Hamileyiiim iki küçük çocuk ve yatak muamması

seyrekyagmur

Başlangıç: 74 Hedef: 67
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
3.522
6.512
683
merhaba arkadaşlar, 2 yaşına 2 ay kalan bi kızım var Ve bizimle yatak odasında geniş beşiği var orada yatıyor ayırmayı yaz yapacaktım fakat hamileyim ve Eylül de nasipse Doğum var. Kızımın odası koridor da bizden önce geliyor küçük olduğu için orayı yaptık ama kapıya yakın diye korkularım geçmek bilmiyor 1.katta oturuyorum. Şimdi diğeri olunca onu orda tek biz hepimiz terkedilmişlik hisseder diye üzülüyorum bu sefer ki gece 2 kere felan uyanır. Acaba çocuk doğsun omunda beşiği sığıyor sonra o 1 yaşına gelince ikisini birden aynı odaya mı ayırsam diyorum yalnızlık çekmez napsam kızlar ya? Bu arada telden yazıyorum yazım yanlışını görmezden gelmeye çalışın :)

Bence çocuğunuz doğmadan diğerinin odasını ayırın. O zamana kadar alışmış olur. Kardeş geldi diye uzaklaştırıldığını hissetmez. Kardeşi de bundan daha kısa sürede ablasının yanına gönderirsiniz, uzun süre yalnız kalmamış olur diye düşünüyorum.

Valla biz ailecek yatak odasında yatıyoruz herkesin yatağı ayrı başka oda fikri hiç bana göre değil onların nefesiyle uyumaya alışmışım sanki dışarı atmışım gibi gelir yavruşarımı ancak okula başladıklarında belki ayırabilirim :KK43: sen de ayırma günahhhhh küçücük :KK200:

Aynısını yaşadım,küçük kızım doğmadan iki yaşına gelecek kızımın odasını bin bir zahmet ayırdım.gecelerce hamile halimle odasına gidip yerde yattığım bile oldu sırf alışsın diye...alıştı da...ama sonra ne mi oldu,kardeş doğdu ve tekrar herşeyi başa sardık.gece ağlamaları oldu,korkuyorum demeye başladı.sonuç şimdi ikisi de bizim odada.ve uykudaki ağlamalar bitti.şimdi ben de küçükle birlikte ikisinin de odasını ayıracam

Az değil daha 8 ay var doğuma. Bence odasına geçirin ve hamileliğiniz boyunca çocuğunuzu kardeş olgusuna alıştırın. Onu yalnızlaştıracak şey odası değil sizin davranışlarınız olur ki sanmam. Bunları düşündüğünüze göre iyi bir annesiniz. Yeni doğanıda 6 ay-1 sene sonra ablasının yanına geçirirsiniz.

Ne yaptınız, çocuklar size bağımlı olurlar.
Bir an önce ayırın yatakları.

Valla biz ailecek yatak odasında yatıyoruz herkesin yatağı ayrı başka oda fikri hiç bana göre değil onların nefesiyle uyumaya alışmışım sanki dışarı atmışım gibi gelir yavruşarımı ancak okula başladıklarında belki ayırabilirim :KK43: sen de ayırma günahhhhh küçücük :KK200:

Ne yaptın canım sen ya. Askere giderken ayır oldu olacak. Alt tarafı bir oda ayırma bu kadar abartmayın size de yazık. Hem onlar çocuk dahi olsa özel alanları olmalı, bunun bilincinde olmalılar.

Aynen ben kizim ve esim ayni oda ama kizim besiginde uyur.brn 4 aylik hamisim doginca bebisim onuda diger ufal besikte yanimzda yatiricam asla ayrilmsm yavrumdan gece bile...

