Hamileyim şimdi ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beni de aradılar takip için, ablamı da. Belki sağlık ocağı hani doktorumuz bizi tanıyor evli olduğumuzu vs biliyor o yüzden de aramış olabilirler
Olabilir umarım da öyledir ya şuan akşam olmasa sağlık ocağına gidip sorcam artık. Çünkü sonuçta bir sürü insanın başından nice olay geçiyor. Tecavüz görüyor bazısı keşke susulmasa ama susadabiliype. Ne biliyşm Ama aranmaması lazım . Dediğim gibi aranmıyorda bekarda. Sisteme evli kaydı düşmeden diye biliyorum. Yanılmak istemiyorum ya bununla ilgili gerçekten böyle değilse çok yazık. İfşa bu özel hayatın gizliliğine aykırı. Anayasaya aykırı, kadın haklarına , insan haklarına aykırı

Ağır olan ne pardon ? Önlemini alsın diye söyledim hatamı ettim

Işte ..birseyleri yaparken sonunu düşünmek lazım..kime yada kimlere zarar verir yapılanlar,kimler etkilenir..zaten aileniz istememiş..çok küçük,cahilde degilsiniz..keşke biraz daha dikkatli olsaydınız ..yinede olan olmuş artık..doğmamış çocugun günahına girecek haliniz yok..bir an önce nikahlanmaya bakın..eş adayınız ne diyor bu duruma..

Ailesinden deli gibi korkanların çoğunlukla böyle hatalar yapması ne enteresan.

Ne denebilir ki,tek başınıza yapmadınız bu işi.
Partnerinizle paylaşın.
Ortak yol bulunur.

Bebeğinize kıymayın. Çok gerekli durumlar haricinde bir canın yaşama hakkını elinden almak bize düşmez. Şu an çok zor geliyordur eminim. Ben daha 1 aylık anneyim inanın bırakıp gitmek istediğim an oluyor ama o size allahın emaneti. Doğduktan sonra asla pişman olmayacaksınız. Aileniz yanınızda olsun ya da olmasın. Tepkilerinden çok korkuyorsanız biz evleneceğiz deyip rest çekin. Tabi hayatınızdaki kişidenn eminseniz. Kızacaklarsa bu yüzden kızsınlar. Elbet şüphelenirler ama iş işten geçmiş olur.

Ağır olan ne pardon ? Önlemini alsın diye söyledim hatamı ettim
Yanlış anladınız; şimdi bende okudum çıkışmışım gibi duruyor. Niyetim öyle birşey değildi. İntihardan bahsediyor ve ne olursa olsun olmuş birşeyler. Ancak ailesine gider korkusu ile insan o anda ölüm kararı verebilir bunu duyunca. Sağlık ocağı aranma konusunda hata ettiniz demedim. Yanlış anlaşılmasın çözümsüz gibi görebilir insan bunu o anda yani demek istediğim arıyabilirler telefonlara dikkat et deyince ; şunu düşünür sizde yerinde olsanız ben de olsam; telefon ile ararlarsa ne yapcam evin fişini çeksem ya cep ararlarsa ya babamı ararlarsa yada kardeşimi. . Biraz insanı çözümsüz bırakıp ani karar verdirebilir. O yüzden söyledim . Yoksa size karşı bir kötü niyetim veya çıkışır bir tepkim yoktu. Yani bu olabilir; istersen sağlık ocağı ile görüş diye bende bilgi verdim kişiye özel mesajda. Bilgisi hamile olmayanın olmuyor zaten bu işlemi yaptıklarından. Hamile olduğumuzda bizde bilmiyorduk bunu sağlık ocağından öğrendik çoğumuz. Umarım kırmadım özür dilerim.

