• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim Ve Evlatlık Vermek İstiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden burada satma fikrini paylaştınız? Hastanede söyleyip devlet kurumuna bırakabilir, kontrole gittiğiniz doktorla konuşabilirdiniz.İnternetten araştıra bilirdiniz.Buradan ilan etmenizin altındaki neden ne? Tecavüz bebeği olabilir,evli adamla bile isteye yapılabilir gerekirse şikayetçi olurdunuz.Madem saklı gizli olsun diyorsunuz yeri burası değil.Siz resmen evladınızı satıyorsunuz.....
İnterneten arastirdim ama evlat edinme çıkıyor evlatlık verme diye bişey bulamıyorum o yüzden buradan akıl almak istedim. Benim satmak gibi düşüncem yok kimse boşuna heveslenmesin

İnterneten arastirdim ama evlat edinme çıkıyor evlatlık verme diye bişey bulamıyorum o yüzden buradan akıl almak istedim. Benim satmak gibi düşüncem yok kimse boşuna heveslenmesin
Heveslenecek bir durum yok suç zaten. Aracı olanda ,satanda ,alanda kanunu çiğner.Siz doğum yapınca doktorunuza bu bebeği istemiyorum diyeceksiniz onlarda gerekli yerleri arayacak imza atıp çocuğu devlete teslim edeceksiniz.....

İlk olarak rezil sizsiniz ben satmayı dusunmuyorum benim neler yaşadığımı zerre bilmiyorsun bilmeden beni yargilamazsiniz isteyerek olan bir bebek değil kimsenin neler yaşadığını bilmeden yargilamayin büyük konuşmayın başınıza gelir

Çocuğunuzu evlatlık vereceksiniz farkında mısınız? Ve nenden verdiğinizi de söylemiyorsunuz. Tek yazdığınız şey mecburum. Açıklayında gerçekten mecbur musunuz değil misiniz öğrenelim.

Öyle herkes her istediği çocuğu alamaz. Devlet kontrolünde olması gerekiyor bu konunun.
Çocuk güvenliği, hakları, geleceği söz konusu.
Çocuğun yeni ailenin soy bağına girmesi miras hakkında faydalanması için gerekli.
Sonrasında organ mafyası, çocukların fuhuş amaçla satılması vs çetelerin yasadışı faaliyetlerinin önüne geçilmesi için.
O yüzden en güvenli yol devlete emanet etmek. Devletin uygun gördüğü ailelere de evlatlık verilmesi şeklinde olur.
Ben devlete evlatlık vermek istiyorum zaten devletin araştırıp kendisi bulduğu kendi gozetimde olan bir aileye

Heveslenecek bir durum yok suç zaten. Aracı olanda ,satanda ,alanda kanunu çiğner.Siz doğum yapınca doktorunuza bu bebeği istemiyorum diyeceksiniz onlarda gerekli yerleri arayacak imza atıp çocuğu devlete teslim edeceksiniz.....
Teşekkür ederim

