hamilemiyim

Merhaba, ben de benzer bir tecrübe yaşadım - hatta hala yaşı yorum galiba,
bu nedenle benzer başlıklarda dolaşıyordum, öncelikle çok geçmiş olsun.

Ben Aralık ayında düşük yaptım, hamile kalmayı beklemiyordum, ilk denemelerimizdi, yaşım 35 olduğu için doktor hadi artık dedi, keza ailemde menopoz yaşı çok genç - hep yumurtalık sorunu var (ananem38, annem39)

Toparlanmanın ardından yumurtlama dönemi sık olmak üzere birliktelikler yaşamaya devam ettik (4-6 Nisan).

Merakıma yenik düştüm ve resmen gün saydım, beta HCG testi için yumurtlama zamanlarından 10 gün sonra çıkıyor demişlerdi. Ben de 17 Nisan'da test yaptırdım, eve geldiğimde sonucu beklerken pembe bir akıntım oldu - oo dedim regl oluyorum, kafayı boşa yormuşum. Sonra sonuca bir baktım 35. Bir sevindim ama tam sevinemedim, doktorum 21 Nisan'ı bekle demişti. Keza kendisine sorunca, bu sonuç ANLAMSIZdır, neden yaptınız diye tepki gösterdi. Bu arada o gün daha kanama/akıntı olmadı.

Ben de 21 Nisan'ı beklemeye karar verdim - hatta 23 olsun diyordum içimden ki; bu sabah bu sefer rengi kahve olan bir akıntı yaşadım. Şu an devamı yok. 4 saattir damla gelmedi. Ama ağrım var..

Her yerde "üstüne görmek" tabileri çıktı, belki "dış gebelik", belki "kimyasal gebelik" - Allah korusun tabii düşünmesi bile stres ama insan benzer tecrübesi olan var mı diye arıyor umutlu gözlerle.

Benzer şeyler yaşayanlar, paylaşırsa çok sevinirim..
Teşekkürler ..

Tekrar Merhaba,

Belki konuyu araştıran birileri olur da okur diye düşünerek bugünkü durumumu paylaşmak istiyorum.
Dünkü kahverengi akıntılar, lekelenme şeklinde akşama kadar devam etti, tam anlamı ile "akıntı" olduğunu söylemek isterim.
Ben regl olmayı beklerken, sökülmedi gitti, bugün normal akıntılar devam ediyor.
Gerçekten manyak bir durum bu, tam yok derken acaba var mı diye kafanı tavaf eden düşünceler doluyor.
Hayır, ağrı sızı da hissetmiyorum, belimden rahatsızım ve zaten regl olacağım diyerek kas gevşetici ve ağrı kesici aldım!

Sonuç olarak regl olmazsam yarın akşam kan testi yapmayı düşünüyorum.
Sonucunu paylaşacağım ..

Tekrar Merhaba,

Bayağı kendi kendime yazıyorum ama olsun :)

Akşam eve gidince idrar testi yapmak istedim. Çok su içen bir insan olduğum için ve idrarımı 4 saat tutmadığım için ve tam regl günümde olduğum için sanırım, testte hiçbir şey görmedim - yani o kadar silik bir şey gördüm ki - hayal ediyorum zorla denebilirdi. Ben de bu akşamı bekleyemedim ve dün yeniden kan aldırdım. Beta HCG sonucu bu sefer 196 çıktı. Şimdi ben regl olmayı beklerken beklemediğim bir sonuç aldım. İşin tuhaf tarafı karnım çok ağrıyor, gerçekten regl öncesi ya da ilk saatleri gibi.
İlk hamilelik deneyimime (düşük) hiç benzemiyor gerçekten aptala döndüm.
Yarın akşam yeniden ölçtürüp yükselişine bakacağım ..

Bir konuda bilgi açığım var, bazı siteler 24 saatte 2 kata çıkmalı derken, bazı siteler de 48 saatte 2 kata çıkmalı diyor.

Emin olan var mı ?

Teşekkürler

REGL BUGUN MU BEKLIYORSUN GUNUN GECIYORMU ARKADASIM

Merhaba Herkese,

Ben aranıza yeni katıldım. Günlerdir burayı takip ediyorum. Hamilelikle ilgili belirtileri, yazıları herşeyi okuyorum.
Bana da yardımcı olabileceğinizi umuyorum.

