Hamileyim zor durumdayim

cahil gibi ilk günden hamile kalmissiniz da ne demek allah vergisi yüce rabbim öyle münasip görmüş ve evet bebek bereketiyle geliyor bebeğin bütün ihtiyaçları allah tarafından bir şekilde karşılanıyor görümlük kıyafet yada maddi olarak bir müddet ihtiyaç kaplamaya yetecek kadar daha sonra da borçları bitergeçinip giderler borçlar bittikten sonra da ise başlar çocuğuna da güzelce bakar
Allah vergisi eyvallah ama, diyor ki eşeği önce sağlam kazığa bağla sonra benden koruma iste.Sen korunma etme sonra ağla.
Bebek bereketiyle gelmiyor komşular yardım olsun diye bir şeyler alıyor.
Bereket bu demek değil.

Allah vergisi eyvallah ama, diyor ki eşeği önce sağlam kazığa bağla sonra benden koruma iste.Sen korunma etme sonra ağla.
Bebek bereketiyle gelmiyor komşular yardım olsun diye bir şeyler alıyor.
Bereket bu demek değil.
Öyle yada böyle çocuğun ihtiyaçları karşılanıyor evet ama nasip öyle ise korunsa bile olacakmis demek ki olmuşla öleceğin önüne geçilmiyor

Bu saate kadar calışıp kendi borcunu ödeseydin biraz daha iç açıcı durumds olabilirdiniz. Eşin kaç saatalışıyor ne kadar alıyor mesela bazı erkekler normal işlerinden çıkıp restoran kahveysne tarzı yerlerde servis yspıyor gec saAtlere kadar tabi akmasada damlar ordanda öyle birsey bakabilir eşin. Bdbek içinde kusura bakma ama dr un sert davrandı özele gidemiyorum diye aglaman cok anlamsız borc gırtlakta en iyi ihtimalle baska dr baska hastane bakarsın özeli düsünmen bunun için kendini üzmen garip şu imkansızlık içinde ki devlettede cok iyi drlar mevcut. Son olarakta bebeğin gelişimi için evet sağlıklı beslennelisin ama yardım etmeyenede zorla birsey yaptırılmaz ki . Alış verişi uygun yerlerden yapıp eşin işyerinde vs yemesi semş biraz daha iyi beslenmeni sağlayabilir. Allah kolaylık versin 2. Çocuk için tedbir alın en acından bu kadar zorluk yasadıktan sonra.

Cahillikle ne alakasi var? Demek ki o cocugun yiyecek ekmegi varmis bu dunyada Allahin izniyle.Belkide bereketiyle gelecek ve evleri bereketlenecek.Bende kazaran olmusum her seyimi dogduktan sonra almislar ve 15 gun sonra babam gorevinde yukselmis.Belkide benim kismetinle bugun bu kadar para kazandilar.

Konu sahibine gelince insallah Rabbim sizede bir yol gosterir.Bir kapiyi kapatip bin kapiyi acar.Siz evde is yapmaya calisin evlere is veren firmalar var.Ya da bebek,nikah,mevlut sekeri yapabilirsiniz.Elinizden geliyorsa ceyizlik esyalar satabilirsiniz yazma,havlu,bebek yelegi gibi seyler.

Allah şu mübarek gecede yardımcınız olsun, inşallah biraz olsun rahatlarsınız. Sakın stres yapmayın, olan olmuş. Allah yardım eder, bir can geliyor dünyaya.

Arkadaşlar olabilecek çözümleri yazmışlar zaten, inşallah bir fırsat doğar sizin için...

Onun ailesi size yardım etmek zorunda değil.
zaten eşiniz çalışıyor, çalışmayan sizsiniz.
Boşuna suçlayacak bir kurban aramayın.
Herkes üstünüze gelmekle de haklı, bi korunsaymışsınız ilk günden ne o öyle.
Maddi durum içinse kredi çekip hepsini toptan kapatabiliyorsanız iyi olur.
Diğer türlü çalışmanız lazım diyeceğim ama...

ev de ek iş seceneği cok oturdugun yerden para da kazana bilirsin miktar az olsa da biraz rahatlatır seni

mesela iç çamaşırı veya kozmetik yada temizlik ürünleri satan arkadaslarım var cevren genişse cok kazanırsın

elin biraz becerikliyse gelinlik güpürü işleye bilirsin gelinlikçilere oturdugun yerden yada nikah sekeri paketleyebilirsin mazalara

Korunmamis sanane !!!!

