Hamileyim ve yalnız hissediyorum. Yakınımdakilerden destek görmüyorum.

Hamilelik ve regl olmak hastalık değil. Sizi kınamıyorum çünkü o şekilde yetiştirilmişsiniz ancak dünya bizim etrafımızda dönmüyor. Çok feci regl sancısı çekiyorum ama buna rağmen bütün işlerimi yaptım arkamdan yapan da olmadı. Hamilelik duygusallığı olduğunu düşünmüyorum.
Regl ile hamileliğe de karşılaştırmasınız ya

Kızlar merhaba,
30 haftalık gebeyim ve ilk gebeliğim, ayrıca ailelerimizin de ilk torunları olcak nasipse.
Ailem benden uzakta oturduğu için iki üç haftada bir anca geliyor. Kayınvalidem ise çok yakınımda oturuyor.
Sağ olsun kendi annem hep arayıp soruyor, bayram temizliğine geleyim mi, canın bir şey çekerse söyle yapayım ve internetten sipariş verip evine gönderteyim diyor fakat kaynanam bir çorba bile yapıp getirmedi şimdiye kadar. Kendisinin küçük yeğeni ile kahvaltılara gidip geziyor, kıza paralar harcıyor ama beni bir kez bile kahvaltıya bile davet etmedi, kendi evine kahvaltıya ayağına bile çağırmadı. Ki evde tek olduğumu, 8 aydır tek başıma kahvaltı yaptığımı bildiği halde. Ağırlaştığımı ve böbrek ağrım olduğunu bildiği halde bir kere de yemek veya temizlik ihtiyacın var mı demedi. İskendere bayıldığımı ve ayda bir iki kez de olsa yediğimi biliyor ama bir kez de kalk bir İskender yemeye gidelim demedi. Ama yeğeni ile gezip tozup ona paralar harcamayı biliyor. Kendimi yalnız hissediyorum. Yakınımda olmasa beklentiye girmezdim ama yakınımda ve gereken ilgiyi desteği göremiyor hissediyorum. Hamilelik duygusallığımı hassasiyeti mi bilmiyorum ama hamileliğin tadını çıkaramıyor gibi hissediyorum bu yüzden.
Siz aynı durumda olsaydınız nasıl bakarsınız olaya?
Sizde nasıldı peki?
Hamilesiniz hasta değil ki yemekte yaparsınız kahvaltıyı da tek yaparsınız temizlikte yaparsınız.
Hadi temizlik zorladı diyelim kadın tutun başkalarından beklemek niye ?
Canınız cok kayınvalide ile kahvaltı keyfisi çekiyorsa da siz davet edin yapın dışarda hayatı zorlaştırmak niye..

hamileliğiniz tabi ki özel bir süreç ama kaynananız niye size hizmet edecek. kendi başınıza işlerinizi yapamayacak kadar kötü mü durumunuz . canınız iskender istiyorsa gidin kendinize ısmarlayın. insanlar 32 haftaya hatta doğumdan sonra daha fazla bebişimin yanında kalayım diye doğum izinlerine geç çıkıyorlar 36 haftalıkken heryeri şiş bir şekilde çalışan arkadaşlarım var daha kaynanası iskender ısmarlamıyor diye sızlandıklarını görmedim. ama ben bir gün hamile kalırsam sizin bu dediğiniz tüm nazları yapıp etrafımda kim varsa dünyayı dar edicem :)))
37. Haftaya kadar çalıştım bende hatta işim gereği gün içinde cok araba kullanıyorum karnım direksiyona denk geliyordu. Direksiyona uzak dursam ayaklarım pedala yetişmiyordu 🤣🤣
Kayınvalidem arabayı kullanmayı bi gün olsun teklif etmedi bu mantıkla öf ben bunu nasıl düşünemedim ya 🤣🤣🤣🤣🤣

Biz kadinlar bu hamileligi abartiyoruz alt tarafi hamilelik ya.ben ne sartlarda hamilelik yasadim,bi kere olsun niye yardim etmiyorlar demedim.siz hamilesiniz diye butun dunya etrafinizda fır donmek zorunda degil.nazinizi anca esiniz ceker.

