Hamilelikte yararli ve zararli besinler

Bonbon1601

Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2015
287
149
23
37
Kizlar hamileligimiz boyunca tuketmemiz gereken saglikli ve asla yenmemesi gereken besinler nelerdir

cıg et cıg yumurta ıyı yıkanmamıs meyve sebze küflü herhangı besın yenmez
fazla hamur ısı kızartma kremalı urunler yememeye calıs
bukadar :)

☺geogle gibi koustun canim☺☺ ne bilim maydonoz nane dusuk riski yapiyo falan diye duymustum
ha bıtkı cayı cok fazla mıktarda bıtkı tuketmek falan zarar tabı
ama bı mercımek koftesının yanına taze nane az mıktar
:) veya mıdenı usuttugunde 1 cay bardagı nane cayından bırsey olmaz

ha bıtkı cayı cok fazla mıktarda bıtkı tuketmek falan zarar tabı
ama bı mercımek koftesının yanına taze nane az mıktar
:) veya mıdenı usuttugunde 1 cay bardagı nane cayından bırsey olmaz
Her seyin fazlasi zarar ☺ kararinda yenek lazim haklisin cnm

maydanoz kereviz.. çay kahve kola 1 bardaktan fazla içilmiycek falan diye biliyorum.

Kizlar peki bu turşu ve limon yeme olayi ne? Ben bir yerde okudum son 3ayinda dikkat edilmesi gerek diyor.tabi ki fazla yemiyorm ama limonu tuzlayip yemeği seviyorm.annem kizdi kani durulaştiriyormuş diye. Kan yapici olan ne yemek lazim? Mesala nar ola bilir dimi? Başka?
Bir de sut fazla icin en az 2bardak. Açik renkde çay için demli içmeyin. Su fazla tuketin. Ayva yiyin bol bol :)))

Ayva yiyelim gamzeli olsun.elma yiyelim al yanakli olsun

Ahududu ve kudret narı kesinlike tüketilmemeliymiş.
Muşmula konusunda tartışma var kimi iyi geliyor düşüğü engelliyor diyor, kimi de düşüpe sebep oluyor.

Ben bol bol limon tüketiyorum. Haftada 2-3 kere ev yağımı limonata içiyorum. Çok şükür bir şey yok. Riskli gebelik uzmanına gidiyorum bir önceki gebeliğimde yaşadığım sıkıntılardan ötürü ve doktorum çok dikkatlı. Ona tuzu sordum. Tuzu azalt demem ama yediğin diğer şeylerin (zeytin, peynir vs) içinde de tuz olduğunu düşünerek yemeklere kararında ekle dedi.

Ayva yiyelim gamzeli olsun.elma yiyelim al yanakli olsun

Canım ben de bol bol ayva yiyorum bakalım gamzeli olacakmı
Olmazsa bile ayva çok faydalı hamileler için.

Kızlar ayrıca şarküteri yemek de iyi değil. İlla yiyecekseniz salamı bile tavada iki çevirip yiyin. Katkı maddesi olan şeyleri pek yememek gerekiyor. Şarküterilerde de çok katkı maddesi var.

Balık haftada 1-3 kere ve dip balığı olmayacak. Midye, karides gibi zararlı bakteriler, parazitler taşıyabilecek şeyler de pek önerilmiyor.

Bitki çayı genel olarak içilmiyor. Açık bir iki bardaktan bir şey olmaz ama bazılarının düşük yaptırıcı etkisi var. Ihlamur istediğiniz kadar serbest :)

Doktor vermeden vitamin almayın.

Mümkün olduğunca organik yiyorum. Yumurta, süt, yoğurt, un her zaman organik oluyor. Onun dışında da organik pazardan meyve ve sebze alıyorum. Çocuğu otizim tanısı alan bir yakınımız var ve onlara doktoru doğumdan önce ve sonra organik beslenmenin önemini anlatmış. Ama her öğlen alış veriş merkezinde yediğim için çok da sağlıklı besleniyorum diyemem.

Hamileyken ilk aylarda özellikle dereotu tuketmemek lazım
Ayrıca ağır metal içeren deniz balıkları midye gibi deniz ürünleri sağlıksız..
Kola vb. Hazır meyve suyu, işlem gormus şarküteri ürünleri salam sosis vb.
Aklıma gelenler bunlar
Mevsiminde meyve sebze tuketin
Geçen bi haberde, meyveyi sıkıp içmek yerine bütün olarak tüketilmesi gerektigi söyleniyordu.
Yumurta tuketin.. Gerçi bu devirde onada güven yok..

Kizlar hepinize tesekkurler yeni bilgiler edindim inşAllah butun bebişler sağlikli olur Aminnnnn :*

Bir de çok kormaya gerek yok. Sağlıklı gebelik kolay kolay düşmüyor. İlkinde merdivenden düştüm, ikinci de karnıma çarptılar, unutup uzanıyorum oraya buraya. Çok şükür bir şey olmuyor. Toksoplazmadan (az pişmiş et yemek, çiğ ete çıplk elle dokunmak, iyi yıkanmamış şeyler yemek), hastalıklardan korunmak, kimyasal şeyler, ilaç almamak gerek. Ev boyatmak, saç boyatmak gibi şeyleri de yapmamalıyız.

Sagliklo olsunlarda allahin izniyle canim

Kizlar bu arada su zamnlarda telefonla cok ugrasmamak laximmis bebek radyasyonsan wtkileniyomus.kayinvaludeme doktor yegeni soylemis.

Kızlar bu ay hamile olma ihtimalım var.
Balık yemek çok önemliymiş. Balığın alterntifi var mı.

Cnm bn yiyemedim balik.sut yogurt.yumurta ceviz onemliymis.bu arada bakik yemeye basliycam artik yalniz yuksek civa iceren baliklardan uzak durmalisin
Bu saydıklarının hiç birini yemiyorumm ben
Iki üç güne kesin sonuç alırım. O zaman zorlada olsa yemeğe çalışırım naapim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…