Hamilelikte yolculuk ve eşim

Hanımlar derdim kendime göre büyük bana fikir verir misiniz?
Hamileliğimin 20. Haftasına kadar sürekli seyahat ettim sonra bazı sebeplerden doktorum seyahati yasakladı. Geçen hafta kontrolde artık rahat hareket edebileceğimi söyledi. Direk sormadım seyahat edebilir miyim diye ama pazartesi arayip soracağım.

Önümüzdeki hafta sonu 2 buçuk saat uzaklıktaki memleketime gitmek istiyorum. Annem ve babam geliyorlar sürekli ama sehrimi akrabalarımı ve arkadaşlarımı özledim. 92 yaşında babaannem var onu da görmek istiyorum. Hamilelik psikolojisi belki de bilmiyorum ama ya doğumda ölürsem son kez olsun göreyim düşüncesi var kafamda.
Bugün eşime söyledim önümüzdeki hafta gitsem nasıl olur ama önce doktora soralım dedim. Eşim istemiyor gitmemi çünkü gidersem otobüsle gideceğim eşim çalışıyor gelemez. Yalnız zor olur dedi. Otobüste yalnız sayılmam bir sürü insan var diye ortamı ısıtmaya çalıştım ama olmadı.
Memleketimi özledim diye ağlamak geldi içimden ama sustum eşime yansıtmamaya çalıştım ama mutlaka yüzüm düşmüştür.
Sizce eşimi ikna etmeli miyim yoksa haklı mı tek başıma zorlanır mıyım otobüste
Eşin kötü bir durum olursa ben sana demiştim diyecek inşallah olmaz ama yol şartlarıda önemli. Gideceginiz yol otobüsle rahat edilecekmi. 37. Haftamda tayin dolayısıyla mecburi il degiştirdim 8-9 saatlik yolu şikayetim olmamasına ragmen eşimle 2 saatte bir mola vererek geldik sıkıntı yaşamayalım diye.bir sıkıntım olmadı çok şükür ama otobüs şartları özel araçla aynı olmaz

Eşine bence açık açık ailemi ozledim, gitmek istiyorum de.Neden kirilsin ki? Duygularını saklama derim

Duygularımı saklamadim zaten. Eşime açık açık akrabalarımı ve arkadaşlarımı özledim dedim. Ama eşimin korkusu bebeğe birsey olursa ya da yolda zorluk cekersem diye Hayır demişti ama şükür ikna oldu :) doktorum da izin verdi

Eşin kötü bir durum olursa ben sana demiştim diyecek inşallah olmaz ama yol şartlarıda önemli. Gideceginiz yol otobüsle rahat edilecekmi. 37. Haftamda tayin dolayısıyla mecburi il degiştirdim 8-9 saatlik yolu şikayetim olmamasına ragmen eşimle 2 saatte bir mola vererek geldik sıkıntı yaşamayalım diye.bir sıkıntım olmadı çok şükür ama otobüs şartları özel araçla aynı olmaz
Otobüsle 2 2 buçuk saat süren bi yolculuk oluyor ve yollar rahat sürekli gidip geldiğim yol bir sıkıntı olacağını sanmıyorum zaten. Hem eşim hem de doktorum izin verdi :)

Otobüs yokculuğunu seven bir insansan, doktorun da sakınca yok derse gidebilirsin yalnız. Altı üstü 2 buçuk saat. Ben olsam gidemezdim mesela çünkü otobüs normalde de rahatsız ediyor. Bulantı yapıyor bende. Ama senin sorunun yoksa niye gitmeyeceksin hamilelik engel değil ki hamile olmadan önce seni yolluyor muydu tek başına
Ben hamile olmadan önce de en fazla 3 haftada bir giderdim tek başıma eşim de iş durumuna göre gelebilirse sonradan gelirdi. Ya da ben tek başıma donerdim. Eşimin korkusu bebeğe zarar gelmesi. Ben alışığım yolculuğa :) en son 20. Haftamda 5 saat uzaklıktaki kardeşime gitmiştim.

