Hamilelikte Hayvan Beslemek

Aynen ben de senin gibiyim. Bu yazdıklarından dolayı kocaman öpüldün opuyorumnanaktan
Sağlıklı doğumlar diliyorum.:Saruboceq:

4,5 yaşında bir kızım 1,5 yaşında köpeğim(oğlum) var ve şimdi yolda bir misafirimiz daha var. Kızımla oğlumun birbirleriyle oynamaları süper ve yeni gelecek bıcırık da eminim oğlumla iyi anlaşacak. Tabii ki kıskançlık olacak. Bunu da aşmak bizim elimizde. Bunun dışında temizlik tüy vs. etraftan sayıp dökenlere kulaklarım tıkalı, insan evinde bir dost besleyince karşılıksız sevgiyi öğreniyor.

29 yasindayim, benden baska uc kardesim daha var ve annem tam anlamiyla bir hayvan delisi. Cocuklugum yatagimda kedilerle uyuyarak gecti, hic birimizin hayvanlardan kaynaklanan bir hastaligi olmadi..su an 34 haftalik hamileyim ve iki kedimiz var, bebek olunca da olmaya devam edecekler,,
ben de asil insanlardan gececek hastaliklardan korkuyorum, cunku bir cok insan bizim kedilerden daha pis :sinifsinif:

Son düzenleyen: Moderatör:

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis arkadaşlar bu sözleriniz ancak ayakta alkışlanır teşekkür ediyorum.
benimde 5 yaşında bir oğluşum var (köpek), sıpa 10 kilo, uzanırken falan üzerimize atladığı zaman mide ameliyatı geçirmiş gibi oluyoruz :roflol: hamile kaldığımdan bu yana hoplama zıplama huyunu bıraktı,sakin sakin yürüyor evin içerisinde,kucağıma çıkmasını söylediğim zaman gelip iki okşatıp gönlümü edip gidiyor çıkmıyor, bebişimiz doğduğu zamanda çok problem yaşayacağımızı sanmıyorum.aynı tepkileri bizde alıyoruz sürekli,bebek doğunca köpeğin ne olacak??? e abi olacak ne olacakki :tomato: bizlerde herkes kadar değer veriyoruz seviyoruz seveceğizde evlatlarımızı, tabiki çocuklarımıza zarar verme durumları söz konusu olsaydı mutlaka tedbirini alırdık alıyoruzda (aşılatarak).
"arkadaşın birisinin bebeği hasta doğmuş kafası su toplamış, doktorun ilk sorduğu soru evde hayvan besledinizmi olmuş" çok üzücü bir durum tabikide ama arkadaşınız doktora sormamışmı 9 aydır körmüydün görmedinmi bu çocuğun durumunu diye.benimde bir arkadaşım 5 metre uzağından geçen kuşdan bile korkar,düşünün hayvanlarla ne kadar haşır neşir olabileceğini.çok ilginçtir aşısız kedi köpeklerde bulunan bir parazit yüzünde karaciğerinde oluşan futbol topu büyüklüğünde bir kistle tanıştı.ben bir insanın vicdan sahibi olabilmesi için öncelikle tüm canlıları sevmesi değer vermesi gerektiği düşüncesindeyim o nedenlede çocuğumun vicdanlı bir insan olarak yetişebilmesi adına hayvanımı uzaklaştırmayı düşünmüyorum.

Çok mutlu oldum yazılanları görünce.. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.
Evlenmeden önce annemlerin evindeyken 3 kedimiz ve sayısını hatırlamadığım kadar çok köpeklerimiz olmuştu. Ben hayvanlarla büyüdüm diyebilirim.

