• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim aldırmak istiyorum

Bence burda kürtaj olan kadınları yargılayan, ezmeye çalısan kadınlar tamamen ego tatmini yapıyor, yani kimse kendi meselesinde sizin vicdan yargılarınız veya sizin etik anlayışınızla ilgilenmiyor. Herkesin kendi vicdanı kendi davasında. Tuhaf geliyor bu bana. Kürtaj olmayı seçmiş bir kadını aşağılayınca vay be ne doğru kadın demiyor kimse size, sadece ukala gözüyle bakılıyorsunuz.

Merhaba,

29 yaşındayım. 10 aydır evliyim. Vajinismusum. Hamile kaldım. 9 haftaya yaklaştı.

Öğrendiğimden beri ağlıyorum. Kabullenmeyi hislerimin değişeceğini bekledim ama olmuyor. Bebek görmek bile beni irrite ediyor. Çok mutsuzum. Çok üzülüyorum bebeğe de üzülüyorum herkes ne kadar heyecanlı hevesli ama ben asla istemiyorum, isteyemiyorum. Aldırmak falan çok ürkütücü geliyor. Ama ya bu his hiç geçmezse bebeğe daha da yazık olmayacak mı ?

Hislerimi paylaştığım herkes çocuğu olmayanlar var işte çok günah vs. Tamam hepsini biliyorum anlıyorum ama inanın içimdeki hissin mutsuzluğun tarifi yok. Aldırmak için 10 haftaya kadar sürem var yasal olarak. Bir kaç günüm kaldı.

Eşim kesinlikle istemiyor aldırmayı. Ama kimse beni anlamıyor sanki bütün hayat sevincim yerle bir oldu, hayatım bitmiş gibi hissediyorum.

Aldırırsam eşimle çıkmaza girmekten korkuyorum, günaha girmekten korkuyorum, kürtaj dan korkuyorum doğumdan korkuyorum zaten birlikte bile olamadım çok kötüyüm inanılmaz bana ne tavsiye edersiniz
Allahın bi mucizesi bence bu rabbim onu sana verdiyse vardır bir bildiği emin ol
İyi düşün ve iyi karar ver sonradan ya hiç olmassa napacaksın bide böyle düşün
Alışacaksın biraz zaman ver kndine bol bol oku belki o bebek senin evinin bereketi olacak yada sana çok iyi gelecek hep böyle düşün belki iyi hissedersin hakkında ne hayırlıysa o olsun

9-10 haftalık bir bebeğin kol-bacağı oluşmamış oluyor zaten fasulye boyutunda birşeyden bahsediyoruz. Doktor değilsiniz galiba, internette gördüğünüz her görsele inanmayın. Kimse istemediği hamileliği birine dayatamaz. Nokta.
İnternette gördügüm görsellere dayanarak mı yorum yaptığımı düşünüyosunuz senelerce çalıstığım alan bu hanımefendi. Diş tomurcukları el ayak eklem yerleri bobrekler kalp odacıklari bu hafta gelişir yüz sekillenmeye başlar. Hic prematüre görmediniz sanırım insan avucu kadar doğan bebeğin her seyi yerli yerinde oluyor. Kimse dayatmıyor isterse gitsin aldırsın fakat bu onun yaptığının cana kıymak oldugunuda değistirmiyor. Yanlışıda degistirmiyor

Neyse konu sahibi zaten şimdiye kadar çoktan kararını verip ne karar verdiyse onu uygulamış olması lazım doktor randevusu bugündü. Hala konuna baktığına göre vazgeçtin diye düşünüyorum. Kararını verdiysen konunu kapattır bence çünkü buradaki tartışma iki yönlü seni üzer.

İnternette gördügüm görsellere dayanarak mı yorum yaptığımı düşünüyosunuz senelerce çalıstığım alan bu hanımefendi. Diş tomurcukları el ayak eklem yerleri bobrekler kalp odacıklari bu hafta gelişir yüz sekillenmeye başlar. Hic prematüre görmediniz sanırım insan avucu kadar doğan bebeğin her seyi yerli yerinde oluyor. Kimse dayatmıyor isterse gitsin aldırsın fakat bu onun yaptığının cana kıymak oldugunuda değistirmiyor. Yanlışıda degistirmiyor
onlarca ülkede kürtaj serbest belirli bir zaman süresine kadar. Sizce bu cana kıymak olsa akla dayalı bir sürü ülke bunu yasal yapar mıydı. Merakımdan soruyorum ki zaten doğmamış daha yani adı üstünde doğmamış. 1-2 aylı bir bebeğe prematüre denemez o daha fetüstür. Yani siz kürtaja karşıysanız olmazsınız kürtaj, kimse sizi zorlamıyor. Elalemin istenmeyen gebeliğinin sizi ilgilendiren kısmı nedir? Kendi vicdanınızı kendi davanızda kullanınız, kimse sizden ödünç vicdan istemiyor.

