- 21 Haziran 2013
- 2.222
- 170
- 123
- Konu Sahibi Sirine_4553
-
merhaba sizlerden fikir almak istiyorum.
Lütfen tepkili yaklaşmayın için de bulunduğum sıkıntı sebebi fikir almak istiyorum sizlerden.10 yıllık evliyim 27 yasındayım.10 yıl suresınce cogu zaman korunmamıza ragmen bebegımız olmadı ama kendımızı cok ta uzmedık..okul gecım sıkıntısı derken zamanı gelır dedık.
esımın gorevı sebebı ıle aılelerımızden uzagız ve esımın bır arkadasına kefıl olması sebebı ıle yuksek mıktarda borcu var ıcra yolu ıle maasından kesılıyor bende ozel sektorde calısıyorum.uc bes bırıktırıp yenı kucuk bır araba aldık.fakat 10 yıl sonra hamıle kaldıgımı ogrendık esım kesınlıkle taraftar degıl aldırmamı ıstemıyor aldırırsan bosan aılenın yanına gıt dıyor.ama ben daha kalp atıslarını bebegın duymadıgım ıcın ısyerıne henuz hamıle oldugumu soylemedım.soylesem hemen yerıme bırını bakıp en kısa zamanda benı ısten cıkaracaklardır.
10 yıldır parasızlık cekmekten ınanın bıktım tam rahat edıcez derken bebek telası..hadı doguma kadar calıstırdılar dıyelım sonrası ıkı ay mumkun degıl bana ızın vermezler hamılelık degıl de ekonomık sebeb krız deyıp benı ısten cıkarırlar ..ben dogu ılındeyım bebekle ıs te bulamam..ıse guce de alıstım.ıyı kotu uc bes kurus elımıze de gecıyordu..bebegı aldırmayı dusunuyorum fıkırlerınız neler..
Ona Allah insanın rızkını kestiği zaman canını alır diyoruz. Bu konuda ayetler var, her insana tayin edilmiş bir rızık var ve bitince ölüyoruz. Ayrıca evet sistemin birilerinin hakkına girdiği doğrudur ve bunun hesabını elbette verecekler. Ama Afrika falan bu konuda uç örnekler, biz şu an buradayız ve konu sahibinin anlattıkları üzerinden yorum yapıyoruz ki gördüğümüz çok da imkansızın içinde değiller, bunu izah etmeye çalışıyoruz
Kalp atısları bile olmayan bi kan pıhtısından bahsediyoruz, tıbben 10 haftalıga kadar alınması mumkun. Hukuken kisilik tam ve sag dogumla baslar zaten. Tıbbi ve hukuki bi sorun goremiyorum ben. Ayrıca aldırıp aldırmamak, korunmak korunmamak tamamen anne adayının tasarrufudur bana da size de bu konuda laf soylemek dusmez. Gunah boyutu da kisiyi ilgilendirir. Bunu baskı unsuru olarak kullanmayın lutfen. cocugu sefalet icinde buyutmek daha buyuk gunah bana gore
Rabbim korunma konusunda özenli davranmamanıza rağmen 10 yıl sonra bir bebek nasip etmiş size, mucize gibi..
Benim düşüncem az çok belli oldu sanırım, yine de kararı sizin.
merhaba sizlerden fikir almak istiyorum.
Lütfen tepkili yaklaşmayın için de bulunduğum sıkıntı sebebi fikir almak istiyorum sizlerden.10 yıllık evliyim 27 yasındayım.10 yıl suresınce cogu zaman korunmamıza ragmen bebegımız olmadı ama kendımızı cok ta uzmedık..okul gecım sıkıntısı derken zamanı gelır dedık.
esımın gorevı sebebı ıle aılelerımızden uzagız ve esımın bır arkadasına kefıl olması sebebı ıle yuksek mıktarda borcu var ıcra yolu ıle maasından kesılıyor bende ozel sektorde calısıyorum.uc bes bırıktırıp yenı kucuk bır araba aldık.fakat 10 yıl sonra hamıle kaldıgımı ogrendık esım kesınlıkle taraftar degıl aldırmamı ıstemıyor aldırırsan bosan aılenın yanına gıt dıyor.ama ben daha kalp atıslarını bebegın duymadıgım ıcın ısyerıne henuz hamıle oldugumu soylemedım.soylesem hemen yerıme bırını bakıp en kısa zamanda benı ısten cıkaracaklardır.
10 yıldır parasızlık cekmekten ınanın bıktım tam rahat edıcez derken bebek telası..hadı doguma kadar calıstırdılar dıyelım sonrası ıkı ay mumkun degıl bana ızın vermezler hamılelık degıl de ekonomık sebeb krız deyıp benı ısten cıkarırlar ..ben dogu ılındeyım bebekle ıs te bulamam..ıse guce de alıstım.ıyı kotu uc bes kurus elımıze de gecıyordu..bebegı aldırmayı dusunuyorum fıkırlerınız neler..
Kalp atısları bile olmayan bi kan pıhtısından bahsediyoruz, tıbben 10 haftalıga kadar alınması mumkun. Hukuken kisilik tam ve sag dogumla baslar zaten. Tıbbi ve hukuki bi sorun goremiyorum ben. Ayrıca aldırıp aldırmamak, korunmak korunmamak tamamen anne adayının tasarrufudur bana da size de bu konuda laf soylemek dusmez. Gunah boyutu da kisiyi ilgilendirir. Bunu baskı unsuru olarak kullanmayın lutfen. cocugu sefalet icinde buyutmek daha buyuk gunah bana gore
cocuga iyi terbiye iyi ahlak verirsiniz bu maddiyatla alakalı degildir ama cocugun yasıtları kurslara gidiyorken paramız yok gonderemiyorum diyerek cocuga eziklik yasatmak maddiyatla alakalıdır. Su an bile ekmek aslanın agzında, isverenler insan ustu yetenek istiyor ise alımlar icin. Takdir edersiniz ki cocuk hep kucuk kalmayacak onu en azından bir meslek sahibi olacak donanımda yetistirmemek cok kotu degil mi? gecenlerde hastaneye gittim grip icin ilac verdi doktor, 2 kutu ilac icin eczaneye 30 lira verdim. Emekli sandıgı uyesi bir ailenin ogrenci cocuguyum, sosyal guvencem var ve buna ragmen temek bi iki ilac icin odeme yaptım. Saglık da maddiyatla alakalı anlayacagınız. Hatta kotusunu dusunun, cogu kanser ilacı sgk odeme kapsamında degil ve yuzlerce lira. O aile bu cocugun ilacını nasıl alacak? bir mama bir bez dunya kadar para zaten. Bunlar nasıl karsılanacak?
Konuya allahi rizki dini gunahi katmadan cevap verseniz nasil olur hanimlar?Bildigim kadariyla forumda bu tarz seyler yasak konu kapanacak bu gidisle.Aldirma gunah demek yerine hep beraber bi cikis yolu bulsak ya konu sahibine?
evet şu da var ki 10 yıl korunmayıp çocuğu olmuyor ve şimdi oluyorsa çok kolay çocuk sahibi olamıyor demektir ve kürtaj sonrası durum daha da zorlaşabilir.bence bunları da göz önünde bulundurması gerekir
Konuya allahi rizki dini gunahi katmadan cevap verseniz nasil olur hanimlar?Bildigim kadariyla forumda bu tarz seyler yasak konu kapanacak bu gidisle.Aldirma gunah demek yerine hep beraber bi cikis yolu bulsak ya konu sahibine?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?