- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.979
- 798
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Afrikalıların yüzyıllardır sömürülmesi ve tembelliği mesela.ölüyor evet ben de onu diyorum,
herkes rızkıyla gelmiyor, ondan bu dünyada açlık da var sefalet de,
biraz gerçekçi olmak lazım.
bir kadına sen doğur allah rızkını verir derken bir düşünmek lazım, orta afrikadaki kadınlara neden rızkını vermiyor de bizim tiyatral e versin diye.
Farkındamısın ben konu sahibine doğur demedım herkesin kendi aklı fikri özgür iradesi var. Ben sadece o kurdugun cümle ye yazdım.
Neden etmeyelim?Tam olarak söylemek istediklerim işte
Doğur diyenler konu sahibine bizzat yardım mı edecek bebeğine bakarken? Başkalarının hayatları üstünde kendimizi nasıl bu kadar söz sahibi görebiliriz?
ölüyor evet ben de onu diyorum,
herkes rızkıyla gelmiyor, ondan bu dünyada açlık da var sefalet de,
biraz gerçekçi olmak lazım.
bir kadına sen doğur allah rızkını verir derken bir düşünmek lazım, orta afrikadaki kadınlara neden rızkını vermiyor de bizim tiyatral e versin diye.
Katil ve cinayet kelimeleri geçerken de sert eleştirilmedi aslında dimi?
Hadi edin. Ya diğer aç bebekler?Neden etmeyelim?
Afrikalıların yüzyıllardır sömürülmesi ve tembelliği mesela.
Eğer Afrika'da yaşıyor olsaydık neyse.
Çok şükür bereketli bir ülkedeyiz.
Sadece doyumsuzuz ve ihtiyaç sandığımız talep listelerimiz çok kabarık.
Eleştırilmek istemiyorsan yazma. Kendi kendine düşün ve kendinle konuş ozaman.Benim de aklım, hür iradem var. Yazdıklarımı eleştirmek kimseye düşmez.
Sormasi ayıp kaça ve ne zaman aldırdınız?
Evet kimse açlık sınırında yaşamıyor, bir asgari ücretle aile geçindirmeye çalışmıyor, döküntü evlerde yaşamıyor, faturaları zar zor ödemiyor, kuru ekmek yemiyor, sadece biz doyumsuz bir ülkeyiz. Taaabiii kiiii.Afrikalıların yüzyıllardır sömürülmesi ve tembelliği mesela.
Eğer Afrika'da yaşıyor olsaydık neyse.
Çok şükür bereketli bir ülkedeyiz.
Sadece doyumsuzuz ve ihtiyaç sandığımız talep listelerimiz çok kabarık.
Aslında var ya tüm üyeler hepimiz aynı durumu yaşayanlara 1’er lira yollasak kimsenin bu tarz kaygısı kalmaz ha. :)Neden etmeyelim?
Konu sahibi herkeze fikrini soruyor
Aldır diyenler sebeplerini söylüyor
Aldırma rızkını veriyor diyenlerde sebeplerini ne yaşadıklarını anlatıyor...
Evet herkezin hayat şartları aynı değil
Ama örnek olarak aldır çünkü söyle masraf böyle yetmiyor diyenle belki konu sahibinin durumu aynı olmayacak?
Belki yetecek bunu kimse bilemez ki..
Herkes fikrini savunuyor keskesaygida duysak...
gelir onlarınki belki yoldadır derler şimdi
yahu dünyada her yıl açlıktan, beslenme yetersizliğinden ölen milyonlarca bebek neden rızkıyla gelmiyor?
bizim komşu yengelerin başına gelir ancak böyle mucizevi hikayeler, ama samsundaki kübra bebek açlıktan ölürken kimse bunun rızkı nerdeymiş demez.
bi de kürtaj cinayetmiş, fetusun normal insandan ne farkı varmış,
bunu diyenler düşük yapanlara helva kavurup başsağlığına gidiyor mu cidden?
cenaze kaldırıp mezar mı yapıyorlar?
5 haftalık fetusle 5 yaşında çocuğu kıyaslamak nasıl bir mantığın ürünüdür, ben iptal...
Ya aldirdiktan sonra bir daha anne olmak icin ugrasirsa? Ve olamazsa o zaman nolacak peki?Son paragrafa katılıyorum. Herkesin acısı, sıkıntısı kendine.
Konu sahibi sizin durumunuza göre karar vermemeli. Çocuğu doğup da yedirecek lokma bulamazsa sizden yardım isteyemeyecek sonuçta.
Üzücü ve sert yorum yok demişsiniz ama kürtaj olan insanları katil olmakla suçlamışsınız. Size vicdan diliyorum sadece.Evet bizzat bende söyledim yine söylüyorum bu benim kendi inanış ve hayata bakış açım. Canlı olan yada içimde olan hiç farketmez bir bebeği Hem de kendi yavrusunun nefesine son vermek bana göre öldürmektir bende başka bir karşılığı yoktür. Milyonlarca insan gibi bende düşüncem belirttim .
Zira kimsenin yorumuna da sen nasıl böyle dersin demedigim gibi aynı saygıyı bekliyorum.
Konu Sahibi kardeşim dilerim bebeğinin o süt kokusunu içine çekersin Allahım hayırlar nasip etsin bundan sonra hayatında da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?