kusura bakmayın da bazı anneler için çöpe atmak da aynı yetiştirme yurduna vermek de aynı kapısına bırakmak da aynı,vicdan muhasebesi ile yazıyor çoğu anne,o yurtlar da neler olduğunu biz bilmiyoruz,evlatlık verdiğin aile iyi bakacak mı bilmiyoruz,tamamen şans çarkı,böyle bir durum da kızmak oldukça haklı bir durum,siz hiç esirgeme kurumuna gidip o sabilerin bakışlarında ki hüznü gördünüz mü ?
kanımca söylüyorum bir çocuk sabah akşam makarna yer doyar ama anne sevgisinin yerini hiç kimse tamamlayamaz,evlat edinilip sevilse bile o duygu da hep birşey eksik kalıyor,çocuk bunu sorguluyor,zamanı gelip öğrenince de hem kendi psikolojisini hem de alan aileninkini mahvediyor,evlilik dışı ilişki yaşamıştır ve ya evlidir istemiyordur fark etmez,yıl 2025 cinsellik çok iyi biliniyor ama korunma yöntemleri hakkında bilgisi yoksa da kendi sorunu,yap bırak ne güzel,kendimizin yaptığı bir canın hayatı ellerimizin arasındayken burada düşünülecek şey anne değil bence bebek anneler bebeğin hakkını savunuyor ben de dahil.iyi günler
Anneyi değil çocuğu düşünerek yorum yapmalı,sabahtan akşama kadar anneyi eleştirelim ne geçecek elimize,sorulan soru net,çocuğumu evlatlıkmı vereyim yetiştirme yurdunamı bırakayım ben bakamam....Ne koşulda bunları yazdı bilemeyiz umursamasa zaten konu açıp soru sormazdı,çözüm yolu arayan bir kadın ve düzgün bir çözüm önerisiyle hayatı kurtulacak bir bebek varken anneye giydirmek eleştirmek konuyla alakasız,olan olmuşmu?olmuş,şimdi akıl istiyormu?istiyor,burada doğruyu yanlışı tartışmıyoruzki eğer tatışacak olsaydık emin olun bende onaylamazdım.

İlk olarak rezil sizsiniz ben satmayı dusunmuyorum benim neler yaşadığımı zerre bilmiyorsun bilmeden beni yargilamazsiniz isteyerek olan bir bebek değil kimsenin neler yaşadığını bilmeden yargilamayin büyük konuşmayın başınıza gelir
Tecavüze mi uğradınız, ensest mi, ortaya çıkmasından mı korkuyorsunuz? İstenmeyen bebek derken babası mı kabul etmiyor, yoksa siz evlisiniz ve bebek başkasından mı? Hastanede tek başınıza doğum yapacaksanız ve sizi takip eden doktorunuz varsa şimdiden söyleyin sosyal hizmetler devreye girsin.

Ağır konuşacağım altına yatarken iyiydi dimi güzeldi 2 dk iş için korunmayı da akıl etmedin nolcak ki verirsin atarsın başından
Aldırsaydın bari onu da yapmadın satarım dedin.
Rezil

Belki tecavüze uğradı arkadaşım bu nasıl yorum.
Hiçbirimizin hikayesi bitmedi.. böyle ağır, suçlayıcı konuşmadan biraz düşünün.

Kadın sokağa atmamış, dövmemiş, öldürmemiş.. belli ki çaresizliğin dibinde devlete emanet etmek istiyor. Olması gereken de bu.
Allah yardımcısı olsun.

Ağır konuşacağım altına yatarken iyiydi dimi güzeldi 2 dk iş için korunmayı da akıl etmedin nolcak ki verirsin atarsın başından
Aldırsaydın bari onu da yapmadın satarım dedin.
Rezil
Belki yaşı küçük, belki yabancı veya aileden biri tecavüz etti? Çok ağır yazmışsınız. Herkes kocasından sevgilisinden hamile kalmıyor. Kardeşini doğuranlar var bu ülkede. Başımdan atarım deseydi evde doğurup çöp konteynerine koyardı ya da ıssız yere atardı. Bakamayacaksa aç sefil perişan edecekse sosyal hizmetlere vermek istemesi çocuğun yararına.

Konu özellikle tedaviyle anne olmaya çalışan arkadaşlar için çok tetikleyici farkındayım ben de aynı yollardan geçiyorum ama mantıklı düşünmek lazım,
lütfen isyan etmeyelim, ya da birileri doğurup istemediğinde/aldırdığında sanki bizim haklarımızdan çalınmış hissine kapılmayalım, çünkü herkesin kaderi yolu sınavı apayrı,
konu inanılmaz hassas ve doğru yönlendirmeye muhtaç, söz konusu daha doğmamış bir çocuğun geleceği. Eğer konu gerçek ise ve konu sahibi gerçekten bebeğini el altından birilerine vermek istemiyorsa, ki istemediğini söylüyor, bu durumda doğurup çöpe atsa daha mı iyi devletin kurumuna vermesinden? Soruyor işte içini Allah bilir, doğru yönlendirmeyi yapsak daha iyi değil mi?

