hamileyim diye yatalak hasta muamelesi görüyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi fead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hem boş gün isteyip hem cumartesi kursa gelmek istemeniz biraz kötü bir izlenim veriyor. Cumartesi günleri açık olan bir hastane bulsanız ? Mutlaka iyi bir doktor vardır. Hiç araştırdınız mı

Kurs ücreti normal ek dersten fazla olduğu için herkes kurs alıp hafta içi çok ders almama taraftarı. İdare de böyle durumlarda o öğretmenlere hoşgörü ile yaklaşmıyor.

Olay sadece bu aslında. Az çalışıp kursla keseyi doldurmak.
Ayrıca hamileler sadece ayda 1 kere kontrole gidiyor. Ayda 1 gün için boş ders istemeniz saçma.
Yarın da doğum iznini uzatmak için rapor istersiniz. Evet bazı haklar var ama yersiz yere kullanmak için değil.

Ben arada bosluk koy emzirmeye gideyim diye direniyordum guc bela onu bile vermiyordu inanin.Emziremedigimden sütü gece sagiyordum uzun sureler.
Malesef çalışan kadınların hemen hepsi sizin gibi sağarak çocuğuna süt veriyor. Iş hayatı böyle işte

Doğunun en ücra yerinde yıllarca kelle koltukta çalıştım. Severek ve isteyerek yaptım bunu ama böyle arkadaşların bizi paragöz olarak görmeleri beni üzüyor.

Boş gün istemek yerine kurstan feragat etseydiniz idare size bu tavrı takınmazdı sanırım.
Kurstan vazgeçmeyip boş gün isteyince olumsuz bir etki bırakmışsınız muhtemelen.

Size hasta gibi davranılmıyor,aksine siz öyle davranıyorsunuz.
Bakın özel sektörde çalışan hamile bir dolu kadın var,bende özel sektörde çalışıyordum hamileliğimde,asla ekstra bir isteğim olmadı,olamazdı. Doktor kontrollerimi cumartesi gününe ayarladım,kimseye eyvallah etmedim. Son ana kadarda çalıştım.
Benim gibi birçok hemcinsim var biliyorum.
Sizde çalişabilirsiniz bir rahatsızlığınız yoksa. Kimse size hamilesiniz diye özel bir muamele yapmak durumunda değil.

"Derslere eskisi gibi konsantre olamıyorum ama müdür benden ders eksiltiyor ühü"
"Hastaneye rahat gitmek için boş gün istiyorum"
Hemen şikayet vs.
Bu tür olaylar yüzünden öğretmenlik mesleği yatarak para kazanma diye algılanıyor ya, ona üzülüyorum.
Keşke isminizi cisminizi bilsek de biz sizi şikayet etsek. Doğurun diye devlet demedi sonuçta. Hastaneye gidecek bos gün istiyorsanız çalışmayın.

Ben 3 gün boş gün istemiyorum, 3 gün olabilecekken 1 günü bile problem yapıyorlar diyorum ayrıca hafta içi boş gün istememin nedeni hastaneye filan rahat gidebilmek

herkes hamileyken çalışıyor ve rahatça hastaneye gidemiyor. 1 günlük boşluğunuzda hastaneye gidebilirsiniz. hamileyim hasta değilim kendiniz diyorsunuz ama hastaneye gitmek için 3 gün boşluk istiyorsunuz. burda öğretmenlere yükleniyorlar filan deniyor da böyle konular açılınca ve fikir sorunca da yazmayalım mı o zaman. sizin konumunuzdaki bir sürü insan haftanın en az 5 günü çalışıyor bir gün boşluk rüya, kaldı ki dersleri boşaltıp ekstra kurs isteyip ekstra para kazanmanın derdinde olamıyoruz normal işimiz bütün vaktimizi aldığı için

Ne alakasi var?
Sizin şartlarıniz ya da maasiniz baska bir meslek grubunu niye baglasin?
O zaman lise mezunu olup universite mezunu olanlardan daha fazla kazananlara da tepki gosterelim.

