Hamilesiniz,Bebeğinize Bugün Ne Söylemek İstersiniz?

Doğumdan sonra bir anda sorumluluk artması ilk anda depresyona sebep olsada, yoğun ev hayatı anneyi daha aktif hale getiriyor.

Oğlum dünyaya gelmeden önce işten sonraları akşam aktiviteleri tv izlemekten ibaretti.Şimdi ise okuduğum kitap sayısı ve yaptığım hobilerin sayısı öncekiyle kıyaslanamaz bile.Annenin doğumdan sonraki bu temponun bile bilimsel bir açıklaması olması çok ilginç.

Hürriyet Aile'de okuduğum bir haber....

Psikolog Şeyma Çavuşoğlu Itri’nin açıklamasına göre; annelerin, doğum sonrası sıkça şikayet ettikleri unutkanlık sorunu olarak tanımlanan “bebek beyni” kavramı artık tarihe karışıyor. Doğumun annelerde hafıza kaybına yol açtığını savunan araştırmaların aksine 2010 yılında Yale Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi ortak projesi olarak gerçekleştirilen araştırmaya göre doğum sonrası anneler yeni beceriler geliştiriyor ve daha pratik düşünebilir hale geliyorlar.

"Nörobilim uzmanı Pilyoung Kim, Ph.D. tarafından yürütülen araştırmada, doğum sonrası ilk dört ay, anne beyninde özellikle bağlanma, hareket, ödülü algılama, motivasyon, duygusal hafıza ve duygu oluşumundan sorumlu alanlar ile duyguların fiziksel temelini kontrol eden bölgelerde bir genişleme gözlemleniyor.

Yale-New Haven Hastanesi’nde doğum yapan, ortalama yaşı 33 olan 19 sağlıklı kadın üzerinde yapılan araştırmada, doğumdan 2 ila 4 hafta sonra elde edilen birinci MRI görüntüleri ile 3 ila 4 ay sonra alınan görüntüler karşılaştırılıyor. Araştırmacılar, annelerin yeni planlama, hazırlama ve düzenleme becerileri geliştirmelerine yönelik olan ön, orta ve yan beyin bölgelerindeki sinir hücre içeren gri maddede dikkat çeken bir artış olduğunu ortaya koyuyorlar. ''Hürriyet Aile'de okuduğum bir haber''

4 senedir yolunu gözlüyorduk sonunda geldin meleğim. Seni o kadar çok seviyoruz ki annene sıkı sıkı tutun sakın bırakma olur mu bitanem.

anneciğim bu gün kalp atışlarını bizimle paylaştığın için teşekkürler . baban da ben de o sesleri duyunca çok mutlu olduk. seni çok seviyor ve özlüyoruz fıstığımmmmm.......

Seni yaradana kurban olurum ben yavrum..mucizesin resmen..ve ıcımde tasıyorum seni cok sukur.
birde kucagımıza alsak :) yaramaz yavrum benım :)

Merhaba bebek.
Sana ilk defa burdan sesleniyorum.
Herşeyi biliyoruz aslında değil mi?
Seni öğrendiğimde mutlu olmadım.Seni istemedim.
Babanın çocuk sahibi olma ihtimali %5 idi.
Bende de babanı tanımadan önce kist vardı.
Yani ikimizde sorunluyduk.
Ama evlendik.Hiç korunmadık.
Uzuun bir süre bebeğimiz olmaz diyordum,hatta tedavi olmadan olmaz diyordum..
Bu yüzden korunmadım.Rahattım.
3 ay sonra seni tanıdım.Apansızca geldin.Sevinmeli miydim?-Hayır sevinmedim...
Seni istemediğim halde sana sahip oldum.
Ama üzülmemeliyim değil mi bebek?
Çünkü bu benim hatam.Üzülmeye hakkım yok.Tamamen suçluyum biliyorum....
Annen seni sarıp sana bakabilecek gücü kendinde görmüyor.
Sana bakamamaktan korkuyor.
Açık söyleyeyim bebek (ki sen bunu biliyorsun) sana hazır değildim.
Bu sabah bağıra bağıra ağladım.
Parmağımda yavru muhabbet kuşum vardı bebek.
Ben muhabbet kuşlarını çok severim.
O da daha yavru.Ben ağlayınca sessiz sessiz ötmeye başladı parmağımda.Onu öyle sevdim ki.Küçücük bir kuş o halbuki.Sadece bir kuş...
Onu o kadar sevebiliyorsam belki seni de sevebilirim,sana alışabilirim bebek,ne dersin?
Ne dersin sana bakabilecek miyim?Alışabilecek miyim?
Annen güçlü bir kadın değil bebek.Deli gibi sigara içen bir annen var.Kötü beslenen ve hep umutsuz,hep zayıf olan...
Daha çok çok yenisin.Benim hatam sonucu oradasın.Belki sen de beni sevmiyorsundur?
Haklısın aslında.Kim ister böyle bir anneyi....
Belki benimle kalır,belki doğmadan uçup gidersin bir melekle...
Ama herşeye rağmen seni tanımak iyiydi,güzeldi,değişikti...
Şimdilik hoşçakal bebek...

