Hamileyim, hissizim

Ben de 2 ayda 6kg verdim ki zaten boyuma gore zayif hamile kalmistim. Sizin gecti mi bulantilariniz? Benim 12.haftada hafifledi ama tekrar artar diye korkuyorum

Cok gecmis olsun, umarim simdi iyisinizdir. Sizin bulantilariniz kacinci haftada azaldi?

Eşime aşık oldum evlendik, onun çocuğunu doğurmaya can atıyordum. Azospermi olduğunu sperm sayısının sıfır olduğunu öğrendik yıkıldık. Tarif edilemez şekilde acılar çektik ve çekiyoruz. Hamile kalabilmek için tüp bebek denedik olmadı…tekrar yıkıldık. Bu yazdıklarınızı okuyunca neden dedim neden böyle şeyler çocuk istemeyenleri bulmaz da bizi bulur. İsyan olarak algılamayın ama bizim gibi insanlar için tek ay deneyip hamile kalmak mucizeden öte sadece bilin istedim!

Ben de ayni sekilde. Kalp atislarini duydugumuzda aklimdan gecen ve doktora sordugum tek sey yani kalbi atiyor, yani artik kesin gebelik diyebiliriz dimi oldu Bizde romantik romantik ekrana bakan esim oldu
Ben sosyal medyada olan paylaşımları görünce kendimi çok suçlamıştım. Galiba kötü bir anne olacağım, şimdiden bir şey hissetmiyorum, heyecanlı olmam lazım diye. Ama inanın bunlar bir kriter değil. Hep derler ya babalık zamanla öğrenirken bir şey. Bence annelik de öyle. Sadece toplumun anneliğe aşırı kutsaliyet atfetmesi yüzünden kadınlar bunu dile getiremiyor. Sosyal medya ya da diğer insanların anlattıkları da çok gerçekçi değil üzülerek söylüyorum. Buradaki arkadaşlar için söylemiyorum ama “ay şöyle duygulandım, ay yüzünü görünce ağlamaya başladım” vs vs diyen kimi görsem arka planda başka şeyler yaşıyorlar. O yüzden endişelenmeyin diyemeyeceğim ama şu da bir gerçek ki dünya üzerinde belkide karşılıksız seveceğinizi bir canlı var karnınızda. Kendinize ve bebeğinize zaman tanıyın sadece.

o beklediginiz annelik hissi zamanla gelişen bir his bence.
ilk zamanlar yoğun hislerden ziyade bence yoğun endişeler yaşaniyor sağliklimi eli ayagi duzgunmu bakabilecekmiyim vs.
ben kendim tedavi ile bile isteye hamile kalmama ragmen o brklediginiz hisleri yasamadim mesela.
ilk duydugumda evet heyecanlandim tabiki ama sonrasinda gelen o kocaman endişe hissi.
bir canı dünyaya getirmek ve bir ömür ona yetebilmek, yetebilmeye calisacagini bilmek bunlar söz konusu iken zaten insan bi allah napıcam moduma giriyo
ama doğurduktan sonra zamanla fark ediyorsunuz ki aslında o minik şey hayatinizin tam merkezi olmuş yalnız benimde yavru bir kedim var çocuk bakmak kedi kopek bakmaktan çok daha zor.
kediyi kopegi birakip bir cay icmeye yada dus almaya zamanin oluyor da bebek söz konusu olunca pek öyle olmuyo o işler

ya aynı fikirlerdeyim annelik o kadar şişirilmiş bir şeyki insanlar aaa bende boyle olmadi niye ki ya ben kötümüyum yoksa moduna giriyor.
o bahsedilen his ancak 2.cocukda olur bence tecrubelenmiş bir cocugun ne demek oldugunu bilen insanlarda.
öncesinde eskilerde hep der ya kendi cocugumuzdan bir sey anlamadik torun sevelim aha ondan anlamiyolar işte

Ben de 2 ayda 6kg verdim ki zaten boyuma gore zayif hamile kalmistim. Sizin gecti mi bulantilariniz? Benim 12.haftada hafifledi ama tekrar artar diye korkuyorum
yok malesef geçmedi. ama benimde 16/17. haftamda ilaç etki etmeye başladı. bulantı ilacı her gün düzenli kullanırsam en azından tölore edilebilir oluyor kullanmazsam hayatım zindan

dogurunca geciyormus bazilarinda.hamilelikte hissetmeyenler varmis.aldirmayi dusunmeyin bence aklinizi kurcalamayin.dogurduktan sonrada bu bebegi istemiyorum diyorsaniz verirsiniz cok isteyen bir aileye:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…