Ben aldirmak zorundaydim. Mecburdum yani yasasa bile. Evlilik disi bir durumdu. Buraya dertlesmek icin konu actigimde beddualar, kotu sozler neler isittim neler. O gece icim dısıma cıkana kadar agladım burada edilenler yuzunden. Hala acip okurum eski konumu. Birsey yazmislar mi diye. Bakin siz burada kimseden hirsinizi ciksrmiyorsunuz. İnsallah cocugun olmaz, vicdansiz gibi sozler sarfetmiyorsunuz. Ne guzel. Empati duygunuz var. Kimse isteyerek aldir ak icin hamile kalmiyor. Benimki kazaydi. Bu arkadasinki de oyle. Heeks hata yapabilir. Ama burada kimse kimseyi ezemez. Ezmemeli. Taktir ettim sizi cok. İnsallah sag salim kucaginiza alirsiniz yavrunuzu. İnsallah birgun benimde bebegim olur. Oyle bir psikoloji yaratti ki benim olayım bir daha bebegim olmayacagini bile dusunuyorum ara ara. Evet kurtaj oldum onu istemedim ama hala aklimda kalbimde. Dövmesi tam bilegimin uzerinde. Tarihini yazdirdim ustune de melek kanadi yaptirdim. Cunku o benim melegim. Hic dogmasa da hata da olsa melegim. Dogsa 6 aylik falan olacakti.

Tamam evlimiydiniz? . Aranıyor ben hamileyken bende arandım . Ama sağlık ocağına evli bilgisi düştükten ve normal bir grip için gittipimde numaramo aldıkdan sonra arandım.
Hayir bekarim. Hatta annemin eski numarasi kayitli oldugu icin onu aramislar. Sonra bana ulastilar.

Siz nerede yaşıyorsunuz sevgili konu sahibi?
Burada böyle bir konu açınca gelecek cevapları az çok tahmin edemiyor musunuz?

Ben kürtaja karşı değilim. İnsanların bakamayacakları çocukları doğurup hayatlarını mahvetmelerinden daha acımasızca gelmiyor bana kürtaj. Hele de evlilik öncesi hamile kalacak kadar sorumsuzca davranan insanların bir çocuğun sorumluluğunu alabileceklerini hiç düşünmüyorum. Kusura bakmayın.

Kaldı ki zaten siz de kararınızı vermissiniz gibi. Galiba vicdanınızı rahatlatmak için konu açtınız ama yanlış yerdesiniz.
Kendi hayatınızı, yaşam şeklinizi, ailenizi siz biliyorsunuz.
Kimseden anlayış beklemeyin, kimsenin de fikrini sormazdım ben olsaydım. Çocuk doğunca buradakiler yanınızda olmayacak.

Hayırlısı olsun sizin için, umarım kendiniz için en dogru kararı verirsiniz.

Aaa neden intiharı düşünüyorsun hemen? Öncelikle biraz sakinleşip mantıklı düşünmen gerek. Konuyu sevgilinle konuş ya evliliği erken yapacaksınız ya da aldıracaksın. Anne olmaya hazır değilim diyorsun o yüzden ne yapman gerektiği ortada aslında.

Buradaki yorumlara üzülüp sıkılma sakın. O yorumları yapanlara çok ağır bir şey yazmıştım tam bu cümle yerine ama banlanmak istemiyorum, sildim.

Hanımlar,
lütfen özellikle böyle hassas konularda üsluplara dikkat edelim.
Herhangi bir sebeple kürtaj olmadım, düşük yapmadım veya bebek hasreti çekmedim belki o yüzden bebeği gelişmediği için kürtaj olan ya da düşük yapan kadınların, bebek hasretiyle yanıp kavrulan kadınların içinde kopan fırtınaları bilmezsiniz, yaşamayan bilmez diyebilirsiniz ama empati yapabilirim, üzüntülerine ortak olabilirim, ki dilerim anne olmak isteyen herkese Allah nasip etsin
Evli ya da bekar bir kadının kendince sebepleri yüzünden gebeliğini sonlandırmak istemesini de anlayabilirim zira birbirimizi bu konularda kararlarımızı yanlışta bulsak anlamaya çalışmalıyız çünkü hiçbirimiz diğerimizin hangi yaşam koşullarına, aile yapısına, çevreye sahip olduğunu bilmiyoruz, hepimiz kendimiz için doğru olanı yapmaya çalışıyoruz, kürtajı doğru bulmayabilirsiniz veya doğru buluyorsunuzdur, görüşler farklı farklı ama rica ediyorum kürtaj için direkt cinayettir, kürtaj videoları seyredin demeyin zira bebeğini hiç istemediği halde aldırmak zorunda kalan kadınlarda konuları okuyor ve etkileniyor, konuda bir arkadaşımız yazmış defalarca intihar girişiminde bulunduğunu, biz Kadınlar birbirimizi psikolojik olarak bu hale getirmeyelim lütfen.

