Şöyle söyliyim 2 çocuğum var. İlkini isteyerek gayet planlayarak doğurdum. 2. Çocuğu ise kesinlikle düşünmüyordum. Hamile olduğumu öğrenince ağladım üzüldüm . Doktor hamilesin diyor aynı donukluk, kalp atışını dinletiyor neşeli neşeli ben hala sırf doktora ayıp olmasın diye gülümsüyorum o benden daha neşeli. Korkuyorum kafam karışık

Ama 12 hafta ultrason da bir şey oldu bebekler o haftalarda sıçrama gibi bir şey yaparlar kolları bacakları vs de oluşur bebek gibi gözükür. Öyle gördüğümde hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. Sanki içimde neşeli neşeli zıplıyormuş oyun oynuyormuş gibi geldi. Doktor da şaşırdı niye Bu kadar ağlıyorsun diye. Velhasıl ordan çıktığımda rahatlamıştım. Hani derler ya en kötü karar kararsızlıktan iyidir diye. Ben aldırmayı düşünmüyordum ama o görüntü ile annelik modum açıldı üzülmeyi bırakıp gelen bu nimete şükrettim. Şimdi 4 aylık oldu ve abisinden sevgi olarak gram farkı yok. Bunu benzer hislerden geçtiğimizi anlatmak için yazdım. Hani diyorsun ya neden sevinemedim hiç sevinemem gibi geliyor diye şuan şaşkın ve korkuyorsun belki sen 12 haftada değil tekme atmaya başlayınca belki kucağına alınca belki ilk hastalandığında anlayacaksın ne kadar sevdiğini.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ilk bebeğimi 25 yaşında emzirdim. Emzirmek anne olmak ile ilgili hislerin kendi annenden kaynaklanıyor olabilir ya da başka sebepten. Belki dediğin gibi annenin onayına ihtiyaç duymuşsundur. Doğuma kadar terapi alabilirsin. Ve inan ki emzirmek çok güzel Bi duygu. 2 buçuk sene emzirdikten sonra emzirmeyi kestiğimde çocuğum hiç ağlamadı ama ben ağladım onda değil ben de tramva oldu.

Endişelerinden biri çok haklı ki evet çocuk olunca kafana göre hareket edemiyorsun. Boşanma gibi Bi durumda bir değil yüz kere düşünmek zorundasın. Ama bu da hepimiz için geçerli Bi sorun. O zaman kimse anne olmamalı ya Bi gün boşanmak istersem diye. Sonuçta Bi gün boşanacağım diye evlenmedik hiç birimiz. Sorunlu Bi evliliğe çocuk doğurmak istememek farklı, şimdi mutluyum ama Bi gün sorun yaşarsam diye istememek çok farklı. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok ki zaten. Neyse seni ikna etmeye çalışıyor gibi oldum ama hakkında hayırlısı olsun.