- 24 Haziran 2011
- 23.502
- 49.020
- 798
- Konu Sahibi Seronimo78
Kendiniz gezin, niye biri sizi gezdiriyor?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden ilk başta altlı üstlü oturmayı kabul ettiniz?
Kocanız baştan kartlar açık oynamış.
Tabii bu onun ilgisizliğine bahane değil ama baştan taviz vermişsiniz.
Yaza yaza dilimizde tüy bitti kadınlar aleminde hiç gelişme yok.
Neden baştan beraber oturuluyor
Eşin neden çalışmıyor
Böyle bir evliliğe neden çocuk yapılıyor
Neden gezmek için yanınızda bir erkek gerekiyor
Neden neden neden?
'Gezdirilmek uğruna' biri kucağında,
biri karnında, iki çocukla evi terk etmeyi hiç anlayamadım ben.
Sizin asıl probleminiz eşinizin ailesinin güdümünde olması, sizi 'gezdirmeyişi' ise
sadece bu durumun yansıması.
Özetle illa evi terk edip, rest çekecekseniz
asıl soruna odaklanın ki yaptığınıza değsin.
Evi terk etmemiş. Annesine gezmeye gitmiş oraya gitmesinede karışıyor anladığım kadarıyla. Kocası sopa istiyor. Ayrıca daha yapıcı yorumlar beklerim sizlerden hanımlar. Kocasını nasıl ikna edebilir yada durumu nasıl düzeltebilir onu konuşmalıyız. Bakıyorumda herkes atıp tutuyor ama bilmiyorki herkes aynı hayatı aynı şartlarda yaşamıyor.Millete de böyle deme bari. "Gezdirmiyor evi terkettim". Sanırım ben olsam ayro eve çıkmadığımız ve senin kendi çekirdek ailen oldupu gerçeğini kabullenmediğin sürece dönmeyeceğim derdim. Annemlar arkamda falan deyip onları hedef durumuna getieme ilerde barışırsanız bizi ayırmaya çalıştılara kadar getirir benden söylemesi
Foruma 'Moderatör' olarak atandınız da bizim mi haberimiz yok?Ayrıca daha yapıcı yorumlar beklerim sizlerden hanımlar. Kocasını nasıl ikna edebilir yada durumu nasıl düzeltebilir onu konuşmalıyız. Bakıyorumda herkes atıp tutuyor ama bilmiyorki herkes aynı hayatı aynı şartlarda yaşamıyor.
Moderatör değilim ama formun amacı insanları gazlayıp dolduruşa getirip kısa cümlelerle yönetmek değil. Fikir alış verişi yapmak ve soruna en güzel çözümü bulmak. Yorumlara bakıyorum bi as kes demedikleri kalıyor insanların.Foruma 'Moderatör' olarak atandınız da bizim mi haberimiz yok?
Burası her yaştan, farklı sosyo/kültürel seviyeden binlerce kadının bir arada olduğu ve bakış açılarını yansıttığı bir forum.Moderatör değilim ama formun amacı insanları gazlayıp dolduruşa getirip kısa cümlelerle yönetmek değil. Fikir alış verişi yapmak ve soruna en güzel çözümü bulmak. Yorumlara bakıyorum bi as kes demedikleri kalıyor insanların.
Altlı üstlü oturmakta yada aynı evde oturmakta bir sıkıntı yok. Sıkıntı insanların kendilerinde. Ben ve kız kardeşim senelerce kayınvalidelerimizle beraber oturduk. Hiç bir sıkıntı yaşamadık dost olduk sırdaş olduk kavga ettik barıştık insanlık hali ama hiç bir durumu beraber oturmaya bağlamadık. Şu algıdan bi çıkın artık Türk-Kürt töresinde toplumunda beraber oturmak vardır ve nerede çokluk orada bolluk diye bir söz vardır. Şimdi bolluk kelimesini çevirip cevap verenleriniz olacak. Sizin anlayışınız okadarsa siz kayın validenizle değil eşinizle de belli bir süre sonra anlaşamazsınız. Eşiniz dengeyi iyi kuracak diyenlerde çıkacak aradan denge felan yok ne alaka denge? terazimisiniz siz herkez içinden geldiği gibi sevgi dolu sevgiyle yaşadımı hiç bir sıkıntı çıkmıyor. Yada biz çok kısmetliyiz.
Herkesin her konuya verecek var bir cevabı benimde bu mesaja verecek elbet bir mesajım var ama genel kanı susmam gerektiği yönünde olduğu için saygı gösteriyorum. Benim niyetim insanları yönlendirmek değildi. Emir verir gibi fikir beyan etmeden yol göstermelere kızdım ben. Haklısınız ama kusura bakmayın arkadaşlar kabalık etmiş olabilirim.Burası her yaştan, farklı sosyo/kültürel seviyeden binlerce kadının bir arada olduğu ve bakış açılarını yansıttığı bir forum.
Hakaret etmediği sürece herkesin, istediği konuya, istediği gibi yorum yapma hakkı/özgürlüğü var.
Konu sahiplerinin de istediği yorumu dikkate alıp istediğini göz ardı etme özgürlüğü var.