Kaldı ki bakınız devletin kürtajla ilgili yasal düzenlemesi şu şekildedir:
"İsteğe bağlı kürtajda yasal sınır 10 haftaya kadardır, ancak eğer bebekte sakatlık v.s. söz konusu ise veya bebeğin kalp atışları gözlenmiyor ise yaşam sınırı olan 24. haftaya kadar gebelik sonlandırılabilir."

Bize vermiyor Allah,verdiği de böyle yapıyor düşüncesi artık çok çirkin oluyor. Burda konu bambaşka, kimseyle ilgisi yok. Sadece konuyu açan kadın ve doğmamış bebeğiyle ilgili. Dünyada herkes her nimeti elde edemiyor, imtihanın sırrı bu, inanan için tabi.allah böyle diyenlere verse, (ki inş tez zamanda kucakları sağlıklı hayırlı evlatlarla dolar) belki onlar da başka şekilde zorluklar yaşayacaklar. Elimizde olup da başkasının kavuşamadığı ne çok nimet var farkındamıyız acaba. Ve çocuğu olan insanların olmayanlardan bağımsız bir hayat yaşadıklarını,o bebeklerin bize verilmesi gerekip de bizden esirgenen bebekler olmadıklarını bilsek.başkasının başarılı olmadığı imtihandan sanki biz başarıyla çıkmışız gibi azarlayarak konuşmasak.
Konu sahibi ben olsam evlenirdim, çocuğumu da nasibi varsa doğururdum, önce bir doktora gidin, kaçıncı hafta ne durumda bakın, süre geçmediyse o zaman düşünürsünüz. Ama kürtaj yaptırırsanız büyük ihtimalle kalbinizdeki sızı geçmeyecek.tabi bunları sevgilinizin bebeği kabul ettiğini düşünerek yazıyorum. İnsanların ne düşündüğünü umursamayın. Çok çekiniyorsanız doğum yaklaşınca bulunduğunuz çevreden uzaklaşırsınız. Bir sürü seçenek var. Yine de sizin kararınız

Valla her sey gönlünüzce olsun istemissiniz ama olmamış...
Korumaalıydınız...
Ya da daha evlenmeden macera aramayacaktiniz.

. “Sırf seviştim diye hazır olmadığım bir anneliği yapamayacağım” bu bencilce sözünüzü unutmayın karma bir gün sizi bulacak. Haddim değil bir can var aldır deyip vebale girmek istemem ama bir yandan konu sahibinin şartlarını bulunduğu durumu bilmiyorum o yüzden yorum yapmıyayım dedim ama bu kadar da bencil kibirli olunmaz

Linç yiyeceğimi bilsem de fikrimi yazacağım, çünkü herkesin her konuda bi fikri var benim niye olmasın? Evet keşke korunsaydınız ama olan olmuş artık. Kendinizi hazır hissetmediğiniz bi sorumluluğa mecbur bırakmamanızı öneririm. "Ben olsam kürtaj olurdum" demek dile kolay çünkü ben aynı durumda değilim. Ama galiba ben intihar yerine gerçekten kürtaj seçeneğini düşünürdüm. O bebeğin suçu yok diyenler de kendilerince haklılar belki.. O bebek, kendini hazır hissetmeyen, bebek büyütmek için gerekli şart ve koşulları hazırlayamamış çünkü buna zamanı olmamış anne babanın bebeği olmayı ne kadar hak ediyor? Önce kendinizi düşünün bence. Ben olsam öyle yapmaya çalışırdım.

Herkesin bir sınavı var işte bizler evlat sahibi olmak için verdiğimiz mücadele ve sabirla siz de verilen evlatla sinanacaksiniz.Verdigi evlâdı aldırmakla veya dogirsayniz ailenizin tepkisiyle dünya hali işte herkesin bir derdi var.En doğru kararı siz bilirsiniz

Resmu nikanizi yapin.onlar yumusayaba kadar da onlara soylemeyin,islerin.gidisatina gore ne zaman.uygunsa evli oldugunuzu soylersiniz bence en mantiklisi bu

Nasıl yasaklandı? Ben kan testi yaptırdım. Sağlık Ocağına bildirmek için acele etmedim. 10 haftalıktım pat diye aradılar gelin kaydınızı yapalım diye.
Bekarlar mı aranmıyor demek istediniz? Yazıdan tam anlayamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…