyi köpeği vs,atarsın lafı dediğin gibi çok komik ve bilinçsiz

özellikle son yazdığın cümle

((( hayvan severın bır cok ınsandan daha genıs, vicdanlı ve comert bır yuregı vardır.. sevgısı her turlu canlıya yeter)))

herşeyi açıklıyor teşekkürler

bır hayvanın sevgisinden buyuk ne olabılırkı.. menfaatsız hayatı pahasına aılesını koruyabılen tek canlı hayvandır. hangı ınsan yaparkı bunu.. hee yaparım dıyen elbet cok olur ama dedıgınız gıbı hayvan sevgısı ne demek bılmeyen kısıye ne soylesek az. kim ne derse desın benım ılk göz agrım oğluşum köpeğim.

ve ınanılmaz duygusalmıs benım oglum cevremdekı bırcok kısden dahada anlayıslı. mesela ısyerımde bıle kımse hamıle oldugumu dusunup ona gore davranmazken ınsan olmalarına ragmen, kopegım artık eskısı gıbı kosmak ıstemıyor ve gezmelerını abartmadan eve donuyor artık. bılıyorumkı ben yorulmayım dıye yapıyor bunu..

iyiki varsın canım oğluşumm.. seni cok sevıyorum.... herseye ragmen asla senden ayrılmayacagım..

Yerim onuuu beeen Şeniz Şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum...İnşallah hep birarada olursunuz.

ben de hayvanları çok ama çok severim. her zaman evde hayvan beslemişizdir ve hiçbirini atmamışızdır... hamile de olsam asla vazgeçmezdim hayvan beslemekten...:umursamaz:

bu konuya hamileykende yazı yazmışdım şimdi bebeğim artık aramızda tabi ablası pety (kedim) de bizimle birlikde.ben dogum yapmadan petyi kısırlaştırmışdım zaten sakin bi kediydi ama kızgınlık dönemlerinde eşimle aralarında acyip bi bag oluşuyodukaydirigubbakcemile3 beni eşimin yanına yaklaştırmıyodu öyle bi aşk oluyodu aralarında bebeğim dogunca kıskanmasın diye ve onunda sağlıgını düşünerek kısırlaştırmışdım ki iyikide yapmışım şimdi çok uysal çok uslu bi kız dışlandıgını hissetmediği sürece bebeklede arası süper tek yaptıgı koklamak benim gözetimimde bebeğe yaklaşmasına izin veriyorum ki kaşla göz arasında bizim boşlugumzu fırsat bilip zarar vermesin diye ne olduğunu nasıl koktuğunu benim yanımdayken ögrensin yawrum öyle tatlıki kokluyo ayaklarına patisiyle pıt pıt diye okunuyo zaten asla tırnak çıkarma huyu yokdur düzenli olarak da kesiyorum. tecrübeyle sabittirki evde bir bebek ve bir kedi olması süper bi duygu

Seherjik ben de seni merak ediyordum kedin nasıl bir tepki gösterdi diye. Şimdi o da çok şaşırıyordur eminim ki bu kücük şey de nereden çıktı diye.
ınşallah bizde de sorun çıkmaz. Oğlum birazcık kıskanç ve haylaz. Kızlarda sorun olacağını sanmıyorum. Yavaş yavaş alışırlar diye umut ediyorum. Tabii ki senin yaptığın gibi kontrollü olarak.

yawrum çok tatlı kısırlaştıgı için de çok uysal eger kedin kısır degilse dogumunu yapmadan mutlaka kısırlaştır. bana bunu hem dr um önermişdi hemde veterinerimiz iyiki kısırlaştırmışım dogumdan sonra kısırlaştıramazdım bebekle zor olurdu.çünkü ameliyatlı oldugu için 1 hafta özel bi ilgi istiyo dişi kedilerde kısırlaştıma erkeklerinkinden daha zor

herkese merhabalar...ben 31 yaşındayım ve 6 aylık hamileyim ve 7 yaşındaki cookieme yıllardır bakıyorum..3 yıl öncesine kadar 15 yıldır baktığım köpeğimi de maalesef kaybettim..yani 2 köpeğim vardı...

