• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim aldırmak istiyorum

İnsanların bakmayacağı bir çocuğu dünyaya getireceğine kürtaj olmalarını daha doğru buluyorum. Burda hassas iki nokta var. Birincisi kadın ilerde pişman olur mu? Pişman olma nedenlerinden biri de rahmi bu işlem dolayısı ile hasar görebilir ve bir daha çocuğu olmayabilir. Ben tıbbi nedenle kürtaj olmak zorunda kaldım. Rahmim hasar gördü. İnceldi. Hiçbir tedaviye cevap vermedi. Onlarca tüp bebek tedavisi gördüm, sonuç hep negatif oldu. Bana taşıyıcı anne bul diyen drlar oldu. Aradan 4 sene geçtikten sonra rahmim toparladı. Toparlamayabilirdi de.

İnsanların bakmayacağı bir çocuğu dünyaya getireceğine kürtaj olmalarını daha doğru buluyorum. Burda hassas iki nokta var. Birincisi kadın ilerde pişman olur mu? Pişman olma nedenlerinden biri de rahmi bu işlem dolayısı ile hasar görebilir ve bir daha çocuğu olmayabilir. Ben tıbbi nedenle kürtaj olmak zorunda kaldım. Rahmim hasar gördü. İnceldi. Hiçbir tedaviye cevap vermedi. Onlarca tüp bebek tedavisi gördüm, sonuç hep negatif oldu. Bana taşıyıcı anne bul diyen drlar oldu. Aradan 4 sene geçtikten sonra rahmim toparladı. Toparlamayabilirdi de.
Bakamayacağı çocuğu dünyaya getirmemek için korunmalı insanlar. " Kürtaj doğum kontrol yöntemi değildir."

peki sırf kadının yasal hakkı diye o kadının karnında olduğu için o bebeğin hayatının elinden alınması yasalarda olmadığı için doğrumu o zaman henüz dünyaya gelmediği için o bebeğin yaşama hakkı annesinin kararına bağlı öylemi vicdanınız evet annesi istemiyosa bir bebeğin yaşamaya hakkı yok diyosa doğrusunuz
Annesinin sevmedigi, istenmeyen bir bebek, maddi imkansızliklar nedeniyle sefalet icinde herseye hasret, sokaklarda dilendirilen, belki tacize ugrayan, düzgün eğitim alamayan, kisacaci hayata yeni baslayan bir bebek olacagima hic dogmamayi tercih ederim. Sevilen, istenen, en iyi sartlarin sunuldugu bebek degil her bebek

Annesinin sevmedigi, istenmeyen bir bebek, maddi imkansızliklar nedeniyle sefalet icinde herseye hasret, sokaklarda dilendirilen, belki tacize ugrayan, düzgün eğitim alamayan, kisacaci hayata yeni baslayan bir bebek olacagima hic dogmamayi tercih ederim. Sevilen, istenen, en iyi sartlarin sunuldugu bebek degil her bebek
Bu konuyu yazan hanımefendi daha neden istemediğini bile bilmediğini söylüyor. Geçerli bir sebebi yok kötü es maddi imkansizliklar gibi

sizce konu sahibinin anlattıklarına bakarsanız böyle bir durumu varmı ? belkide pişman olucak sonradan aldırdığı için ama sürekli aldırması için teşvik çabasında olanları anlamıyorum neden aldırmak istediğini bile bilmediğini söylüyo sadece korkuları var ya bakamazsam vs diye bu korkular bütün kadınlarda yokmu ve bu şekilde korkuları olanlar çok daha özen gösteriyolar çocuklarına en azından benim gördüklerim öyle

Bu konuyu yazan hanımefendi daha neden istemediğini bile bilmediğini söylüyor. Geçerli bir sebebi yok köt
Ona hamile kişi ve eşi karar verir. Ben bu konuda aksi bir fikir beyan edemem. Bakacak olan onlar.
Hamile eş artık hamile kaldıysa karar aşamasını bence çoktan geçmiştir. Hiç anne olmak istemiyorum diyen bi kadın tüplerini aldırabilir. Zamanı değil diyen eşler çift hatta üclü korunma yöntemlerini deneyebilir. Evine kedi alan birine bakamazsan sokağa atarsın yada öldür gitsin diyebiliyo musunuz? Yoksa almadan iyi düşün bakamayacaksan sakın alma oda bir can mı diyosunuz