Diyesim geldi :süslü::süslü::süslü:

Evde yapılacak işten başka çözümü görünmüyor.
Herkes hamilelik konusunda üstüne gelir tabi,cahil gibi ilk günden hamile kalmışsınız,madem maddiyat kötü düzelene kadar erteleyecektiniz ama olan olmuş .
Çocuk rızkıyla gelir safsatasına da sakın inanmayın o kendi rızkıyla gelir evet ,onun rızkı anne memesindeki süt.Yoksa size bolluk bereket vs getirmeyecek bunu aklınızdan çıkarın.
Ağlamakla da bir şey değişmeyecek boşuna ağlamayın.

konu sahibi her şeyden önce hamile, bu tür cümleler kurmamalısınız. Dünyanın sonu değil ya borç var diye. benim anne babam ellerinde hiç bir şey yokken 5 çocuk okuttular büyüttüler o yoklukta bide istanbula göçtüler. konu sahibi umutsuzluğa kapılmaaaa

hiç de bile ailesi yardım etmeli hatta zorunda, durumu yoksa ailenin ayrı ama varsa evladından başka kimi düşünecekler fani hayatta, torun sevmesini bilirler soyismiyle övünmeleri de bilirler. her evli bayan çalışıyormuş gibi konu sahibine yüklenmeye de gerek yok. ayrıca korunur korunmaz size mi soracak kaldıki korunan insanlar bile hamile kalabiliyorlar :KK76:

Bazı arkadaşlar karşısındaki insanın hassasiyetini göz ardı ederek ne kadar da acımasız yorumlar yapmışlar, pes doğrusu! Benim bile çok zoruma gitti.
Düşmez kalkmaz bir Allah, kimse unutmasın. İnşallah günün birinde bu konu sahibi gibi bi duruma düşmezsiniz, o zaman bu acımasız yorumlarınızı hatırlarsınız.

Sevgili konu sahibine gelince...
Allah yardımcın olsun canım, olan olmuş. bi çok arkadaşın önerdiği ek işlerden yapabilirsin belki, araştırırsan yol gösteren elbet olur. Biraz çabalaman şart. Allah senin de eşinin de yolunu açık etsin şu mübarek günlerde.

bazen ben yapılan yorumları anlayamıyorum kotu durumda olan bir insanı daha kotu hale getirmek icin hususi bir ugras var gibi konutu yazan sert bir dil kullanır ozaman derim onun gibi cevap veriyor ama degil biraz ufacık empati kurun Allah askına ya

konu sahibi her şeyden önce hamile, bu tür cümleler kurmamalısınız. Dünyanın sonu değil ya borç var diye. benim anne babam ellerinde hiç bir şey yokken 5 çocuk okuttular büyüttüler o yoklukta bide istanbula göçtüler. konu sahibi umutsuzluğa kapılmaaaa
Aynı şekilde biz de büyüdük.
Rezil gibi.
Annemin canı çıkıyordu çalışacak diye.
Bilmediğimden değil tamamen bildiğimden yorum yaptım.
Umutsuzluğa kapılsa nolur kapılmasa nolur,durumu bu sonuçta.

Aynı şekilde biz de büyüdük.
Rezil gibi.
Annemin canı çıkıyordu çalışacak diye.
Bilmediğimden değil tamamen bildiğimden yorum yaptım.
Umutsuzluğa kapılsa nolur kapılmasa nolur,durumu bu sonuçta.
hamile kızz ya valla benim zoruma gidiyor

Evde yapılacak işten başka çözümü görünmüyor.
Herkes hamilelik konusunda üstüne gelir tabi,cahil gibi ilk günden hamile kalmışsınız,madem maddiyat kötü düzelene kadar erteleyecektiniz ama olan olmuş .
Çocuk rızkıyla gelir safsatasına da sakın inanmayın o kendi rızkıyla gelir evet ,onun rızkı anne memesindeki süt.Yoksa size bolluk bereket vs getirmeyecek bunu aklınızdan çıkarın.
Ağlamakla da bir şey değişmeyecek boşuna ağlamayın.
Çocuk rizkiyla gelir ki bu sizin için safsata olabilir ama sadece sizin için.onun rızkını Allah verir sizin rızkını zi verdigi gibi.
Konu sahibi ilk geceden hamile kalman çok kötü olmuş ama demekki kismet boykeymis yapacak bursey yok nice arayan insanları dusun çocuğun rizkiyla gelir meraketme.evde yapabilecegin bir iş bulabilirsin ağlamak çare deyil birşeyler yap sende.borç ödenir biter eninde sonunda.bol bol dua et benim kizim doğdu ve okadar bereket bolluk içine girdikki hala da öyle Allah kulunu darda bırakmaz Allaha sigin...

Back
X