- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.832
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Sosyal medyada olsun ekranlarda olsun gebelik, hamilelik dahil olmak üzere çeşitli gelişmeler o derece abartılıyor ki sakin ruhlu olmak anormalmiş duygusu oluşuyor. Hisli de olabilirsiniz hissiz de. Bu hesabını vermeniz gereken bir durum değil, sorgulamak size bir şey kazandırmayacak.
Evet ve bence herkes bu kadar dürüst davranmiyor. Ya yargilanmaktan korkuyor ya da toplumda anne imaji ile var olmaktan hoslaniyor. Herkes anaç degil, oyle hissetmiyorsaniz kendinizi kotu hissetmenize gerek yokBenim de cok yakin bir arkadasim var hep 'Cocugumu cok seviyorum ama anneligi hic sevmedim' diyor. Sanirim boyle bir sey sizinki de.
Kontrollerim çok iyi, her şey normal falan de bariBenim basta kendi annem darliyor beni bebek ile ilgili bir sey konusmuyormusum. Ne konusayim ki diyorum daha incir boyutunda minicik bir canli.
Ertesi gün hapıyla hamile kalanlardanım. Çocuğun cinsiyetini öğrendiğimiz gün eve gelene kadar ağlamıştım bari kız olsaydı diye. Vicdan azabıyla birlikte gelen korkuyu iyi biliyorum yani. Canınızı sıkmayın kendinizi mutlak gerçeğe hazırlayın. Dünyanın en sevimli, en sosyopat, en bencil, en sayko, en muhteşem şeyi hayatınızın ortasına oturacak ve siz her günü heyecanla, yorgunlukla ama hep mutlu karşılayacaksınız.
Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
Benim annem de ayni seyi yapiordu. Istemiyorum demedim bir sey demedim Sadece cok sasirdik cok sevinemedik demistim. Sonrasinda boyle düşünmememe ragmen beni aylarca kizim allahin gücüne gider sen bu cocugi istemiyorsun cocugunbasina bisey gelecek diye darladi. Yok oyle bisey dedigim halde dinlemiyordu Laftan anlamaz biri zatenBenim basta kendi annem darliyor beni bebek ile ilgili bir sey konusmuyormusum. Ne konusayim ki diyorum daha incir boyutunda minicik bir canli.
Sizde de ne üreme sistemi var arkadaş ya.her seferinde kıskanmayacağım diyorum yine kıskanıyorumMerhaba arkadaslar,
Biz esimle tek denemelik bir kumar oynadik, tuttu.
Ben normalde asla cocuk istemiyordum, esimle de bu sartla evlendim. 31 yasindayim ve bu seneye kadar aklimdan bile gecmedi cocuk fikri. Yurtdisinda yasiyoruz ve baska bir ulkeye tasinma surecindeyiz. Ben tasinmadan once deri alti implantimi cikarttirmak zorunda kaldim bir sorundan oturu. Ben 31, esim 35 yasinda, ileride pisman olmayalim hic denemedik demeyelim diye cok konustuk ve sadece tek bir ay korunmamaya karar verdik. Hamile kalirsam tamam, kalmazsam korunmaya baslayacaktik.
Hamile kaldim...
Planladigimiz halde sok oldum. Ustune bir de Hiperemezis Gravidarum yasadim ve gecen haftaya kadar tam 2 ay kustum. Cevremde biri konusursa bile midem bulaniyordu esime lutfen sessiz ol demekten bir hal oldum. Surekli serum taktirmak zorunda kaldim. Cok kotuydu.
Su an 13 haftalik hamileyim. Bulantilarim gecen haftadan beri azaldi. Ama bu sefer vicdan azabim cok artti cunku ben hic heyecanli, hevesli hissetmiyorum. Ilk baslarda bulantidan baska bir sey dusunemedigim icin saniyordum ama simdi sorun bende gibi hissediyorum.
Aslinda kopegimizi sahiplendikten sonra anac yonum cok artti bir bebegi buyutme fikri bana korkunc gelmiyor eskisi gibi. Ama sanki bende bir seyler eksik gibi geliyor, bugun esimle konusurken agladim hatta benden anne olmayacak mi diye.
Bu hissizlik gececek mi? Lutfen gececek deyin.
Mesela ben geçen gün napıcam beni yalnız bırakmayın korkuyorum doğumda yanımda olun dedim annemlere arkadaşıma vs ağladım da ara ara o ağlamalar gelip yokluyorbaya baya da korkuyorum yalnız kalmak istemiyorum normalde yalnızlığı çok severim misafirden nefret ederim vs hormonlarım ne hale soktu bu hamilelik sürecinden önce psikoloğa da gittim ön hazırlık yaptım hormonlar mahvetti tabi
Ya evet amma klasik söz hamileliğin tadını çıkarBen de isteyerek , planlayarak hamile kaldım ama ben de düşündüğüm kadar büyük hisler yaşayamıyorum , bazen korkuyorum . Hamileliğin tadını çıkar diyorlar çok şükür sıkıntım yok ama tadı nasıl çıkarılır anlayamıyorum . Gerçekten büyük büyük hisler var mı yoksa herkes sürü psikolojisiyle mi böyle söylüyor anlayamadım .