5 yıllık evliyim ve evlendiğim günden beri evimizde kedilerimiz var. Sokaklarda kaza geçirmiş, insan elinde zulme uğramış, gözleri çay kaşıkları ile oyulmuş, bacakları-kulakları kesilmiş, sırtına kürek sapı ile vurulmuş ve kısmen felç kalmış, vücuduna kızgın kireç dökülmüş vs.. toplam 8 kedim var. Ve 3,5 aylık da bir bebeğim.. Kedilerimin 4 ü kör. Biri yürüyemiyor. Biri yürürken sallanıyor,dengesini sağlayamıyor. Biri kanser. Diğerleri sağlığına kavuşmuş durumda. Ben 5 yıldır onlar için emek verdim, fiziki yaralarını sarmak, gördükleri eziyetlerden oluşan psikolojik zararları telafi etmeye uğraştım. Onlarda beni anneleri bildiler, bana güvendiler. Bebeğim oldu diye, onlardan vazgeçmek nasıl olabilir? Hangi insanlığa sığar bu?

Çok şükür, bebeğim sağlıklı. Hamileliğimde hiç bir sorun yaşamadım. Çalışıyor olmama rağmen, evim bir ev hanımının evinden hiç ama hiç farklı değil. Koku, tüy vs bunlar biraz gayretle rahatlıkla çözülebilecek sorunlar. Kedilerim bebeğimin yanındayken elbette ki tedbirli davranıyorum, gözüm hep üstlerinde oluyor ama onlarda beni hiç ama hiç üzmüyorlar. Aşılarını, parazit tedavilerini ve tüy temizliklerini düzenli yaptırıyorum, bu yüzden kızımın yada bizlerin sağlığı açısından hiç endişem yok. Kızım şimdi sürekli gözleriyel kedileri takip ediyor, onlara kahkahalarla gülüyor ve tüylerini okşuyor. Büyüdüğünde benim gibi olması ve benim hissettiklerimi hissetmesini istiyorum. Vicdanlı ve merhametli olmasını istiyorum.

Hamile kalınca evdeki hayvanı uzaklaştırın diyenler, eminim ki hayatlarının hiç bir döneminde bir hiç bir hayvanla bir an bile göz göze gelmemişlerdir.. Eminmki bir köpeğin kedinin kuşun karşılıksız sevgisinin ve sadakatinin ve en önemlisi muhtaçlığının farkına varmamışlardır..

çok üzüldüm kedilerinin durumuna,hayatlarındaki en büyük şans sen olmuşsun herhalde,malesef insanlar virüs gibiler bulundukları ortamdaki herşeye mutlaka zarar verme mecburiyetinde hissediyorlar kendilerini ve çocuklarınıda böyle yetiştiriyorlar.emininmki hayvanı evden uzaklaştırma taraftarı olan insanlardan daha az sevmiyorsun evladını ya da daha az sorumluluk sahibi değilsin,kimse bile bile çocuğunu ateşe atmaz,hepimiz gözümüzden sakınıyoruz onları.artık çoğu doktor çocukların gelişiminin problemsiz olması,sosyal bir çocuk olabilmesi için evde mutlaka bir hayvan bulundurulması taraftarı, 2 hafta önce sokakta bulduğumuz ve yuva aradığımız bir köpeği sahiplendirdik,alan kişiler bugüne kadar evlerinde hayvan beslememişler fakat çocuklarının rahatsızlığı sebebiyle (epilepsi) doktor mutlaka evde hayvan bulundurmaları gerektiğini özellikle bu hayvanın bir köpek olması tedavi aşamasında çocuğa daha çok yardımcı olacağını önermesi üzerine onlar köpek ararken biz yuva ararken tanıştık.şu anda her iki tarafta çok mutlu,sonuç itibariyle gördüğünüz gibi hayvanların zararı değil yararı var evlatlarımıza,o nedenle ben kendi adıma ve evlatları bir hayvan sevgisi ile büyüyecek olan herkes adına çok seviniyorum.