Merhaba,

29 yaşındayım. 10 aydır evliyim. Vajinismusum. Hamile kaldım. 9 haftaya yaklaştı.

Öğrendiğimden beri ağlıyorum. Kabullenmeyi hislerimin değişeceğini bekledim ama olmuyor. Bebek görmek bile beni irrite ediyor. Çok mutsuzum. Çok üzülüyorum bebeğe de üzülüyorum herkes ne kadar heyecanlı hevesli ama ben asla istemiyorum, isteyemiyorum. Aldırmak falan çok ürkütücü geliyor. Ama ya bu his hiç geçmezse bebeğe daha da yazık olmayacak mı ?

Hislerimi paylaştığım herkes çocuğu olmayanlar var işte çok günah vs. Tamam hepsini biliyorum anlıyorum ama inanın içimdeki hissin mutsuzluğun tarifi yok. Aldırmak için 10 haftaya kadar sürem var yasal olarak. Bir kaç günüm kaldı.

Eşim kesinlikle istemiyor aldırmayı. Ama kimse beni anlamıyor sanki bütün hayat sevincim yerle bir oldu, hayatım bitmiş gibi hissediyorum.

Aldırırsam eşimle çıkmaza girmekten korkuyorum, günaha girmekten korkuyorum, kürtaj dan korkuyorum doğumdan korkuyorum zaten birlikte bile olamadım çok kötüyüm inanılmaz bana ne tavsiye edersiniz
Aldirincada pisikolijin bozulmucakmi daha kötü olmucanmi .bir yardim alin belki iyi gelir cocuguda aldirmazsiniz cocuk dunyaya geldiginde alişirsinda .ama genede sen bilirsin karar senin

Bence burda kürtaj olan kadınları yargılayan, ezmeye çalısan kadınlar tamamen ego tatmini yapıyor, yani kimse kendi meselesinde sizin vicdan yargılarınız veya sizin etik anlayışınızla ilgilenmiyor. Herkesin kendi vicdanı kendi davasında. Tuhaf geliyor bu bana. Kürtaj olmayı seçmiş bir kadını aşağılayınca vay be ne doğru kadın demiyor kimse size, sadece ukala gözüyle bakılıyorsunuz.
Ne
onlarca ülkede kürtaj serbest belirli bir zaman süresine kadar. Sizce bu cana kıymak olsa akla dayalı bir sürü ülke bunu yasal yapar mıydı. Merakımdan soruyorum ki zaten doğmamış daha yani adı üstünde doğmamış. 1-2 aylı bir bebeğe prematüre denemez o daha fetüstür. Yani siz kürtaja karşıysanız olmazsınız kürtaj, kimse sizi zorlamıyor. Elalemin istenmeyen gebeliğinin sizi ilgilendiren kısmı nedir? Kendi vicdanınızı kendi davanızda kullanınız, kimse sizden ödünç vicdan istemiyor.
Ben zaten 9 haftaliga premature demedim iyi okuyun isterseniz el kadar doğan bebeklerin her seyi oldugunu dedim ? Fasülye kadar insan sayılmazmıs ya ayrica buraya yazdıysa yorum yapma hakkınada sahibim. Kürtaja karşida degilim hanimefendi olacak olan var olmayacak olan var. Kimse karşıt gorus almak istemiyorsa yazmasın buraya

Şuan bu kararsızlık bu sıkışmışlık hissi seni boğuyor. Eminim şu yasal süre denen süre geçsin böyle kötü hissetmeyeceksin.
Randevuya eşimle birlikte gittik kapıya yaklaştıkça gerildik sessizleştik binaya girdik ben ağlayınca tekrar çıktık arabada biraz konuştuk. Tekrar binaya girdik imza atmamı istediler orda zaten yapamıycam dedim. Normal randevu olduk bebeğin görüntüsünü gösterdi, kalp atışlarını duyduk. Eşimin gözleri doldu ama hâlâ işte her kararının arkasındayım falan dedi. Onun istediğini görünce cesaret edemedim. Fotoğrafı verdiler elimize geri geldik. Şimdi piskolog bakıyoruz

