hamileyim diye yatalak hasta muamelesi görüyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi fead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nasıl bir program istersiniz ona göre ayarlasınlar müdür beye iletelim?bunun neresi yatalak hasta muamelesi görmek?hamile olup sabahtan akşama kadar full çalışanlar hafta sonu çalışanlar var az halinize şükredin.

Eğer ders saatinizin azaltılmasını istemediyseniz idare gerçekten gıcıklık yapmış.
Veremem desin geçsin vermeyecekse de.
Benim çalıştığım 3 okulda da boş gün verilmiyordu, 15 saat de olsa 5 güne yayıyorlar.
Bence 20 saatin altına 1 gün vermeliler.

Bu kadar tepki görmenizin sebebi de bizim meslegin şartları farklı, herkes kendi mesleğiyle kıyasladığı için ortaya itici bir tablo çıkıyor bizden yana, ama farklı şartlarımız ne yapalım konuşmayalım mı?

Ama dersi azaltıp kurs devam etsin istediyseniz orda idare haklı.

En baştan belirtiym ben de öğretmenim ama sizin yaklaşımınızı hem karnım doysun hem pastam dursun olarak görüyorum değerli meslektaşım.Günüm boş olsun diyorsunuz ama ek dersi fazla diye kurs yapmak istiyorsunuz.İdare de haliyle sizi düşünüp böyle bir şey yapmış bence çünkü bizim okuldaki hamile öğretmenler kendi istekleriyle çok az ders aldılar.Şu süreçte kendinizi ve bebeğinizi düşünün bence.Ki evet hamilelik hastalık değil elbette ama gözlemlediğim kadarıyla hamile öğretmenler çabuk yoruluyor.Bir çok hamile öğretmenle çalıştım hatta nerdeyse okulumda her sene bir hamile olur mutlaka. :)) Yani demem o ki idareniz haklı.

Şunu da belirtmek istiyorum görevlendirmeyi kesinlikle kabul etmeyin zaten maaşınızı karşılıyorsunuz başka bir okula gidip kendinizi bu halde perişan etmeyin.Bir gün bile olsa kabul etmeyin.

Öğretmen olmayan bazı arkadaşlar konu sahibi arkadaşın üzerinden öğretmenlere laf ediyorlar.Lütfen konuyu dağıtmayalım ve biz öğretmenlerin de kalbini kırmayalım.Dünyada kolay iş yoktur.Kolay görünen , rahat görünen bir işimiz var ama sadece öyle görünüyor.Eğer hakkını vererek yaparsanız öğretmenlik gerçekten zor bir iş.Karşılaştığınız iki üç kötü öğretmen yüzünden tüm öğretmenleri genellemeyelim lütfen.

Dersiniz kaçta başlıyo ?

Sadece birgün dersiniz geç başlasa doktora gidebilirsiniz rahatlıkla.

Kurs okul bitene kadar sürecekse haklı olarak size vermezler . Songüne kadar çalışacağınız, erken doğum yapmayacağınız, zorlanmayacağınız garanti değil

Baska okul görevlendirmesini kabul etme. Boş gün vermek zorunda degil idare. Bizim okul boş gün olayında oldukça serbestler veriyorlar. Bence eski sistemi kabul edip ayda bir kontrollerin olacak o sırada da rapor alman en doğrusu olacak gibi fazla zorlamaya gerek yok.

Bence bos gun isteme bir gun ogleden sonrani bosalttir kursunu da al.obur turlu derlerki kursu kacirmamis ders almak istemiyor.daha bunun doğum sonrasi var idareyle çok da zıtlaşma bence.emin ol sen iyi niyetle yaklasirsan esnek davranmaya çalisirlar

Bence idare hafta sonu kurs istenmesine sınır olmuş bence haklılar ben de hiç karşılamazdım

Katılıyorum size bence de idare hakli

Doktora gittiğinizde tüm gün kalmiyorsunuz 2_3saat en fazla yani dersinizin erken bittiği günlerde de randevu alıp gidebilirsiniz.Bende hamileyim 8_17 çalışıyorum hala aile hekimine gidemedim.Diğer taraftan kurumunuzun tavrı rahatsız edici olabilir.Ama bazen herşey istediğimiz gibi olmuyor.Rahat hamilelik gecirebileceginiz bir mesleginiz var.Bence bu yönünden bakıp pozitif düşünmeye çalışın

Kurs ücreti normal ek dersten fazla olduğu için herkes kurs alıp hafta içi çok ders almama taraftarı. İdare de böyle durumlarda o öğretmenlere hoşgörü ile yaklaşmıyor.
Tam olarak bu oluyor . Ya da ek dersin saati az maaş yeter diyen akıllı arkadaşlar yüzünden okullarda sıkıntı çıkıyor

Herkes öğretmenlere nefret kusmaya gelmiş. Derece yaparak bir meslek lisesine atandım. Haftada 30 saat derse giriyorum. Sürekli ayaktayım ve hamileyim buna rağmen nöbetimi de tutuyorum. Akşamları öğrencilerime test hazırlıyorum. Okuldayken onların sorunlarıyla uğraş derken çok yıpranıyorum. Öğretmen az çalışır diye bişey yok. Genelleme yapmak çok saçma madem öyle siz de öğretmen olsaydınız

Konu sahibi gelmiş burda dert anlatmış. Nerde öğretmen düşmanı var bilmeden etmeden gelmiş cahil cahil konuşmuş. Ders programında boş gün istemek az çalışmaya tekabül etmez. Diğer dört gün daha fazla çalışmayı kabul etmektir, bu da öğretmenin hakkıdır, ancak kararı idare verir. Seneye gelmeyeceğinizi düşünerek sizi gözden çıkarmışlar ve ayıp etmişler.

Böyle boş boş konuşmalar direkt silinmeli bence :) bu forumun admini yok mu :) kadının ne zaman hamile kalacağına bile karar vermişsiniz maaşallah. Keşke size danışaydı ahaha

Hamile de olmasa 15 saat dersle 1 gününün boş olmasını istemek konu sahibinin hakkı. Ne zaman çocuk yapacağı ve kurstan para alma isteği kimseyi ilgilendirmez.
Öğretmen düşmanlığı yapan arkadaşlar! Inanin çok kolay. Önce üniversiteyi kazanıyorsunuz. Ardından kpssye hazırlanıyorsunuz. Bununla beraber mülakata giriyosunuz. Bir de adaylık sureciniz var atanabilirseniz. Orda da sınav +mülâkat. Madem bukadar boş günü var tatili var. Parası gani gani.. kolay gelsin.
Allah hepinizi öğretmen etsin! Ne diyeyim..

A
Aynen. Zaten kanunen ders yoksa bile okulda olmak zorundalarmış ama sor bakalım duran var mı.

Böyle boş boş konuşmalar direkt silinmeli bence :) bu forumun admini yok mu :) kadının ne zaman hamile kalacağına bile karar vermişsiniz maaşallah. Keşke size danışaydı ahaha

Sayfalar once ben de yorum yazdim
F fead arkadasimizin yapacagi sey ya uye oldugu sendika varsa onlari devreye sokup idarecilerle gorusturecek ya da kendisi sube muduru ilce milli egitim muduru kim uygunsa gidip gorusecek Burdaki mesajlarin cogunu da kafaya takmayacak

Hadi toplumun ogretmen alerjisini anlarim, maas karsiligi ne demek ek ders ne demek yetistirme kursu ne demek bilmeden biliyormus gibi ahkam kesenleri de anlarim
Peki su baslikta gelip konu sahibine saydiran meslektaslarimiza ne demeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…