Böyle biriyle evli kalmak zor olsa gerek insan önce evinin içindekileri düşünür sonra diğerlerini. birde bebeğiniz olacak ne diyeyim inşallah düzelir ama zor.Ben kus olunca eşim de sürekli bana tantana yapıyor. Senin yüzünden ailem benimle konuşmuyor yok şöyle yok böyle diye. Kaç yıldan beri bunlarla uğraşıyorum sürekli. Diyorlar ki siz öyle yapmasaydiniz biz size o paranın on katını verirdik. Ben kimseden para istemiyorum ki. Benim derdim eşimin düşüncesizligi. Çocuğumuzu düşünmeyin kardeşini düşünmesi. Hala bizim çekirdek aile olduğumuzu kabul etmiyor. Annesi de diyor ki çekirdek aile istiyodun ya al sana çekirdek aile diyor bı de eşime. Anladığım kadarıyla en baştan beri annesiyle ablası bu fikirlerle doldurmuslar onu.
Ben de bilmiyorum evet çok zor böyle biriyle evli kalmak eşim annesi kardeşleri yeğenleri için her dediklerini yapar. Küçücük çocuğun bile her istediğini yapiyo sanki babası yokmuş gibi. hamile olmasaydım artık dayanamazdim bunlara. Çocuk varken de nasıl dayanicam bilmiyorum. Anneme de anlatıyorum o da bana kizdi. Ben bunları dinlemek istemiyorum artık dedi. Anlatacak kimsem de kalmadı. Ben de buraya yazdım. Artık tek dileğim Allah'tan sabır ve onlar icin de Allah'ından bulmaları. Her gün dua ediyorum Allah'ından bulsunlar diye.Böyle biriyle evli kalmak zor olsa gerek insan önce evinin içindekileri düşünür sonra diğerlerini. birde bebeğiniz olacak ne diyeyim inşallah düzelir ama zor.
Eşimin kardeşi de paranın 100 eurosunu çekip elinden almış. Eşim de madem aldın sende kalsın demiş. Sonra eve geldi anlattı ben de dedim ki biz o paraları çocuk için biriktiriyoruz neden verdin git geri al. O da geri almaya gitti. Çocuk için biriktiriyoruz geri ver demiş. Ben koltukta uzaniyordum. Kardeşi getirip tepemden aşağı attı. O andan sonra eşime kızdım utanmiyo
Eşime de kızgınlıklarini belli edip üstüme kiskirttilar. Bu halimle o da geldi durmadan bana kızdı. Senin yüzünden diye diye bı kaldı. Her gün üzüldüm ağladım
Esin gazla calisan bir bireymiEşim başladı yine bana kızmaya. Ben de dedim kendi yaptiklarini çuvala basiyolar benimkileri hemen duvara asiyolar
Teşekkür ederim ben de sonradan öyle düşündüm ne yalan diyeyim eşimin de gidip alacağını düşünmedim. Genelde dediğimi yapmaz. Bir de çocuk için biriktirdik hep paraları düşünmediğini düşündüm. Evlendigimizden beri hemen hemen her paramızın yarısını ailesine verdi. Zor durumdalar diye. Biz zor durumdayken de para istemedigimiz halde bizde para yok dedenden iste dediler. Geçmiş çok yoğun ve kırıcı olunca sürekli tek başıma müdahale etmek zorunda kalınca insan böyle oluyor işte. Fikriniz için tekrardan teşekkür ederim. Ben de sonrasında çok düşündüm olmamaliydi farkındayım. Ama ailesinin bu kadar uzatmasinin sebebinin başka şeyler de olduğunu düşünüyorum. Eşimin en son dedikleri beni hayrete düşürdü açıkçası. Taaa düğünden beri neleri düşünüp söylemişler.Eşinize parayı veren öz dedesi, bu adam yetişkin anlık bir durum ile kardeşine vermiş olabilir bundan size ne? Burda eşinizin kendi kazancı yok, sizin kendi kazancıniz da yok eeee? Daha doğmamış çocuğun rızkını(başkasına ait bir para ile) gözetmek adı altında eşinizi kardeşinden o parayı geri istemek zorunda bırakmak ve göndermek çok yanlış olmuş. Yazık günah ya kim bilir nasıl utandı geri isterken. Sanki 7 kat yabancı, o para çocuk doğunca size bir şekilde dönerdi keşke bu kadar fevri olmasaydiniz. Yahu geri dönmese ne olur, adamın kardeşi 100 Euro ya mi bağlı çocuğunuzun bütün geleceği. Diğer tummmm konuları bilmem haklisinizdir ama bu konuda bence değilsiniz.
