- 2 Ekim 2023
- 4.474
- 18.902
- 138
Çocuğu üzerinde karar veremiyorki zaten o yüzden konu açmış,akıl istiyor yetiştirecem demiyor yetiştiremem diyor.
Aslında bu da bir karar. Ben konunun gerçek olduğuna inanmıyorum kendisi gelip konuşana kadar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuğu üzerinde karar veremiyorki zaten o yüzden konu açmış,akıl istiyor yetiştirecem demiyor yetiştiremem diyor.
Yani var böyle insanlar anne için değil çocuk için yorum yapmak sanki daha sağlıklı,sanki burada ne yapacağını bilemeyen yaşı küçük biri varmış gibi geldi bana sorduğu soruda net evlatlıkmı vereyim yetiştirme yurdunamı vereyim,evlatlık veremeyeceğini bilmiyor o yüzden yetiştirme yurdu diye yönlendirmek bana yardımcı ve yapıcı bir yorum gibi geldi ha sahte konu olsada enazından doğru yönlendirme işe yarar.Aslında bu da bir karar. Ben konunun gerçek olduğuna inanmıyorum kendisi gelip konuşana kadar
Benim de aklima o geldi ama onun coktan dogurmus olması lazimdi.6-7 ay once hamileyim ne yapacağım, yasaklı madde bagimlisiyim diye dolanan bir uye vardi sanki? O mu acaba?
Herneyse gercekmis gibi varsayarak yaziyorum, dogum icin hastaneye gittiginizde sizinle ilgilenen ebe/hemsireye durumu anlatin onlar sanirim sosyal hizmetlere bildirip geregini yapiyorlardir.
Allah o sabinin yolunu acsinda guzel insanlara denk gelsin insallah.![]()
Yanlis anlamayin lutfen, evlat edinme sureci yaşayan bir cifti takip ettigim icin mesajınızı gorunce soylemek istedim sadece.Biz o çift çizgiyi görmek için ne dualar ederken insanların karnındaki cana biçtiği değere bak.Bir gün evlatlık edinmek istersem tabiki yasalara hukuğa uygun bir şekilde edineceğim .Amacın burdan satmaksa suç işliyorsun ve yanlış yerdesin.
Yorumlarını çok beğenirim çok aklı başında birisin ve gerçekten yapıcı yorumlar yapıyorsun ama bu konudaki yorumuna katılıyorum canım.Elbette herkesin şartları bir değil.Burda konu bu değil ki.Ne yaşamış olursa olsun ne şekilde hamile kalmış olursa olsun eğer bebeği istemiyorsa yapılacak olan bellidir.Gidecek çocuk esirgeme kurumuna.Burda her şey konuşuluyor ama bir CAN sözkonusuysa çok hassas davranılmalı ve yeri burası değil.Ayrıca genel bir değerlendirme yaptığın için diyorum.Ben konu sahibinin yanlış yaptığını söyledim asla egomu falan tatmin etmek değil amacım olamaz da.Bununla birlikte ilk cümlene katılıyorum.İnsanlar burda akıl almak isterken sırf yorum yapmış olmak için acımasız eleştirilere maruz kalıyorEleştiri değil akıl isteyen bir kadını neden zorbalıyorsunuz,bumu yardım şekliniz,size ne nerede nasıl hamile kaldı,kadın çöpemi atayım demiş güvenle bakacak yer arıyorum ben bakamam demiş,herkesin hayatını kendi şartlarınızla kendi imkanlarınızla değerlendirmeyin her olaya kendinizi yüceltecek çıkarımlarda bulunup egonuzu tatmin etmeyin zor durumda olana yapıcı yorumlar yapın düşene bir tekmede vuracaksanız yorum yapmayın,akıl tutulmasımı yaşıyorsunuz bu ne tepeden bakma çabası arkadaşım,konu sahibi bir yetiştirme yurduna verip hafta sonları isterseniz görebilirsiniz,sonuçta bırakıp kaçmak gibi bir niyetiniz yoksa bakma gücü olmayan bir anne olarak evladınızı görmeye devam edebilir durumunuz düzelincede eğer isterseniz alabilirsiniz,bu anlaşılabilir bir durum hastanede bunu söylerseniz yardımcı olacaklardır.
Dogru diyosun onunki 2,5-3 aylık bi gebeliktiBenim de aklima o geldi ama onun coktan dogurmus olması lazimdi.
