hamileyim on yıl sonra ama aldırmayı düşünüyorum

yardım alacağınız kimse yok mu?
Ben yerinizde olsam arabayı satar, yine de o çocuğu doğururdum,
yanlış anlamayın ama bi canı öldürmekten bahsediyorsunuz, ve yaşınız 27
bir daha çocuğunuz olmayabilir, bunu kaldırabilecek misiniz?

Annenin maddi manevi bebeği doğurmak için hazır olması çok önemli.
Ama sırf maddiyattan ötürü (anne değilim gerçi ama) dünyanın en güzel duygusunu yaşamaktan mahrum bırakmayın bence kendinizi.
Allah büyüktür hemen karamsar olmayın belki işyeriniz izin verir, belki tazminat alırsınız ya da ne bilim çok daha uygun bir iş bulursunuz. Belki çok daha başka bir kapı açılır. Bebeğiniz şans getirir belki :) Aldırın ya da aldırmayın diyemem size ama karamsar olmayın :)

Rabbim korunma konusunda özenli davranmamanıza rağmen 10 yıl sonra bir bebek nasip etmiş size, mucize gibi..
Benim düşüncem az çok belli oldu sanırım, yine de kararı sizin.

Allah bir eve rahmet indirmek istediği zaman o eve bir melek (bebek) gönderirmiş.
yazık değil mi o yavruya, benim olsa (ki bekarım ve borçlarım boyumu aşmış durumda) kıtır kıtır yerim ben onu.
el sürmeyin yazık o sabiye
hem 10 yıl sonra gönderilmiş bir hediye geri çevrilir mi?
anneniz eşinizle geçmiş dönemde yaşadığınız sıkıntıları öne sürerek iyi bir şey yapmıyor
siz bebeğinizi kucağınıza alın da illa ki bakan bulunur.
oy kıyamam ben O'na

Bakın ben kürtaj yasaklanması konusuna da yazdım. O embriyo benim için candır. Kürtaj da bana cinayet gibi geliyor. Ama dünyada hangi varlık aç kalmış ki gibi bir yorum olunca da insan ister istemez öyle değil böyle demek zorunda hissediyor.

Konu sahibi arkadaşım. Uzun süre sıkıntı çektikten sonra tam rahata ermişken yeniden sıkıntı çekmek istememeni en iyi ben anlarım. Konun eğer eşim çocuk diye bastırıyor ama ben henüz hazır değilim olsaydı en büyük destekçin ben olurdum. Amaaan doğur canım diyenlerin de karşısında. Ama konu malesef o değil. Artık ortada bir bebek var. Benim sana tavsiyem aldırmaman yönünde.

evlat katili düşüncesinde olanlardan değilim dindar hiç değilim.fakat bir kan pıhtısı değil bu kadar basit değil, orda bir can var kalple başlar hayata.minicikte olsa ruhu ve nefesi sendedir.çok araştırırdım ama karnına düştüğü an candır o.basite almayın.karar tabiki kendisinindir aldıracak diye kimse katil yada cani diyemez özgürlüğü kendinindir ama pıhtıtan ibaret görmeyin lütfen

Rabbim korunma konusunda özenli davranmamanıza rağmen 10 yıl sonra bir bebek nasip etmiş size, mucize gibi..
Benim düşüncem az çok belli oldu sanırım, yine de kararı sizin.

evet şu da var ki 10 yıl korunmayıp çocuğu olmuyor ve şimdi oluyorsa çok kolay çocuk sahibi olamıyor demektir ve kürtaj sonrası durum daha da zorlaşabilir.bence bunları da göz önünde bulundurması gerekir

Sakın aldırma! Allahım belki de seni de böyle test ediyor. Ayrıca iş kanunu diye bir şey var kafasına göre seni işten çıkaramaz...

teyzem ilk çocuguna çok zor sahip oldu.sonra üst üste 2 kes hamile kaldı ve bunun sonuncusu için bizden borç alıp kürtaj için doktora gitti doktor bu parayla çocugun kıyafetlerini al buyut deyip yapmamış.geldi ağladı nasıl bakıcam felan dedi.sonra dogdu paşalar gibi bir erkek ve sonra ne oldu 2. çocugu bir kazada öldü ve bu çocuk ona teselli oldu.şimdi bu paşa hava harp okulunda pilot olacak

Konuya allahi rizki dini gunahi katmadan cevap verseniz nasil olur hanimlar?Bildigim kadariyla forumda bu tarz seyler yasak konu kapanacak bu gidisle.Aldirma gunah demek yerine hep beraber bi cikis yolu bulsak ya konu sahibine?

" Hukuken kişilik tam ve sağ doğumla anne karnına düştüğü anda başlar " Biz böyle öğrenmiştik ama ..

10 yıl sonra gelen bu bebek bir mucize. Onu kendi ellerinizle yoketmeyin.

öncelikle eğer iyi terbiye verdiyseniz,zaten o çocuk eziklik hissetmez ailesini anlar..Aile hayır demeyi de bilecek,İmkanın varsa gönderirsin yoksa çocuk hayır dan anlamalı ancak iyi yetiştiyse tabi.
Ne derseniz deyin hiç kimse o canlının hayatına son verme hakkı yok..Olmadan önce düşüncekti.
Sizin bu söyledikleriniz,acaba bebeğimiz olsa mı yada olursa nasıl zorluklarla karşılaşır tarzında bir platformda tartışılabilir belki...Ki Allah nasip ettiyse o tartışsanda tartışmasanda o bebek olucaktır...Bazıları kürtaja gidiyor,doktor yapamamış oluyor, bi bakmışsın bebek yaşıyor
Akadaşımızın on yıl olmamış Rabbim ona şuan nasip etmiş,bu bir hediye bu bir lütuf...Öldürülesi bir şey değil...
Bir dünya parası mama almayın kendiniz hazırlayın,kendi yediklerinizden oda yiyor zaten,hormonlu mamalar,markalı kıyafetler,özel dersler...
Eğer ki arkadaşın imtihanı geçim sıkıntısı çekmekse bundan kaçamaz...imtihanından kaçamaz...