Eşimin genel olarak kendi fikri yoktur hep başkalarının fikrini söyler onlarla hareket eder. Ona kalsa çok zeki biri ama ben objektif düşündüğümde onun için hiç de öyle biri değil. Kendine güveni az biri.Esin gazla calisan bir bireymi
Boyle mutlu olmamaniz cok olagan kim ne dese onu yapiyor olmazki boyle Birde uzak dahi oturmuyorsunuz ailesineEşimin genel olarak kendi fikri yoktur hep başkalarının fikrini söyler onlarla hareket eder. Ona kalsa çok zeki biri ama ben objektif düşündüğümde onun için hiç de öyle biri değil. Kendine güveni az biri.
Benim umurumda degil inanın ne halleri varsa görsünler ama eşim sürekli başımın etini yiyor kardeşini arıyormuş teli açmıyor diye suçlu benim senin yüzünden diyor.ben de diyorum ki madem ben gondermisim seni benimle konuşmasın seninle konuşsun diyorum. Amacın buydu zaten dimi ailemle konusmamakti diyor. Bizi birbirimize katmakti diyor. Ne diyim ben şimdi bu adama. Ben onun kafasında hep kötüyüm. Bu fikirleri de ailesi soktu kafasina kesin haberim yok ama öyle bence. Çıkılmaz bir durum işte.Boyle mutlu olmamaniz cok olagan kim ne dese onu yapiyor olmazki boyle Birde uzak dahi oturmuyorsunuz ailesine
Basetmeniz cok cok zor kus kalmaniz en temizi bayramlasmaya gittiniz diye aranizi yumusatmayin
Teşekkür ederim ben de sonradan öyle düşündüm ne yalan diyeyim eşimin de gidip alacağını düşünmedim. Genelde dediğimi yapmaz. Bir de çocuk için biriktirdik hep paraları düşünmediğini düşündüm. Evlendigimizden beri hemen hemen her paramızın yarısını ailesine verdi. Zor durumdalar diye. Biz zor durumdayken de para istemedigimiz halde bizde para yok dedenden iste dediler. Geçmiş çok yoğun ve kırıcı olunca sürekli tek başıma müdahale etmek zorunda kalınca insan böyle oluyor işte. Fikriniz için tekrardan teşekkür ederim. Ben de sonrasında çok düşündüm olmamaliydi farkındayım. Ama ailesinin bu kadar uzatmasinin sebebinin başka şeyler de olduğunu düşünüyorum. Eşimin en son dedikleri beni hayrete düşürdü açıkçası. Taaa düğünden beri neleri düşünüp söylemişler
Yoruma empati kurarak kibarca cvp verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Benim yanlış bulduğum nokta gidip istemek zorunda kalmasiydi sadece oda hesapta olmayan bir para olduğu için. Genel olarak haklısınız, o para haricinde sizin kendi birikiminizi sürekli paylaşmak kabul edilemez bir yere kadar kabul edilir. Sizde dolmussunuz anlaşılan buda patlama noktası olmuş. Tek tavsiyem haklarınızı savunurken gerçekten haklı pozisyonda olmanız. Şuan bir koz vermiş oldunuz, anlık ofkeniz sayesinde sürekli kotuleneceksiniz. Bir olay karşısında önce ne kadar haklı olduğunuzu düşünüp ona göre davranırsanız eşiniz de sizi suclayamaz. Yoksa hep koz ellerinde olur ve bu evliliğinize ciddi zararlar verir. Gerçekten haklı olduğunuzda dik durursaniz zaten verecek karşılık bulamazlar ve sizin bu durumunuza onlar düşer.Teşekkür ederim ben de sonradan öyle düşündüm ne yalan diyeyim eşimin de gidip alacağını düşünmedim. Genelde dediğimi yapmaz. Bir de çocuk için biriktirdik hep paraları düşünmediğini düşündüm. Evlendigimizden beri hemen hemen her paramızın yarısını ailesine verdi. Zor durumdalar diye. Biz zor durumdayken de para istemedigimiz halde bizde para yok dedenden iste dediler. Geçmiş çok yoğun ve kırıcı olunca sürekli tek başıma müdahale etmek zorunda kalınca insan böyle oluyor işte. Fikriniz için tekrardan teşekkür ederim. Ben de sonrasında çok düşündüm olmamaliydi farkındayım. Ama ailesinin bu kadar uzatmasinin sebebinin başka şeyler de olduğunu düşünüyorum. Eşimin en son dedikleri beni hayrete düşürdü açıkçası. Taaa düğünden beri neleri düşünüp söylemişler.
Ailesi herkesin ağzına edip haksızken konunun üstünü örtüp üste çıkıyor sürekli eşim de bir türlü anlamıyor durumu hep onların tarafından bakıyor.Eşinizden bişey olmaz.