Randevuya eşimle birlikte gittik kapıya yaklaştıkça gerildik sessizleştik binaya girdik ben ağlayınca tekrar çıktık arabada biraz konuştuk. Tekrar binaya girdik imza atmamı istediler orda zaten yapamıycam dedim. Normal randevu olduk bebeğin görüntüsünü gösterdi, kalp atışlarını duyduk. Eşimin gözleri doldu ama hâlâ işte her kararının arkasındayım falan dedi. Onun istediğini görünce cesaret edemedim. Fotoğrafı verdiler elimize geri geldik. Şimdi piskolog bakıyoruz
Ben sevindim valla. Aldırsaydın pişman olacağını düşünüyordum. Bebeğini seveceğinden de hiç şüphem yok. Zamanla içindeki korkular gidecek merak etme. İnşallah anneli babalı sevgiyle büyütün. ♥️

Dun aldirmanizi kesinlikle istemeyen es bu gun her kararinin arkasindayim mi dedi? Dun aldirirsaniz esinizle cikmaza girmekten korkarken, gunlerdir destek almak yerine bebek kiyafetlerine bakarken simdi psikolog bakiyorsunuz demek anliyorum... lutfen ama lutfen psikolijik destek almayi ihmal etmeyin.

Herkese ilginize çok teşekkür ederim. Herkes kendince haklı ve doğruyu söylüyordu. Bende kürtaj konusunun insanlara korkunç olarak aşılanmasını doğru bulmuyorum ama bi kalp atışı olan bi canlıya müdahale etmekte çok ürkütücü geliyor. Allah kimseyi böyle bi duruma düşürmesin tabi ki bunun için de önlemler iyi alınmalı

Dun aldirmanizi kesinlikle istemeyen es bu gun her kararinin arkasindayim mi dedi? Dun aldirirsaniz esinizle cikmaza girmekten korkarken, gunlerdir destek almak yerine bebek kiyafetlerine bakarken simdi psikolog bakiyorsunuz demek anliyorum... lutfen ama lutfen psikolijik destek almayi ihmal etmeyin.
Eşim yine istemiyor ama sürekli ağlayan beni görünce ne yapabilir

Ikiniz beraber bu sürecin üstünden insallah gelirsiniz. Icinizi ferah tutmaya calisin. Saglikla kucaginiza gelsin insallah.

Merak etmeyin hormonlar yüksek o yüzden fazla fazla hissediyosunuz olumsuz düşünceleride ben aldığınız karara sizin adınıza çok sevindim gecici bi süreç hareketlerini hissedince iciniz kaynamaya başlayacak :) her şey güzel olacak inşallah

ya kusura bakma ama o işi yaparken hiç ağlamıyon üzülmüyonda konu cocugu aldırmaya gelince mi sahte gözyaşı döküyosun allah sizin gibilere evlat veriyor itiyorsunuz isteyenede vermiyor ne biçim bi dünya anlamadım keşke anne olmasanız yarın bigün yapamıyorum diye sokagada bırakırsınız allah size vicdan versin başkada bişey demiyorum egoya bak ya mıymıy

Bu surecte esinizin en basinda yapmasi gereken size destek olmakti ve kararin ne olursa olsun yanindayim demekti. Bunu demek yerine kesinlikle karsi cikmis ve siz esimle aram bozulacak endisesine dusmussunuz, bu bana gore cok agir. Malum esiniz dogurmayacak. Bu surecte hic destek almayi dusunmemissiniz en son bunu soylemis tabi soylediyse. Saglikla kucaginiza alin insallah.

Kürtaj etik mi tartışması yapılıyor, yok efendim doğacak çocuğu öldürmek suç değil mi deniyor.

Peki çocuğu yapıp doğurmak suç değil mi? Zorla bir insanı dünyaya getiriyoruz. Bu hayatı yaşamaya zorluyoruz. Tabii ona da soramıyoruz. Bana göre de bu etik değil.

Kürtajı öcü gibi görenler kendi bebeklerini de hayata getirmeye zorlandıklarının farkına varsınlar. Kürtaj da haktır.

ya kusura bakma ama o işi yaparken hiç ağlamıyon üzülmüyonda konu cocugu aldırmaya gelince mi sahte gözyaşı döküyosun allah sizin gibilere evlat veriyor itiyorsunuz isteyenede vermiyor ne biçim bi dünya anlamadım keşke anne olmasanız yarın bigün yapamıyorum diye sokagada bırakırsınız allah size vicdan versin başkada bişey demiyorum egoya bak ya mıymıy
Ego mu acı çekmekten canım çıktı masum bi bebeğin hayatını maffetmekten korktuğum için anne tarafından sevilmeyi bekleyerek büyüyen bir çocuk olduğum için bu kadar nefret kusmanızı anlamadım

Back
X