Kızlar merhaba,
30 haftalık gebeyim ve ilk gebeliğim, ayrıca ailelerimizin de ilk torunları olcak nasipse.
Ailem benden uzakta oturduğu için iki üç haftada bir anca geliyor. Kayınvalidem ise çok yakınımda oturuyor.
Sağ olsun kendi annem hep arayıp soruyor, bayram temizliğine geleyim mi, canın bir şey çekerse söyle yapayım ve internetten sipariş verip evine gönderteyim diyor fakat kaynanam bir çorba bile yapıp getirmedi şimdiye kadar. Kendisinin küçük yeğeni ile kahvaltılara gidip geziyor, kıza paralar harcıyor ama beni bir kez bile kahvaltıya bile davet etmedi, kendi evine kahvaltıya ayağına bile çağırmadı. Ki evde tek olduğumu, 8 aydır tek başıma kahvaltı yaptığımı bildiği halde. Ağırlaştığımı ve böbrek ağrım olduğunu bildiği halde bir kere de yemek veya temizlik ihtiyacın var mı demedi. İskendere bayıldığımı ve ayda bir iki kez de olsa yediğimi biliyor ama bir kez de kalk bir İskender yemeye gidelim demedi. Ama yeğeni ile gezip tozup ona paralar harcamayı biliyor. Kendimi yalnız hissediyorum. Yakınımda olmasa beklentiye girmezdim ama yakınımda ve gereken ilgiyi desteği göremiyor hissediyorum. Hamilelik duygusallığımı hassasiyeti mi bilmiyorum ama hamileliğin tadını çıkaramıyor gibi hissediyorum bu yüzden.
Siz aynı durumda olsaydınız nasıl bakarsınız olaya?
Sizde nasıldı peki?
Bu kadar umursamaya anlam yüklemeye değmez. Bu kadar beklentiye ne gerek var. İskender istiyorum deseniz alır gel deseniz gelir zaten rahatsız etmek istemiyordur. Kafalar uymuyordur. İki haftada anam babam gelse başka kimseyi istemem zaten

Bu forumda cidden hamilelere karşı bir gaddarlık söz konusu😂 "hamilisinn sin yiiaa hıstımısınn" o kadar sinir oluyorum ki.. Hamilelik çok mu kolay? Gerçekten? Hormonların yerle bir, miden bulanıyor, duygusalsın, ağırlaşıyorsun, hareketlerin kısıtlanıyor bazen, belirli risklerin var, endişelerin var, 9 ay (ben şahsen 10 ayda doğuyorum😂) bir canlıyı büyütüyorsun içinde ama hala aamann hamilesin uzatma modundasınız.

Yok ben şöyle yaptım yardım istemedim, yok ben 36 haftalık bilmem neydim. E iyi aferin size, herkes sizin gibi olmak zorunda değil. Ben de hiç bir yardım almayan biri olarak yazıyorum bunları. Olsaydı ne iyi olurdu. Çokta işime karışılmasını sevmem belki daha iyi oldu ama hamilelik özel bir durum. Yardım da edilmesi gereken bir durum.
İlerde kendileri de yardım isteyecek, o zaman da yedikleri hurmalar bir yerlerini tırmalayacak.

"Para yedirmesini biliyor" vs kısımlarına asla katılmıyorum. Ama bir kayınvalide de gelini hamileyken sormalı. Sormuyorsa oğlumun evi diye her şeyini gelinin çekip çevirdiği eve damlamamalı başı sıkıştığında.

İnsanlık öldü mü haa? Öldü müğğ😂
Hamileliği küçümsemek değil aslında, herkesin hamileliği değişik geçer, bu aynı kişinin farklı gebeliklerinde bile farklıdır parmak izi gibi. Kimi düz devam eder kimi yatak döşek yatar. Lakin bu durumda bir insanın nazlacagı kişi kaynanası değil, kendi eşi ve en fazla annesi olur. Annesini evine temizlik yapmak icin cagırmak nazlanmak degil gaddarlıktır, kaynanası da arayıp soruyorsa yeterli beslemek dısarda peşinden koşmak zorunda degil. Sadece bunları eşinden talep edebilir.