canım kızııımmm seni çok merak ediyorum acabaa abin gibi sarışınmısın.abin gibi bembeyazmı olacaksın.yoksa onun tam tersimi.bide kızım bana hep kasım çocukları hep yaramaz olur diyorlar ve gerçekten etrafımdaki kasım çocukları hep çok ağlayan mutsuz bebekler.ama biliyorumki sen öyle olmayacaksın kızım.sen annenin gönülçelenisin.çarşamba gün seni görmeye gidecem dr teyzeye güzel haberlerini alıp öyle dönerim inş.canımın yongası güzel kızım.attığın her tekmeye annen kurban olsun.

Canım bebeğim seninle sadece 2 haftadır görüşmüyoruz ama çok uzun geldi yarın zeka testini yapacaklar babanla birlikte çok heyecanlıyız dualarımız seninle şimdi senin için duaya oturacağım, hayırlı haberler ver bize olurmu.. bugün kullandığım mantar kremi yüzümde ve boynumda kırmızı lekeler çıkardı ilk defa birşeye alerji gösterdim yüzüm umrumda değil sana bişey olmasın canım iyiki yarın randevum seni çok özlüyoruz 2 sene sonra bize bu heyecanı yaşattığın için Allah'ımıza şükürler olsun :))

annecim beni saın bırakma senı çok seviyoruz bızı bır daha oyle korkutma baban bugun ıkılı testının sonucunu alacak ınş hersey ıyı çıkar ne kadar zorluk çekersem çekeyım senın ıçın herseye deger...

canım bebebğim sonunda seninle buluştukkk anneye merhaba dedin hamd olsun rabbim darısı tüm hamilelere

Canım oğlummmmmm seni çok merak ediyorum kucağıma alacağım günü iple çekiyorum baban ben ve ablan senin evimize geleceğin gün için hazırlık yapmaya başladık bile sevgilerle ANNEN

annesinin bitanesi seni çok seviyorum ve gelmeni(sağlıklı sıhatli) dört gözle bekliyorum seni çok ama çok seviyorum

Annem canim kizim bugunde iyi haberlerini aliyim doktor amcamiz hersey yolunda desin baska bisey istemiyorummm o minik tekmelerine kurban olurum babayi nasi sasirttik dun ama o bakisini gormen lazimdi tekmeyi yiyince inanamadi bide bana soruyo senmi yaptin yoksa diye saskin baban seni cok seviyoruz ay parcammm saglikla gel bebegim rabb kucagima almayi nasip etsin koklayim doyasiya iyiki dogurmusum diyim iyiki kizimsin diyim canimin parcasiiii olurum annem senin icin saka yapmak yok uslu uslu orda kalicaz zamanimiz gelene kadar tamammi bitanem

Bebeğim sıkı tutun e mi beni sakın bırakma. şimdiden sana bişey olucak diye ödüm kopuyo rabbim seni bana sağlıkla kavuştursun inş... Yarın kalp atışlarını duymaya gidicez babanla sesini duyur bize emi kuzummm

canım kızım seni çok seviyorum meleğim seni çok merak ediyoruz babanamı yoksa banamı benzeyeceksin diye sana kavuşacağım günleri iple çekiyorum annecim sakın beni bırakma melek kızım.....

annesinin minik serçeleri Hayatıma hoşgeldiniz sizi çok seviyorum

Canim kizim niye yavasladi hareketlerin ben hergecen gin seni daha cok hissedecehimi disunurken neolduda boyle oldu ins bi sorun yoktur bebegim ins sadece anneyi acitmamak icin yavas hareket ediyosundur annem gozumun nuru cok seviyorum seni sakim biyerin acimasin senin sakin uzulme sakin anneyi birakma simsiki tutun bebegim ben dayanamam gitmene hic dayanamam burdayim de annem tekmelerine kurban olurum senin iyiyim de bi kuvvetli tekme atta icim rahat etsin canimin ici miskokulum annen kurban olsun sana herbir kan damlana

prensesim..küçük cimcimem ..burada da bizim gibi heyecanlı ve korkulu anne adayları ve mınıkler var..hepsını kocaman öpüyoruz degıl mı kızım.bu hastanedeki zor günlerimizi atlatıp 2.5 ay sonra seni sağ sağlim kucagıma aldığımda dunyanın en mutlu kadını ve en mutlu annesi olacagım. benı bırakmayacagına dair olan ınancım hiç eksilmedi biliyorsun.cunku senınle bırlıkte yasayacak cok guzel gunlerımız var.bunu sende bılıyorsun.senı sevıyorum böceğim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…