Ama şükür doktoruma sordum izin verdi bi sıkıntı olmaz gidebilirsin dedi eşim de ikna oldu psikolojik olarak ihtiyacım olduğunu anladı

Bir arkadaşla gitmen mümkün olur mu? Normal bir hamilelik ise problem olmaz ama doktor daha once seyahati yasaklamis sıkıntıların varsa yanında biriyle gitsen iyi olur gibi geldi. Olabilirse 2.5 saat hiç birşey değil annen veya kardeşin gelip seni alsin öyle git. Nolur ne olmaz.
Burda arkadaşım olmadığı için memleketimde ki arkadaşlarımı özlüyorum. O yüzden gidebilecek bir arkadaşım yok malesef. Kardeşim başka bir şehirde üniversite okuyor dönemi daha yeni başladı gelme imkanı yok. Annemde çok genç değil gel al diyemem ama doktorum izin verdi eşim de bana kiyamadi ikna oldu :) hatta ben cuma gitmeyi düşünüyordum dün nasıl agladiysam çarşamba günü dersane çıkışı git istersen hayatım demeye başladı :)

Aa ou
Duygularımı saklamadim zaten. Eşime açık açık akrabalarımı ve arkadaşlarımı özledim dedim. Ama eşimin korkusu bebeğe birsey olursa ya da yolda zorluk cekersem diye Hayır demişti ama şükür ikna oldu :) doktorum da izin verdi
Aa öyle mi? Çok sevindimm:-) Ailene bizden selam söyle ;-)

Otur cnm evinde,biraz daha sik disini,bende senin gibi seyehat ettim,birazda is guc yaptim erken dogum yaptim kaybettim,senin yerinde olsam yerimden kalkmazdim inanki.
Hayırlısı artık. Doktorum da eşim de onayladı gitmemi. Psikolojik açıdan gitmem gerek gitmezsem kendimi daha kötü hissedecegim. Hayırlısı allahtan. Yavrum bana süpriz şekilde geldi inatçı biraz. O kadar korunmaya rağmen çıktı geldi. Hamile olduğumu bilmeden ne ağır işler yaptım ona rağmen tutunmuş bana.

doğuma daha 3 ay var,

gidin bence, eğer zor gelirse dönüşte babanızdan veya bir akrabanızdan rica edersiniz, ya da eşiniz gelir almaya.

eğer sorun olmazsa zaten dönüşte de siz kendiniz gelebilirsiniz.
ben de o aylarda 5-6 saatlik bir yolculuk yapmıştım, mola vere vere.

bence otobüsler çok rahat artık, eski tip otobüs değilse sıkıntı olmaz.

Hanımlar derdim kendime göre büyük bana fikir verir misiniz?
Hamileliğimin 20. Haftasına kadar sürekli seyahat ettim sonra bazı sebeplerden doktorum seyahati yasakladı. Geçen hafta kontrolde artık rahat hareket edebileceğimi söyledi. Direk sormadım seyahat edebilir miyim diye ama pazartesi arayip soracağım.

Önümüzdeki hafta sonu 2 buçuk saat uzaklıktaki memleketime gitmek istiyorum. Annem ve babam geliyorlar sürekli ama sehrimi akrabalarımı ve arkadaşlarımı özledim. 92 yaşında babaannem var onu da görmek istiyorum. Hamilelik psikolojisi belki de bilmiyorum ama ya doğumda ölürsem son kez olsun göreyim düşüncesi var kafamda.
Bugün eşime söyledim önümüzdeki hafta gitsem nasıl olur ama önce doktora soralım dedim. Eşim istemiyor gitmemi çünkü gidersem otobüsle gideceğim eşim çalışıyor gelemez. Yalnız zor olur dedi. Otobüste yalnız sayılmam bir sürü insan var diye ortamı ısıtmaya çalıştım ama olmadı.
Memleketimi özledim diye ağlamak geldi içimden ama sustum eşime yansıtmamaya çalıştım ama mutlaka yüzüm düşmüştür.
Sizce eşimi ikna etmeli miyim yoksa haklı mı tek başıma zorlanır mıyım otobüste
cok uzak bır mesafe degıl kendı aracınızla da gıtsenız varsa bırseyın olacagı olur o nedenle cokta evham yapmamak lazım , aklınız kalıpta kendınızı mutsuz hıssedecegınızı gıdın aılenızı gorun -kafanızı dagıtın -mutlu sekılde dogumunuzu bekleyın....
ben daha 6 haftalıktı bebısım yurt dısına gıttım bır hafta delı gıbı gezdım-yurudum, sonra geldım ardından ıkı kez tatıle gıttım, arada memleketıme gıt gellerım oldu tam 1 saat suruyor ve hep dolmus tarzı aracla gıdip geldım memlekete...
hala tum ev ıslerımı kendım yaparım-ev tasıdık esımle yalnızdık-kımseyı ıstemedım yardım ıcın kısacası korkmayın ne ıs yapmaktan ne seyahat etmekten doktor yasaklamadıgı muddetce sıkıntı yok....

