hamileyim diye yatalak hasta muamelesi görüyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi fead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
peki boş gün vermeyeceğim dedi mi

belki ikinci dönem verir boş gün

bir de şimdi kaç saat dersiniz var ki
Şimdi 25 saat ve 8 saat kursum var, programı bu hafta yapacak ve gelecek döneme hazır olacakmış, boş gün veririm dedi sonra veremem dedi

Okul mudurun neye göre seni başka okula gorevlendirme vermek istedi anlamadım.En dusuk hizmet puanlı senmisin ?

Teşekkürler, kendimi nasıl ifade etmeliyim ne söylemeliyim sizce

Önce sağlık durumunuzun düzeldiğinden bahsedin
Düşük tehlikeniz geçmiş sanırım
Gelecek dönem bir aksilik olmazsa normal düzende çalışacağınızı
Derslerinizin devamını (zaten bu dönemli sınıflarınız bellidir neden dönem ortası öğretmen değişsin ki)
Sadece gereksiz yere izin rapor alarak hem kendinizi zor duruma düşürmek istemediğinizden hem de öğrencilerin dersi boş geçmesin diye hafta içi bir günün tamamen boşaltılmasını rica ettiğinizi net ifadelerle anlatın

Okulda ders varken size vermeyip norm fazlası durumuna düşürecek değillerdir normal şartlarda. Tabi müdürünüz anlayışlı ve insan psikolojisinden anlayan bir yönetici ise.

Adaylığım zamanında müdür bana ilk bir saat ve son bir saat ders yazıyordu zorluk olsun diye

Okul mudurun neye göre seni başka okula gorevlendirme vermek istedi anlamadım.En dusuk hizmet puanlı senmisin ?
Hayır en kıdemli benim..önce hamilesin deyip derslerimi alıyor sonra seni görevlendirme vericem diyor..burada iyi niyet arar mıydınız?

Yok hiç aramam iyi niyetli ise bir gün boş gün verirdi.Kidemli iseniz mevzuata da aykırı hareket edilmiş oluyor.Sizin direneceginizi anlayınca vaz geçilip tüm hafta 15 saat verilmiş

Bana önce senin 16 saatin var dedi, hamilesin artık çalışamazsın dedi okulda daha önce görevlendirme olan hocanın daha aktif olacağını söyledi ve ona benim derslerimi vereceğini söyledi başta kursa girerim diye tamam dedim
1 gününü boşaltırım dedi
Sonra kurslara kendinin gireceğini ima etti
Sonra da görevlendirme olursa boş günümün de olmayacağını söyledi
Bunu şimdiden planlayıp 2.dönem uyguluyor hocam , hazır olacak yani

Bende su mantigi cozemiyorum .Bakin hanfendi ozellikle okurkan dikkatimi cekti bir aciklama getireyim dedim.Esim muhendis ben ogretmenim iki cocugum var ayrica .İkimizde kamudayiz maaslari ben biliyorum ucurum olmasa da esimle baya maas farkimiz var . Bende esimden daha az calismiyorum .Ek dersi onu bunu gectim okulda olunan sure neredeyse ayni .Birisi maas karsiligi calisiyorsa siz otekileri butun öğretmenler diye genelleyemezsiniz.

Ne sartlarda ne yoklukta calistigimizi biliyor musunuz? O ergenlerin neler cektirdiginden .Bitlenen , mide bulandiran ,gaz çıkarıp gulen ,ayakkabisi yirtik olandan , 13yasinda amcasinin ogluna verilenden , taciz edilenden ,matematigi yillarca ogrenemeyip gecenden , 4 islem yapamayandan , yetim oldugu icin seni annesinin yerine koyandan , arabana kirmizi gecmez boya ile kalp yapandan , engelli oldugu icin geri kalmasin diye ilgilendigin icin hosuna gidip aglayandan haberiniz var mi ? Az mi calisiyoruz ?

Son düzenleme:
Hamile olan öğretmenler oturdukları yerden ders anlatıyorlar ve yeterince verimli olamıyorlar .
Sizin verimli olabileceğiniz kadar ders verilmiştir size.
Yarım gün çalışarak da hastane işlerini halledebilirsiniz. Tam gün okullar bile 14:30da bitiyor . Bebeğinizle sağlıklı günler dilerim

Biraz bahane olmuş sanki
Boş gün istemek size verilmesi hakkınız zaten pekala ayarlanabilir.