Cennetliksin Allah ne muradın varsa versin arkadaşım, helal olsun.

benimde kedim var, simdi hamileyim Allah omur verdikcede bizimle olacak. At bu kediyi , sen atamiyorsan ben gelip atayim (!) diyenler coookk. onceden kibarca acikliyordum ama yok bagnaz insanlara neyi aciklasam degismedi. simdi konustuklari an onu atacak adam daha annesinin karnindan dogmadi. ona birsey yapan kendini disarida bulur diyorum, kime dediysem sustu. soylemek istemezdim boyle seyler ama benim evim benim duzenim sanane kardesim?

ya bu boş boş konuşanlar beni de mahvediyor sadece köpek kedi konusu değil ki ya bu hamilelikte ki yakıştırmalar da öldürüyo beni...5 yıllık evliyim herkes köpeğim olduğundan çocuğumun olmadığını ya da evlenmeden önce omayacağını iddia etti durdu...yani biz istedik de olmadı yahu bu eşimle benim vereceğim özel bir karardı..onun dışında bir de karnının büyüklüğü şekli kaç haftalık göründüğüm bebeğin cinsiyeti...arkadaşlar ultrasona boşuna giriyoruz vallasositososito

:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: bende bu dertten tek muzdarip olan benim zannediyordum.
6 senelik evlilikten sonra karar verdik bebeğe ve allaha şükür hemen geldi bebişimiz, evliliğimizin 2.senesinden sonra zavallı insanlarmışız gibi davranmaya başladılar çevremizdekiler bana ve eşime eee nede olsa çocuğumuz olmuyor ya bizim :roflol: ama bu durum yıllarca bizim işimize yaradı,apartmandakiler bize acıdıkları için hayvanlardan hoşlanmamalarına rağmen köpeğimize seslerini çıkartmıyorlardı :lepi: bizde hiçbir zaman bu durumun bizim isteğimizle olduğuna dair bir açıklama yapmadık kimseye kendi tahminleriyle yaşadılar.

mesuu ya arkadaşlar gereken cevabı vermişler zaten. Her cümlesine katılıyor ve konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.
ısteyen istediği şekilde davaranabilir istediğini düşünebilir ama hayvan besleyenleri bu şekilde suçlamak ve arkadaşın dediği gibi bilirkişi edasıyla yorum getirmek biraz haddini aşan bir yorum olmuş. Neyse....
Benim üç kedim var daha önceki sayfalarada da bahsetmiştim.
Bebeğimi kucağıma aldım çok şükür ve şu ana kadar olan tecrübelerimden bahsetmek istiyorum.
Bebeği eve ilk getirdiğimizde çok ama çok merak ettiler.
Ben de koklamalarına izin verdim daha sonra da bol bol kıyafetlerini kokladılar yavaş yavaş merakları geçti.
Erkek kedimden çekiniyordum çünkü biraz hırçın tanımadıklarına karşı ama arkaşlar bebeği sadece koklayıp gidiyor hiçbir tepki göstermedi. Sadece daha fazla sevilmek istiyor. Hem eşime hem bana sürtünüp duruyor bebeği kokladıktan sonra. Biz de bol bol seviyoruz onu diğer kızımızı da aynı şekilde. Ücüncünün hiç umurunda olmadı dönüp bakmadı bile. Ana kucağına çıkmalarına ve bebeğin odasına girmelerine izin vermiyorum. Onu da öğrendiler çok kısa zamanda.
Tabii ki gereken tedbirleri alıyoruz, asla yalnız bırakmıyoruz, hayvanların temizliğine ve bakımına son derece özen gösteriyoruz.
ınşallah oğlum da hayvan sevgisiyle büyüyecek, Allah'ın yarattığı bütün canlılara karşı merhametli bir insan olacak.