doğuma daha 3 ay var,

gidin bence, eğer zor gelirse dönüşte babanızdan veya bir akrabanızdan rica edersiniz, ya da eşiniz gelir almaya.

eğer sorun olmazsa zaten dönüşte de siz kendiniz gelebilirsiniz.
ben de o aylarda 5-6 saatlik bir yolculuk yapmıştım, mola vere vere.

bence otobüsler çok rahat artık, eski tip otobüs değilse sıkıntı olmaz.
Bu guzargahta eski otobüs calismiyor zaten :) gideceğim inşallah doktorum izin verdi eşim de ikna oldu

cok uzak bır mesafe degıl kendı aracınızla da gıtsenız varsa bırseyın olacagı olur o nedenle cokta evham yapmamak lazım , aklınız kalıpta kendınızı mutsuz hıssedecegınızı gıdın aılenızı gorun -kafanızı dagıtın -mutlu sekılde dogumunuzu bekleyın....
ben daha 6 haftalıktı bebısım yurt dısına gıttım bır hafta delı gıbı gezdım-yurudum, sonra geldım ardından ıkı kez tatıle gıttım, arada memleketıme gıt gellerım oldu tam 1 saat suruyor ve hep dolmus tarzı aracla gıdip geldım memlekete...
hala tum ev ıslerımı kendım yaparım-ev tasıdık esımle yalnızdık-kımseyı ıstemedım yardım ıcın kısacası korkmayın ne ıs yapmaktan ne seyahat etmekten doktor yasaklamadıgı muddetce sıkıntı yok....
Bende oyleydim ilk zamanlar 20. Haftaya kadar sürekli seyahat ettim deli gibi gezdim. Hala bütün ev islerini kendim yapıyorum zorlanmiyorum şükür. Göbek ten dolayi egilemiyorum sadece :) çok rahat bir insanım ben hep oyleydim hala da öyleyim ama eşim benim tam tersi çok pimpirikli ama bana kiyamaz o yüzden ikna oldu zaten :) doktorum da izin verdi

Bende oyleydim ilk zamanlar 20. Haftaya kadar sürekli seyahat ettim deli gibi gezdim. Hala bütün ev islerini kendim yapıyorum zorlanmiyorum şükür. Göbek ten dolayi egilemiyorum sadece :) çok rahat bir insanım ben hep oyleydim hala da öyleyim ama eşim benim tam tersi çok pimpirikli ama bana kiyamaz o yüzden ikna oldu zaten :) doktorum da izin verdi
Ooo süper çok sevindim, git gez stres at:)
Ben de 2 hafta sonra bebişimle gidicem memlekete. Her gün hergün gezcem :rolleyes::KK73: Bebek olunca Bi de kış olunca ben de evde çoook sıkıldım

bız ıkımızde rahatlık abıdesıyız ;) hıc oyle ıs yapma-onu kaldırma-bunu elleme demez valla eşim benımkıde fazla rahat :D :D

Istanbulun bi ucundan bi ucuna 3saatte gidiliyo canim zaten. Gidersin ne var. ben 39.haftadayken kadikoy-b.cekmece gitmistim. Bayramdi ve 3saat surdu. Hicbisey olmaz. Aklina kotu seyler getirme.

Back
X