Hamileyim eşim beni çok üzüyor .

Afflicted

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
105
32
28
Kaynanamin hakaretleri yüzünden kendisiyle görüşmüyorum ve bugün eşim kendi annemle görüştüm diye bir bahane bulup annesiyle görüşmüyorum diye başladı kızıp küfür etmeye bende boş durmadim o öyle deyince ağzım a geleni saydım .hamileligimn başından beri kavgalarimizda beni ittirip kakmaya ve dövmeye kalkıyor buda ayrı bir travma... Annesiyle gorusmuyorsam annemlerlede gorusmuycekmisim .. Benim ailem onu hep el üstünde tutmuştur ama onun annesi her defasında olmadık birseyde kırar beni lafını söyler .. bende cevabimi verirdim ama en son hamileligime bile laf söyleyince çileden çıktım . Ben annesine kizdigimda onunla konuşurken aynı şeyleri benim annemle ilgili söylüyor misilleme yapıyor .. o kadar ağır geliyor ki yaşadıklarım saatlerdir ağlıyorm ayrlsam çocuğum nolcak, kalsam huzurum yok. Doğumda annem lohusalıkta annem tabiki yanımda olcak diyorum olsun ama ben yokken gelsin gözüm görmesin diyor sırf ağzı bozuk annesiyle görüşmüyorum diye .. Boşansam annesinin ekmeğine yağ sürücem en son kavgamiza şahit olduğunda siz boşanin demişti bende bu senin kararına olacak şey değil demiştim. Bir guvencem yok , hamile halimle baba evine dönmek zoruma gidiyor.. ne yapmalıyım

Sırf kayinvalidenizin ekmeğine yağ sürmemek için bu eziyeti çekecek misiniz?

Hamile halinizle babanızın evine gitmek zorunuza gidiyor ama küfür ve şiddet gitmiyor zorunuza..
Ileride çocuğunun karşında hakarete uğrayan ve gözü önünde şiddet gören bir kadın, anne olacaksınız.

Şuna ne yaparsa yapsın seviyorum demiyorsunuz da doğmamış sebiyi bahane gösteriyorsunuz.. boşanmak isteyenin gözüne çocuk mu gelir?
Ayrıca bazen çocuklar için boşanmak gerekir.. böyle bir ortamda büyümesine nasıl gönlünüz el verecek..

Eşin annesiyle yaşadığın gerginlikte seni haksız buluyor belli ki. Önce onu çözsen?

Ayrıca şiddet uyguluyor olması innaılmaz çirkin. Bence hamilelik ilerlemeden çift terapisine başlayın. Allah korusun hamile kadına yapılır mı o hareketler...

Bu yaşadıklarınız hamilelik öncesinde var hamilelikde planı ise siz bile bile bu sürece girmişsiniz

Evet boşanmak istemiyor
Yuvanızı ayakda tutmak istiyor
Şiddet görmek istemiyorsanız
Eşinizin annesi ile görüşüp onu öyle kabul edeceksiniz
3 maymun denilen görmedim duymadım bilmiyorum demeyi evlilik hukukunda kural görerek yaşayacaksınız

Çünkü böyle bir evliligi ayakda tutmak isteyen sizsiniz çözüm arayan sizsiniz
Eşiniz degil
Eşiniz onun istedigini yaptıgınız için zaten mutlu adam kılıgına bürünecektir

Hep bu sebeple kadinlar okusun calissin diyoruz. Ev hanimi olmak da saygi duyulacak bir durum ama saygili kocalar varsa. Cok uzuldum senin icin. Ama bak kardesim bebek boyle baba ile buyumez. Boyle adama cocuk yapilmaz. Bebege yazik.

Sizi hamileyken dövse çocuk sakat kalsa, o zaman da çocuğum ne olacak diyecek misiniz? Bunun şok örneği var çünkü. Öküz adam, sizin üzerinize titremesi gerekirken üzerinize yürüyor

Eşinizin annesi ile ilgili konuşmayın. Mesafeli olmak istiyorsanız da annen şöyle, böyle demek yerine "ben bu şekilde huzurluyum, anlaşamıyoruz" deyin. Bu sizin hatanız. Yanlış tepkiler yüzünden omda annenize tavır alıyor.

