Hamileyim ve yalnız hissediyorum. Yakınımdakilerden destek görmüyorum.

Eşimin işi baska sehirdeydi annemlede ayni semtte oturmuyordum.Hamileligimde 9 ay tek basima kaldim.Sancim olurdu arabaya biner hastaneye giderdim annemler de kendi evlerinden gelirdi hastaneye.Ustelik yeri geldi 2 ay hastanede yattim.Kayinvaldem baska sehirdeydi ama telefondan laf sokuyordu.Yinede aman oyle aman boyle demedim.Hasta degilsiniz hamilesiniz birakin milleti hamileliginiz rahat gidiyorsa tadini cikarin

Arayip sormama durumunu ben de yasadim ve alindim biraz dogrusu. Gorumcemin kedisi hasta olsa halini sorarim ama gebelikte bir mesajla bile sormamisti nasilsin diye, keza kayinpederim de, kayinvalidem sizlere omur. Ama bebek dogduktan sonra tabiiki bizim evden cikmadilar. Kapiyi acip hosgeldiniz dedigimde kayinpederim selamimi bile almiyordu, direkt iceri daliyordu. Dedim torun heyecani olur o kadar.. ama kirk gunun kirkinda da ayni sey olunca benim iliskiyi dinamik tutma şevkim tamamen kacti 😖 covidli dogum yaptim, cok titiz davraniyorum bu konuda, ellerini yikamasini rica ediyorum mesela kp ye ama 3 ziyaretin birinde ancak el yikiyor. Ben bezdim, hic kaale alinmiyorum yahu.. hal boyle olunca artik benim onayim oldugu zamanlar torun goruyor, esim de sagolsun bana bu konuda hak verdi. Yaşli ve lohusa catismasi yasandi kisaca 😂

Takma kafana, herkes kendi dalgasinda gercekten. Sen bebegini dusun 😊

Kızlar merhaba,
30 haftalık gebeyim ve ilk gebeliğim, ayrıca ailelerimizin de ilk torunları olcak nasipse.
Ailem benden uzakta oturduğu için iki üç haftada bir anca geliyor. Kayınvalidem ise çok yakınımda oturuyor.
Sağ olsun kendi annem hep arayıp soruyor, bayram temizliğine geleyim mi, canın bir şey çekerse söyle yapayım ve internetten sipariş verip evine gönderteyim diyor fakat kaynanam bir çorba bile yapıp getirmedi şimdiye kadar. Kendisinin küçük yeğeni ile kahvaltılara gidip geziyor, kıza paralar harcıyor ama beni bir kez bile kahvaltıya bile davet etmedi, kendi evine kahvaltıya ayağına bile çağırmadı. Ki evde tek olduğumu, 8 aydır tek başıma kahvaltı yaptığımı bildiği halde. Ağırlaştığımı ve böbrek ağrım olduğunu bildiği halde bir kere de yemek veya temizlik ihtiyacın var mı demedi. İskendere bayıldığımı ve ayda bir iki kez de olsa yediğimi biliyor ama bir kez de kalk bir İskender yemeye gidelim demedi. Ama yeğeni ile gezip tozup ona paralar harcamayı biliyor. Kendimi yalnız hissediyorum. Yakınımda olmasa beklentiye girmezdim ama yakınımda ve gereken ilgiyi desteği göremiyor hissediyorum. Hamilelik duygusallığımı hassasiyeti mi bilmiyorum ama hamileliğin tadını çıkaramıyor gibi hissediyorum bu yüzden.
Siz aynı durumda olsaydınız nasıl bakarsınız olaya?
Sizde nasıldı peki?
Eşiniz nerede?

Valla canım benimki bebek nasıl diye bile sormazdı
Annem öldü dogumdan sonra, nasilsin diye aramadi bile..
Oyle beni ayda 2 iskendere gotursun gibi bir derdim de yoktu yani..
Anneme bakıyordum annem hastaydi zaten sabahtan aksama hastanede ben kaliyordum yaninda aksam babam geliyordu isten gelince ve kalp rahatsizligim vardi nefes almakta zorluk yasiyordum zor gunlerdi gercekten simdi hatirlayinca hayir bir de annem.sanki keyfinden yatiyormus gibi hastaneye de cok gidiyorsunuz ama pandemi de var hergun ordasiniz diyordu..
Yani beterin beteri var..
Annemi topraga verdim aksamina bebegimi sariliktan hastaneye yatirdik tek bir insan yoktu yanimda esim ogluma.bakti ben sezeryanli halimle o koca makineye tek basima kaldirip koyuyordum bebegi icine..
Dedigim gibi aramadi sormadi.
Ha sonra kendisi bir talihsizlik yasadi bayadir gidip geliyor hastaneye simdi bende onu aramiyorum anlatiyor gidip geldikce dinlemiyorum bile..

Allah annenize rahmet eylesin. Siz nasılsınız , oğlunuz nasıl şimdi ? Kalp rahatsızlığınız tedavi edilebilir bir düzeydedir umarım. Allah şifa versin.