Şimdi ayırsanda bebek olunca yanında yatmak isteyecek. Bekle bakalım bebek olunca ayırırsın.
Kolay gelsin cnm. Hayırlı doğumlar...

merhaba arkadaşlar, 2 yaşına 2 ay kalan bi kızım var Ve bizimle yatak odasında geniş beşiği var orada yatıyor ayırmayı yaz yapacaktım fakat hamileyim ve Eylül de nasipse Doğum var. Kızımın odası koridor da bizden önce geliyor küçük olduğu için orayı yaptık ama kapıya yakın diye korkularım geçmek bilmiyor 1.katta oturuyorum. Şimdi diğeri olunca onu orda tek biz hepimiz terkedilmişlik hisseder diye üzülüyorum bu sefer ki gece 2 kere felan uyanır. Acaba çocuk doğsun omunda beşiği sığıyor sonra o 1 yaşına gelince ikisini birden aynı odaya mı ayırsam diyorum yalnızlık çekmez napsam kızlar ya? Bu arada telden yazıyorum yazım yanlışını görmezden gelmeye çalışın :)
Ayırmayın odasını daha çok kücükmûs kıyamam. Diģeri de dogsun 1 yasina geldiģinde ikisini bir ayri odada yatırın bence.

Çocukları ile aynı odada uyuyan ebeveynlere bir sorum var belki biraz mahrem ama çocukla aynı odada iken cinsel ilişki zor olmuyor mu ve hatta çocuk psikolojisi açısından yanlış olmuyor mu?

Konu sahibi bence yavaş yavaş odasını ayırsan iyi edersin. Bebekten sonra ayırırsan dışlandığını hisseder.

Çocukları ile aynı odada uyuyan ebeveynlere bir sorum var belki biraz mahrem ama çocukla aynı odada iken cinsel ilişki zor olmuyor mu ve hatta çocuk psikolojisi açısından yanlış olmuyor mu?

Konu sahibi bence yavaş yavaş odasını ayırsan iyi edersin. Bebekten sonra ayırırsan dışlandığını hisseder.

Konuya resmen bunu sormak icin girdim.
Allah askina yok okula kadar ayiramam falan iyilik yaptiginizi mi dusunuyosunuz.
Kendi annelik duygularinizdan korkulari olan, ozguvensiz, pısırık cocuklar yetistiriyosunuz farkinda bile degilsiniz.

Ee siz kari kocasiniz herkesin bildigi bi'cinsel hayatiniz da var. Cocuklar uyudugunda ayni odada oluyor demeyin lutfen cunku bu oda ayirmadan daha korkunç.

Konu sahibi lafim size ozel degil butun yorumlari okuyup, yazıyorum.

Kızınız 2 yaşındaysa bir an önce odasını ayırmalısınız, geç bile kalmışsınız. Bu onun için daha iyi olacaktır.
Boşa vicdan yapmaya gerek yok, çocuğu camii avlusuna bırakmıyorsunuz, kendine ait oda yapıyorsunuz sadece. Bazı yorumlara ithafen söyledim bunu da. Abartmaya gerek yok.

Pedegogları dinledim büyük kızımın odasını 4 yaşında ayırdım, hala geceleri yanıma geliyor bu yüzden çok pişmanım. Küçük kızımın odasını 9 aylıkken ayırdım.Uykuları ablasına göre çok daha düzenli maşAllah...

Bizde de aynı durum oldu benim 2. Kızımda eylülde doğdu doğunca büyüğü çok kıskanıyor 4umuz 1 sene aynı odada yattık 1 yaşında iken küçüğü yeni odalarına sultadım ne küçüğü mizmizlandi ne büyüğü yeni ev güzel mobilyalar alınca alınmaları kolay oldu

Günahhh nedir yaaaa!!!!
Hastalıklı düsüncelerinizi böyle uluorta bir de din adıyla paylasmazsanız çok memnun oluruz !

Gunaydin...benimde 5 ve 2.5 yasinda iki oglum var..ilk oglumun odasini 2 yasinda hazirlamistik..ama birgun bir gece bile ayri yatiramadim..ikinci geldi gene yatiramadim..kiyamadim..simdi bu yasa geldiler hâlâ bizimle ayni odadalar..yazin yatak odasinda yatiyoruz hep birlikte ..onlarada iki tane daha yatak aldik..yanyana kudura kudura uyuyorlar..ufaklik korktugunda abisine sariliyor...kisinda misafir odasini hazirliyorum hep birlikte ordayiz...ustlerini aciyorlar,yataktan duserler,korkabilir...sende ayirma ona uygun bi yatak daha al diger bebegininde besiginide koy hep birlikte yaşayın..yazik kizina bide bebegin dogunca sanki ikinci plana atilmis gibi..zaten zamani geldiginde sen istemesende kendi odalarina gecerler..bu guzel gunler geri gelmicek buyuduklerinde.

Back
X