Çok teşekkür ederim,işte bende hemen hemen aynı şeyi söylüyorum eleştirmek değil her ihtimali göz önünde bulundurup gerçekten yönlendirici yorumlar yapmak yardımcı olacaktır,tabiki tanımıyoruz ne şartlarda ne yaşadı bilmiyoruz ama ben tanımasamda eğer doğru bir yorumla bir hayata dokunacaksam çok mutlu olurum,karşımızdakinin şartlarını bilmiyoruz varsayımlar üzerine eleştirip daha çok kafa karışıklığına sebep olmaktansa sağlıklı bir yönlendirme çocuk için çok faydalı olacaktır,çocuğun kişi tarafından evlatlık verilemeyeceğini bilmiyor bu da yaşının küçük olduğunu gösteriyor,yetiştirme yurduna bırakıp kaçmadığı sürece bakamadığı için bırakırsa eğer gidip görebilir süreç nasıl işliyor bilmiyorum ama durumu düzelince geri alabilir belki,bu tarz korkutmadan verilen bir tavsiye bana çok yerinde geldi.Yorumlarını çok beğenirim çok aklı başında birisin ve gerçekten yapıcı yorumlar yapıyorsun ama bu konudaki yorumuna katılıyorum canım.Elbette herkesin şartları bir değil.Burda konu bu değil ki.Ne yaşamış olursa olsun ne şekilde hamile kalmış olursa olsun eğer bebeği istemiyorsa yapılacak olan bellidir.Gidecek çocuk esirgeme kurumuna.Burda her şey konuşuluyor ama bir CAN sözkonusuysa çok hassas davranılmalı ve yeri burası değil.Ayrıca genel bir değerlendirme yaptığın için diyorum.Ben konu sahibinin yanlış yaptığını söyledim asla egomu falan tatmin etmek değil amacım olamaz da.Bununla birlikte ilk cümlene katılıyorum.İnsanlar burda akıl almak isterken sırf yorum yapmış olmak için acımasız eleştirilere maruz kalıyor
Sen mantıklı ve yapıcı olmaya çalışıyorsun canım.Katılıyorum söylediklerine.Çok teşekkür ederim,işte bende hemen hemen aynı şeyi söylüyorum eleştirmek değil her ihtimali göz önünde bulundurup gerçekten yönlendirici yorumlar yapmak yardımcı olacaktır,tabiki tanımıyoruz ne şartlarda ne yaşadı bilmiyoruz ama ben tanımasamda eğer doğru bir yorumla bir hayata dokunacaksam çok mutlu olurum,karşımızdakinin şartlarını bilmiyoruz varsayımlar üzerine eleştirip daha çok kafa karışıklığına sebep olmaktansa sağlıklı bir yönlendirme çocuk için çok faydalı olacaktır,çocuğun kişi tarafından evlatlık verilemeyeceğini bilmiyor bu da yaşının küçük olduğunu gösteriyor,yetiştirme yurduna bırakıp kaçmadığı sürece bakamadığı için bırakırsa eğer gidip görebilir süreç nasıl işliyor bilmiyorum ama durumu düzelince geri alabilir belki,bu tarz korkutmadan verilen bir tavsiye bana çok yerinde geldi.
Yasal yollardan alması lazım hanfendiÇocuğu olmayan biri varsa alsın
Çocuk açısından bakınca ben bir sakınca görmüyorum
Evlat hasretiyle kavrulan insanlar var
Bu kadında ana olabilecek durumu yok
Çocuk esirgemeyin soğuk koridorlarında büyüyeceğine bir kadının sıcak göğsünde büyüsün
Tabiii bence
Kedi mi sahiplendiriyosunuz hanımefendi? Hayvanları bile artık tanımadığımjz kişilere vermiyoruz siz cocugu olmayan kim varsa alsin diyosunuz ajısksksks tamam o zaman acık arttırmaylada gitsin mi eşya mı alıyosunuz her seyın prosedürü yasalı hakkı hukuku var ne demek ya dogurucam cocugu ısteyen var miÇocuğu olmayan biri varsa alsın
Çocuk açısından bakınca ben bir sakınca görmüyorum
Evlat hasretiyle kavrulan insanlar var
Bu kadında ana olabilecek durumu yok
Çocuk esirgemeyin soğuk koridorlarında büyüyeceğine bir kadının sıcak göğsünde büyüsün
Tabiii bence
Ben para karşılığı kimseye satmam devlet evlatlık veriyormuş yeni doğan bebekleri öyle bişey olarak yazdım ben. Bende istemezdim böyle olmasını ama kimse kimsenin içini bilmiyor bilmeden de yargılıyor ben burda satacak felan demedim herkesin zihinleri kötüye çalışıyor ben yurda vermek istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum kaldığım şehirde yurt yok çünkü akıl almak istedim ne yapicam nasıl yapicam diye hiçbir şey bilmiyorum tek başımayim yardım istedim ama bir çok kişiEleştiri değil akıl isteyen bir kadını neden zorbalıyorsunuz,bumu yardım şekliniz,size ne nerede nasıl hamile kaldı,kadın çöpemi atayım demiş güvenle bakacak yer arıyorum ben bakamam demiş,herkesin hayatını kendi şartlarınızla kendi imkanlarınızla değerlendirmeyin her olaya kendinizi yüceltecek çıkarımlarda bulunup egonuzu tatmin etmeyin zor durumda olana yapıcı yorumlar yapın düşene bir tekmede vuracaksanız yorum yapmayın,akıl tutulmasımı yaşıyorsunuz bu ne tepeden bakma çabası arkadaşım,konu sahibi bir yetiştirme yurduna verip hafta sonları isterseniz görebilirsiniz,sonuçta bırakıp kaçmak gibi bir niyetiniz yoksa bakma gücü olmayan bir anne olarak evladınızı görmeye devam edebilir durumunuz düzelincede eğer isterseniz alabilirsiniz,bu anlaşılabilir bir durum hastanede bunu söylerseniz yardımcı olacaklardır.