Konu sahibi konuyu acti cekirdegini aldi yorumlari okuyor herhalde.

O degil de gurbet ellerde canim bir iskender cekti ki suan varyaaa
Bence de🤭

Kevserin Mutfağı var instagram da bir de uygulaması var Tarif Küpü diye. Gurbetteyseniz bu profillerden epey yararlanırsınız. Canınızın çektiği bişey olursa😊 Pratik güzel tarifleri var.

Tesekkur ederim sagolun.
Annemin ölüm yıldönümü ile kızımın dogum gunu arası 3 gün.
Bugun annemi kaybedeli 1 yıl oluyor o özlem duygusu katlanıyor😔
Benim de annemin olum yildonumu ile kızımın dogumgunu arasında 3 gün var.annemi de anneler gününde kaybettim maalesef, çok iyi anlıyorum sizi :(

Baskasi farkli dusunebilir ama sahsen ben yardim destek beklemistim hamileliklerimde hic yatmadm herisimi kendim yaptim ama karnimda onlarin da torunlarini tasidigimdan dolayi annem ve kaynanamdan nedense ozel ilgi bekliyordum hassasiyet de.
Dogum gerceklesince cok gucleneceksiniz kimse de umrunuzda olmayacak bende yanlizdim çocuklarım bana cok iyi geldi dunya umrumda degil onlardan baska ve gercekden kendimi daha guclu hisssediyorum etrafa karsida kendi kendime de

kalca nekrozuyla doguma kadar corap giymekte bile zorlandim ben bile hic bu kadar beklentiye girmemistim

Gelene ne diyeyim ki. Ptesi gün alıcam dedim. Bebeğimde haftasına göre gerilik var stresliydim dedim. Hazırlık yapıyorum dedim... Gelen geliyor her türlü.

Millet KV İskender yemeye götürmüyor diye KV terörü sanıyor kardeş. Bizde neler var neler. :KK14: Bu 3. Davetimiz, hiçbirinde de ben davet etmedim. Menüde yoğurt çorbası, pilav, kavurma, salata, sütlaç var. Çok bile yaptım.
3 te yariladiysan bi 3 daha gelir herhalde😏
Menun guzelmis daha ne olsun dimi? Allah bin bereket versin…eline saglik.. kolay dogumlar dilerim💞

Gelene ne diyeyim ki. Ptesi gün alıcam dedim. Bebeğimde haftasına göre gerilik var stresliydim dedim. Hazırlık yapıyorum dedim... Gelen geliyor her türlü.

Millet KV İskender yemeye götürmüyor diye KV terörü sanıyor kardeş. Bizde neler var neler. :KK14: Bu 3. Davetimiz, hiçbirinde de ben davet etmedim. Menüde yoğurt çorbası, pilav, kavurma, salata, sütlaç var. Çok bile yaptım.
halim yok yapamam yeterli🤷‍♀️

vay arkadaş bunlar hamileyse biz neydik
nasıl bunları düşünecek haliniz oluyor ben kafamı kaldıramıyordum
üstelik o halde de yanımda kimseleri istemiyordum
iskender mi
kuru ekmek kabuğu yedim aylarca
hey gidi günler

Kızlar merhaba,
30 haftalık gebeyim ve ilk gebeliğim, ayrıca ailelerimizin de ilk torunları olcak nasipse.
Ailem benden uzakta oturduğu için iki üç haftada bir anca geliyor. Kayınvalidem ise çok yakınımda oturuyor.
Sağ olsun kendi annem hep arayıp soruyor, bayram temizliğine geleyim mi, canın bir şey çekerse söyle yapayım ve internetten sipariş verip evine gönderteyim diyor fakat kaynanam bir çorba bile yapıp getirmedi şimdiye kadar. Kendisinin küçük yeğeni ile kahvaltılara gidip geziyor, kıza paralar harcıyor ama beni bir kez bile kahvaltıya bile davet etmedi, kendi evine kahvaltıya ayağına bile çağırmadı. Ki evde tek olduğumu, 8 aydır tek başıma kahvaltı yaptığımı bildiği halde. Ağırlaştığımı ve böbrek ağrım olduğunu bildiği halde bir kere de yemek veya temizlik ihtiyacın var mı demedi. İskendere bayıldığımı ve ayda bir iki kez de olsa yediğimi biliyor ama bir kez de kalk bir İskender yemeye gidelim demedi. Ama yeğeni ile gezip tozup ona paralar harcamayı biliyor. Kendimi yalnız hissediyorum. Yakınımda olmasa beklentiye girmezdim ama yakınımda ve gereken ilgiyi desteği göremiyor hissediyorum. Hamilelik duygusallığımı hassasiyeti mi bilmiyorum ama hamileliğin tadını çıkaramıyor gibi hissediyorum bu yüzden.
Siz aynı durumda olsaydınız nasıl bakarsınız olaya?
Sizde nasıldı peki?
Bir de karsi tarafi dinlemek lazim tabi.

Back
X