Anlamiyorum ki. Neden özel ilgi bekleniliyor sirf hamilesiniz diye?
Cok iskender seviyor isen git ye? Ezik ezik beklenti icinde olmayin
Kadin yapsa arasa sorsa bir rahat birakmiyor , herseyime karisiyor olur… kendi hamilelik öncesi kayınvalidesini kaç kere davet etti kadının evini temizledi veya sofrasını topladı acaba…

37. Haftaya kadar çalıştım bende hatta işim gereği gün içinde cok araba kullanıyorum karnım direksiyona denk geliyordu. Direksiyona uzak dursam ayaklarım pedala yetişmiyordu 🤣🤣
Kayınvalidem arabayı kullanmayı bi gün olsun teklif etmedi bu mantıkla öf ben bunu nasıl düşünemedim ya 🤣🤣🤣🤣🤣
Bende 37 ye kadar çalıştım bak anılarım geldi aklıma. Direksiyonu karnımla çeviriyordum 😁 insan gelir bir götürür getirir. Kahvaltı hazırlar, evi süpürür. Biz bu akılla 😂😂😂

Bu forumda cidden hamilelere karşı bir gaddarlık söz konusu😂 "hamilisinn sin yiiaa hıstımısınn" o kadar sinir oluyorum ki.. Hamilelik çok mu kolay? Gerçekten? Hormonların yerle bir, miden bulanıyor, duygusalsın, ağırlaşıyorsun, hareketlerin kısıtlanıyor bazen, belirli risklerin var, endişelerin var, 9 ay (ben şahsen 10 ayda doğuyorum😂) bir canlıyı büyütüyorsun içinde ama hala aamann hamilesin uzatma modundasınız.

Yok ben şöyle yaptım yardım istemedim, yok ben 36 haftalık bilmem neydim. E iyi aferin size, herkes sizin gibi olmak zorunda değil. Ben de hiç bir yardım almayan biri olarak yazıyorum bunları. Olsaydı ne iyi olurdu. Çokta işime karışılmasını sevmem belki daha iyi oldu ama hamilelik özel bir durum. Yardım da edilmesi gereken bir durum.
İlerde kendileri de yardım isteyecek, o zaman da yedikleri hurmalar bir yerlerini tırmalayacak.

"Para yedirmesini biliyor" vs kısımlarına asla katılmıyorum. Ama bir kayınvalide de gelini hamileyken sormalı. Sormuyorsa oğlumun evi diye her şeyini gelinin çekip çevirdiği eve damlamamalı başı sıkıştığında.

İnsanlık öldü mü haa? Öldü müğğ😂
Hamileliğin normal geçiyorsa hiçbir yardıma ihtiyacın olmuyor ki. Hatta hareket etmen çok çok daha faydalı. Konu sahibi belli ki kadına zamanında ilgi göstermemiş, kadında ilgilenmek istemiyorsa çok olağan karşılanmalı. İskender beklemek, evini temizlemesini beklemek size de çok acaip gelmiyor mu? Evi süpürecekse eşi de süpürebilir. Kadın arasa çağırsa belki de hep çağırıyor diyecekti. Kaynana mı sordun hamile kalırken denir buna. Şahsen ben yaşlı başlı kadın gelse evimi süpürse çok rahatsız olurdum. Annemin bile yapmasını istemezdim.

Bir kadının karnında 9 ay bir bebeği büyütmesi kadar mucizevi ve zor birşey var mı ya? Neden bu kadar küçümsüyorsunuz? Bu konuda çok ciddi hadisler var. Bknz:
Kadın hamileliğinde, doğum yapıncaya ve çocuğu emzikten keseceği günü kadar, Allah yolunda nöbet bekleyen mücahit gibidir. Bu zaman ölürse şehit ecri vardır.) [Taberani]

Allah yolunda ölenler hariç, şehit mertebesinde sayılacak olanlardan biri de hamileyken veya doğum yaparken ölen kadındır.