Teşekkür ederim yalnız sorun şu, tamam hadi az ders verdi diyelim eğer verimsiz olacaksam benim neden günümü boşaltmıyor ve belki hiç boş günün olmaz çünkü görevlendirmeyle başka bir okula gidersin diyor , o okulda verimsizsem ben diğer okulda da verimsiz olacağım

Siz maaş karşılığı dersinizi yurutun, kontrollerinizde de çıkıp gidin ,.sonuçta hastaneye gidiyorsunuz .....herkes demiş burda sukadar mesai,sukadar maaş diye.....hastalanmak tan korkan,çocuğunu doktora goturemeyen bir meslek öğretmenlik. Ben askeriyede rütbeli personelin hali saha maçında ayağını burkup 1 ay evde oturduğunu gördüm.Ogretmen olsa seke seke okula gider

Aynen öyle..Ben yatalak olacak kadar hastayken ders boş geçmesin diye okula gittiğimi biliyorum, bu kadar emeğin karşılığında derslerimi alması çok üzüyor beni

Konu sahibi herkes yanlis anlar sizi bence en iyi secenek haftasonu kursu almayin.Cocugun olunca inat diye ders verirler cok insanlara bel baglama .Nasil topa tutmuslar seni cok üzüldüm ya.Burdakilerde toplumun ogretmene bakis acisi iste yazik

Öğretmenleri böyle değersizleştirenler utansın sağolasın, ben ne soruyorum insanlar bana ne cevap veriyor , çocuk olunca da dediğin gibi 30 saat ders verir eminim..

Öğretmenleri böyle değersizleştirenler utansın sağolasın, ben ne soruyorum insanlar bana ne cevap veriyor , çocuk olunca da dediğin gibi 30 saat ders verir eminim..
Ben arada bosluk koy emzirmeye gideyim diye direniyordum guc bela onu bile vermiyordu inanin.Emziremedigimden sütü gece sagiyordum uzun sureler.

Ben arada bosluk koy emzirmeye gideyim diye direniyordum guc bela onu bile vermiyordu inanin.Emziremedigimden sütü gece sagiyordum uzun sureler.
Aynısı bana da olacak, aslında bazen il içiyle başka okula gitsem diye düşünmüyor değilim

Bir öğretmen olarak duyarliliginiz icin teşekkür ediyorum.

Rica ederim de vallahi duyarlılık değil, gerçekleri söylüyorum. Çocuğuna katlanamadığı için okula gitsin diye bakan anneler onun gibi 30 tane daha çocukla aynı anda uğraşmaya bir yandan da bir şeyler öğretmeye çalışan öğretmenleri eleştiriyor, maaşına laf ediyor -ki bence fazla bile almıyorsunuz. Bu kompleks yapılacak bir durum değil, kimse kafamıza silah dayamadı meslek seçerken. İnsan işte böyle yaptığı mesleği sevmeyince, hayatından memnun olmayınca çevresindekilere laf sokarak kendini rahatlatma yoluna gidiyor.

haftanın 5 gunu 9-6 çalışıyoruz sizinle aynı maaşı alıyoruz mühendis olarak el insaf
Konu sahibi maasinizi mi sordu ya da maasim yetmiyor mu diye konu mu acmıs. Hemen atlamissiniz araniyomus gibi.
Mesleginizden memnun degilseniz gozunuz baskalarının hayat standartlarındaysa degistirin. Burası yeri degil. Not: avukatıyım

İdareden pek bir şey istememeye bakın.
Gerçi genelde kavga çıkaran, sürekli kapısını aşındıranların istediği program olur ama boşverin.

Bir de okula gidiş geliş problem değilse boş gün iyi bir şey değil, çok derse girmek daha zor, verimi düşürüyor.
Onun yerine her gün gidip dengeli sayıda derse girmek daha iyi.

Son olarak hareket iyidir, çalışabildiğiniz kadar çalışın, doğumunuz kolay olsun :)

15 saat ders verip baska okula gidebilirsin demekle tehdit etmişler bu arada, şu an kaç saat giriyorsunuz, kac saat istediniz de 15 saat veririz dediler ve aradaki açığı neyle kapatacaklar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…