Hamileyim:(

Afrikalıların yüzyıllardır sömürülmesi ve tembelliği mesela.
Eğer Afrika'da yaşıyor olsaydık neyse.

Çok şükür bereketli bir ülkedeyiz.
Sadece doyumsuzuz ve ihtiyaç sandığımız talep listelerimiz çok kabarık.

Allah yardımcınız olsun.Sorunuza yanıt vermek kimsenin haddi değil , hayatınızla ilgili ciddi bir kararı buraya konu açarak vermeniz doğru değil diye düşünüyorum.Kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz ve hayat şartlarınızı siz biliyorsunuz.Bu sebeple biz ne desek boş.Her kararınızda Allah yardımcınız olsun.

Tam olarak söylemek istediklerim işte

Doğur diyenler konu sahibine bizzat yardım mı edecek bebeğine bakarken? Başkalarının hayatları üstünde kendimizi nasıl bu kadar söz sahibi görebiliriz?
Neden etmeyelim?

Bence burada bebek isteyip de henüz olmayan kişilerin yorumlarını ayıklamakla başlayın işe. Onlar objektif bir yorum yapamaz.

Eğer eşiniz ve siz katı bir tutum içerisinde değilseniz bu fikre, ailelerinize yardımcı olup olamayacaklarını sorun. Destek çıkarlarsa ve siz de isterseniz doğurursunuz. Sonrasında hemen işe girer durumunuzu toparlarsınız.

Fakat hiçbir şekilde bebeğin gereksinimlerini karşılayamayacağınızı öngörüyorsanız gebeliği sonlandırmak da çok yanlış bir seçenek olmayacaktır. Çünkü kanlı canlı evladınızı bir takım şeylerden mahrum büyütecek olmak size kürtajdan daha fazla ızdırap verecektir.

Hayırlısı olsun...

Konu sahibi herkeze fikrini soruyor
Aldır diyenler sebeplerini söylüyor
Aldırma rızkını veriyor diyenlerde sebeplerini ne yaşadıklarını anlatıyor...
Evet herkezin hayat şartları aynı değil
Ama örnek olarak aldır çünkü söyle masraf böyle yetmiyor diyenle belki konu sahibinin durumu aynı olmayacak?
Belki yetecek bunu kimse bilemez ki..
Herkes fikrini savunuyor keskesaygida duysak...

Katil ve cinayet kelimeleri geçerken de sert eleştirilmedi aslında dimi?

Evet bizzat bende söyledim yine söylüyorum bu benim kendi inanış ve hayata bakış açım. Canlı olan yada içimde olan hiç farketmez bir bebeği Hem de kendi yavrusunun nefesine son vermek bana göre öldürmektir bende başka bir karşılığı yoktür. Milyonlarca insan gibi bende düşüncem belirttim .

Zira kimsenin yorumuna da sen nasıl böyle dersin demedigim gibi aynı saygıyı bekliyorum.

Konu Sahibi kardeşim dilerim bebeğinin o süt kokusunu içine çekersin Allahım hayırlar nasip etsin bundan sonra hayatında da

anasının babasının tembelliğinin bedelini neden çocuk ödüyor?
bunun anası tembel, ülkesi de sömürge bunun rızkını vermeyelim, bereketli ülkedekilere ekstra rızık verelim gibi bir sistem mi var? tam tersinin olması gerekmez mi?

Canım sen herşeyin en iyisini yapayım diye tutturmazsan öyle aman aman masraflı birşey de değil bebek.
Benim oğlum 22 aylık en masraflı olayım doğumumdu.
Dr a devlete giden, orda Doğum yapan bir sürü kadın var, onlar da gayet doğuruyor, ücretsiz.
Bebek kıyafetinin nesi pahalı bunu hiç anlamıyorum, herşeyin ucuzu var, fiyatlısı var.
Üç tanesi 10 liraya alt, üst almışlığım var.
Ha bir badiye 100 lira da verilir ayrı.
Bebek arabası desen 250 lira biLe yoktu aldığımda, işte hala kullanıyor 2 sene oldu.
Sonra bebeğin yiyeceği 2 kaşık fazladan yemek mi masraf getirecek..
Sağlığıyla gelsin de, çok pahalı denilen şeyler ne anlamıyorum gerçekten.
Dediğim gibi 2500 milyara da bebek arabası var.
İkisi de aynı işi görüyor. Ben bütün yazı, hava güzel olduğu her günü dışarda geçirdim kaldı ki, yine de arabasının bir yeri eksilmedi.
Park yataklar var uygun fiyata.
Bez dersen o da bence deli para tutmuyor. Ayda 200 lira tutsun taş çatlasa..
@muzurtilki arkadaş da demiş, bende eğer karar verirsen bebeğimin park yatağını gönderiyim kabul edersen.
Korunmana rağmen olduysa bilemiyorum yani, tabi ki karar sizin.
Ama daha bin tane iş bulursun da, o karnındaki evlattan bir tane daha bulamazsın..
Hayırlısı olsun.

Evet kimse açlık sınırında yaşamıyor, bir asgari ücretle aile geçindirmeye çalışmıyor, döküntü evlerde yaşamıyor, faturaları zar zor ödemiyor, kuru ekmek yemiyor, sadece biz doyumsuz bir ülkeyiz. Taaabiii kiiii.

ben aldırsın demiyorum ki, umarım en doğru kararı verirsin diyorum.
ama rızkıyla gelir, sen doğur allah yardım eder denince de ister istemez, neden herkese yarım etmiyor diye soruyorum. yanılıyor muyum?

Bir çocuğu doyurup üzerine kıyafet almak mıdır sadece çocuk büyütmek? Büyüdüğünde aklı erdiğinde istediği yiyecekleri alamadığında ne hissedecek bu insanlar peki? Arkadaşlarının yanında boynu bükük kaldığında anne bana yine üzülmeyecek mi? Sadece konu sahibi için söylemiyorum.Aldırsın ya da aldırmasın diyemeyiz hiç birimiz.Doğrudur bebek evi bereketlendirir ama hayatın gerçekleri de orda öylece dururken bizler burda ahkâm kesemeyiz , kesmemeliyiz diye düşünüyorum.

Bende kürtaj taraftari degilim ama birine katil gibi damgalar vurmaya da karsiyim. Heleki konu sahibi zor bir sürecten geciyor ve böyle agir laflar daha da bir cikmaza sokabilir. Ve su anda eside aldirma taraftari. Belki kendisi biraz destek görse kürtaji düsünmezdi bile. Biraz empati lütfen.

Son paragrafa katılıyorum. Herkesin acısı, sıkıntısı kendine.

Konu sahibi sizin durumunuza göre karar vermemeli. Çocuğu doğup da yedirecek lokma bulamazsa sizden yardım isteyemeyecek sonuçta.
Ya aldirdiktan sonra bir daha anne olmak icin ugrasirsa? Ve olamazsa o zaman nolacak peki?

Evet biz bulamiyoruz ama en azindan cok sükür vicdanimiz var evlatlari olmayanlara laf sokacak kadar dusuncesiz degiliz. Siz de biraz dikkatli olun lutfen.

Üzücü ve sert yorum yok demişsiniz ama kürtaj olan insanları katil olmakla suçlamışsınız. Size vicdan diliyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…