Konu sahibi hastane takibin olduğunu söylüyorsun demek ki düzenli kontrollerine vs gidiyorsun, yani el altından versen de peşine düşülür ortaya çıkar zaten bir şekilde o yüzden bunu yapmayacağını düşünüyorum, bebeğini seviyorsun vermek istemiyorsun ama mecbursun bunu da anlıyorum, o yüzden yaşadığın yerde kurum olmasa dahi hastane o işi halleder en güvenli yere yerleştirir, lütfen doğum yaptıktan sonra hastane ekibine bebeğini istemediğini bildir, en azından evladın için belki ilk ve son kez doğru bir karar vererek annelik görevini yapmış olursun.

Belki yaşı küçük, belki yabancı veya aileden biri tecavüz etti? Çok ağır yazmışsınız. Herkes kocasından sevgilisinden hamile kalmıyor. Kardeşini doğuranlar var bu ülkede. Başımdan atarım deseydi evde doğurup çöp konteynerine koyardı ya da ıssız yere atardı. Bakamayacaksa aç sefil perişan edecekse sosyal hizmetlere vermek istemesi çocuğun yararına.
Anlatsın ozaman gercegi

Kontrollerini yaptırdığın hastane devlet hastanesiyse, devlet hastanelerinde sosyal hizmet birimi oluyor, doktoruna ve sosyal hizmetlere durumunu bildir.
Veya bulundugun ilin Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvur.

Çok haklısınız ama durum maddiyat değil keşke maddiyat olsaydı onu bir şekilde haledebilirdim ama maddiyat değil anlatamadigim başka konular var bebeğim için beni bilmeden büyümesi en iyisi olacak
Bu istenmeyen bir gebelik mi? Buna cevap vermek zorunda değilsiniz. Anlatmak isterseniz yazarsınız zaten.

Ben ne heveslencem be. Cocugu dogurup istemeyen vermeye calisan sen sonra biz mi kötü oluyoruz hayır kurumumu burası git devlet kurumlarını araştır konuş daha yazmayı bilmiyorsun doğru duzgun derdını anlatmaktan acizsin sonra kötü niyetliler cok. Hee cok yazmaya gelince aciz oluyorsunuz neyse devamını getırmeyeceğim. Kınadığımdan değil böyle yavuz hırsız ev sahıbını bastırır gibi yasıyorsunuz

Tecavüz dışında kimse dayayıp zorla hamile kalmıyor. Hepsi bile isteye hamile kalıyor.

siz hiç eşler arasında bile cinsel şiddet olduğunu duymadınız mı? cinsel şiddet, sadece tecavüz olarak ortaya çıkmaz. partnerinin doğum kontrol araçlarına erişimi ya da bir erkeğin partnerinin ısrarlarına rağmen cinsel ilişki esnasında doğum kontrolü uygulamaması cinsel şiddettir. evlilik içi ve dışı ilişkilerde çok yaygın cinsel şiddet örnekleri verdim ve bu sadece küçük bir kısmı idi. bunun yanı sıra kadın sağlığı merkezlerinin sistem içinde eritilerek bunları "anne ve çocuk sağlığı merkezlerine" çevrilmesi de devlet tarafından kadına uygulanan bir cinsel şiddettir. kadınların cinsel sağlığı konusunda bilgi alması, doğum kontrol yöntemlerine erişimi ve daha birçok konuda destek alması örtülü şekilde imkansız hale getirilmiş oldu. ülkemizde birçok kadının doğum kontrole ve istenmeyen gebelik oluşması halinde gebeliği sonlandırma yöntemleri artık mevcut değildir.
ben bu konunung erçekliğine inanmıyorum ama yine de bazı konularda düşüncelerimizi doğru zemine oturtmak için araya girmek istedim.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X