hamileyim diye yatalak hasta muamelesi görüyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi fead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aynen öyle ben daha bunu söylemeden kendisi senin artık 15 saatin var dedi zaten ben seni bu şekilde çalıştıramam dedi

peki boş gün vermeyeceğim dedi mi

belki ikinci dönem verir boş gün

bir de şimdi kaç saat dersiniz var ki

Bir öğretmen olarak duyarliliginiz icin teşekkür ediyorum.

kursu kime verdirecek

kurs açmayacak mı

bir de bana adam kötü niyetli gelmedi

derslere o girecekse

size zaten branş dışı ders veriyorsa, ikinci dönem vermemesi de normal

evet yatalak değilsiniz ama hamileye ekstra yük yüklemek mevzuata göre sıkıntı yaratır

yani asli göreviniz dışında size ek iş neden versin ki

öğretmen olmayan arkadaşlar ne güzel kendi meslekleri ile öğretmenliği kıyaslamış. özenen, öykünen arkadaşlar varsa hiç vakit kaybetmeden bir sınava girip eğitim fakültesine kaydolsunlar.

öğretmenim siz de hayırlısıyla kazasız belasız bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.
bazen idare ile arada iletişim bozukluğu olabiliyor. durumunuzu açık bir şekilde ifade edin. kursa girmek istiyorsanız belirtin. çözüm olmaya çalışacaklardır.

Tüm öğretmenler ağlamiyor. Bu ülkede her fırsatta tüm gün çalışmıyorlar, iki ay tatil yapıyorlar diye öğretmenlere yükleniyorlar.

Bir öğretmenin mesai saati belli değildir.Etkili bir öğretmense bir gün önce dersine bakar hazırlar ben hazırlıyorum, dersi sadece anlatacaksam etkili bir konuşma yapmak için en iyi örnekleri araştırırim evde.En iyi görsel materyalleri araştırırim evde bunun için saatlerce nette gezinirim.Eve pek çok iş getiririm.Aldigim parayı hak etmeye çalışıyorum.Projesi, değerler eğitimi vs bitmez yilmam ugrasirim.Her teneffüs öğrenci gelir bir bardak çay içemem.Yeri gelir öğle arasını öğrencilerime ayırırim.Bin düşünür bir konuşurum her zaman. İnsan eğitiyorum sonuçta.Okuldan çıkıyorsun yarım saat öğrencileri bekliyorsun, güvenli bir şekilde servislerine binsinler evlerine gitsinler diye. Servisi kaçırırlar velisi gelene kadar yine beklersin.Daha neler neler..Anlatsam sayfalar yetmez. Öğretmenlik iki artı iki dört eder gibi kuralı olan bir meslek değil. Her an farklı olay ve durumlara gebe olan bir meslek. Donanımlı dikkatli olmali, kendini devamlı geliştirmelisin öğretmensen. Ücretsiz izindeyim şu anda.Derse girip çıkmakla iş bitse ben okuluma dönerdim.

Aldığım para yeterli şükür, sadece her öğretmenin aynı kefeye konması ağırıma gidiyor.

Konuya gelince kurs dağıtımı konusunda insiyatif müdürde diye duymuştum.

Aslında öğretmenlerin devamlı ağladığı yok. Çalışma saatleri inkar edilemeyecek kadar İyi, bu bir gerçek ama bu onların da şikayet etme hakları olmadığını göstermiyor. Hem öğretmenlerin şartları kötüleşse, mühendislere bir ekleme yapılmıyor. O zaman diğerini de zorlaştırmanın, ya da şikayet etme, otur yerine demenin anlamı yok.

Okulların da kendi içinde şartları var. Ve can sıkmak, ayak kaydırmak için bir çok oyun buralarda da dönüyor. Birine günde 3 saatten 5 gün geleceksin dense, kim olsa, bir günümü boş çıkarın, diğerlerinde artırın seçeneğindeki kullanmak ister. Burada idarenin, ya da öğrencinin zararına bir durum yok çünkü. Çalışanı rahatlatmış olur, küçük bir düzenlemeyle. Ama bu her zaman mümkün olmayabilir. İyi niyetle, imkansızlıktan yapılmışsa sorun yok ama bu bazen açıkça fırsatçılıktan yapılıyor.