Eşimle "gebelik ihtimali yüksek" ve "yumurtlama günüm" olmak üzere iki defa ilişkiye girdik. (3 nisan ve 5 nisan) Telefondaki adet takvimi uygulamasına göre ayın 19unda adet olmam gerekiyordu ama hala olmadım. (genelde adet takvimiyle aynı anda adetim başlıyo) Şöyle bişey var ki yazılan hemen hemen hiçbir hamilelik belirtisini yaşamıyorum. Mide bulantısı, kasık ağrısı, yorgunluk, göğüslerde hassasiyet ya da acıma falan yok. Beni şüpheye düşüren tek şey; her adetimden 7 gün önce başlayan şiddetli göğüs şişmesi ve ağrılar hiç yok. Sadece bu sebepten acaba hamile miyim diye düşünmek istemiyorum. Bir de adetimden 1 gün önce yani ayın 18inde 5 tl ye idrar testi alıp yapmıştım ama negatif çıktı. Şuan için son 2-3 gündür belirti diyebileceğim (belirti midir bilemiyorum tabii) geceleri terleme, gün içerisinde hafif mide bulantısı, normalden fazla tuvalete gitmem. Bunlar dışında hiçbi ağrım sızım akıntım göğüs acıması falan yok. Çok arada kaldım. Bi yandan içerde minicik bişeyler var diyo bi yandan da sadece adet gecikmesi deyip geçiştiriyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :) Teşekkürler.

bence reglın uzerınden gectıyse kan testı yaptır cıkar hamılelık belırtılerı bunlar

Selamlar,
Ben de katılıyorum, regl üzerinden vakit geçtiyse kan testinde görürsün, hemen hemen aynı zamanlara denk düşmüşüz, hatta ben sizden daha geç yumurtlamış olabilirim, 1 gün gibi filan, doktorum 21-22 Nisan'da kanda görünür demişti.
Hikayemi okuduysanız, dayanamayıp 17 Nisan'da ve 20 Nisan'da kan testi yaptırdım.
17 Nisan pozitif olsa da anlamsızdı, ama 20 Nisan da pozitif olunca bir anlam kazandı. Doktorum "yine erken mi test yaptın" demesin diye, yarın yeniden test yapacağım. Tabii bir amacım da beta HCG hormonun yükselmesini izlemek.
Diğer konu, idrar testlerinde şu an görmemeniz bana göre çok normal, içtiğiniz suyun yoğunluğu, testi ne zaman yaptığınız (gün içinde saat anlamında), regl beklentisinden ne kadar zaman sonra yaptığınız filan çok mühim.
Benim ilk hamileliğimde çok silik de olsa bir çıkmıştı - o sıra kanda beta HCG 1200'ü geçmişti bile.
Merakınıza yenik düşüyorsanız, ev testlerini es geçip gidip kan vermenizi şiddetle öneririm.

Belirtiler hakkında da bir iki şey söylemek istiyorum,
İlk hamileliğimde sık idrara çıkma, mide yanması, koku hassasiyeti, ve göğüs büyümesi - sızısı, inanılmaz bir karın büyümesi yaşamıştım, çok net kıllanmıştım zaten .. Ama vücut o hamileliği kendisi eledi gitti... Şimdi ise göğüslerimden eser yok, idrar sorunum yok, belirti anlamadım bile, sadece karnım çok büyüdü - ah kendine psikolojik baskı yapıyorsun dedim kendime.. Yani bırakın kişiden kişiye değişmesini, aynı kişinin hamileliğinden hamileliğine de fark gösterdiğini anladım ..

Tavsiyem kan testi, eğer pozitifse düzenli kan testi tekrarıdır..
Dilerim gönlünüzce olur :)

Çalıştığım için şuan kan testi yaptıramıyorum bi yandan da adet olur muyum diye 1-2 gün daha bekliyim diyorum.
Öğleden sonra belim ve hafiften kasıklarım ağrımaya başladı belki adet olurum bilemedim. Hamileliği aklıma getirmek istemiyorum sonra üzülebilirim. Teşekkürler cevabınız için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…