Şiddet gösteren birinin bunu hamilelikte yaptığını sanmıyorum. Öncesinde de yapıyordur ya da sinyalini vermiştir. Bu evliliği çocuk ile taçlandırmak neden?

Şu anda boşanmayacaksınız hepimiz biliyoruz ki. Baba evinde rahat olmayacaksınız. En iyisi kendinizden başlayarak kavgaya, anneye laf söylemeye ara verin. Görüşün ama mıç mıç da olmayın. Akıllı davranmak zorundasınız artık. Olaylara nasıl idare edebilirim gözü ile bakın. Yönetici olun.

Bu diyardan gidemeyecekseniz deveyi gütmeye bakın. Madem annesine laf söyletmiyor siz de söylemeyin. Annesine de gidiverin ne olacak? Biraz alttan almak dayak yemekten iyidir. Maddi manevi boşanacak durumda olmadığınızı düşünüyorum çünkü.

Belli ki eşinizin önceliği siz değilsiniz.
Annesini sizden ve doğacak bebeğinden daha fazla önemsiyor ve onun size ettiği hakaretleri,
ya bizzat duymadığı için umursamıyor
ya da kavga-dövüşe alışık olduğu için üzerinde durmuyor.

Hamile halimle baba evine dönmek istemiyorum demişsiniz.
Belli ki bu adam siz,
annesiyle barışıp görüşmedikçe size huzur vermeyecek.
Bunu yapabilecek misiniz?
Yaptınız diyelim,meseleye hiç suçu olmayan annenizi karıştıran ve ona ağzına geleni söyleyen böyle çiğ,terbiyesiz ve öfke kontrolü olmayan bir babayla,
yanında bonus olarak da size hakaret eden
bir babaanneyle çocuk büyütmek istiyor musunuz?
Doğumdan sonra eşinizin,
size şu anda ittirme olarak uyguladığı fiziksel şiddetin dozunun artmayacağından emin misiniz?
Ağzı bozuk annesi için hamile eşini hırpalayan bir adam eş ve baba olmaya layık mı?
Cevaplanması gereken sorular bunlar.

Size boşanın diyemem ama iyi düşünün.
Bu adam sizi kaybetmekten korkar mı?
Yoksa ille de anam,her şart ve koşulda anam mı der?

Kvdeye inat ömrunuzu curutun ozaman ne diyelim,
kufur var,siddet var,daha napsın adam camdan mı atsın sizi git diye?

Çok net olarak söylüyorum ki , bu tarzda ki bir kişinin davranışları artarak devam edecek. Çocuk doğduktan sonra çok daha zor günler sizi bekliyor.

Madem bosanamam diyorsunuz öyleyse annesiyle barisacaksiniz. Mesafeli bir ilişkiye gidip gelmeyi düzene sokmak zOrundasınız.

Yoksa asla evinizde huzuru yakalayamazsiniz.

Senin annen benim annem tartışmasına girmeyin, bari siz yapmayın, susun.

O konuştukça " herkes yaşadığını biliyor, sen sana yapılanlara rağmen böyle davranmak istiyorsan bu seninle ilgili bir mesele. Demek ki iyilikleri görmüyorsun "

Sen de bana yapılanlara karşı gölgem gibi ol,sana dayanabilecegimi bileyim, onuruma dokunmasinlar, hakaret duymak istemiyorum , böyle olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.

Gerekirse on defa tekrarlayın bunu.

Kavga etmekle, küsmekle, annelerin kiyaslanmasiyla bu evlilik cehenneme döner.

Şuan anne baba olarak karşınızdaki bebeğe bu adımları borclusunuz.

Nerede mutlu olacaksan oraya gitmelisin. Bu senin hayatin. Kayinvalidenin ekmegine yag surerim diye o hayata katlanmak da kendine yaptigin zulum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…