Hamilelikte yorgunluk uykusuzluk devam edecek bunu diyorlar aslında. Yani öyle toz pembe bir şey beklemeyin. İlk iki sene gerçekten çok çok zor. Ama üstesinden geleceksiniz ve o başarma hissi de hiç bir şeye benzemeyecek.Ya evet amma klasik söz hamileliğin tadını çıkaraçık konuşmak gerekirse hangi tadı? Elim kolum kalkmıyor bazen sürünerek tuvalete gidiyorum hani tadı yok psikolojik olarak çöktüm durduk yere çöküp ağlıyorum arada böyle akıl verdiklerinde daha da zoruma gidiyor açıkçası keşke evet kolay değil doğunca hepsi geçecek deseler ama tam tersi bunlar iyi günlerin bebekten sonra daha kötü olacak dedikleri için daha kötü oluyorum
Aman nesi varmış.ben senelerdir korunmuyorum.kadıncağız ne bilsin üreme sisteminin şahane çalıştığını.mesela ben denememipş olsam boşu boşuna korkular içinde kendimi paralamak zorunda kalacaktim.denedim, rahat rahat keyfime bakıyorum.ama belli ki bu arkadaşın çok sıkı korunması gerekiyor. Ama denemeden de nereden bilecekti ki ? Bir ihtimal diye diye çocuğu olmayan insanlar bile kendinden ödün vere vere korunmak zorunda mı kalacakti? Çok zor bir şey yani.çok yan etkili, zevksiz.Hayatımda hiç böyle bir kumar duymadım. O bebek bir insan. Olursa olur olmazsa çay demleriz bu nasıl bir bakış açısı.
Plansız olabilir anlarım. Hissizligi anlarım. Garip hissetmeyi de anlarım. Ama bu hamile kalma şeklini asla anlamak istemiyorum.
Çok normal şuan hormonlar sizi ele geçirmiş biraz büyüyünce tekmeler falan başlayınca daha çok heyecanlanirsiniz sağlıkla kucağına alırsın inşallahMerhaba arkadaslar,
Biz esimle tek denemelik bir kumar oynadik, tuttu.
Ben normalde asla cocuk istemiyordum, esimle de bu sartla evlendim. 31 yasindayim ve bu seneye kadar aklimdan bile gecmedi cocuk fikri. Yurtdisinda yasiyoruz ve baska bir ulkeye tasinma surecindeyiz. Ben tasinmadan once deri alti implantimi cikarttirmak zorunda kaldim bir sorundan oturu. Ben 31, esim 35 yasinda, ileride pisman olmayalim hic denemedik demeyelim diye cok konustuk ve sadece tek bir ay korunmamaya karar verdik. Hamile kalirsam tamam, kalmazsam korunmaya baslayacaktik.
Hamile kaldim...
Planladigimiz halde sok oldum. Ustune bir de Hiperemezis Gravidarum yasadim ve gecen haftaya kadar tam 2 ay kustum. Cevremde biri konusursa bile midem bulaniyordu esime lutfen sessiz ol demekten bir hal oldum. Surekli serum taktirmak zorunda kaldim. Cok kotuydu.
Su an 13 haftalik hamileyim. Bulantilarim gecen haftadan beri azaldi. Ama bu sefer vicdan azabim cok artti cunku ben hic heyecanli, hevesli hissetmiyorum. Ilk baslarda bulantidan baska bir sey dusunemedigim icin saniyordum ama simdi sorun bende gibi hissediyorum.
Aslinda kopegimizi sahiplendikten sonra anac yonum cok artti bir bebegi buyutme fikri bana korkunc gelmiyor eskisi gibi. Ama sanki bende bir seyler eksik gibi geliyor, bugun esimle konusurken agladim hatta benden anne olmayacak mi diye.
Bu hissizlik gececek mi? Lutfen gececek deyin.
Evet ya.hamileliğin tadini çıkar nedir yaaYa evet amma klasik söz hamileliğin tadını çıkaraçık konuşmak gerekirse hangi tadı? Elim kolum kalkmıyor bazen sürünerek tuvalete gidiyorum hani tadı yok psikolojik olarak çöktüm durduk yere çöküp ağlıyorum arada böyle akıl verdiklerinde daha da zoruma gidiyor açıkçası keşke evet kolay değil doğunca hepsi geçecek deseler ama tam tersi bunlar iyi günlerin bebekten sonra daha kötü olacak dedikleri için daha kötü oluyorum
Senin yumurtlama güne bi denk gelse görürsün o zamanAman nesi varmış.ben senelerdir korunmuyorum.kadıncağız ne bilsin üreme sisteminin şahane çalıştığını.mesela ben denememipş olsam boşu boşuna korkular içinde kendimi paralamak zorunda kalacaktim.denedim, rahat rahat keyfime bakıyorum.ama belli ki bu arkadaşın çok sıkı korunması gerekiyor. Ama denemeden de nereden bilecekti ki ? Bir ihtimal diye diye çocuğu olmayan insanlar bile kendinden ödün vere vere korunmak zorunda mı kalacakti? Çok zor bir şey yani.çok yan etkili, zevksiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?