bahçemizde 1 köpeğimiz balıklarımız ve bir tane muhabbet kuşumuzla çok mutluyuz biz. benim evimde olmadığı için rahatım sıkıntım yok eşim temizliğini üstlendi ben sadece mamasını veriyorum biraz okşayıp eve giriyorum pis işler eşimde bundan sonra
köpeğimiz bahçede o yüzden skıntımız yok eşim temizliğini yapıyor ben sadece mamasını verip okşuyorum kuşumuzu da hamileliğim süresince annemlere emanet ettik orada duruyor. lütfen sokağa bırakmayın dostlarınızı sahiplendirseniz bile gözünüzün önünde olmasada arada sizi görebileceği insanlara verin. çünkü sizi özlerler... onlarında duyguları olduğunu sakın unutmayın.

benim de dünya tatlısı bir kedim var. bebek olunca yine bizimle olacak, kesinlikle vermeyi veya sokağa atmayı(!) düşünmüyorum. bebek için evcilinden vazgeçenleri anlayamıyorum.

evcilimizin aşılarına ve bakımına dikkat ettikçe bir sorunla karşılaşacağımı sanmıyorum. doktorlar da sorun olmayacağını söylüyor.

bir kitapta okuduğum bilgiyi paylaşmak istiyorum;
doğumdan sonra, bebeğin giydiği bir eşyayı(bebeğin kokusu sinmesi için), bebek eve gelmeden önce evcil hayvanınıza koklatın yazıyordu. kedi/köpeğiniz, bebekle tanışmadan önce, kıyafetini bol bol koklasın. hem yeni bireye vereceği tepkisini ölçün hem de ön tanışmaları gerçekleşmiş olur yazıyordu.

Son düzenleme:

canım hamilemisin? benimde bir kedim var önceleri komsuma vermeyi düşündüm ama doğum yaklaştıkça kedişimden vazgecemeyeceğimi anladım. hamilelikte sorun olmuyor eğer aşıları tamsa ama asıl korkum bebek doğduktan sonrası :44:
kedimiz biraz haylaz yaramazlığı cok yok ama aşırı ısırma huyu var ve tüyleri çok dökülüyor. umarım kızım doğunca sorun yaşamayız kediyi evden gönder diyenlere inat kızımı sorunsuz büyütmek ikisinin bi arada olabildiğini göstermek istiyorum herkese

mesajınızı yeni gördüm, gecikme için kusura bakmayın. şu an hamile değilim. veteriner aşılarına dikkat ediyoruz. bebek düşüncemizi söyledik, ona göre aşıları ayarlıyor veterinerimiz. bebeğe umarım zarar vermezler. özellikle ilk zamanlar dikkatli ve tedbirli olmamız gerekiyor. ilgiyi ikisine de paylaştırınca kıskançlık olmaz umarım.
ısırma huyunu biraz üstünde durarak yok edebilirsiniz. veteriner arkadaşımızın(KılıçBalığı) bir konusu vardı, önerileri bana çok yardımcı oldu, okuyun isterseniz. tüy konusuna gelince, sık sık süpürge yapmak gerekiyor. biraz dikkatle sorun yaşamayız umarım.

sizin de az kalmış. güle oynaya büyüsünler inş

dikkat etmeniz gereken tek şey toksoplazma gibi görünüyor.eğer daha önce enfekte olduysanız o konuda da endişelenmenize gerek yok.
tosoplazma sadece hayvanlardan değil salatamıza koydıuğumuz yeşilliklerden de bulaşabilir.ki en çok da bulaşma yolu budur.çok iyi yıkanıp sirkeli suda bekletilmeli.
bir de kaplumbağaya dikkat et.salmonella her halukarda tehlikelidir.mümkünse kaplumbağayla eşin ilgilensin.

39 haftalık hamileyim 4 yıldır da evimde köpek besliyorum hem de rottweiler. hamileliğimi öğrendiğimde köpeğimi evden uzaklaştırmak aklımın ucundan bile geçmedi. haftaya bebeğim geliyor bebeğim gelince de köpeğimle olucam. dikkat etmeniz gereken tek şey toxoplazma ona da hamilelik başında test yapıyorlar evcil hayvanınızın da iç dış parazit ilaçlarını zamanında yaptırmaya özen gösteriyorsanız hiç bir problem yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…