Ben kürtajla ilgili genel görüşümü yazdim, kürtaja korkunç, yasak, günah ama kötü bir hayata mahkum edilecek bebek cocuk mübah algisina istinaden

member: 1116448"]
Hayır kendini gayette suçlu hissetsin. Bu bebek irade dışında olan bir bebek degil evli bi kadının birlikteliğinden olan bir bebek. İstemiyosa bir çok korunma yöntemi var birini uygulayabilirdi yada ertesi gün hapı alabilirdi. En kötü ögrendiği an bi karar verebilirdi bebek karnında büyümüs artık. Suçlu hissetsinki bir daha aynı durumla karşılaşmasın. Yazık günah ya ne kadar basit sanıyosunuz devlet yasal hakkı 24 hafta yapsa olsun hakkın diyecek insanlar var.
[/QUOTE] siz herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz iyi ki kürtaj var bazı bebekler sevgisiz kötü ailelerin içine doğmuyor .Bebeğini döven öldüren anneler var kadın bebek istemiyorsa zorla mı doğursun öyle daha mı mutlu olacaksınız çocuk sevgisiz büyüyünce şiddet görünce

member: 1116448"]
Hayır kendini gayette suçlu hissetsin. Bu bebek irade dışında olan bir bebek degil evli bi kadının birlikteliğinden olan bir bebek. İstemiyosa bir çok korunma yöntemi var birini uygulayabilirdi yada ertesi gün hapı alabilirdi. En kötü ögrendiği an bi karar verebilirdi bebek karnında büyümüs artık. Suçlu hissetsinki bir daha aynı durumla karşılaşmasın. Yazık günah ya ne kadar basit sanıyosunuz devlet yasal hakkı 24 hafta yapsa olsun hakkın diyecek insanlar var.
siz herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz iyi ki kürtaj var bazı bebekler sevgisiz kötü ailelerin içine doğmuyor .Bebeğini döven öldüren anneler var kadın bebek istemiyorsa zorla mı doğursun öyle daha mı mutlu olacaksınız çocuk sevgisiz büyüyünce şiddet görünce
[/QUOTE]
Hanimefendi daha anne karnındaki canın hakkını düşünen ben sevgisiz şiddet gorulen bebekleri düşünmedigimimi sanıyosunuz ? Ben en başta yapılmaması taraftarıyım olduktan sonra aldırılması değil. Bi bebegi istemeyen olsa döverim öldururum diyen bir kadın en başta hamile kalmamalı. Hem sevişeyim hem korunmayım hem bebek istemeyim bunu güzellemeyin artık.

Merhaba,

29 yaşındayım. 10 aydır evliyim. Vajinismusum. Hamile kaldım. 9 haftaya yaklaştı.

Öğrendiğimden beri ağlıyorum. Kabullenmeyi hislerimin değişeceğini bekledim ama olmuyor. Bebek görmek bile beni irrite ediyor. Çok mutsuzum. Çok üzülüyorum bebeğe de üzülüyorum herkes ne kadar heyecanlı hevesli ama ben asla istemiyorum, isteyemiyorum. Aldırmak falan çok ürkütücü geliyor. Ama ya bu his hiç geçmezse bebeğe daha da yazık olmayacak mı ?

Hislerimi paylaştığım herkes çocuğu olmayanlar var işte çok günah vs. Tamam hepsini biliyorum anlıyorum ama inanın içimdeki hissin mutsuzluğun tarifi yok. Aldırmak için 10 haftaya kadar sürem var yasal olarak. Bir kaç günüm kaldı.

Eşim kesinlikle istemiyor aldırmayı. Ama kimse beni anlamıyor sanki bütün hayat sevincim yerle bir oldu, hayatım bitmiş gibi hissediyorum.