Hamilelik ve doğum kutsal bir olayken ama hastaa diilsinn kii gibi yorumlar çok saçma geliyor. Herkesin bünyesi aynı değil, ne zorluklarla bebeğini kucağına alanlar var. Sürekli midesi bulanan, kusan, karın ve kasık ağrısı çekip yerinden kalkamayan, kanaması olan, bebeğime birşey olur mu korkusu taşıyan milyonlarca kadın var. Konu sahibi abartılı bir ilgi beklemiş olabilir ama insan hamile kadının da bir halini hatırını sorup kızım bugün de gelin beraber yiyelim der ya, birşeye ihtiyacın var mı canın birşey istiyor mu diye sorar ya. İnsanlık öldü mü? Konu sahibi en ufak bir ilgi bile görmediği için biraz üzülmüş anlaşılan. Dalga geçenlerin hamile bir kadınla, normal bir kadını da bir tutması çok ilginç gerçekten. Hem hormonal değişiklikler oluyor hem de fiziksel ağırlaşma vs... El bile hamile birini görünce elinde yediği birşey varsa belki canı çekmiştir diye getirip veriyor.

2 hamileliğimde de aşırı bulantım ve uykum olduğu için genelde yatarak geçirdim. Özellikle 2. de evde ilgi bekleyen çocuk olduğu için daha çok zorlandım.
Hatta hamileliğimin sonuna doğru bacağımdaki bir sorun nedeniyle koltuk değneğiyle sadece tuvalet için kalkmam gerekiyordu, eşim işe gitmeden kahvaltı tabağımı hazırlayıp önüme getiriyordu. Yanıma atıştırmalık, meyve ve 1 şişe su koyup işe gidiyordu saat 4 e kadar tek başıma duruyordum.
4'te mecburen kayınvalidem geliyordu kızımı servisten alıp eve getiriyordu yanında yemek getiriyordu bazen yetiyor bazen yetmiyordu. Bunun dışında başka bir katkısı olmadı doğumdan sonraya kadar böyle idare ettik. Ne temizlik yaptı ne de başka bir şey.

Demem o ki kimseden bir şey bekleme. Çocuk yaparken hep eşinle tek başına bakıp büyütecek gibi düşüneceksin. Yoksa beklenti üzer.

Bu konu niye gündemde hâlâ ya 😅😅 millet hırsını alamadı dönüp dönüp tekrar yazıyor. Koni sahibinin hiç umrunda değil ama 😆

Bu konu niye gündemde hâlâ ya 😅😅 millet hırsını alamadı dönüp dönüp tekrar yazıyor. Koni sahibinin hiç umrunda değil ama 😆
İskender yiyo şu an. İnstagram da bir yerlerde görebiliriz. #aşerdiysemmmm #kaynanamlakeyif #dinner
🫠

İskender yiyo şu an. İnstagram da bir yerlerde görebiliriz. #aşerdiysemmmm #kaynanamlakeyif #dinner
🫠
Dinner kısmına ağlamalı güldüm haksjahah
Ben de 2 gün hastanede yatmıştım, çıkınca kayınvalidem iskender söylemiş hepimize. Sorun şu ki ben et yemiyorum.. pidelerini yedim :KK53: “Kayınvalidem et yemediğimi bildiği halde hasta hasta benim midemi bulandırmaya çalıştı” diye konu açmam yok muydu:rolleyes:

Sağlıkla doğurursun bebeğini inşallah , hamilesin kırıcı yorum da yapmak istemiyorum ama , hamileliğin zor geçmiyor ise ne gerek var böyle beklentilere , zorlaniyosundur çok zor bi hamilelik geciriyosundur anlarım da keyfi böyle beklenti içinde olma bence iskenderinide eşin alsın ne olcak canım kv 'nin karışmayani uzakda durani makuldur sürekli girip çıksa daha çok rahatsız olursun emin ol ıyi günde de olmasın kötü de boss ver bebeğine odaklan iskenderi filen takma kafana :) her şey bi tıkla kapımız da şanslısın bence kv burnunu sokmuyor hayatına hiç de gelmiyormuş bak ne güzel:)

kayınvalideniz çok ayıp etmiş, Allah bilir sizi iskender yemeye de çağırmamıştır :)

Back
X