- 24 Ağustos 2023
- 689
- 1.142
- 28
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Hayatta her konuda zevklere göre hareket edemiyoruz malesef. Kazara hamile kalmayı anlarim. Ama olursa olur diye bir insandan bahsetmeyi anlamıyorum. Yoksa iki kişi ister bebekelri olur ya da istemez olmaz onda sorun yok. Birşey de hissetmeyebilir aşırı da hissedebilir bunlarda sorun yokAman nesi varmış.ben senelerdir korunmuyorum.kadıncağız ne bilsin üreme sisteminin şahane çalıştığını.mesela ben denememipş olsam boşu boşuna korkular içinde kendimi paralamak zorunda kalacaktim.denedim, rahat rahat keyfime bakıyorum.ama belli ki bu arkadaşın çok sıkı korunması gerekiyor. Ama denemeden de nereden bilecekti ki ? Bir ihtimal diye diye çocuğu olmayan insanlar bile kendinden ödün vere vere korunmak zorunda mı kalacakti? Çok zor bir şey yani.çok yan etkili, zevksiz.
Aynen sürekli bunlar iyi günlerin lafları . Kocaman oldum , hormonlardan psikolojim çok dengesiz , halsizim , doğum sonrası işe dönme kaygılarım var , sosyal hayatım kısıtlandı şimdiden tam olarak neresinde tadını çıkarmamız gerekiyor acaba?Ya evet amma klasik söz hamileliğin tadını çıkaraçık konuşmak gerekirse hangi tadı? Elim kolum kalkmıyor bazen sürünerek tuvalete gidiyorum hani tadı yok psikolojik olarak çöktüm durduk yere çöküp ağlıyorum arada böyle akıl verdiklerinde daha da zoruma gidiyor açıkçası keşke evet kolay değil doğunca hepsi geçecek deseler ama tam tersi bunlar iyi günlerin bebekten sonra daha kötü olacak dedikleri için daha kötü oluyorum
Oluyor da bir seneden önce hayatta olmuyor.eee denk geliyor hergün yapıyordum.potansiyel yok bacım.maşallah bütün vücut sistemleri fişek gibi herkesinkinden iyi çalışıyor ama üreme sistemim fos çıktı benim de.Senin yumurtlama güne bi denk gelse görürsün o zamanzar atıyorsun farkında mısın? Çocuğum olmuyor diye düşünmüyorsun inş
Oluyor da bir seneden önce hayatta olmuyor.eee denk geliyor hergün yapıyordum.potansiyel yok bacım.maşallah bütün vücut sistemleri fişek gibi herkesinkinden iyi çalışıyor ama üreme sistemim fos çıktı benim de.
Açıkçası mutsuzluktan geberiyorum ve benimle aynı durumda olan kişi sayısınin, olmayanlardan kat kat fazla olduğuna eminim.yapmayın etmeyin, hayat bizim etrafımızda güzel bir şey değil.kimseyi ortak etmeye çalışmayın.en azından eskisi kadar sığ yorumlar yapılmıyor.farkındalık gelişmesi güzel gerçekten.sonunca kral çıplak diyen kadıarımız çıktı.eskiden kimse toplum baskısından itiraf edemezdi anne olmayı sevmediğini falan.herkes olsun iyiki de olmuş diyorum, yoldaş oluyo şimdi, bir gülüşü yetiyor falan filan diyorduAynen sürekli bunlar iyi günlerin lafları . Kocaman oldum , hormonlardan psikolojim çok dengesiz , halsizim , doğum sonrası işe dönme kaygılarım var , sosyal hayatım kısıtlandı şimdiden tam olarak neresinde tadını çıkarmamız gerekiyor acaba?
İstemişsiniz olmuş.
Hamilelik benim gözümdeki en zor süreçtir. Doğum yapana kadar kustum, yiyemedim. Ama doğum yaptığım andan itibaren tamamen geçti. Ve kızımın tenine dokunduğum ilk an büyüleyiciydi. Hala başka bir sevgi. 2 senedir artarak devam ediyor.
Her şey yoluna girecek. Sevgiyle büyütmenizi diliyorum.
Ya hamilelik çok güzel bir şey diye pompalayan çok insan olduğu gibi sürekli çocuk sahibi olduğum için pişman olmamı ve bunu dile getirmemi isteyen bir kitle de var sizin gibi . Açıkçası bunlar da beni yoruyorAçıkçası mutsuzluktan geberiyorum ve benimle aynı durumda olan kişi sayısınin, olmayanlardan kat kat fazla olduğuna eminim.yapmayın etmeyin, hayat bizim etrafımızda güzel bir şey değil.kimseyi ortak etmeye çalışmayın.en azından eskisi kadar sığ yorumlar yapılmıyor.farkındalık gelişmesi güzel gerçekten.