Satmak gibi bir niyetim yok evde doğum da yapmicam hastane kayıtlarım var kötü niyetli düşüncelerinizi kendisinize saklayın kimsenin ne yaşadığını bilmeden yargilamayinAmacınız buradan satmaksa büyük bir suç. Evde doğumlar öyle eskisi gibi kolay alınmıyor nüfusa
Ben isteyen var mı yazdım iyi okuyun zihninizdeki kötü dusunceleri de kendinize saklayın ben satacam yazmadım evlatlık vermicem dedim devlet yeni doğan bebekleri evlatlık verme gibi durumları varmış o konu hakkında bilgim olmadığı için yazdım benim satılık bir çocuğum yok zor durumda olduğum için benim gibi kötü bir durumda yetişmesini istemediğim için devlet tarafından güzel bir şekilde büyütülmesini istiyorumKedi mi sahiplendiriyosunuz hanımefendi? Hayvanları bile artık tanımadığımjz kişilere vermiyoruz siz cocugu olmayan kim varsa alsin diyosunuz ajısksksks tamam o zaman acık arttırmaylada gitsin mi eşya mı alıyosunuz her seyın prosedürü yasalı hakkı hukuku var ne demek ya dogurucam cocugu ısteyen var mi
kusura bakmayın da bazı anneler için çöpe atmak da aynı yetiştirme yurduna vermek de aynı kapısına bırakmak da aynı,vicdan muhasebesi ile yazıyor çoğu anne,o yurtlar da neler olduğunu biz bilmiyoruz,evlatlık verdiğin aile iyi bakacak mı bilmiyoruz,tamamen şans çarkı,böyle bir durum da kızmak oldukça haklı bir durum,siz hiç esirgeme kurumuna gidip o sabilerin bakışlarında ki hüznü gördünüz mü ?Eleştiri değil akıl isteyen bir kadını neden zorbalıyorsunuz,bumu yardım şekliniz,size ne nerede nasıl hamile kaldı,kadın çöpemi atayım demiş güvenle bakacak yer arıyorum ben bakamam demiş,herkesin hayatını kendi şartlarınızla kendi imkanlarınızla değerlendirmeyin her olaya kendinizi yüceltecek çıkarımlarda bulunup egonuzu tatmin etmeyin zor durumda olana yapıcı yorumlar yapın düşene bir tekmede vuracaksanız yorum yapmayın,akıl tutulmasımı yaşıyorsunuz bu ne tepeden bakma çabası arkadaşım,konu sahibi bir yetiştirme yurduna verip hafta sonları isterseniz görebilirsiniz,sonuçta bırakıp kaçmak gibi bir niyetiniz yoksa bakma gücü olmayan bir anne olarak evladınızı görmeye devam edebilir durumunuz düzelincede eğer isterseniz alabilirsiniz,bu anlaşılabilir bir durum hastanede bunu söylerseniz yardımcı olacaklardır.
Benim istegim de o ben o yüzden devlet tarfindan dogdunda güzel bir aileye verilmesini istiyorum. Satmiyorum kesin bir şekilde bunu da bildiriyim herkes kötü kötü yorum yapmış ama öyle bir niyetim yokTek temennim iyi bir anneye iyi bir babaya sahip olur yavrucak
Haklısınız ama başka çarem yokkusura bakmayın da bazı anneler için çöpe atmak da aynı yetiştirme yurduna vermek de aynı kapısına bırakmak da aynı,vicdan muhasebesi ile yazıyor çoğu anne,o yurtlar da neler olduğunu biz bilmiyoruz,evlatlık verdiğin aile iyi bakacak mı bilmiyoruz,tamamen şans çarkı,böyle bir durum da kızmak oldukça haklı bir durum,siz hiç esirgeme kurumuna gidip o sabilerin bakışlarında ki hüznü gördünüz mü ?
kanımca söylüyorum bir çocuk sabah akşam makarna yer doyar ama anne sevgisinin yerini hiç kimse tamamlayamaz,evlat edinilip sevilse bile o duygu da hep birşey eksik kalıyor,çocuk bunu sorguluyor,zamanı gelip öğrenince de hem kendi psikolojisini hem de alan aileninkini mahvediyor,evlilik dışı ilişki yaşamıştır ve ya evlidir istemiyordur fark etmez,yıl 2025 cinsellik çok iyi biliniyor ama korunma yöntemleri hakkında bilgisi yoksa da kendi sorunu,yap bırak ne güzel,kendimizin yaptığı bir canın hayatı ellerimizin arasındayken burada düşünülecek şey anne değil bence bebek anneler bebeğin hakkını savunuyor ben de dahil.iyi günler
Ne saçmalıyorsunuz ya ne açık artırmadan satmak siz iyi misiniz zor durumda olmasam evlatlık bile vermem ama mecburum benim ne yaşadığimi bilmeden yargilamazsinizbu kadar duygusuzca yazmışken evet yapabilir açık arttırmaya bile çıkarabilir,tüylerim diken diken,travmalarım depreşti![]()