Anonim bir forumda bari rahat bırakalım insanları.
Reel hayatta herkes, yeterince nasıl konuşup davranması gerektiğine dair hatırlatmaya, uyarıya, kurala, kanuna maruz kalıyor.
Fazlasına ihtiyacım yok kendi adıma.
Üstelik haddini aşanlar için forumun kendi takip/uyarı sistemi ile adminleri var.
Siz de kendi yorumunuzu yapıp geçin.
Bizi gruplar halinde alıntılayıp yol-yordam göstermek için yorulmayın lütfen.
Görüşünüze saygı duyarım. Sizde hepbirlikte yaşayan insanların görüşüne saygı duyup her sorunu oraya çekmemelisinz. Sorunun temeli beraber yaşamamak olsa dahi sen başkan kaybetmişsin gibi cevaplar veriliyor. Ben üniversite de okurken evlendim eşimin ailesinin yanına yerleştik okul bitti eşim çalışmaya başladı ben hem okuyorum hem çalışıyorum ve beraber kalıyoruz. Kabilemiz baya eğitimli de. Ayrıca evleri küçülttüler, insanları uzaklaştırıp daha kolay yönetilebilir hale getirdiler. Korona zamanında da fiziksel mesafe yerine sosyal mesafe deyip insanların sosyalleşmesini engellemek istiyorlar. Yani olaylar sizin feodal, eski zaman, töre kelimelerini kullanıp bu olayların eskide kaldığını bahsetmeniz kadar basit değil. Bu benim düşüncem sizin düşüncenizede saygı duyuyorum. Ne kaynanalar var gelinine etmedik işkence bırakmıyor ne gelinler var kaynanasını evine almıyor. Çoğumuzun cocuğu var benim size tavsiyem büyük konuşmayın arkadaşlar.Yargıtay kararına göre eşin ailesi ile birlikte oturmak bile haklı boşanma sebebi olarak geçiyor. Sıkıntı var ki insanlar geçinemiyor bu şekilde. Bilirkişi gibi sıkıntı yok falan diyorsunuz ama bir de gerçekler var ortada.
Ayrıca “töremiz böyledir oğul” tribine girmişsiniz de tarımsal ekonomi, köy hayatındaki iş yükü fazlalığı vb. sebepler kalabalık feodal aile yapısını mecbur kılıyordu. Şu an o düzen yaygın değil. Şehirlerde g.t kadar apartman dairelerine iki üç aile birden sığışmaya çalışmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok. Şu algıdan çıkın artık dediğinize göre siz kabile hayatı yaşamaktan gayet memnunsunuz. Allah muhabbetinizi daha da çok arttırsın.
Bu arada o atasözünün orijinali “Nerede çokluk, orada b.kluk.” Öyle bir söz var diyorsunuz da, yok yani, tamamen sizin uydurmanız. B.kluk kelimesi yokluğa da çevrilmiştir zamanla. Ama kesinlikle bolluk değildir.
guzinablaniz
Bu başlık altında bir daha yazmayacağım. Sizin görüşünüz bu yöndedir saygı duyarım ama boşanmaları birlikte yaşamaya bağlamak ve bu şekilde haklı çıkmaya çalışmak inanın çok saçma özellikle de beraber yaşamaların azaldığı ve boşanmaların tavan yaptığı şu dönemde. Eskiden mahalle baskısı vardı boşanmak kolay değildi vs. bunları kabul ediyorum ama günümüzde genelde ayrı evde yaşıyor insanlar ve boşanmalar çok artmış durumda 2020 yılının ilk 5 ayında %33'ü bulmuş oranlar. Görüşlerinize saygı duyuyorumMalesef birlikte oturma geleneği var evet ve malesef bu yüzden evliliklerin yarısından çoğu sorunlu ve mutsuzluktan geberecek haldeler. Umarım gelecek nesillerde bu nerde çokluk orda bolluk anlayışı falan biter de insanlar milletin saçma sapan huylarını çekeceklerine kendilerini yetiştirmeyi bireysel alanlarında çekirdek aileleriyle yaşamayı öğrenirler.
Ve evet siz kısmetlisiniz şu forumda açılan konuları illaki okumuşsunuzdur beraber yaşanılan evlerde bolluktan ziyade başka şeyler olduğunu görmüşsünüzdür.
Biz olumsuz yaklaşmıyoruz ortada gerçekler var bir de düzelmesini bekleyerek boşa geçen yıllar var. Kadınların kendilerini boş hayallerle oyalamasını istemiyoruz o kadar.
Bu başlık altında bir daha yazmayacağım. Sizin görüşünüz bu yöndedir saygı duyarım ama boşanmaları birlikte yaşamaya bağlamak ve bu şekilde haklı çıkmaya çalışmak inanın çok saçma özellikle de beraber yaşamaların azaldığı ve boşanmaların tavan yaptığı şu dönemde. Eskiden mahalle baskısı vardı boşanmak kolay değildi vs. bunları kabul ediyorum ama günümüzde genelde ayrı evde yaşıyor insanlar ve boşanmalar çok artmış durumda 2020 yılının ilk 5 ayında %33'ü bulmuş oranlar. Görüşlerinize saygı duyuyorum![]()