Aynen sürekli bunlar iyi günlerin lafları . Kocaman oldum , hormonlardan psikolojim çok dengesiz , halsizim , doğum sonrası işe dönme kaygılarım var , sosyal hayatım kısıtlandı şimdiden tam olarak neresinde tadını çıkarmamız gerekiyor acaba?
Offf doguma kadar dediniz gozum korktu. Ben hayatimda hic boyle bir mide bulantisi yasamadim, 1 haftadir daha iyiyim diye seviniyordum.
Geçmeyecek denilse ne olacak ,çözümü var mı sizceMerhaba arkadaslar,
Biz esimle tek denemelik bir kumar oynadik, tuttu.
Ben normalde asla cocuk istemiyordum, esimle de bu sartla evlendim. 31 yasindayim ve bu seneye kadar aklimdan bile gecmedi cocuk fikri. Yurtdisinda yasiyoruz ve baska bir ulkeye tasinma surecindeyiz. Ben tasinmadan once deri alti implantimi cikarttirmak zorunda kaldim bir sorundan oturu. Ben 31, esim 35 yasinda, ileride pisman olmayalim hic denemedik demeyelim diye cok konustuk ve sadece tek bir ay korunmamaya karar verdik. Hamile kalirsam tamam, kalmazsam korunmaya baslayacaktik.
Hamile kaldim...
Planladigimiz halde sok oldum. Ustune bir de Hiperemezis Gravidarum yasadim ve gecen haftaya kadar tam 2 ay kustum. Cevremde biri konusursa bile midem bulaniyordu esime lutfen sessiz ol demekten bir hal oldum. Surekli serum taktirmak zorunda kaldim. Cok kotuydu.
Su an 13 haftalik hamileyim. Bulantilarim gecen haftadan beri azaldi. Ama bu sefer vicdan azabim cok artti cunku ben hic heyecanli, hevesli hissetmiyorum. Ilk baslarda bulantidan baska bir sey dusunemedigim icin saniyordum ama simdi sorun bende gibi hissediyorum.
Aslinda kopegimizi sahiplendikten sonra anac yonum cok artti bir bebegi buyutme fikri bana korkunc gelmiyor eskisi gibi. Ama sanki bende bir seyler eksik gibi geliyor, bugun esimle konusurken agladim hatta benden anne olmayacak mi diye.
Bu hissizlik gececek mi? Lutfen gececek deyin.
Eee mutsuzuz çünkü.ve genel olarak topluma baktığımızda yeni gelenlerin de mutsuz olacağını düşünüyoruz doğal olarak.hamilelik belirtileriyle ilgisi yok.sonucu güzel olacaksa birkaç ay çekilen çile tam tersi mutlu eder insanı. Ki siz şimdi bile dirençli değilsiniz bakış açınıza göre.böyle bir ülkede ve sosyal şartlarda mutlu olmanın mucize gibi birşey olduğunu düşünüyorum.kısaca sizin kadar romantik insanlara ağzım açık bakıyorum.keşke benim annem de bu kadar iyimser bakmasaydı hayata.keşke hiç doğmasaydım diyorum ve bunu diyen, demeyenlerden çok daha fazla.Ya hamilelik çok güzel bir şey diye pompalayan çok insan olduğu gibi sürekli çocuk sahibi olduğum için pişman olmamı ve bunu dile getirmemi isteyen bir kitle de var sizin gibi . Açıkçası bunlar da beni yoruyorben hamile olduğum için pişman da değilim ama hayatın süreçleri hakkında hiç bir şeyin salt siyah veya beyaz olmadığını belirtiyorum. Ben kimseye illa hamile kal da demem aman kalma da demem. Herkesin kendi hayatı , kararı kendisi versin .
Ben görüşlerinizi ifade etmeyin demedim ki . İsterseniz dernekleşebilir ve çalışmalar yapabilirsiniz de . Ben sizin fikirlerinizin de umrumda olmadığını söylüyorum sadece .Eee mutsuzuz çünkü.ve genel olarak topluma baktığımızda yeni gelenlerin de mutsuz olacağını düşünüyoruz doğal olarak.hamilelik belirtileriyle ilgisi yok.sonucu güzel olacaksa birkaç ay çekilen çile tam tersi mutlu eder insanı. Ki siz şimdi bile dirençli değilsiniz bakış açınıza göre.böyle bir ülkede ve sosyal şartlarda mutlu olmanın mucize gibi birşey olduğunu düşünüyorum.kısaca sizin kadar romantik insanlara ağzım açık bakıyorum.keşke benim annem de bu kadar iyimser bakmasaydı hayata.keşke hiç doğmasaydım diyorum ve bunu diyen, demeyenlerden çok daha fazla.