Aldırırsam eşimle çıkmaza girmekten korkuyorum, günaha girmekten korkuyorum, kürtaj dan korkuyorum doğumdan korkuyorum zaten birlikte bile olamadım çok kötüyüm inanılmaz bana ne tavsiye edersiniz
Cinselliği bile doğru dürüst yaşayamadan çocuk sahibi olmak benim tercihim olmazdı.
Doğuracaksanız sezaryen olursunuz. Aldıracaksanız da zaten anestezi altında olacağınız için hissetmezsiniz.
Eşiniz aldırmanıza izin vermezse hiçbir şey yapamazsınız sanırım

Cinselliği bile doğru dürüst yaşayamadan çocuk sahibi olmak benim tercihim olmazdı.
Doğuracaksanız sezaryen olursunuz. Aldıracaksanız da zaten anestezi altında olacağınız için hissetmezsiniz.
Eşiniz aldırmanıza izin vermezse hiçbir şey yapamazsınız sanırım
çocuk sahibi olmak demek artık cinsellik yaşayamazsın demek değilki çocuk sahibi olunca cinsel hayat bitiyomu

Gayette hakkı vardır kusura bakmayın. Evet cinayettir. Hiç kürtaj gördünüz mü 9-10 haftalık? İlaçla kalp durdurulur sonra kol bacak neresi gelirse parçalanarak alınır bebek. Kadın kendi iradesi isteği dışında hamile kalıyosa evet hak diyelim senin bedenin diyelim ama kocasıyla beraber olup korunmadan bi haber insanlara hakkın diyosunuz ilk öğrendiği zaman aklı nerdeyi?
9-10 haftalık bir bebeğin kol-bacağı oluşmamış oluyor zaten fasulye boyutunda birşeyden bahsediyoruz. Doktor değilsiniz galiba, internette gördüğünüz her görsele inanmayın. Kimse istemediği hamileliği birine dayatamaz. Nokta.

Tabi ki herkes kendi doğrularını yaşasın, ama bu millet bir zahmet korunmayı da öğrensin. Zoraki durumlar dışında keyfi kürtajı normalleştirme çabasını anlamıyorum kusura bakmayın. Yasal olması doğru olduğu anlamına gelmiyor ayrıca.
korunmayı insanların öğrenmesi için bu ülkede cinselliğin tabu olmaması gerekiyor. Doğru düzgün ne cinsel eğitim var ne birşey. Cinsellik konusulması ayıp, evlenmeden yaşanılmayacak, sorulmayacak birşey olarak işlenince korunmanın ne olduğunu bilmeyen binlerce insan çıkıyor ortaya

9-10 haftalık bir bebeğin kol-bacağı oluşmamış oluyor zaten fasulye boyutunda birşeyden bahsediyoruz. Doktor değilsiniz galiba, internette gördüğünüz her görsele inanmayın. Kimse istemediği hamileliği birine dayatamaz. Nokta.
Diz ve dirsekler oluşuyormuş onuncu haftada. Ayrıca böbrekler çalışmaya başlıyormuş. Amniyon sıvısını yutup tuvaletini yapıyormuş. Bir şey dediğiniz baya küçük insan.

Sebeplerim var çünkü, hislerim geçse keşke kötü hissetmek istemiyorum ama elimde değil
Suan bu dipte olma hissin tamamen hamileliği bağlı. Sana yemin ederim ben ilk 3 ay kafayı yemek üzereydim. İntihar eşiğine dahi gelebiliyrosun. Çünkü sana bunu hissettiren hormonlar. 4. Aha gectigim gbi bicak gbi kesildi bu duygular.
Sende de geçecek. Sok etkisiyle karar verme.sonrs pişman olursun. Bu anı geriye alamazsın ve elinde keşkeler kalır
Ben 6. Aylık engelli gebeligimi sonlandırdı m
O an icinnmantikli gelen oydu. Bak 1.5 sene geçti üstünden. Hatta bu çarşamba günü kizimi kucağıma aldım
O an bile oğlum diye ağladım. İçine o keşke düşüncesini yerleştirme
Yine de son karar senin.

Back
X