Konuya allahi rizki dini gunahi katmadan cevap verseniz nasil olur hanimlar?Bildigim kadariyla forumda bu tarz seyler yasak konu kapanacak bu gidisle.Aldirma gunah demek yerine hep beraber bi cikis yolu bulsak ya konu sahibine?

Tam da aklimdan bu geciyordu.

Simdi bence konu sahibesi, deneseniz de 10 yil cocugunuz olmamis, yani istediginiz zaman kolayca cocuk sahibi olacak durumda degilsiniz. Bunu aldirirsaniz bir daha cocuk sahibi olamayabilirsiniz.Durum bu olmasaydi, maddiyatiniz duzelene kadar bekleyin o zaman, sonra saglam kafayla cocuk sahibi olun derdim belki de. Ama sizin durumunuzda bence cok iyi dusunmek lazim bence.
(Bu arada ayni yastayiz ve bekarim)

Ben olsam cocugu dogururdum, cunku bir daha hamile kalma olasiliginiz bana dusuk gorundu.

iş yeri ile konuşup doğuma kadar çalışın . doğumdan sonra maaş veriyor devlet. bir müddet idare eder. azcık dişini sıkıp eşinin maaşı ile idare edersin. sonra kreşe verip tekrar çalışırsın. biliyorum zor olacak ama hiçbirşey kolay değil

yaşadıklarımı anlatsam roman olur. ilk çocuğum doğduğunda o kadar fakirdikki anlatamam. kıyafeti çok azdı elde yıkayıp yetiştiriyodum. bazen hazır bez ıslak mendil alamıyordum . elde bez çok yıkadım. çoğu şey içimde kaldı yıllarca. ama şu an durumum çok iyi çocuklarımı en güzel şeklide yetiştiriyorum. spotif kurslar özel dersler gezmeler vs.

bunu bir sınav olarak farzet. biraz çabalarsan pişman olmayacağını düşünüyorum.

Not: kaç aydır hamile kalmaya çalışıyorum ama olmuyor

4 aylık bir düşüğüm var,3 tüp bebek denemem ve biraz önce değerimin iyi şekilde yükselmediği için buralarda umut ararken yazınızı okudum.bebeğim olması için tüm servetimi veririm,bak o kadar para harcamama rağmen bebeğim olmuyor,tutuyor düşüyor.Allah sağlık verdikten sonra nasıl olsa yine para kazanılır diye düşünüyorum ama maalesef paraylada bebek sahibi olunmuyor.

kesinlikle seni yadırgamıyorum,tabiiki seçim senin ama lütfen işi falan düşünüp bu bebeği aldırmayı düşünme,ya böyle yazıları gördükçe kahrımdan öleceğim.nasıl olsa yine iş bulursun,yine çalışırsın,peki ya birgün çok ama çok çocuk istediğin halde ya bu sefer olmazsa!

haa unutmadan elektrik su (ödeyemediğimiz için keserlerdi) yakacağım yoktu. yiyecek içecek tüp yoktu. tek eşiniz çalışınca durumunuzun bu kadar da kötü olacağını düşünmüyorum. beterin beteri var. ben en beterini yaşadım

Allah yardımcın olsun

iyide kardeş kan pihtisi yada kese ne farkeder Rabbim ona Ol demiş mi Bitti.olay bu.
üstelik konu sahibi fikir istiyor.siz kimseye söz hakkı dusmez diyorsunuz.

hem sizce de konu çok çelişkili değilmi?konu sahibi işsiz güçsüz değil.üstelik bu çocuğu çok istemiş.
BU devirde ne yoksulluğu Allah aşkına suan turkiyede en yoksuz aile bile en iyi cep tlfnlarını kullanıyor.

ben bir mümin olarak gorevimi yapıyorum.yine söylüyorum.Aldırmasın.
ne yani diyelim ki konu sahibi çocuğu aldırdı.
seneye durumu düzeldi vs.eee o zamanda rabbim vermezse ne olacak.

böyle sacmalik mı olur.Allah la pazarlıkmı yapıyoruz.

hem konu sahibi bence maddi durumdan değilde eşinin aldatmalarindan dolayı istemiyor( bence)
yoksa insan hiç birşey yapamazsa arabasını satar evladi için Nokta

Çok doğru söyledin abla, ilk gebeliklerde kürtaj, bir daha hamile kalamama riski taşıyormuş diye duymuştum. İşte bekar olduğum için yanlış bilgi vermemek adına o kısımları es geçtim. :13:

Son düzenleme:

Konu doğum-ölüm olunca ister istemez dinde karışıyor
Konu sahibi çözümsüz değil
Aç açıkta değil, hiç çaresiz değil
O yüzden bana doğru gelmiyor yapmak istediği şey
Lakin kendi vücudu, kendi kararı
Eşi boşanırız demiş o bile gözünde değil ne denir ki bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…