Bu arada bizim gibiler açık açık propaganda yapıyor ama buna da kimse karışamaz.dünya görüşümüz bu şekilde. Aman da aman herşey geçecek, bak kucağına al nasıl da tarifsiz duygular yaşıyorsun, güle güle büyütün yavrunuzu, tarzı cici cici şeyler söylemek zorunda değiliz.daha da kötü olacak demiş zaten birkaç arkadaş daha.herkes gerçekleri konuşuyor artık.eski cici, romantik sayfaları kapattık artık.keşke yapmasaydınız diyoruz zaten açık açık.bu da bir görüştür zaten.inkar etmiyoruz ki.
Oglumda degilde kizimda hamile oldugumu ogrendim hic bir his yoktu hatta aldircam diyordum isyemiyorum diyordum sürekli eşimle kavga cikartiyordum 9 ay boyunca eşim cok katlandi bana beni biraksa haklidir derim ama kizim tekme atmaya başladi karnima elimi koyardim elinin veya ayaginin hissediyordum ve cok hoşuma gitmeye başlamişti kizim dogdu dünyalar benim oldu iyiki dogurnuşum diyorum .. annelik duygusu bam başka birsey inşallah tadicaksin o duyguyuMerhaba arkadaslar,
Biz esimle tek denemelik bir kumar oynadik, tuttu.
Ben normalde asla cocuk istemiyordum, esimle de bu sartla evlendim. 31 yasindayim ve bu seneye kadar aklimdan bile gecmedi cocuk fikri. Yurtdisinda yasiyoruz ve baska bir ulkeye tasinma surecindeyiz. Ben tasinmadan once deri alti implantimi cikarttirmak zorunda kaldim bir sorundan oturu. Ben 31, esim 35 yasinda, ileride pisman olmayalim hic denemedik demeyelim diye cok konustuk ve sadece tek bir ay korunmamaya karar verdik. Hamile kalirsam tamam, kalmazsam korunmaya baslayacaktik.
Hamile kaldim...
Planladigimiz halde sok oldum. Ustune bir de Hiperemezis Gravidarum yasadim ve gecen haftaya kadar tam 2 ay kustum. Cevremde biri konusursa bile midem bulaniyordu esime lutfen sessiz ol demekten bir hal oldum. Surekli serum taktirmak zorunda kaldim. Cok kotuydu.
Su an 13 haftalik hamileyim. Bulantilarim gecen haftadan beri azaldi. Ama bu sefer vicdan azabim cok artti cunku ben hic heyecanli, hevesli hissetmiyorum. Ilk baslarda bulantidan baska bir sey dusunemedigim icin saniyordum ama simdi sorun bende gibi hissediyorum.
Aslinda kopegimizi sahiplendikten sonra anac yonum cok artti bir bebegi buyutme fikri bana korkunc gelmiyor eskisi gibi. Ama sanki bende bir seyler eksik gibi geliyor, bugun esimle konusurken agladim hatta benden anne olmayacak mi diye.
Bu hissizlik gececek mi? Lutfen gececek deyin.
Bana kalsa ben de anlamıyorum da sistem bir insan yaratmak için fazla basit çalışıyor.bunun sorumlusu insanlar değil ki.bana kalsa ben daha çabalanması gereken bir sistem kurardım.oyunun kuralları çok basitse oyunculara basit oynuyorsunuz diye kızamazsınız bence.koskoca yaratıcı bunu düşünmüyor ve tasarrufu insana bırakıyorsa bu tarz şeyler de kaçınılmaz olacaktır.Hayatta her konuda zevklere göre hareket edemiyoruz malesef. Kazara hamile kalmayı anlarim. Ama olursa olur diye bir insandan bahsetmeyi anlamıyorum. Yoksa iki kişi ister bebekelri olur ya da istemez olmaz onda sorun yok. Birşey de hissetmeyebilir aşırı da hissedebilir bunlarda sorun yok
Teşekkür ederim.ama proagandamı da yaparım.sizi alıntılamam.Ben görüşlerinizi ifade etmeyin demedim ki . İsterseniz dernekleşebilir ve çalışmalar yapabilirsiniz de . Ben sizin fikirlerinizin de umrumda olmadığını söylüyorum sadece .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?