Geçen bir arkadaşımı sırf kurallara uyabiliyor diye çalıştığı okuldan gönderip, yerine Yen'i birini aldılar, araya tanıdık koydukları için. Onlarca boş okul varken, ve onlardan tercih yapabilecekken, atamasında o okulu istemiş ve kazanmış, ayrıca Boğaziçi mezunu ve gayet idealist bir arkadaşı norm fazlası yapıp gönderdiler. Sebebi de okul müdürünün kendi kızını okul birincisi yapmak istemesi ve öğretmenlere onun notlarını yüksek tutmasını söylemesi ve bizim arkadaşın kızın düşük gelen sınav puanını, diğer öğrencilere haksızlık olmasın diye yükseltmek istememesi. O da yağcılık yapsa, gayet kalırdı okulunda.

Kim olsa bundan şikayet eder. Kitabına uyması, bir eylemi ahlaki yapmıyor ve maalesef müdürün insafıyla alakalı pek çok durum. Yani okullarda da durumlar lay lay olmak değil. Yalnızca daha rahat.

Ayrıca emin olun, günde mesela 5 saat her seferinde, 30-40 kişiye hakim olmak ve onlara interaktif biçimde bir şeyi öğretmeye çalışmak, 8 saat kendi başına çalışmaktan daha kolay değil.

Ben sadece 1 gün boş olsun istemiştim hastane için

İyi de riskli gebelik olmadıktan sonra kontroller ayda 1 zaten. Nesine boş gün istiyorsunuz ki? O gün dersinizi bir arkadaşınızla değiştiriverseniz olmuyor mu?

Ekleme: hayırlı olsun bu arada bebiş :)

Bu öğretmen düşmanlığı neden var anlamıyorum. Çok rahat olarak görüyorsanız siz de öğretmen olsaydınız.

size boş gün ayarlamamaları bence hoş değil, yapılabilecek bir şey sonuçta.

ama çok şikayetlenmek de doğru değil, malum çalışma şartları zor.

biz zamanında ohal var diye karnımız burnumuzdayken yasal hakkımız olan izinleri bile kullanamadık, ağlaya ağlaya işe gittiğim oldu.
valla şükredin. az olsun öz olsun.
öncelik sağlığınız. hamileliğin son ayları zor olabiliyor, öğrenmenlik de zor meslek, çok kafaya takıp üzmeyin kendinizi, aksine pozitif düşünün.

Bu konuyu murlar nette ogretmenlet bölümünde acsaniz,en azından herkes öğretmen orda,daha sağlıklı bilgi alirsiniz

İyi de riskli gebelik olmadıktan sonra kontroller ayda 1 zaten. Nesine boş gün istiyorsunuz ki? O gün dersinizi bir arkadaşınızla değiştiriverseniz olmuyor mu?

Ekleme: hayırlı olsun bu arada bebiş :)
Canım hamilelikte sadece kontrol olmuyor,tahlil de isteniyor ve tahlili tekrar göstermek en az 2 saat.Ben tüm tetkiklerimi cumartesi de hizmet veren bir hastanede yürüttüm bu yuzden.Dersini bu şekilde yer degistirmesi sıkıntı çıkarır.Cunku herkes başka bir yerde derste olduğu bir an, gittim geldim nerdeyse yarım gün gidiyor.Ben Pdr ciyim öğretmenle konuşup dersini almam dahi problem oldu.İdare tüm okulda boş dersleri takip Edip seminer vs.icin o saatlerde derse girmemi soyledi

Eski bir öğretmenim
Asla öyle kolay bir iş değil
Maaşları az bile
Şu an üstüne para verseler yapmam diyorum

Neyse konu bu değil
Ortada bir gün boşaltılmalı tabi
4 gün ekdersli şekilde ve bir gün de haftasonu çalışırsanız sorun kalmaz

Ama kendinizi konuda yazdığınız gibi ifade ettiyseniz yanlış anlaşılma ihtimaliniz yüksek

Kursa kendi devam edecek branş aynı olduğundan, tabiki belki de kötü niyeti yoktur ama 15 saatten fazla da çalışabilirim ben salya sümük hastayken dersler boş geçmesin diye zorla beni okula götürmüş birinden bahsediyoruz..bunu aslında ben hamile olmadan da yapmaya çalışmıştı o yüzden kabullenemiyorum

Teşekkürler, kendimi nasıl ifade etmeliyim ne söylemeliyim sizce

Bir gün boyunca derslere girmenizi tavsiye ediyorum size o zaman bu kadar nefret dolu olmazsınız bizlere karşı.
Aynı sınıfta 30 kişiye yetebilmek, sus konuşma bağırışları eşliğinde hem ayakta ders anlatıp hem anlayıp anlamadıklarını kontrol etmek..zor.anlamayanlara dışardan ne kadar basit görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…