bana da şimdi herkes cookie noolacak diyor..yani benden bile onu terkedebileceğimi bekliyorlar çok komik hem de çookk...biz de hemen veterinerimize danıştık ve aşıları tam olduğu sürece kesinlikle bir problem olmayacağını söyledi...ama ben yine de hiçbir inancım olmamasına rağmen bebek odasının kapısına monte edilecek bir kapı aldım...yani ilk zamanlar için cookie o odaya girmeyecek...bebeği cookienin yanına alıp yatırmayacağım tabii ki ...alabileceğim tek önlem bu ama diğer tüm tehlikeleri de düşünürsek bebeğimizi ve çocuğumuzu ne kadar koruyabiliriz bir de buradan bakalım konuya...yani evdeki evcil hayvan mı tek tehlike...?

benim de beklediğim tablo birbirleri ile çılgınca oynadıkları günler çünkü köpeğim felaket oyun hastası oyuncak sepetleri nasıl paylaşılacak ben onu düşünüyorum...:1hug:

bazı topiclerde, bazı kimselerin, evlerinde hayvan besleyenlerin evlerinin ve kendilerinin genel temizlik durumları hakkında olumsuz fikir beyan ettiklerini okudum. evinde hayvan besleyenin evi temiz olmazmışşş vs vs... buradan kendilerinden 2017 yılının şubat ayında istanbul boğazından geçiş yapan gemi sayısı ile ilgili de fikir beyanında bulunmalarını istiyorum... ya da gardrobumdaki sarı hırkamın kaç düğmeli olduğunu da tahmin edebilirler mi acabaaa?

evet herkeste bu inanc var arkadasim bunu diyenler kendileri pistir de bir de hayvan tuy doker diye useniyorlardir saniyorlar ki hayvanlar surekli tuy dokuyor eve tuvalet yapiyor cahillik ne yapican iste!!!
hayvanlarla bebekler tabii beraber olur hem de super olur tek onemli olan alisana kadar goz onunde tutmak bir de arkadasa katiliyorum kedileri kisirlastirmak.
ben cocugumun kedi ve kopegimle buyemesini o sevgiyi almasini cok ama cok istiyorum. hayvan sahibi olmayanlar ne kacirdiklarini bilmiyorlar en azindan konusmassinlar biz ona raziyiz:))

benimde iki tane kedim var ve 35 haftalık hamileyim.herkesin karşılaştığı saçma düşüncelerle bende karşılaştım.bir hayvanın bakımından,sevgisinden,onun sağladığı mutluluktan ancak onu besleyen anlar.dışarıdan konuşanlar sadece boş konuşur. kusura bakmasınlar ama,evinde hayvan dosları olanlara pis diyenlerden benim kızlarımın ve evimin çok çok daha temiz olduğuna iddiaya girerim.:dilcikarnların temizliğine hem onların hem kendi sağlığım için herşeyden fazla özen gösteriyorum.hatta çevremdeki bazı insanların temizliğine ben güvenmem ve ne kedilerimi ne çocuğumu onlara emanet etmem.bu yüzdende çok titiz bilinirim.yani evinde hayvan bulunmayan çevrem evinde iki kedisi olan beni kendilerinden daha titiz olduğumu söylerlerşakkıdı bende doktoruma sormuştum;çiğ et yemedikten dışarı çıkmadıktan sonra ve aşıları olduktan sonra bişey olmaz demişti,hemde toxoplazma testim negatif çıkmasına rağmen.zaten evine hayvan alan kişiler o hayvanın temizliğiyle bakımıyla sorumluluğunuda alırlar sadece sevmek için değil.çünkü gerçekten hayvanseversek onların evimizde oyuncak değil dost olduğunu biliriza.s

Bende de kedi ve kaplumbağa var oğlum 1 aylık olacak. Aşıları tamsa, kuru mama tüketiyorsa ve tuvalet eğitimleri varsa korkma. Dr.um bu koşullarda bişey olmaz demişti. Çok şükür oğlum sapasağlam.

Sakın hayvanları uzaklaştırma kendinden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…