Aile olmayi tek kendi ailesi saniyor sanirimBenim umurumda degil inanın ne halleri varsa görsünler ama eşim sürekli başımın etini yiyor kardeşini arıyormuş teli açmıyor diye suçlu benim senin yüzünden diyor.ben de diyorum ki madem ben gondermisim seni benimle konuşmasın seninle konuşsun diyorum. Amacın buydu zaten dimi ailemle konusmamakti diyor. Bizi birbirimize katmakti diyor. Ne diyim ben şimdi bu adama. Ben onun kafasında hep kötüyüm. Bu fikirleri de ailesi soktu kafasina kesin haberim yok ama öyle bence. Çıkılmaz bir durum işte.
Öyle değil işte bı kere aileme çok kötü davrandılar annem evden gitti onlar yüzünden o gün eşime demişler ki ya karını bosucaksin ya bizi unutacaksın eşim ağlayarak geldi yanıma ben napicam diye ben de dedim ki yürü başka eve tasinalim hala hayır dedi ben ailemi bırakmam dedi o anda elimden tutup beni başka yere götürmesini o kadar çok istedim ki ailesine ağızlarının payını vermesini ama o yapmadı. Annemin evden gitmesine sebep oldukları yetmiyor gibi utanmadan arkasından konuştular. Bı kere dedim annemin arkasından konuştunuz diye. Öfkeyle olur öyle şeyler deyip geçiştirdiler. Onlar haksızken bile haklı çıkarlar. Ben gerçekten haklı olduğumda bile şöyle de yapabilirdin dediler bana. Ben konuşmak görüşmek istemiyorum. Tek duam eşimin bana ve çocuğumuza bağlı olması. Artık isim dualara kaldı.Yoruma empati kurarak kibarca cvp verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Benim yanlış bulduğum nokta gidip istemek zorunda kalmasiydi sadece oda hesapta olmayan bir para olduğu için. Genel olarak haklısınız, o para haricinde sizin kendi birikiminizi sürekli paylaşmak kabul edilemez bir yere kadar kabul edilir. Sizde dolmussunuz anlaşılan buda patlama noktası olmuş. Tek tavsiyem haklarınızı savunurken gerçekten haklı pozisyonda olmanız. Şuan bir koz vermiş oldunuz, anlık ofkeniz sayesinde sürekli kotuleneceksiniz. Bir olay karşısında önce ne kadar haklı olduğunuzu düşünüp ona göre davranırsanız eşiniz de sizi suclayamaz. Yoksa hep koz ellerinde olur ve bu evliliğinize ciddi zararlar verir. Gerçekten haklı olduğunuzda dik durursaniz zaten verecek karşılık bulamazlar ve sizin bu durumunuza onlar düşer.
Öyle desem de eşim anlamayacak bir insan inanın bana. Ne bileyim ailesi büyü mü yapmış ya. Diğer kardeşleri annesini yerden yere vuruyor takmıyor bı eşim bu kadar bağlı. Annesiyle babası kavga etse evde suratı asık oturan biri yani. Onlarin problemini bile ev içine yansıtıyor.Aile olmayi tek kendi ailesi saniyor sanirim
Siz deyinki hakli oldugum parami istedim madem seni cok seviyorlar seninle konussunlar
Ben zorlami susturdum onlari konusmuyorlar iste seninle daha hala sen onlar icin ugrasiyorsun madem cok eksikligini hissediyorsun git onlarla coz problemini
Ayrica hamileyken boyle seyleri nasil yasatir size sizin ucunuzun de bir aile oldugunu hatirlatin ona
Bu sorunu cozmeden rahat etmeniz cok cok zor umarim bir yol bulursunuzÖyle desem de eşim anlamayacak bir insan inanın bana. Ne bileyim ailesi büyü mü yapmış ya. Diğer kardeşleri annesini yerden yere vuruyor takmıyor bı eşim bu kadar bağlı. Annesiyle babası kavga etse evde suratı asık oturan biri yani. Onlarin problemini bile ev içine yansıtıyor.
Evet evlenirken bunu kabul ettiğim için çok pişmanım şimdi keşke ayrı ev isteseydim. Ben sınır koymaya çalıştıkça onlar özel hayata saygı göstermeyip sürekli gidip gelmek istediler. Müsait değilim deyince de kötü gelin oldum. Ben banyodayken misafirliğe geldikleri bile oldu öyle diyeyim. Banyodan cikiyodum eşim diyodu ki annem geldi. Yani özel hayat diye bişey var.Aile apartmanında oturuyorsunuz sanırım, onun da etkisi var bence bu kadar evliliğinizin içinde olmalarında. Eşiniz size ne kadar değer verip hassas davranırsa aileside öyle davranır. İş eşinizde bitiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?