Durduk yere tepki göstermiyoruz. neden 2 gün değil de 4 gün çalışıyorum diye sızlanmasına tepki gösteriyoruz. Kalan 3 günde de ücretli kurs istiyormuş. Ülkenin şartları belliyken konu açmasın bari açıyorsa da tepki geleceğini bilsin.

Ogretmenlere neden bu kadar onyargilisiniz? Yok az calisiyosunuz, yok ben 9-6 calisip ayni parayi aliyorum falan. O zaman siz de ogretmen olsaydiniz, tutan mi vardi? Universitede kiytirik bolumler okuyup ozelde ne is olsa yaparim moduna girmezdiniz boylece. Konu sahibi ne sormus siz ne soyluyorsunuz, bunun adi cekememezlik resmen.
Konu sahibi, evet idare ayip etmis. Sizi gorevlendirmeyle baska okula yollayacaklarina ders saatinizi artirsinlar madem. 15 saate tabi ki 1 gun bos istenir cok normal. Ve kurs istemek de hakkiniz. Hamilesiniz diye neden almayasiniz ki? Bence idare ile konusun taleplerinizi. Sessiz kalmayin. Boyle haksizliklar cok oluyo maalesef.
Not: ogretmen degilim

Burda negatif yorum yazanlar kıytırık bölüm mezunu ama öğretmenlerin hepsi sanki Bilkent öyle mi? Hahaha.

Hanımefendi artık konuyu baştan okuyup anlamanız mümkün mü? Ben 1 gün boş olsun istiyorum o da hastane için tepki veriyorsanız da doğru verin kalan 3 günde de kurs istemiyorum eski kurslarım 1 gündü onun devamını istiyorum

Burda negatif yorum yazanlar kıytırık bölüm mezunu ama öğretmenlerin hepsi sanki Bilkent öyle mi? Hahaha.
Bolum kiytirik degilse okuduklari universite kiytiriktir. Ben ODTU mezunu bir muhendisin bir ogretmenle ayni parayi almadigini biliyorum cunku. Ha gidip de zottirik universitesinden mezun olursan muhendis olsan da alacagin para belli. Kiyas yapmamak lazim o yuzden. Insan once kendine bakip ben neyim ki karsimdakini kucumsuyorum demeli.

Burda önyargı yok ki hangi meslek grubu olursa olsun iş günleri içersinde özel bi durum için aylarca haftada 1 gün gelmemeyi hangi işveren hangi müdür kabul eder ? Birçok kadın çalışıyo hamileyken. Cumartesi günüde açık hastane çok fazla var. Yani işten değil de kendinden fedakarlık etmek gerekiyor biraz

Evet niye öğretmenlere saygı duyulmuyor ya da niye bu meslek bukadar basit görülüyor anlamıyorum
Diğer meslek gruplarından hep aynı şeyi duyuyoruz; “sizle aynı saatlerde çalışıyoruz ama az maaş alıyoruz sizden daha fazla mesayi yapıyoruz daha az maaş alıyoruz” öğretmenler zaten tüm gün oturuyor değil mi?
Unutmayın siz kendi öZ çocuğunuzla ilgilenirken eğitirken yeri geliyo zorlanıyosunuz, öğretmenler okulda kaç çocukla başa çıkıyor haberiniz var mı?
Hepsinin ayrı ayrı derdi sorunları her çocuğa ayrı ayrı anne babalık yapmak hem eğitim hem kültür hem ahlak saygı sevgi bilgi aşılamak çok mu kolay bir iş?
Hı tabiki her meslekte oldugu gibi öğretmenlerde de işini iyi yapmayanlar da var ona bişey diyemem ama artık öğretmenlerin mesayi saatlerini maaşlarını basite indirgemeyelim

Bence bu kdr tepki çok fazla ya anladığım kadarıyla ders saatlerini hergune bolmusler çok gereksiz çünkü bütün okullarda hafta için bir gün yada yarım gün ders okumazlar o kdr çocukla uğraşmak kolay değil arkadaşlar konu sahibini linç etmissiniz resmen

Kamu mühendis olarak nasıl öğretmen maaşıyla aynı maaşı alıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…